Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Multumesc floare.gif

Si-au facut testele, s-au si vindecat intre timp, din fericire nu a fost nevoie de spitalizare. Ma gandeam doar ca daca sunt simptome, n-ar trebui sa plateasca nimeni

Bine ca au avut forme usoare! Am uitat sa specific ca spitalul din orasul meu este spital covid si au amenajate in curte corturi unde se fac gratuit testele, nu stiu daca la spitalele celelalte este aceeasi procedura.

Aici, in Israel analizele sunt gratuite.

Unele locuri de munca cer analiza negativa corona la fiecare 48 de ore pentru cei care nu sunt vaccinati.

48 ore? Wow, asta este un fel de fortare sa iti faci vaccinul!

Asadar, au inceput lucrarile de renovare. Multa lemnaraie putrezita. Si asta e in fata. Acelasi lucru este si in spate. Bleah!

post-102-0-65165400-1614792512_thumb.jpg

post-102-0-15156700-1614792552_thumb.jpg

Mino, este fortare sigura. Si eu m-am vaccinat pentru ca mi s-a spus ca avem o perioada limitata in care putem aduce analize negative la fiecare 48 de ore si nu se va permite sa lucram de acasa numai pe o perioada scurta ( asta in conditiile in care jymatate din firma lucreaza de acasa de 1 an de zile.....)

Iar la scoala Thaliei au cerut sa completam formular cu accept de a face copiilor analiza corona saptamanal. (Din partea multor parinti si nici din partea mea nu au primit accept insa nu inseamna ca nu fac presiuni)

Asadar, au inceput lucrarile de renovare. Multa lemnaraie putrezita. Si asta e in fata. Acelasi lucru este si in spate. Bleah!

Casuta ta? Sa ai sporuri chiar daca nu e o munca placuta acum!

Casuta ta? Sa ai sporuri chiar daca nu e o munca placuta acum!

Da, casuta mea. Merci. Am pe cineva care face treaba. Tot romani, dar trebuie tinuti bine sub observatie ca sa nu faca nefacute :) Noroc ca, acum, am timp si sunt acasa.

Mino, este fortare sigura. Si eu m-am vaccinat pentru ca mi s-a spus ca avem o perioada limitata in care putem aduce analize negative la fiecare 48 de ore si nu se va permite sa lucram de acasa numai pe o perioada scurta ( asta in conditiile in care jymatate din firma lucreaza de acasa de 1 an de zile.....)

Iar la scoala Thaliei au cerut sa completam formular cu accept de a face copiilor analiza corona saptamanal. (Din partea multor parinti si nici din partea mea nu au primit accept insa nu inseamna ca nu fac presiuni)

Holy crap!!! La agricultura cu mine...

La noi nu , insa cine stie ce-o mai aparea...insa suntem obligati sa ne facem regulat testele, respectiv anumite Praxen (cabinete medicale de medici generalisti) ofera colaborare cu statul, ne trecem pe o listuta cum ca la ora cutare ziua cutare venim la test, venim, testam, plecam. Ndap.

Intre timp, o cunostinta de-a mea care de un an si tot vocifera ca "Ce Corona, etc., propaganda, manipulare etc." , care lucreaza in domeniul logisticii si vine in contact cu sute si sute de obiecte si oameni . Si ieri imi zice ca are febra 39, frisoane ca niciodata...Si i-a iesit pozitiv testul Corona...

Neata, lume!

O cacelutza cine da?

Hello tullemond!

Iute, din goana calului, o cafeluta pentru fiecare, cu dedicatie speciala pentru Laponica :floare:

u_studio_cards001_2048x2048.png?v=1497908839

Buna dimineata si o cafea si de la mine, ca nu am mai dat de mult nici una nici alta.

post-178-0-86768400-1614850275_thumb.jpg

Eu am dat un tur de forta de 72 de ore prin Romania, de nevoie nu de placere. Stressant tare sa calatoresti cu avionul in vremurile astea, teste, declaratii, controale...Maine mi-am facut programare la test sa vad daca am.venit cu mana goala sau nu din Romania. Pana atunci stam cuminti in incinta. Aici testele sint gratuite daca:

-ai trimitere de la doctor

-ai invitatie de la guvern pentru large testing , se trimite periodic o invitatie la testare, mai des sau mai rar in functie de domeniul de activitate si cat de expus esti. Eu am primit de 3 ori intr-un an de zile, altii care lucreaza mult cu publicul primesc si la 2 saptamani invitatie. Nu esti obligat sa te si testezi daca esti invitat

-inainte si dupa o calatorie in afara tarii, cu programare, dar asta e greu de facut, de obicei sint toate locurile ocupate cam cu 2 saptamani inainte, mai ales daca urmeaza o vacanta sau zile libere.

Un singur laborator face teste cu plata si fara programare.

[b]Dragos[b] ce proiect mare ai in fata! Succes si sa iti iasa lucrurile cum iti doresti.

Edited by black_cat

Hello, vad ca a inceput primavara in forta, cu ghiocei, lalele, renovari si vaccinuri :floare: . Au inceput si la noi vaccinarile la populatia in varsta, noua probabil ne vine randul din august incolo.

Am primit email de la scoala ca se fac teste pentru elevi si familiile lor, asimptomatici, nu am citit amanunte, banuiesc ca e gratuit. Noi nu am calatorit si nici nu ne-am vizitat cu nimeni, invatam/lucram de acasa deci nu am considerat ca ar trebui sa mergem sa ne facem. Nasol e de cei care calatoresc si ar trebui sa se cazeze la hotel, o aiureala care sper sa se termine curand. Am inteles ca multi au preferat sa nu urmeze indicatiile si au plecat acasa de la aeroport, riscand amenzi, nu ii condamn deloc.

Blackie, sper ca n-ai "importat" nimic!

[b]Dragos[b] ce proiect mare ai in fata! Succes si sa iti iasa lucrurile cum iti doresti.

Merci.

Surprizele se tin lant. Afara nu s-a putut face nimic pentru ca a plouat. Asa ca am inceput ceva in casa. Au spart astia peretele ca sa schimbe rezervorul de apa de la WC, ca e WC suspendat si rezervorul e in zid. Si au spart ei ce au start si au spart si o teava de apa. Asa ca acum sunt fara apa in casa pana cel putin maine. Noroc ca am bidoane de apa destule ca am un cooler d-ala cu robinet de apa rece si robinet de apa fierbinte.

angryfire.gif

Dragos, spor la munca si multa bafta la lucrari?.

La noi s-a terminat saptamana, incepe week-end-ul :floare:

Acu imi framant creierii cu ce sa gatesc la sf de sapt ?

Hello, vad ca a inceput primavara in forta, cu ghiocei, lalele, renovari si vaccinuri :floare: . Au inceput si la noi vaccinarile la populatia in varsta, noua probabil ne vine randul din august incolo.

Am primit email de la scoala ca se fac teste pentru elevi si familiile lor, asimptomatici, nu am citit amanunte, banuiesc ca e gratuit. Noi nu am calatorit si nici nu ne-am vizitat cu nimeni, invatam/lucram de acasa deci nu am considerat ca ar trebui sa mergem sa ne facem. Nasol e de cei care calatoresc si ar trebui sa se cazeze la hotel, o aiureala care sper sa se termine curand. Am inteles ca multi au preferat sa nu urmeze indicatiile si au plecat acasa de la aeroport, riscand amenzi, nu ii condamn deloc.

Blackie, sper ca n-ai "importat" nimic!

Maine aflu. Deocamdata eu nu am nici un simptom ca as avea ceva, nici sotul, dar asta nu inseamna nimic. Noi ne-am protejat cat am stiut mai bine, nu am mers la nimeni acasa....

Despre hotelurile groazei din Canada am citit si mi se face pielea de gaina. In primul rand cum sa coste 2000 de dolari 3 nopti la hotel??? Apoi oricum se cere test negativ inainte de zbor, dupa cateva ore se face testul iar la aterizare, nu are cum sa fie pozitiv. Rezervarile am inteles ca nu se accepta decat pentru 3 nopti desi rezultatul la test poate veni si in cateva ore, deci poti pleca acasa fara sa desfaci macar valiza grrrrr, insa platestoi toate cele 3 nopti. Apoi chestia ca au scos incuietorile la usi ca cica sa poata interveni rapid daca i se face cuiva rau BS!!!!!

Pe de alta parte nu e ok nici cu toate zborurile pline care vin mai stiu eu unde- nu dau exemple sa nu fiu acuzata de rasism si ai caror calatori se "izoleaza" acasa unde locuiesc cu inca 3 generatii, care umbla liber ca pasarea cerului. Am prieteni care au calatorit in Europa in vara iar la intorcerea in Canada au semnat doar o declaratie pe proprie raspundere ca au conditii acasa sa se izoleze, insa ceilalti membri care locuiau la aceeasi adresa nu intrau in izolare, in plus nimeni nu i-a verificat niciodata daca erau intr-adevar acasa sau nu.

Stire de ultima ora la noi: CEO Pfizer Albert Bourla si delegatia si-au amanat vizita in Israel care trebuia sa fie saptamana viitoare. Motivul?

Pai NU sunt vaccinati :floare:

Fara cuvinte...

Stire de ultima ora la noi: CEO Pfizer Albert Bourla si delegatia si-au amanat vizita in Israel care trebuia sa fie saptamana viitoare. Motivul?

Fara cuvinte...

Nu se incadreaza in categoriile pentru care se face vaccinarea in momentul asta :unsure: ?

In primul rand cum sa coste 2000 de dolari 3 nopti la hotel???

Ridicol! Multi pleaca direct acasa si platesc amenda, care, saptamana trecuta, era 800$

Fara cuvinte...

pai e ca cizmaru' fara ghete nu? :unsure:

Ma bucur sa raportez ca rezultatul la test a venit negative si va doresc in weekend cat mai bun!

:floare:

Ma bucur sa raportez ca a fost reparata teava de apa, ca s-a schimbat rezervorul de apa de la WC, ca am dat drumul la apa, ca in seara asta o sa ream un nou WC.

Toata povestea asta a insemnat o cheltuiala suplimentara. Nu atat cu kit-ul de WC cat cu refaiantat camera WC-ului plus pus gresie noua pe jos, atat in camera WC-ului cat si pe hol.

Asa arata gresia pe care o voi comanda...

post-102-0-44730700-1614965747_thumb.jpg

post-102-0-92775500-1614965867_thumb.jpg

Edited by dragos

Buna dimineata , fete!

Sa aveti (mai ales) astazi o zi cu inima usoara si un zambet atarnat de coltul buzelor!

La multi ani de 8 Martie!

Sa ne iesi cosar in drum,Griji, necazuri si durere,

Sa dispara ca un fum,Da-ne soare si placere!

cutie-patrata-cu-lalele-si-cymbidium-1-8-martie.jpg

Si, ca sa incepem bine saptamana:

c409f0b71bbb155bcae7156d7590f4bb.jpg

Azi a fost (inca este) frumos, caldut, aer de primavara. Am vazut soimi, poze clare nu prea am putut face ca nu-s asa aproape, dar din casa ii vad tot mereu, ca niste pete in copaci. Am mai gasit si niste galetuse puse de unii sa colecteze materia prima pentru siropul de artar, prima data cand vad asa ceva in realitate. Ma gandeam ca numai in padure se face procedura asta.

PS foarte important, am aflat ca (inca) exista bombonelele CIP :rolleyes:

post-192-0-65502400-1615325628_thumb.jpg

post-192-0-95546700-1615325656_thumb.jpg

Edited by adi_edi