October 13, 20169 yr comment_239251 Buna dimineata. Zoaza draga, eu una tin pumnii stransi sa fie totul bine , sa iesi din stresul asta Report
October 14, 20169 yr comment_239265 Sper ca totul va fi bine ptr. toti de aici. Si sper ca este bine ptr. toti de aici. Maine liber, dupa o saptamina grea asta insemnind drumetii foarte lejere cu prietenii si culesul merelor din Trentino...Oricum, maine am de lucru prin gradina, tre sa mai tai si gazonul...Dar uite ca ma pun sa recoltez si sa opresc chinuiala a citorva plante...e deja prea frig la noi sa mai creasca ceva pe afara... Dar am o salata, sa-mi traiasca, in sera. Mai string ceva struguri, sa mai gust si eu din aroma lor. Ca am livrat destule la vinul sefei. Am mere cite vreti(toate ce le-am adus din Tirolul de sud , am dat la colegii de lucru...) Tre sa scot un cuib de cartofi(accident in parcela suspendata...) Saptamina viitoare primesc doi meri. Tre sa-i "ingrop" si sper sa iasa ceva.Cite nu am de facut...nu pot sa le spun pe toate, dar va asigur ca sunt destule acum toamna. Peter PS. Un WE de toata frumusetea va doresc. Report
October 14, 20169 yr comment_239269 Saptamina viitoare primesc doi meri. Tre sa-i "ingrop" si sper sa iasa ceva. Si io ma coiesc sa fac rost de ceva 1001.. ) Report
October 14, 20169 yr comment_239270 e deja prea frig la noi sa mai creasca ceva pe afara...varza, gulii, conopida? Report
October 15, 20169 yr comment_239272 Saptamina viitoare primesc doi meri. Tre sa-i "ingrop" si sper sa iasa ceva. Si io ma coiesc sa fac rost de ceva 1001.. ) Am citit ca vrei sa faci rost de acel soi. Pina la urma ai primit sau primesti?Eu am muscat bleu. La primavara iti trimit nuiele daca vrei. Peter Report
October 15, 20169 yr comment_239273 e deja prea frig la noi sa mai creasca ceva pe afara...varza, gulii, conopida? Nu am avut. Mai am praz, salata, ardei, astea de vara...din pacate nu am locul asa mare.Daca era tata milionar, cumparam si terenul cumnatului.. La mine azi nu este chiar frumos, dar macar nu ploua cum s-a anuntat. Peter Report
October 17, 20169 yr comment_239319 'Neata!11 grade, luna plina, cer senin. Cam asta e acum vremea.Ca tot ziceti de munci agricole - am cules si eu dovlecei (unii chiar uriasi), jupanu' a mai scos o parte din cartofi (da' tot mai are de sapat), zmeura, in continuare, isi face de cap (bine.... o sa am zmeura pana da geru', in decembrie), prazul, morcovii, telina si ceapa inca nu le-am cules.. Sa vedem cand le-om lua si pe astea.Am luat cheile la noua locuinta, am inceput deja sa ducem acolo o parte din lucruri, am luat si cateva mobile, asteptam sa fie livrate canapeaua si patul pentru dormitorul mare, apoi ramane sa ne si mutam (definitiv). Probabil la sfarsitul saptamanii ramanem acolo peste noapte, macar sa vedem cum e. Si, candva saptamana viitoare terminam de carat. Noi am zis ca eliberam actuala locuinta la 1 noiembrie, da' o sa predam cheile cu cateva zile mai devreme.In rest, nimic deosebit. Toamna e placuta, nu deosebit de ploioasa / friguroasa.... e chiar bine. Sa mai tina asa inca vreo 2 luni - ar fi minunat! Va doresc o saptamana minunata si sa va mearga toate bine! Report
October 20, 20169 yr comment_239361 Buna dimineata la han.Azi liber harnic de dimineata, tort facut(pandispan umplut cu crema de mascarpone-frisca, in trei starturi diferite. Zmeura, cacao si simplu cu aroma de vanilie) Parca e neterminat asa arata. Dar ramine in familie. Si in timp ce asteptam sa se odihneasca aluatul de secara ptr. painici, am schimbat si rotile de la masina sefei.Apoi la formatul painicilor am avut si un ajutor(nu a mai pus mina pe aluat inainte. Ce figura a mai tras...) Mai fac o supa de fasole si un ardei umplut mai altfel... Sa va fie ziua macar asa buna cum e a mea sau chiar mai buna. Peter Report
October 20, 20169 yr comment_239363 'Neata si de la mine!S-au ingalbenit / roscatit frunzele - se vede ca a venit toamna. Arata superb copacii acum. Si in plin soare culorile parca-s mai puternice si mai frumoase. O splendoare!! Sa tot fie asa toamna! Relativ cald (cam 10 - 14 grade noaptea), soare peste zi.. e bine.Peter, cu asa ajutor.. cred si eu ca ai spor la facut paine. Sa vezi ce gust bun o sa aiba!! Cat despre tort.. am eu o vaga banuiala ca n-o sa ai plangeri legate de aspect. Poate doar de marime.. ca nu e suficient de mare! O zi minunata tuturor! Report
October 20, 20169 yr comment_239364 'Neata si de la mine!S-au ingalbenit / roscatit frunzele - se vede ca a venit toamna. Arata superb copacii acum. Si in plin soare culorile parca-s mai puternice si mai frumoase. O splendoare!! Sa tot fie asa toamna! Relativ cald (cam 10 - 14 grade noaptea), soare peste zi.. e bine.Peter, cu asa ajutor.. cred si eu ca ai spor la facut paine. Sa vezi ce gust bun o sa aiba!! Cat despre tort.. am eu o vaga banuiala ca n-o sa ai plangeri legate de aspect. Poate doar de marime.. ca nu e suficient de mare! O zi minunata tuturor! Moni esti tu prea buna cu mine. Peter Report
October 22, 20169 yr comment_239384 Hello si de la mine; am fost o saptamana in Irlanda unde e mereu frumos cand merg Peter, minunata manuta harnica dela ajutor.Sa aveti un wend frumos cu totii Report
October 24, 20169 yr comment_239414 Buna dimineata de luni. Sa aveti o zi si o saptamana faina cu totii.Eu repetitie si concert,vine fratele in vizita.Zoazo, ceva vesti?Pup tulemond ! Report
October 24, 20169 yr comment_239415 Buna dimineata! La noi intunericios,dar macar nu mai ploua O saptamana minunata tuturor! Report
October 24, 20169 yr comment_239418 Buna dimineata,Noapte, ploaie, racoare.E toamna bine de tot!N-am nici o veste. Aceeasi stare de nesiguranta, de stres, aceiasi umeri ridicati de "nu stiu!", "nu va pot spune!" https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gifTot izbucnesc din senin conflicte intre colegi.Asa, din nimic! Au reusit sa ne faca sa ne certam si pe-o radiera!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif E frustrant, e ciudat, e aiurea!Unii spun ca anul asta scapam, dar la anu, in ianuarie incepe, altii spun ca, din potriva, se termina pana la Craciun...Incerc sa ma pastrez optimista si calma, sa stau cuminte in cubuletul meu si sa nu raspund cu sisul la sabie! Greu!Nu-mi mai vine sa fac nimic!Gata, v-am facut capul mare! Report
October 24, 20169 yr comment_239421 Neața! La noi e soare și frumos. Zozule, îți trimit și ție nițel. Să știi că mă tot gândesc la tine. Să treacă odată tensiunea asta și să puteți răsufla ușurați. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif Report
October 24, 20169 yr comment_239427 Buna dimineata!Inca e intuneric afara, deja se vede ca se apropie iarna. Abia pe la 8 e lumina afara. Lumina completa.. Si noi ajungem la birou la 6:45.. cand e bezna de-ti bagi degetele-n ochi si nu stii ce te-a pocnit.E destul de placut afara, desi aerul rece parca pisca un pic. Dar nu bate vantul, ceea ce e minunat.Va doresc o saptamana plina de realizari! Report
October 25, 20169 yr comment_239454 Buna dimineata la lume.La mine-n sat ploua cu frenezie de ieri.Va doresc o zi aina si numai bine Report
October 27, 20169 yr comment_239472 Buna dimineata!Fetele din Italia, sunteti bine? Sper ca nimeni sa nu fi patit nimic! Sunt tare ingrijorata pentru voi!Franta? Austria? Stellina? Report
October 27, 20169 yr comment_239473 Buna! trebuie sa fi fost infricosator,3 cutremure,al doilea mai mare decat primul si noapte,am vazut comentarii ca parca era sf. lumii ca si ploua si tuna si cutremure dupa cutremure,bietii oameni! La noi e intunericios,frig,ploua,am mai facut ieri o portie de ardei umpluti (ca acusi o dam pe sarmale )asa ca nu am activitate nici in bucatarie azi ... O zi minunata tuturor! Report
October 27, 20169 yr comment_239474 O, la noi nu prea se spune nimic despre cutremurele din Italia, se pare că la noi mai importanți sunt păcălicii din politică .Sper că toate fetele din Italia, rudele, prietenii și cunoștințele culinăreselor sunt bine..de fapt aș vrea ca toți cei din zonă să se fi ales doar cu spaima... Report
October 27, 20169 yr comment_239477 aseara in jurul orei 9, la 60 km sud de roma nu s-a simtit, s-au miscat putin, chiar putin, lustrele din camera si bucatarie, eu intindeam haine la uscat pe balcon, nu am simtit nimic, in camera usooara miscare a lustrelor, ca si cum ar fi intrat in camera o adiere de vant, atatazi dimineata eram pe strada, nici nu am stiut ca au fost replici (m-am uitat intre timp la stiri pe net sa vad si eu noutatile)sper sa fie bine si sa treacamultumesc de ganduri bune Report
October 27, 20169 yr comment_239478 am uitat: la roma s-a simtit ceva mai mult, iar la rieti destul de bine dar fara consecinte dezastruoase, multa spaima si griji, mai ales ca incepuse si o ploaie zdravana p.s. eu stau la etajul 3, care e si ultimul al blocului Report
October 28, 20169 yr comment_239487 Ma bucur ca sunteti bine! Eu n-am intrat ca am avut si eu unele probleme de ordin organizatoric si cand sunt prost dispusa nu intru sa intristez pe nimeni! Slava Domnului ca sunt sanatoasa si eu si pisicile, ca pe restul, le-om dovedi noi cumva! Report
October 28, 20169 yr comment_239492 Buna! ma bucur sa te revad Ioana imi pare rau sa aud ca treci printr-o perioada mai nashpa,iti doresc sa depasesti cat mai repede si mai usor In rest la noi s-a mai luminat,e binisor si afara,Ale' intra in vacanta o saptamana (maine se schimba si ora ,nu?!trecem la ora de iarna)azi ma gandesc sa-i fac un checulet ceva simplu cu iaurt,ala 1-2-3 ca suntem singuri domnu' Geany e de scarbici'asa ca probabil si cartofi prajiti,sendvisuri sau pizza/paste ,ceva de genul ,stiu ca sunt banalitati dar alte noutaturi eu nu am O zi frumoasa si un sf. de saptamana minunat tuturor! Report
October 28, 20169 yr comment_239498 Si aici se chinuie soarele sa iasa, mai sta cate 20 de minute, mai dispare, dar cica in we o sa fie soare si la noi! Eu am bagat florile in casa, pe balcon nu mai am decat o crizantema care e de vis, o fumusete, am luat-o cand era inca pui in august si pe la sfarsitul lui septembrie eram sigura ca n-o sa i se mai deschida bobocii niciodata, dar de 2 saptamani e toata numai flori si inca mai are boboci! Si mai am o gura-leului care se pare ca e planta careia ii place racoarea, ca asta vara era s-o pierd de vreo 4 ori si acum e toata plina de flori, jumate de jardiniera s-a intins, iar in cealalta parte 2 petunii nu se lasa si fac flori in continuare, desi majoritatea tulpinilor de asta vara s-au uscat, au iesit altele noi si fac flori, mov! Ca fara un pic de mov nu se poate! Report