October 31, 201114 yr comment_109058 La noi in seara asta e Halloween, copiii aici nu merg la cersit dulciuri. Aici parintii sau scolile organizeaza baluri mascate pentru copii iar prin baruri si discoteci e noapte tematica, petrece lumea imbracata in fel de fel de vampiri stafii si vrajitoare.Maine e zi libera, toata lumea merge la cimitir cu flori proaspete, lumanari, etc. In Ardeal e Luminatia, un obicei ce vine de la catolici, e foarte frumos, azi merg familiile la cimitir, aranjeaza mormintele cu flori proaspete si multe lumanari. Cand se lasa noaptea e un spectacol fantastic in cimitire, cu toate mormintele luminate, sunt mii de luminite, parca e un oras ce a prins viata... Am gasit poze frumoase pe net (autor Nicu Cherciu) Report
October 31, 201114 yr comment_109063 Laura, m-am gandit la tine sambata - am fost la un restaurant portughez si mi-a placut foarte mult mancarea. Eu am mancat o friptura, avea un ou deasupra si multi cartofi prajiti (rotunzi)-ce era exceptional, era sosul de friptura! Super bun.Unul dintre prieteni a mancat sardine la gratar, foarte gustoase (ce as fi ales si eu, dar am o groza fantastica de oasele de peste). Foarte bun per total(dar daca ai vre-o specialitete portugheza care iti place, zi cum se numeste ca sa incerc data viitoare ) In Severin in noaptea de inviere se duce lumea la cimitir si pune lumanari multe pe mormant - tot asa arata cimitirul, plin de lumina si oameni A fost adorabil sa vad dimineata picii imbracati in costume de Halloween Erau si cativa maturi, dar picii ma topesc O sa vad mai multi diseara cand se duc la colindat. Report
October 31, 201114 yr comment_109088 La noi in seara asta e Halloween, copiii aici nu merg la cersit dulciuri. Aici parintii sau scolile organizeaza baluri mascate pentru copii iar prin baruri si discoteci e noapte tematica, petrece lumea imbracata in fel de fel de vampiri stafii si vraji ametita-s! si eu am intrebat inca din dimineata asta cate bomboane au primit picii astia de la tv is de vina (Atzilica!), ca de sambata vad incontinuu numai reportaje din toate cluburile posibile cu petreceri de H. si cum vine treaba, copiii cersesc dulciurile? nu presteaza nimic ca sa le primeasca? am vazut prin filme ca merg sa-si sperie vecinii si astia, ca sa fie lasati in pace, platesc cu dulciuri, asa-i? oare ce-ar zice vecinii mei sa se trezeasca cu mine la usa bu-hu-huu! Report
October 31, 201114 yr comment_109092 oare ce-ar zice vecinii mei sa se trezeasca cu mine la usa bu-hu-huu! Am patit-o eu pe bune si nu era halloween(ca era in august)...Aveam unde stateam la mama o vecina cu care ma intelegeam f. bine si cu ea si cu fetele ei de-o seama cu mine...Eu inainte sa ma casatoresc cu sotul am stat impreuna 11 ani (l-am testat bine )si cand in sf. dupa 11 ani mi-am luat rochie de mireasa (acu' 7 ani),m-am imbracat si am fugit repedea la usa la vecina sa-i arat...Am sunat la usa si cand a deschis fimeia usa sa leashni' ca nici nu ma recunoscuse ,s-o spariet saraca di numa' si-o scuipat si-n san Report
October 31, 201114 yr comment_109094 pai tu-n rochie de mireasa erai zana, eu ma gandeam s-apar ca o scorpie care este! buey, dati-mi un sut sa ma duc sa-ntind rufele, ca s-a oprit masina de-o ora. vine omu' de la sala si io nika n-am prestat. fug! Report
October 31, 201114 yr comment_109095 pai tu-n rochie de mireasa erai zana, eu ma gandeam s-apar ca o scorpie care este!Crezi tu?! pomineste-te tu cu o aratare alba tata' numa' valuri' la usa fara sa te astepti, si mai vb.dupaia Report
October 31, 201114 yr comment_109097 Crezi tu?! pomineste-te tu cu o aratare alba tata' numa' valuri' la usa fara sa te astepti, si mai vb.dupaia bu-hu-hu! tu ori invoci vreo fantoma s-apara la usa mea?? Report
October 31, 201114 yr comment_109098 Crezi tu?! pomineste-te tu cu o aratare alba tata' numa' valuri' la usa fara sa te astepti, si mai vb.dupaia bu-hu-hu! tu ori invoci vreo fantoma s-apara la usa mea?? No' duamni' feri' doar ca ,cam asa cred ca aratam eu la usa fimeii aleia Report
October 31, 201114 yr comment_109104 O poveste a obiceiului este aicihttp://en.wikipedia.org/wiki/Trick-or-treating Copilasii intreaba "Trick or treat" -"trick"-ul e o amenintare simpatica de fapt - dar se mai vad case "lovite" de oua, copaci imbracati in hartie igienica - "treat" e cadoutul dulce pe care il faceti sa nu aveti parte de "trick" Report
October 31, 201114 yr comment_109108 Sau se poate intampla ca si aici: http://www.youtube.com/watch?v=8AQPOoTlIlA Report
October 31, 201114 yr comment_109115 Laura, m-am gandit la tine sambata - am fost la un restaurant portughez si mi-a placut foarte mult mancarea. Eu am mancat o friptura, avea un ou deasupra si multi cartofi prajiti (rotunzi)-ce era exceptional, era sosul de friptura! Super bun.Unul dintre prieteni a mancat sardine la gratar, foarte gustoase (ce as fi ales si eu, dar am o groza fantastica de oasele de peste). Foarte bun per total(dar daca ai vre-o specialitete portugheza care iti place, zi cum se numeste ca sa incerc data viitoare )... Pre limba portocaleza friptura aceea se cheama bitoque. E foarte raspandita, o mancare considerata barbateasca. Acu' sa-ti zic ce-mi place mie mult de tot: Supe - sopa de caldo verde (un fel de supa crema de cartofi cu varza salbatica si chorizo) -sopa da pedra (supa cu toate zarzavaturile, cartof, paste si carnati de mai multe feluri) Felul 2: - bacalhau à Zé do Pipo, bacalhau com natas si bacalhau à Gomes de Sá - feijão de búzios (fasole cu melci de mare) - polvo à lagareiro (caracatita cu cartofi) Dulciuri: - bolo de bolacha (tort de biscuiti) ori serradura (tort de biscuiti la pahar) - si desigur faimosul pastel de nata (custard cream in foietaj) Daca restaurantul unde ai fost are site, da-mi link-ul si-ti zic ce mi-ar place mie din meniul lor. Report
November 1, 201114 yr comment_109121 Pre limba portocaleza friptura aceea se cheama bitoque. E foarte raspandita, o mancare considerata barbateasca. Acu' sa-ti zic ce-mi place mie mult de tot: ..................................- si desigur faimosul pastel de nata (custard cream in foietaj) Eu am vrut purcel de lapte dar nu mai aveau..asa ca l-am lasat pe baiatul de acolo sa aleaga - nu parea foarte mare portia, insa am mancat exact jumatate (jumatate luat acasa-acum mai e ceva, portiile in Nord America sunt mult mai mari decat in Europa) Iar de faimosul pastel de nata...mmm..e unul dintre deserturile mele preferate!! Il gasesc si la brutaria de langa mine, deci...fara cuvinte Report
November 1, 201114 yr comment_109122 Buhuhu!! Ralesu, nu mai poti sa-ti dau paianjenu ca nu a supravetuit mult, l-am mancat eu astazi Daniella, unde sunt pozele cu ce ai facut tu bun acolo...?Laura, frumoasa prezentare de mancaruri. Aici la noi se merge pe la 5-6 seara (cei mai mici, adica noi de 19 luni si 3 ani) la fiecare casa care are lumina deschisa afara si se striga:" ne pacaliti sau ne tratati!!!" si tantea, nenea...ies afara ,ori te sperie ,ori iti da dulciuri in trista ta.Vad ca de la an la an se mai desteapta lumea si mai baga in traista si creioane, plastilina, sucuri naturale cu pai,am vazut si produse bio si mai nou anul asta am primit de la un vecin cate o mana de centi si a zis ca contribuie si el la banii pusi deoparte a fetelor pt colegiu ..deci se merge spre bine Eu am cumparat suculete bio cu pai, cutiute micute cu stafide bio si foite dulci de susan tot bio ofcorse astazi la scoala adica de Halloween (31 oct) eu, pretedentul fetitei mele si ofcorse fetita mea cea mai mare. gasca care a fost cu cerutu - eu cu doamna am stat la facut poze 2 bostani care mi-au placut mult prea romantic.. si nu credeati in fantome?!! dulciurile facute de fetite si picea.. la bucatarioara ei, gospodina Va pup!! Report
November 1, 201114 yr comment_109123 ce frumosi sant piscotii!!!! fetele sant blonde ca ale mele si vor cand se fac mari sa fie negre ca mami ...numa ca eu m-am facut tot blondina acuma, sper sa le treaca pana cresc. Report
November 1, 201114 yr comment_109124 ce frumosi sant piscotii!!!! fetele sant blonde ca ale mele si vor cand se fac mari sa fie negre ca mami ...numa ca eu m-am facut tot blondina acuma, sper sa le treaca pana cresc. MultumescFetita mare nu vrea deloc sa stea la pozat si greu pot sa-i fac una reusita din fata, asa ca....ma multumesc si cu atat.Mda...cam asa se intampla...blondele vor sa fie brunete si invers..Eu sunt blonda am renuntat o data la a ma mai vopsi bruneta si ma tot tundeam scurt, cred ca 6 luni la rand, ca sa scap de negreata si apoi nu m-am mai vopsit deloc doar cateva suvite mai blondine...si apoi acu un an imi venise iarasi pofta de vopsit si de negru si...uite-ma :)Dar acum ma vopsesc maro inchis si pare negru in poze. Pupici!! Report
November 1, 201114 yr comment_109127 Buhuhu!! f frumos, Oana! sa-ti traiasca fetitele! vor avea amintiri f frumoase. Report
November 1, 201114 yr comment_109128 Buna dimineata...Oana, ai niste sumpete de fàtuci.la mine nu prea e obiceiul asta...si aseara cand am ajuns au sunat 2 copii, dar eu eram cu valiza desfacuta pe jos, le-am zis ca nu am dulciuri , si au zis ca nu-i bai.as fi putut sa le dau telemea sau branza de burduf , dar nu cred ca ar fi apreciat.De azi , pe baricade, salutari din mers la tot hanul...ne mai vedem pe seara. Report
November 1, 201114 yr comment_109131 le-am zis ca nu am dulciuri , pai daca ni le-ai dat noua! spor la treaba, Stellino! Report
November 1, 201114 yr comment_109132 Buna dimineata la han! Ce copii frumosi ai Oana - sa-ti traiasca si sa va bucurati de ei. Scumpe de tot asa costumate Eu oare de cand sunt regina lamailor ca abia acum am vazut? Report
November 1, 201114 yr comment_109134 Acum am vazut postul tau Laura - it brings back memories - mancarea portugheza Si eu si The Husband : ) am ramas mare fani ai Portugaliei si tot ce tine de ea, mai putin un aspect - mirosul strazilor . Noi in Portugalia ne-am intalnit prima oara acum 2 ani si jumatate- cum zboara timpul....... Report
November 1, 201114 yr comment_109136 Buhuhu!! la bucatarioara ei, gospodina Eu ma topesc cand vad copii in sortulet de bucatarie. Report
November 1, 201114 yr comment_109139 Buna dimineata! Buhuhu!!sunt superbe fetitele tale, Oana. sa-ti traiasca! as fi putut sa le dau telemea sau branza de burduf , dar nu cred ca ar fi apreciat.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gifnu ma-am putut abtine Report
November 1, 201114 yr comment_109141 astazi la scoala adica de Halloween (31 oct) eu, pretedentul fetitei mele si ofcorse fetita mea cea mai mare. Va pup!! Ce poze frumoase! Ce copii frumosi! Iar printesele tale sunt adevarate printese! Picea, are niste ochi de te pierzi in ei!Sa va traiasca si sa va bucurati de ele! Report
November 1, 201114 yr comment_109143 Foarte frumoase poze! Copilasii sunt superbi, iar costumele tare haioase! Se vede ca v-ati distrat cu totii! Report
November 1, 201114 yr comment_109144 'Neata! Cine doreste, cine pofteste o cafeluta, sa se serveasca! Direct in vena: Sau la ceasca: Avem si ciocolata calda, pentru doritori: O zi superba va doresc! Report