Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Dulci sunt fetele tale 2ut :)

Stella sa-ti fie de bine plimbarea.

Ioana sincer te admir cata energie ai, odiihna placuta si activa in gradina, daca tine timpul cu tine.

Geany bravo, bravo, de trei ori sotului :appl: acum poate sa vina caldura.Si mie imi place sa

servesc masa in aer liber, pe balcon la tine :)

Cerra ce masa imbelsugata, imi place si cum ai aranjat totul, dar mai ales imi place cum scalzi totul

in verdeata. Ce daca a ramas un pui fript :appl:- la asta mi-au ramas mie ochii- il faci bucati in salata :appl:

Buna ziua am zis?

Buna ziua tuturor sa aveti o saptamana frumoasa cu soare.

Buna ziua la han :)

Cerra, faina masa ta, felicitari.

La mine a plouat ieri cu galeata, dupa 2 zile de furtuna de nisip. Si mi-a batut ploaia in geam si a facut piscina in casa, ca nu se inchid ferestrele mele ca lumea (deh, cladire construita semi-analfabeti, de unde nu-i, nici DD nu cere). Noroc ca a avut colegu prezenta de spirit si-a pus niste carpe pe jos, sub ferestre.

In alta ordine de idei, aseara am deschis portofelul cu pisici adus de iepuras sa-mi pun in el diverse. Si-n portofel am gasit un buzunaras cu fermoar. Si-n buzunaras am gasit frumuseii astia doi :P :

post-30-13654262301348_thumb.jpg

Si m-am bucurat asa de tare, ca am inceput sa sar intr-un picior ca un copil, ca ador cerceii-pene :appl: :appl: :P

Verber, inca o data multumesc tare mult, sa-ti dea DD sanatate si tot ce-ti doresti tu :appl: :)

Buna ziua spre seara.

Cerra multumesc mult pentru reteta, imi place si cum suna,nu doar cum arata.Acum nici n-am cuptor asa ca ma reprofilez pe chestii la rece.

Ioana si tie o zi de recuperare cu soare si iz de primavara.

Mercic la fel Stellina.Putin m-am odihnit desi incepand cu 7 dimineata cineva a inceput sa lucreze si se auzea un picamer ceva, am dormit in reprize cu zgomot de picamer, ceas, pisic care zgarmana ca vrea in casa.Una peste alta am dormit pana la 10 juma cand m-am trezit din cauza de durere la mana(ca aseara m-am culcat fara bandaj si cand nu-l pun ma trezesc cu dureri si degetele amortite)

Ioana sincer te admir cata energie ai, odiihna placuta si activa in gradina, daca tine timpul cu tine.

Carmen :appl: , sincer mie programul asta imi da de multe ori puteri.Daca n-ar fi al meu acasa cand sunt eu in pauza m-as apuca si mai de multe chestii,asa nu pot cu el printre picioarele mele.

Cand sunt asa activa ma simt cel mai bine.

Azi la noi a fost putintel mai frumos, m-as fi apucat de gradina,da normal ca a internevnit ceva si a trebuit sa plec,dar miercuri daca e frumos si am timp ma astepta florile sa le plantez.

O saptamana frumoasa va doresc.

Geany bravo, bravo, de trei ori sotului :love7: acum poate sa vina caldura.Si mie imi place sa

servesc masa in aer liber, pe balcon la tine :71:

:love7: Draga Carmelus,o sa va invit macar virtual daca altfel nu se poate!

Casuta mea e f. mica dar intima,si balconul si bucataria sun f. mici,cu siguranta mi-asi fi dorit macar un pic mai mult spatiu,cu toate astea ne inghesuim cu sot cu bub,cu mama cu tata,stam asa ca sardelele,la' ca oamenii buni incap =))

La mine au inflorit brandusele. Uraaaaa!!!!! A aparut si soarele, s-a mai incalzit un picut, parca-parca se simte primavara.

Cami, super cerceii, si mie imi plac astia cu pene. Si bravo Verber pentru cadoul inspirat.

Buna ziua spre seara.

Cerra multumesc mult pentru reteta, imi place si cum suna,nu doar cum arata.Acum nici n-am cuptor asa ca ma reprofilez pe chestii la rece.

Daca vrei ceva mai tare atunci sa pui cam 15 gr de gelatina la o portie. Mie imi place asa cum a iesit mai cremoasa, dar dupa cum vezi in poza, stabila ca sa putut taia felii.

Cerra, nu mai sunt cuvinte de lauda pentru talentele tale care sa nu se fi mentionat deja. Daca pana acum ai ezitat in materie de decoruri, de acum poti da frau liber imaginatiei, pentru ca nu stiu a cata suta mia masa festiva e pe care o intinzi, dar daca ai cerut parerea eu ii zic ca e prima in care ai pus accent si preocupare si pe deco, deci cum spun prima incercare de artista ti-a reusit. Dupa cum te stiu de acum incolo pazea, ca vine cerra si pe deco tare, nu doar pe meniuri. Si pentru gustul meu e splendid tot ce ai pus pe masa si la cat scalzi tu preparatele in verdeturi, ai facut o alegere minunata de verde cu alb pentru decoratiuni. Decorurile din organza, cum am spus deja mie imi plac maxim, desi personal nu ma dau in vant decat dupa chestii foarte simple (gen suport de lumarele, sevetele si flori + vreo tema de sezon simplista). Tu le-ai facut? Felicitari pentru tot si tortul este intr-adevar de mare exceptie. Daca s-ar face o crema unica si cu bucatelele de cioco si cu fructele ti se pare o diferenta mare, ca din poze la mine, nu se vede diferenta intre straturi, ori o fi monitorul prost, ca eu orbete sunt sigur. Felicitari din toata inima, eu chiar as vrea sa stiu cum te organizezi pe ore :sad3: ! Cand ai zis ca toata masa aia de Sf. Ion ai pregatit.o in 6 ore, cred ca glumesti?!

Carmella, asa e! In afara sunt meseriile de visual merchandisier, am si eu colegi in Italia si multi au lucrat deja la diverse branduri de renume pana la 40 ani. La unele branduri vitrina e o adevarata poveste, la unele o arta, eu ador sa ma uit la vitrine cand merg in Mallul din Baneasa, care de altfel e singurul care-mi place de la noi, dar mai ales cand merg in Italia cam pe oriunde ... pana si in centrele comerciale de provincie, nu mai zic de Milano ... vitrina e vitrina ... chiar ma uit la unele ca fetitele la un peisaj de basm ... Nu credeti ca ma uit neaparat la produse, cat la arta din "povestea" din vitrina...

Ar fi nevoie de meserie si la noi, doar arhitectura si design vestimentar sunt in legatura cu asta la noi, totusi visual merchandiser e cu totul altceva. Cred ca ar fi mare cautare, mai mare decat o gramada de alte meserii, avand in vedere numarul de centre comerciale si de branduri diverse de pe piata actuala. La multe multinationale insa, vitrina vine de afara in poza si doar trebuie "copiata" poza de cei aici, pt ca ei au aceeasi imagine in toate magazinele din lume, asa cum are lidl aceeasi oferta in toate tarile in aceeasi sapt.

Ioana, te inteleg perfect, pt ca si mie programul super activ mi se potriveste cel mai bine. Cred ca fac parte dintre "copiii" hiperactivi. Daca nu am de lucru de nu pot manca nici pachetelul preagtit de acasa ...parca nu-s eu ... Si atunci am cel mai mare randament si cele mai mari satisfactii ... nu simt oboseala de multe ori ... sunt ca Duracell.

[b]

Verber, [/b]am maine dimineata intalnire cu ei. Personal nu am auzit nimic si maine transfer o suma enorma din firma deci iti spun sigur daca sunt probleme, insa nu cred ... si nici nu inteleg ce ai auzit tu sau ce problema ai exact?!?!?! cum sa.ti blocheze cardul? cine? ai tastat pin de 3 ori gresit pe net sau la bancomat? ai sunat la ei la relatii clienti? Nu e cazul de faliment al bancilor in tari care au legislatie bancara consolidata, asa cum e si Romania acum. Acum bancile nu mai pot decat sa fie preluate si nu falimentate peste noapte. S-au dus acele vremuri. La ciprioti nu era nici o legislatie: paradis fiscal ...

Sper sa nu ma bucur prea devreme, dar asta seara picea mea s-a culcat fara sa suga degetul! A unit manutele ca la rugaciune, m-a mai luat in brate dragalindu-ma: comoara mea, iubita mea (cum ii spun eu), a adormit mai greu, m-a rugat sa o mai las putin la desene si a adormit, fara sa bage deloc degetelul in gura. Am vorbit si cu educatoarea azi si la fel se mira, doar ca mi-a spus ca la pranz a bagat putin pana a adormit. Doamne ajuta si tine-i comportamentul frumos in continuare!

Am facut impreuna in seara asta prima plansa, cu soarele si decupaje cu fructe si legume: Mananc sanatos, sa cresc mare si frumos! Picei i-a placut enorm sa ne "jucam" in echipa. Initial am zis ca azi facem doar antrenamentul, o ciorna, dar pana am gatit, am mancat, am spalat vase a trecut de 8 si nu am mai avut mult timp sa caut si sa sortez fotografii (am gasit destule reviste publicitare de la supermarketuri la birou ... se pare ca doar eu le arunc si in ultimele 2 luni nu mi.au mai cazut in mana :sad3: ... dar nu mare lucru, doar metro si selgros ne vin la birou si nu prea am avut cu fructe si legume, am extras tot, pana la cel mai mic detaliu :sleepy1:). Asa ca nu am mai avut ce pastra pentru plansa finala, deci fac cate una pe fiecare tema, nu cred ca o sa mai am si de compilatie intre toate. Daca uita dimineata si nu mi-o cere sa o duca la gradi maine dupa ce pleaca sau seara o pozez sa v-o arat, ca era prea noape la ora culcarii sa se vada ceva decent.

[b]

Moatzo,[/b] bune idei, de la fiecare dintre voi voi folosi cate-ceva. Eu sunt foarte constiincioasa, asa ca poate ma vedeti ca stau miercuri toata noaptea sa scot cine stie cate planse in final, de nu au aia loc la panou sa mi puna toate operele :lol:

Maine sa vad ori mergem la o prietena arhitecta sa facem ceva in programe grafice si apoi sa printam, ori continuam cu decupajele, cu restul de teme. Mai vedem. Oricum, de acum stiu cum sa ne petrecem cand ne mai pica timp liber in casa, sau ploua, imi pare bine ca ne-a dat tema, ca am descoperit munca in echipa! ... atat cat se poate la varsta asta: mama impunge si eu trag :P

[b]

cami, [/b]sa stapanesti sanatoasa cerceii, sunt chiar faini!

De maine au anuntat ca se amelioreaza/incalzeste vremea :105: , timp de o saptamana, apoi iar se racoreste si tot asa :o

Va pup pe toate si va doresc o saptamana fantastica.

Buna dimineata la han. Daniella mama ai scris un roman, pe care l-am citit cu placere.

Cred ca ideea cu bricolages mama-fata e ideala. nu te da peste cap sa faci ceva profi...ideea e sa fie ceva pe intelesul copilasilor :sleepy1:.

Aici fac enorm de multe bricolages la gradi si clasele mici ( prescolari si primara) si aveam in fiecare an de Craciun, ziua mamei, Paste etc chestii super faine facute de ei la scoala.

https://www.google.ch/search?q=bricolages+faciles&rlz=1C1AVSX_enCH383CH383&aq=1&um=1&ie=UTF-8&hl=fr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=zKNjUbLdDoaO7Qbsv4HIAg&biw=1920&bih=965&sei=0qNjUdrfCpC1hAfOyIGABA

Va doresc o zi faina; aici inca frig si gri...martzanul e afara...mai nou se pipileste pe covorasele din baie, asa ca dimineata am ce pune la spalat ....

Neata, si la noi e un pic noros azi (s-au anuntat ploi azi si maine, dar deocamdata e destul de frumos).

Io-s cam adormita la ora asta, sper sa-mi beau ceaiul si sa ma trezesc.

Dani, faina ideea cu lucratul in echipa, e o placere pentru amandoua (mi-ar placea sa vad ce-ati facut).

Ioana, chiar esti o harnicuta, e important ca-ti face placere ceea ce faci

Va pup pe toate, revin mai tarziu.

Neaţa la han.

La noi iar e pâclă. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif Era soare când m-am trezit şi speram la o zi senină. Da' de unde! Şi iar mă doare capul. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif

De citit v-am citit da' prea mult aţi scris aşa că nu mai ştiu ce şi cui vroiam să-i răspund.

Vă pup la grămadă şi vă doresc o zi frumoasă :sleepy1:

Buna dimineata!Vrea cineva zapada?Va invit la mine,ninge asa frumooossss... :sleepy1:

Eu zic pas, ca nu mai vreau, tot astept caldura si soarele.

La noi iese soarele! Deci buna dimineata!

Eu am fost harnicuta si am terminat deja de adunat, sters praful si aspirat dormitor, hol, baie. Curatat dulapul cu papuci, scos patru perechi de cizme din circulatie. Mi-am lasat doar o pereche scurte si gaurite, asa mai cu aerisire si alti papuci... mai putin si scot clogsii, slapii, sandalele. Sa vina primavaraaaaaaaaaaaaa! :sleepy1:

La noi foc cu lemne in continuare.

Am intrat in rezerva de Stat ...lemnele care erau programate pentru anul viitor.

Frig, pacla,ploaie marunta...burrrrnitza .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/toothy9.gif

Usturoiul in gradina s-a ingalbenit,ridichile care trebuiau sa aiba deja frunze sunt in faza de buton zgribulit,spanacul arata ca firele de iarba.

Cresc urzicile in schimb. Asa ca schmb un cos de urzici cu o raza de soare.

Am vrut sa-mi fac si anul acesta rasaduri de hobby in rasadnita,dar e deja prea tarziu pentru ele,asa ca le voi cumpara de-a gata de la prietenii de peste granita.

De ce sa nu manace si gura lor hungureasca ?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Va pup si va doresc vremuri bune .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

P.S.

Acuma am vazut ca avem o groaza de emoticoni care batucesc :

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sm.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sm2.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/whip2.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/violent5.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/075.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_blackeye.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/violent1.gif

Dar nu avem emoticoni pentru starea vremii,starea natiunii,starea drumurilor.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

Un soare,o umbreluta,parcarea interzisa.....

Nu avem emoticoni cu animale,pisici ,caini,pasarici ......

Premii ,trofee.

E cam innorat si la emoticonii nostri .http://amusementparkauthority.com/forums/images/smilies/umbrella.gif

hello girls si din capitala, cer noros si atmosfera gri

mi-aduc aminte ca si anul trecut ne-am saturat de cat ne-am rugat sa vina primavara, ca tot rece si ploi au fost pana la 1 mai!

am 2 "probleme":

2. Geany, nu vreau sa fiu dificila, dar nu poci sa scriu daca nu pricep:

[indent]''prietenii curateniei''

Apa, mana si sapunul

Numai trei, doar parcam unul,

Spala-ntai perechile

Ochii si urechile.

Spala corpul jumatate

Si pe fata si pe spate.

Bucuroasa, periuta

Spala dintii uta-uta.

[/indent]

acolo unde am inrosit e greseala de tiparire, trebuie sa fie dar parca ??? merci :sleepy1:

3. fetele, Adriana/Maya sau care ati mai folosit, va rog parere despre bilele ecologice de spalat la masina. Vad o oferta cu 25 lei/buc

sper ca e voie sa pun link, daca nu va rog stergeti:

http://www.megaokazi...tru-spalat-rufe,p-2364.html

, asta inseamna aprox 5.6 eur/ buc. Or fi bune, sau vreo facatura?

trebuie cumparate mai multe cu care se spala simultan pentru un bun rezultat, sau e suf una?

merci

o zi frumoasa tuturor, eu iau raza de soare de la Any si ma scald in ea! :sad3:

Buna ziua tuturor.

Daniella sunt si eu curioasa daca cineva a folosit acele bile, am vazut si eu dar nu am folosit niciodata.

Eu ma servesc din razele de soare de la Any, m-am saturat de umezeala si frig.

hello girls si din capitala, cer noros si atmosfera gri

mi-aduc aminte ca si anul trecut ne-am saturat de cat ne-am rugat sa vina primavara, ca tot rece si ploi au fost pana la 1 mai!

am 2 "probleme":

[indent]''prietenii curateniei''

Apa, mana si sapunul

Numai trei, doar parcam unul,

Spala-ntai perechile

Ochii si urechile.

Spala corpul jumatate

Si pe fata si pe spate.

Bucuroasa, periuta

Spala dintii uta-uta.

[/indent]

acolo unde am inrosit e greseala de tiparire, trebuie sa fie dar parca ??? merci =))

3. fetele, Adriana/Maya sau care ati mai folosit, va rog parere despre bilele ecologice de spalat la masina. Vad o oferta cu 25 lei/buc

sper ca e voie sa pun link, daca nu va rog stergeti:

http://www.megaokazi...tru-spalat-rufe,p-2364.html

, asta inseamna aprox 5.6 eur/ buc. Or fi bune, sau vreo facatura?

trebuie cumparate mai multe cu care se spala simultan pentru un bun rezultat, sau e suf una?

merci

o zi frumoasa tuturor, eu iau raza de soare de la Any si ma scald in ea! =))

Dany' fiindu-mi lene sa o scriu eu, am dat copy si paste de Aici,da e un m in plus acolo trebuie sa fie ''dar parca unul'' :icon_fessee: scuze ca nu am verificat intai ,mereu sunt zabzauca si scriu pe fuga,nu verific :cheers:

Buna ziua! azi tare frig ,la Bacau dimineata au fost -2 grade :cheers: cu toate astea se mai incalzeste putin spre amiaza la soare,dar e rece.

Am iesit cu totii de manauta,am tuns frumusetea de bub' (ca sapt. care vine incepem scoala ,o luam iar de coada),i-a zis domnisoarei'' frizerite la care se tunde el mereu o fata tare draguta si tanara =)) ca trebuia sa se tunda ca daca nu ''facea purici in par'' =)) a ras toata lumea din frizerie..apoi la final i-a spus f. serios:'' Da' cu gel nu ma dati?!'' =)) si finish:'' da bomboane mai aveti?''(ca data trecuta i-a dat bomboana,nu o mananca da' e dreptul lui mna' :icon_fessee: ),si tusa de final:''mai bine aduceti oua kinder aici decat bomboane,mda'!''.. =))

Am mers si la topogane,dar putin ca e prea frig,si i se pusese pata pe un lego cu locomotiva Thomas,acum sta pe covor in sufragerie cu tacsu' si bibilesc acolo,si-au cam prins urechile!

Acasa shiurpraiz',nu avem apa,jos nici un belet'anuntzator' ,sper sa nu fie ceva de durata,ca, chiar am treaba!

O zi minunata tuturor!

acolo unde am inrosit e greseala de tiparire, trebuie sa fie dar parca ??? merci :icon_fessee:

3. fetele, Adriana/Maya

merci

Stai linistita Geany si Daniella scrie in graba si nu e atenta. Sunt absolut sigura ca a vrut sa scrie " nu poci sa NU scriu daca nu pricep", pentru ca, altfel fara dubla negatie inseamna ca nu poate sa scrie pentru ca nu a priceput,ergo nu trebuia sa scrie deloc!

Si daca observi cele doua probleme ale ei incep cu numerele 2 si 3.

Nu,adevarul e ca are dreptate,e cam ciudata fraza aia in poezie:'' numai trei,dar parca unul''...nu?!

e o poezie pt. copii ,putea fi o varianta mai simpla ,dar in rest e usoara si relevanta :cheers: eu stiu ca a avut-o si bub' la gradi,si pe aia cu supa de zarzavat .

Hi hi hi! nu o sa uit niciodata,ca tot atunci au facut in clasa salata ,fiecare a trebuit sa aduca ce legume a vrut.

Era educatoarea cea mai varstnica,si cand m-am dus sa-l iau imi tot baga sub nas o furculita plina ca sa gust din salata lor,deci era o galetusa din aia de la var (evident spalata) si era acolo,varza taiata din topor,morcov,ridiche,gogosari de la otet,etc..am zis de cateva ori ca multumesc frumos dar nu pot sa mananc asa ceva...Aha!,zice ea,ca nici bub' nu a mancat..da' voi nu mancati salata acasa?!'' =))

Bineinteles ca era doar o lingura si o furculita pt. toata lumea care trebuia sa guste din minunatie :icon_fessee:

Daca te gandesti logic, este corect: "Apa, mana si sapunul/ Numai trei,dar parcam unul". Pai sapunul il "parchezi", ca doar nu te freci pe ochi si urechi cu sapunul, cel putin eu n-o fac, fac clabuc si "parchez" sapunul in savoniera. Cred ca asta era ideea exprimarea se dorea jucausa ca pentru copii. Ca "numai trei , dar parca unul" este ca-n bancul cu betivii, care vedeau doi politisti!

O fi logic,dar parca tot suna putin ciudat,particica aia, ca in rest poezioara e super ok. pt. acea varsta .

Eu sper sa-i fie de ajutor lui Dany si sa-i placa si lui Bea! :icon_fessee: =))

Lui bub' i-a placut ,a retinut-o repede,si acum o stie! :cheers:

Daca te gandesti logic, este corect: Ca "numai trei , dar parca unul" este ca-n bancul cu betivii, care vedeau doi politisti!

:icon_fessee: :cheers: Fox mi-a spus-o pe asta:'' Asta-i cam ca povestea cu apostolii: cei 4 apostoli erau 3 - Luca si Matei! ''Aici