Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Buna, fetelor!

Imi pare rau sa va anunt ca adi_edi nu a castigat lupta cu boala ei si ca a plecat spre alta lume, sper una cu mult mai buna, pe masura sufletului si caracterului ei. Rar am cunoscut un om cu atata blandete, rezilienta si calm...Draga mea Adi, sper din toata inima sa plutesti in Nirvana, undeva departe de toate suferintele si mizeriile acestei lumi, printre suflete la fel de pure ca al tau. Sunt recunoscatoare ca mi-ai imbogatit viata, o sa imi lipsesti atat de mult! Sa iti primesti pe veci odihna atat de bine-meritata, Adi! Nu te voi uita!

716914e6a5ee253d78c81baa39799062.jpg

Drum bun la îngeri, Draga mea Adi! Vei rămâne în sufletul meu și sper să ajungi intr-o lume mai bună, fără boli și durere. Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace! Veșnică pomenire!

post-343-0-43175600-1754556992.jpeg

Eu nu am cunoscut-o personal, dar imi era draga din postari. O sa imi lipseasca si o sa imi amintesc de ea mereu cu drag. Drum lin draga mea si pacea pe care o meriti!

Intilnire cu poze de artiste culinare: Eu, adi-edi_mrs.F :wub:

post-4-0-95582100-1717423998.jpg

Intilnirea noastra de anul trecut si orele petrecute impreuna vor avea mereu in inima mea un loc deosebit

Destinul a facut ca luni cind am primit vestea de la Mino sa am bratara pe care mi-a facut-o cadou anul trecut adi :wub:

Of, Adi! Drum lin si pace.

O sa ne lipseasca mult optimismul si veselia ei. 12.gif

Asta e poza de la întâlnirea noastră de anul trecut! Veșnică pomenire, dragă Adi!

post-343-0-63237500-1754649713.jpeg

Edited by mino

Dumnezeu s-o odihneasca! Sunt noua pe aici, dar imi erau dragi postarile ei. Drum lin, Adi!

Offff ?. Dumnezeu sa o odihneasca in pace. !

Sincere condoleante familiei

Nu am cunoscut-o personal insa intoteauna a fost o placere sa-i citesc postarile.

Adi_edi o sa ne lipsesti

Deși trec printr-o perioadă stresantă și grea, ca să mai uit de toate m-am apucat de condus, adică de făcut școală iar cu instructor, chit ca am carnetul de 33 ani. M-am apucat de învățat serios totul de la zero! Și de exersat, supravegheată :lovestory: . În paralel învăț și engleză cu Duolingo, să îmi traduc serialele care nu au traducere :rolleyes: , poate așa mă detașez de alte chestiuni stresante! Săptămâna viitoare îmi vine și nepoata care deja mi-a făcut program pentru o săptămână! Să fim sănătoși si să avem o săptămână frumoasă!

Deși trec printr-o perioadă stresantă și grea, ca să mai uit de toate m-am apucat de condus, adică de făcut școală iar cu instructor, chit ca am carnetul de 33 ani. M-am apucat de învățat serios totul de la zero! Și de exersat, supravegheată :lovestory: . În paralel învăț și engleză cu Duolingo, să îmi traduc serialele care nu au traducere :rolleyes: , poate așa mă detașez de alte chestiuni stresante! Săptămâna viitoare îmi vine și nepoata care deja mi-a făcut program pentru o săptămână! Să fim sănătoși si să avem o săptămână frumoasă!

Mino, bravo pentru ca investesti in tine, nu e usor??.

Distractie maxima cu nepotica ??

Nu-mi vine să cred că Adi nu mai e… Nu am cunoscut-o personal, dar de atitia ani ne-a condimentat forumul cu umorul ei, replicile savuroase și bunătatea cu care știa să te facă să te simți binevenit. Avea zâmbete în rețete și glume în mijlocul oricărei discuții. Odihnește-te în pace, Adi!

Mino, asta este si strategia mea pentru perioadele de stress si anxietate. Incerc sa ma tin cat mai ocupata atat mental cat si fizic, chiar daca fizic, altfel gandurile o iau razna.

Iar timpul petrecut cu nepotica e terapie curata, ce mai! Enjoy!

Edited by black_cat

Bravo, Mino, pentru lecțiile de condus! Te țin ocupată. Și învățarea limbilor străine este un antrenament excelent pentru creier. Iti doresc sa petreci frumos alături de nepoțică. E măricică deja… ce repede trece vremea!
Fete, unde ati pus topicul cu cafelili? Ma tot impiedic de cafelele lui clau_ash, care mi se par geniale! Desi am achizitionat acelasi Delonghi pe care il folosesc din 2019...parca, i-a scazut calitatea.

Fete, unde ati pus topicul cu cafelili? Ma tot impiedic de cafelele lui clau_ash, care mi se par geniale! Desi am achizitionat acelasi Delonghi pe care il folosesc din 2019...parca, i-a scazut calitatea.

Ai schimbat cumva cafeaua? Noi am descoperit ca este mare diferenta intre cafea daca e prajita proaspat( 3-6 saptamani) sau mai veche si foarte important cum e tinuta.

Noi luam pungute de 250 gr si punem cafeaua dupa ce deschidem punga intr-o cutie vidata, niciodata nu ramane desfacuta.

Intre timp am trecut de la Delonghi la Profitec 500 pro si la asta se simte imediat diferenta de cafea

Edited by clau_ash

Mai incerc din cand in cand, dar toate chipurile pentru espressor. De baza am Tschibo, Lavazza Oro . Am avut si de la case mai mari, se face o pisoarca. Chipurile depinde acum la Delonghi asta manuala cum macini cafeaua. Daca o macini prea fina, nu iese prin sita, pentru ca i-au taiat din bari idiotii. La prima pe care am avut-o nu a fost vorba de asa ceva. Acum vad ca au inceput si ei cu concept circuit: daca iei toate basics, nu merge sa scoti o cafea de calitate cu caimac, tre sa iti mai iei nush ctae gadgeturi extra, care te ajung la pret cel putin inca pe atat pretul espressorului. Strategia de piata o stim cu totii.

La Lavazz iese cu spuma...la Tschibo, care e si ea proaspata...o pisoarca. Mor incet. Sa stii ca o sa ma uit si eu la ceea ce ai tu...imi e ciuda ca am investit in astia. Prima pe care am avut-o si-a dat duhul cam dupa 5 ani, am inlocuit o dracie de silicon mica, a mai facut doua cafele si gata. Am luat alta. Apoi, in Germania, am luat si acolo si i-am mai luat si sora-mii cadou. Deci le-am facut profit, nu gluma. Dar cand am auzit ca au taiat standardele...ii bag undeva.

Mai am o oră și îmi apare prințesa! Deja ne-a sunat și ne spunea ca mai are puțin și ajunge! Deși e o bombă de energie și te stoarce de orice urmă e putere, timpul petrecut cu ea e …….minunat! Am făcut mâncare să am câteva zile, astfel încât să ne jucăm cat încape!

Buna dimineata! Hai ca scrisesem dincolo: Mino, iti doresc sa te tina balamalele! Am petrecut si eu cu cei doi nepotei ai mei...sa te tii cu doi baietoi deja mari si plini de energie :)Ziile frumoase cu Lara ! pupic.gif

Si te felicit sincer ca te mentii in forma mental! Mi se pare intre timp elementar! Eu am trecut printr-o perioada de iad cam 5 ani de zile si tot ce imi doresc e sa ma tina capsoru' tot zic ca voi vrea sa mai invat o limba straina cand voi avea timp.

• 2 weeks later...

Nu mai stiu unde v-qm povestit de gainile mele, nu cred ca am facut topic separat, asa ca va povestesc aici.

Una din ele a cazut closca si nu am reusit sa o fac sa renunte nicicum. Mai cazusera si altele dar dupa cateva zile de tinut separat, cu lumina aprinsa si noaptea si fara rumegus sau paie din care sa isi faca cuib, au renuntat in 2, 3 zile. Ei bine asta nu renunta nicicum, 6 saptamani si nu dadea nici un semn. Problema era ca nu prea manca si nici apa nu bea, ii dadeam mai milt cu forta. Asa ca am cedat eu si i-am adus un pui de o zi, pentru ca imi era frica sa nu moara. A fost foarte fericita, acum mananca si bea apa, puiul creste si el. Sa vedem ce o fi, fata sau baiat. Oricum intre timp am aflat ca e voie sa cresti si cocosi in zona in care locuieac eu. Am crezut ca e interzis din cauza zgomotului dar m-am inselat, chiar aud cocosii vecinilor cantand. post-178-0-44178200-1756572110.jpeg

post-178-0-08063800-1756572151.jpeg

Si daca tot am fost sa cumpar puisorul de o zi, am mai luat si doua puicute tinere, rasa Swedish Flower: Saga si Helga le-am numit. post-178-0-06370600-1756572348.jpeg

Blackie, uite așa ne face viața să cedăm, uneori și în fața unei găini :P :lol: sper să îți crească mare puișorul ca e tare drăgălaș! Eu am început să am primele ieșiri, singură cu mașina, greu e frate să o iei de la zero, dar insist și e totul ok. Sper ca sunteți toate bine, oriunde ați fi!