November 7, 20205 yr comment_264520 Ce frumoase-s florile, Mino! Cum zicea Dex, la noi a fost o vreme de ziceai ca acus-acus il vedem pe Mos Craciun. Intre timp s-a schimbat si ne mai bucuram de cateva zile cu soare.Cred ca am terminat cu muraturile si conservele anul asta - am facut zacusca, ghiveci de legume si o salata de conopida cu gogosari (asta ultima mi-a iesit cam acra, nu stiu de ce - si ma bucurasem ca am regasit reteta pe care n-o mai facusem de ani de zile...).Ieri n-am dus sa ne facem vaccinul antigripal, ne programase la farmacie acum vreo 2 saptamani dar atunci li se terminase stocul. Am scapat si de grija asta. Report
November 10, 20205 yr comment_264525 Azi va fi ultima zi cu temperaturi peste 20 de grade, ne pregatim de hibernare. In weekend am reusit sa spal geamurile, pana la anu' nu ma mai ating de ele . Azi si maine mi-am luat liber, mai strang uscaturile de pe-afara, as face si ceva curat in beci, ma gandeam sa incep sa impachetez din cadourile pentru Craciun , cred ca o las pe maine.Voi ce mai faceti, ce muraturi ati mai pus, ce ati mai facut bun de mancare, ce-ati mai citit, cu ce hobby-uri va mai laudati?Asta e de azi dimineata: Report
November 10, 20205 yr comment_264528 Hello! Adi eu anul asta nu am facut mare lucru la capitolul muraturi si conserve, asta din pricina de preturi mari, dar totusi mi-am pus ceva castraveti murati, pepeni verzi tot in saramura si ieri am vanturat varza, am pus vreo 35 de kg. In rest nimic nou, Ma dispera la munca cu programul de patru ore, frate vreau macar parlitul meu de salariu intreg, vreau sa muncesc normal, dar nu stiu cand va fi asta. De ieri au reinceput restrictiile iar, noaptea se iese cu hartie, magazinele inchid la ora 21, scolile se fac online, pietele vor functiona doar in spatiu deschis. Nu stiu cum o sa se termine nebunia asta, dar in ritmul asta colapsul e la un pas. Si cu toate astea imi doresc asa mult sa imi cumpar o pictura pe numere, ceva in genul, dar nu ma pot hotara ce anume: https://www.incredible.ro/collections/pictura-pe-numere/products/pictura-pe-numere-vaza-vintage-cu-flori Sau https://www.incredible.ro/collections/pictura-pe-numere/products/kit-pictura-pe-numere-misterul-orientului?variant=34789550096548 Sau https://www.incredible.ro/collections/pictura-pe-numere/products/kit-pictura-pe-numere-aleea-iubirii?variant=34762395943076 Report
November 10, 20205 yr comment_264529 Da, e greu... Cand ma apuca disperarea ma gandesc ca putea fi mai rau, dar cu fiecare zi pare tot mai rau . Imi plac mult tablourile, am inceput si eu unul dar m-am lasat dupa ce am reinceput lucrul full time, al meu e asemanator cu cel la care se face demonstratia, cu vioara (nu mai stiu daca al meu are vioara dar pian are sigur - valeu, si n-au trecut decat cateva saptamani, deja am uitat ). Imi place ca nu e chiar asa simplu, unele culori trebuie amestecate, la unele trebuie folosita o anumita tehnica, nu stiu acuma cum sa explic. Si rezultatul e spectaculos. Din ce ai pus tu, cel mai mult imi place primul, cu vaza . Numai timp si chef sa ai. Report
November 10, 20205 yr comment_264530 Tot io . Am stat la soare ca o soparla ca azi e vara (feels like 27 ), in 3 zile vine iarna . Report
November 11, 20205 yr comment_264531 'Neata! Ce difernte mari de temperatura, Adi! Astea sunt "grele", le simte organismul... Si la noi e tot mai sumbru, vestile nu sunt bune, cel putin pentru orasul nostru.In cercam sa ne facem viata frumoasa asa cum putem. Va doresc tuturor multa sanatate! Report
November 11, 20205 yr comment_264532 Buna dimineata fete dragi! Sper ca sunteti cu toatele bine si sanatoase, asta dincolo de starea psihica si sufleteasca de absolut toata jena...Recunosc ca problemele mele m-au distantat ceva de toata nebunia Corona si focusul meu a fost concentrat pe cu totul alte puncte, insa , sincer, in ultima vreme am senzatia ca ma urc pe pereti...Ce e cu aceasta never ending story , visul asta urat din care se pare ca nu mai reusim sa iesim? Nu am crezut vreodata ca intreaga omenire sa sufere de depresie pur si simplu...viata ne bate pasul pe loc, ori cel putin asa am eu senzatia si, oricat te zbati sa schimbi ceva, parca inoti intr-un lighean cu prenadez, daca (mai) stiti ce e ala...In orice caz, de doua zile tot circula prin ziarele de elita de aici stirea cum ca s-ar fi creat, in sfarsit, vaccinul contra guvidu ma-si de catre Biontech si Pfizer. Ma rog sa fie bine si sa putem sa ne intoarcem la cotidianul nostru cat mai curand. Poftiti la o cafea: Report
November 11, 20205 yr comment_264533 Buna dimineata! Eu va aduc ploaie Am avut parte de cateva zile frumoase si uscate, dar acum suntem inapoi la normal. Ploua si vantuieNoi suntem in al doilea lockdown, dar e diferit de primul. Scolile primare si liceele au program normal, contructiile lucreaza si implicit, tot ce este legat de constructiiSe vorbeste si aici despre vaccin, dar precaut. Mai sunt teste de facut Report
November 12, 20205 yr comment_264536 Hello! Cam liniște pe aici, așa că azi va invit la o înfiorare, apoi la o cafea si mai tarziu la o felie de tort, ca sotul meu a mai îmbătrânit cu un an! Sa imi traiasca, sanatos langa mine! Deci o cafea! Si acum înviorarea! Report
November 12, 20205 yr comment_264537 Hello! Cam liniște pe aici, așa că azi va invit la o înfiorare, apoi la o cafea si mai tarziu la o felie de tort, ca sotul meu a mai îmbătrânit cu un an! Sa imi traiasca, sanatos langa mine! Deci o cafea! Si acum înviorarea! La multi ani domnului Mino, multa sanatate si noroc Si "furiau" ? o cafea La inviorare zic pas azi Have a nice day Report
November 12, 20205 yr comment_264538 La multi ani domnului Mino! Sanatosi si fericiti! Edited November 12, 20205 yr by alpha Report
November 12, 20205 yr comment_264539 Mino, sa-ti traiasca sotul sanatos si sa mai petreceti multi ani fericiti impreuna. Daca nu-i Dex pe faza ma amuz eu din cauza auto-corectului. Hello! Cam liniște pe aici, așa că azi va invit la o înfiorare, apoi la o cafea si mai tarziu la o felie de tort, ca sotul meu a mai îmbătrânit cu un an! Sa imi traiasca, sanatos langa mine!La multi ani somnului Mino! Sanatosi si fericiti! La noi e tot mai sumbra situatia. Se vorbeste de carantina... Uf, nu se mai termina odata!Multa sanatate tuturor Report
November 12, 20205 yr comment_264540 Haha, Boni, ce vigilenta esti! Eu nici nu le-am vazut, si nici macar nu s-a scris mult...La multi ani sotului, Mino! si multi ani fericiti impreuna! (sper ca n-ai mancat prea mult din tortul ala )Ma bucur sa va revad, Lapona si Alpha! Report
November 12, 20205 yr comment_264541 La multi ani sotului mono! Sa fiti sanatosi multi ani de acum inainte! E toamna si la mine si in cateva zile vine frigul. Ca si la adi- am avut o vreme superba de o saptamana incoace. Zici ca e septembrie, nu noiembrie. Dar azi si maine ploua si apoi vom mai vedea.Inviorarea o fac mai tarziu. Acum o caffeeaa ca iar m-am trezit inaintea cucurigului :O zi frumoasa! Report
November 12, 20205 yr comment_264543 ... Ca ai pomenit, Wow, de cafea - l-am trimis pe sot sa-mi cumpere ca nu mai aveam, in ultimul timp beau Lavazza (crema e gusto) dar iau gata macinata, cate o punga. Vine sotul cu ditamai punga de 1 kg, boabe. Cred ca le face intentionat, sa ma'nerveze . De data asta nu atat ca nu mi-a luat ce i-am zis, ca nu se compara nimic cu mirosul de cafea proaspat rasnita , dar 1 kg cred ca-mi ajunge pana la primavara... Voi cum pastrati cafeaua boabe? Report
November 12, 20205 yr comment_264544 La multi ani somnului Mino! Sanatosi si fericiti! La noi e tot mai sumbra situatia. Se vorbeste de carantina... Uf, nu se mai termina odata!Multa sanatate tuturor nici macar nu am scuza auto-corectului. E drept ca "s" e langa "d" si am unghiile mai lungi decat ar trebui, dar re-citesc intotdeauna inainte sa postez sau imediat dupa, si corectez. Adevarul e ca trebuie sa-mi schimb ochelarii! si nu stiu de ce tot aman Report
November 12, 20205 yr comment_264546 Acasa nu am cum sa i-au boabe ca nu am cu ce sa o macin. Mi-ar placea mie, dar poate data viitoare cand o sa schimb masina de facut cafea.La munca am masina smechera si macina boabele inainte de fiecare cafea pe care o face. Avem boabe Vittoria Cafe. Report
November 12, 20205 yr comment_264547 Eu iau rar boabe dar cand am o pastrez in ambalajul ei și da îmi place tare cand miroase a cafea proaspat măcinată în casă! Mulțumesc tuturor de urări, nu vreau decat sa imi fie sănătos! La multi ani somnului Mino! Sanatosi si fericiti! La noi e tot mai sumbra situatia. Se vorbeste de carantina... Uf, nu se mai termina odata!Multa sanatate tuturor nici macar nu am scuza auto-corectului. E drept ca "s" e langa "d" si am unghiile mai lungi decat ar trebui, dar re-citesc intotdeauna inainte sa postez sau imediat dupa, si corectez. Adevarul e ca trebuie sa-mi schimb ochelarii! si nu stiu de ce tot aman Eu nici nu am vazut greșeala Report
November 12, 20205 yr comment_264551 Acasa nu am cum sa i-au boabe ca nu am cu ce sa o macin. Mi-ar placea mie, dar poate data viitoare cand o sa schimb masina de facut cafea.La munca am masina smechera si macina boabele inainte de fiecare cafea pe care o face. Avem boabe Vittoria Cafe. Sa stii ca m-am uitat si eu dupa masini de cafea care si macina, dupa aia mi-am zis ca nu merita investitia, ca numai eu beau la noi in casa. Ne-au anuntat ca la serviciu au instalat o masina noua de cafea, inca n-am vazut-o si nici nu cred ca ma intereseaza, "in deplasare" eu n-am mai baut cafea din martie. Si eu tin cafeaua de obicei in amblajul ei, dar mi-e teama sa nu-si piarda aroma de cate ori 'oi deschide-o pana o termin...Ma gandeam sa o pun in borcane de sticla. Sa le pun la beci, la racoare? sau le las in bucatarie, in dulap? ori altundeva? Report
November 13, 20205 yr comment_264553 Si eu tin cafeaua de obicei in amblajul ei, dar mi-e teama sa nu-si piarda aroma de cate ori 'oi deschide-o pana o termin...Ma gandeam sa o pun in borcane de sticla. Sa le pun la beci, la racoare? sau le las in bucatarie, in dulap? ori altundeva?Acum nu mai am acasa cafea decat "de urgenta". Dar "pe vremuri" luam tot asa cate o punga mare de boabe. Scoteam cat consumam imediat intr-o cutie de tabla (sau borcan) iar restul ramanea in punga originala. Cutia de tabla o tineam in frigider. Se pastra foarte bine. In loc de cafea vreau sa va prezint o noua descoperite de a mea: ginger shot. Nu-i chiar noua descoperirea, am baut prima data in primavara, dar acum m-am apucat sa fac acasa (s-a inchis localul in care il serveau , le doresc sa reziste cu bine si sa revina dupa ce trece nebunia).Mai jos e "doza" noastra de dimineata: suc proaspat de ghimbir, suc de lamaie, piper. Reteta originala era si cu otet de mere, dar n-am avut unul bun acasa. Report
November 13, 20205 yr comment_264555 Sweeties, ma bucur si eu sa va vad! Recunosc ca anumite derapaje de aici mi-au taiat avantul de palavragit plus ca...sunt intr-o faza urata din viata mea care se pare ca nu mai ajunge la final...tot astept si cu frica mare , mare si , totusi, si cu nerabdare, inceperea noului capitol din viata mea. Insa, avand in vedere ca am petrecut impreuna virtual aproape doua decenii, "la bine si la rau" , mi s-ar parea frumos sa continuam traditia asta a prieteniilor , simpatiilor si "impreuna sa fim" virtual a acestei mici si , intre timp, din pacate, firave comunitati. Daca stau bine si ma gandesc, cu voi am discutat si vorbit despre lucruri si temeri despre care nici cu familia nu am vorbit ))Asa ca, sa tinem aproape si impreuna Pentru ca se merita! Va las o cafea mai potrivita pentru timpul asta: Report
November 13, 20205 yr comment_264557 Laponel :P doamne ajuta sa se termine perioada asta urata pentru tine, nu uita ca eu astept cu nerabdare sa bem ceva bun, vedem noi ce si unde! Pana una alta azi am trecut la munca peste un episod urat, iar aceste vremuri sunt perfecte pentru a scoate ce e mai urat din unii, din pacate pentru ei, faptul ca imi fac munca corect s-a intors ca un bumerang impotriva lor. Aici e urat afara, burniteaza, bleah! Ma bucur ca suntem sanatosi, nimic nu conteaza in rest, iar sanatate va doresc tuturor, sper ca sunteti bine, oriunde sunteti! Fur o gogoasa ca arata prea bine, desi de doua zile ne facem de cap cu tortul Napoleon! Report
November 14, 20205 yr comment_264561 Mino, la multi ani sanatosi sotului. Laponica, multa sanatate si noroc sa depasesti ce te bantuie. Noi cafeaua o cumparam in pungi sigilate de 1/2 sau 1 kg si o tinem in container special care are un mecanism care scoate aerul Report
November 14, 20205 yr comment_264563 Mulțumesc Clau! Ce fain e vasul de cafea! Geany, ce faci, sunteți bine? Report
November 14, 20205 yr comment_264564 Daa! draga Mino merci! .suntem ok. atat cat se poate,Ale' e cu scoala on line de mai bine de o luna asa ca doar el e la calculator,eu nu mai am loc,domnul Geany e cu scarbiciu' f. ocupat,baiatul meu cel mare e la Sibiu asa ca acolo nu e bine,vedem de luni eu gatesc in draci in ultimele 3 zile am avut asa,fasole batuta/facaluita cu carnati gratariti si muraturi,ardei umpluti cu smantana (ardei luati la reducere de la magazinajul meu de la scara blocului),supa de pui ,varza calita cu afumatura,acum am terminat de prajit gogosile,pt. maine am tot ce trebuie ca sa fac,branza cu mamaliga si tochitura cu muraturi,tata diabetic iar are probleme cu rani la picioare(piciorul diabetic) a mai avut,mama il da cu toate cele,mereu stau cu frica sa nu ajunga la amputare doamne feri sorica in Italia tot asa stau cu frica,ce sa va mai spun?! ...cam asta e... nu ma mai simt chiar in apele mele,nu mai simt sa postez pe forum, va urez multa sanatate tuturor si sa treceti cat mai usor peste aceasta criza ,va pup si va imbratisez cu drag! Report