Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Boooooniiiiii? Ce e in aer, ce, ce??? Poate nu v-am zis, dar eu ador femeile insarcinate happy.gif

Ha ha ha, ai un fix? Am trecut de faza asta, fac imediat 50 de ani ☺️

Vineri e inchis aici peste tot, sambata ar mai fi o sansa .

vrei sa te invat sa cumperi on line? :lol:

Da, stäpâna, daaaaa! laugh.gif

Boooooniiiiii? Ce e in aer, ce, ce??? Poate nu v-am zis, dar eu ador femeile insarcinate happy.gif

Ha ha ha, ai un fix? Am trecut de faza asta, fac imediat 50 de ani ☺️

Eh...fiecare cu pararelele lui , cum ziceam mai sus 71.gif Chiar asa, oare ce-o mai face Moatza?

Lori salata mea beof care e farà carne, are cartofi, morcov, mazare la cutie si castraveti murati.

Fierb cartofii si morcovul inainte cu o zi, las la racit si bag in frigider.

A doua zi tai totul si amestec cu maioneza cumparata ( m-a convertit Adriana ?). Te asigur ca si farà carne e foarte buna. Acum puristii o sa spina ca asta nu e beof. Ok salata de legume cu maioneza/

Ia sa-mi aduc si eu contributia la teoria mazarei :D . Eu nu pun in salata, nu prea imi place, dar o mananc daca sunt in vizita la altii, ca nu ma apuc sa scormonesc dupa ea. Faza tare ca fiica-mea nu mananca salata facuta de mine, ca de ce pun morcovi si castraveti murati :lol: . De Craciun imi trimite o prietena, facuta de ea, am pus-o in frigider unde a descoperit-o mandra, care s-a ospatat cu ea, noi restul nu prea am apucat. Era si cu mazare, dar si cu morcovi si castraveti :P , bineinteles.

Lumeeeeee, lumeeeeee, cafeaaaaa! Cafeaaaa pentru toata lumeaaaaa!

Mi s-au strepezit dintii cu mazarea voastra laugh.gif Ndah, ei, hai, daca puneti si niste espresso concentrat in salata aia cu mazare, cred ca as manca 24.gif

55fbcb09ce01ca3dc83941caf5f28758.jpg

Lumeeeeee, lumeeeeee, cafeaaaaa! Cafeaaaa pentru toata lumeaaaaa!

Mi s-au strepezit dintii cu mazarea voastra laugh.gif Ndah, ei, hai, daca puneti si niste espresso concentrat in salata aia cu mazare, cred ca as manca 24.gif

Vin si eu cu un tiramisu, ca merge cula cafea. Sunt setata pe cafea zilele astea rolleyes.gif

IMG_6022_edited_1-1-1009x1024.jpg

Neatzaaa, mama cum arată cafeaua si tiramisu :lol: :lol:. Să avem o zi buna!

Cafeeaa! Daca ma chemati, vin la orice ora la o cafea :lol:

Acum trebuie sa caut sa cumpar radacini ca sa fac salata beuf. Pastarnac gasesc pe la toate supermarketurile, cu radacina de patrunjel stau mai prost.. Poate gasesc la mexicani..

Pastarnac gasesc pe la toate supermarketurile, cu radacina de patrunjel stau mai prost.. Poate gasesc la mexicani..

Daca nu gasesti patrunjel, pune telina radacina.

E chiar mai buna.

( m-a convertit Adriana ?).

:lol:

Ia sa-mi aduc si eu contributia la teoria mazarei =)) . Eu nu pun in salata, nu prea imi place, dar o mananc daca sunt in vizita la altii, ca nu ma apuc sa scormonesc dupa ea. Faza tare ca fiica-mea nu mananca salata facuta de mine, ca de ce pun morcovi si castraveti murati :lol: . De Craciun imi trimite o prietena, facuta de ea, am pus-o in frigider unde a descoperit-o mandra, care s-a ospatat cu ea, noi restul nu prea am apucat. Era si cu mazare, dar si cu morcovi si castraveti :) , bineinteles.

pai se stie ca iarba vecinului e mai verde sau cum o fi vorba aia :P

Buna dimineata la han. E vineri, e weekend lung, sa aveti unul placut va doresc. Saptamana asta luni, marti si miercuri au fost intre 22 si 24 de grade, record de temperatura pentru perioada asta a anului. Azi dimineata in schimb erau 3 grade, cu maxim 13 si continua sa se raceasca in zilele urmatoare. C'est la vie, toujours parsiva cum ar venit . Ati baut cafeaua? Hai ca dau eu in dimineata asta cu sables frantuzesti si o raza de soarepost-178-0-84689400-1617349867_thumb.jpg

Eu nu am pus niciodata alte radacini sa salata bouef in afara de morcov si cartofi, nici nu imi amintesc sa fi mancat la cineva. Mazare si eu pun dar am mancat si fara.

Buna dimineata la han. E vineri, e weekend lung, sa aveti unul placut va doresc. Saptamana asta luni, marti si miercuri au fost intre 22 si 24 de grade, record de temperatura pentru perioada asta a anului. Azi dimineata in schimb erau 3 grade, cu maxim 13 si continua sa se raceasca in zilele urmatoare. C'est la vie, toujours parsiva cum ar venit . Ati baut cafeaua? Hai ca dau eu in dimineata asta cu sables frantuzesti si o raza de soareIMG_20210402_093429_182.jpg

Eu nu am pus niciodata alte radacini sa salata bouef in afara de morcov si cartofi, nici nu imi amintesc sa fi mancat la cineva. Mazare si eu pun dar am mancat si fara.

Ce mistoooooooo! Acuma apuc sa o beau. 6.gif

Same here, dar fara mazare. Mama punea si vesnic era o discutie despre cat de mare / tare / moale /mica era mazarea. Vesnic avea o hiba. Si eu n-am mai pus rolleyes.gif Trebuie sa pun data viitoare sa vedem reactia consumatorilor

Va doresc Paste Fericit! celor ca sarbatoresc weekendul asta floare.gif Daca nu, weekend placut biggrin.gif

Edited by alpha

La bunicamea mancam salata de beof din cartofi, morcov, castraveti murati , cateodata cu carnita, cateodata fara carnita. Mama in ultimii ani pyne si mazare pe langa carnita..mmmm imi place mai putin.

Cafeul de dimi

post-591-0-93784400-1617356626_thumb.jpg

La noi se puneau de toate la salata beuf: cartofi, morcov, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, castraveti murati si mazare de la borcan sau conserva si piept de pui. Se taiau toate marunt maruntel ( nu si mazarea :lol: ) si se amesteca cu maioneza facuta de casa, mustar si sare dupa gust. Apoi urma decorarea cu albus fiert, masline, gogosar (de la otet). Si pentru ca am mentionat maslinele- uneori maica-mea adauga si masline in salata beuf..

Deci ori e "salata" ori nu! Si eu o fac asemanator, dar nu adaug masline, iar daca nu gasesc o radacina sau alta (de obicei radacina de patrunjel) , nu o adaug. Nu prea mai decorez ca nu apreciaza nimeni :lol:

Va doresc si eu un weekend placut, iar celor care sarbatoresc duminica - Un Paste linistit!

Edited by Wowerful

miine vine sora mea si cica sa facem salata boeuf ca asa o decoreaza, ca ea e artista familiei :lol:

o sa v-o arat, si vom pune, pe stilul ei, si telina radacina :lol:

Paste linistit si de la mine, tuturor celor care il sarbatoresc duminica asta

miine vine sora mea si cica sa facem salata boeuf ca asa o decoreaza, ca ea e artista familiei :lol:

o sa v-o arat, si vom pune, pe stilul ei, si telina radacina :lol:

Paste linistit si de la mine, tuturor celor care il sarbatoresc duminica asta

Asa si eu! Deci fierte am: cartof, morcov, telina, patrunjel, pastarnac. Apoi, la final, ca sa ii dau o nota aparte, am un triunghi de telina cruda si un mar, le dau pe razatoare. Am invatat si eu smecheria asta in Bucuresti, la matusa-mea, care e din Slobozia de loc si face si aia o mancare dementiala. Total alt stil decat mine dar mortalaaaa! Si sor-mea cea mica gateste bine tare si mie imi place mancarea ei si ei mancarea mea 71.gif Face aia o ciorba de rosii vara cu taitei, de rad cate jumate de oala singura...si si rece pe caldurile alea infernale .

Edited by Lapona Enigel

Let the egg hunt begin :P !

V-am mai zis ca noi avem traditie cu ascunsul oualor prin casa, imi aduc aminte ca era o vreme mizerabila prima data cand am vrut sa merg cu copiii la "vanatoare de oua" care se face de obicei pe afara, asa ca am pastrat obiceiul si inca nu renuntam la el. Va dau si voua niste indicii unde am ascuns ouale de... dinozaur, dar nu mai spuneti la nimeni, ok :P ?

Am vopsit ieri niste oua, am pus cate un ou alb si unul maro in fiecare solutie - de ceapa rosie, ceapa galbena, sfecla si... afine (ca de obicei am dat si niste rateuri, ala gri e cu afine :lol: ).

post-192-0-04870600-1617530989_thumb.jpg

post-192-0-41622600-1617531009_thumb.jpg

post-192-0-37816400-1617531051_thumb.jpg