October 27, 201114 yr comment_108628 Dragelor, sunt disperată... am nevoie de ajutor!!!! Săpt. viitoare este maaare inspecţie mare de la minister , eu sunt nouă în şcoală , am muncit enorm pentru inspecţia asta, dar , peste toate , sunt responsabilă cu protocolul. Prietena mea cea mai bună , Trudi , a zis: " oau, te poţi desfăşura în voie". Eu sunt cam confuză , că nu ştiu dacă e chiar aşa cum zice ea...Pe scurt:- nu trebuie să fac mâncare , doar să aranjez spaţiul- mi-ar prinde bine ceva trucuri şi idei, sugestii, soluţii.- am gândit masa cu temă de toamnă.- la ce să mă mai gândesc ce e important- dacă aţi fi musafirii mei , ce v-aţi dori? Ce am imaginat eu până acum: - faţă de masă crem-table-maturi din bumbac , orange stins cu frunze grena- farfurii albe cu decor auriu pe margine( porţelan)- tacâmuri de inox, pahare de apă şi de suc de cristal- pahare de cafea şi farfurioare de iena maron-platouri de porţelan maron cu crem pentru prăji şi saleuri- platou cu fructe- coş de nuiele cu aranjament de dovlecei decorativi coloraţi- Dovleac cu aranjament de toamnă- crizanteme, frunze naturale, inimioare oarange - nu ştiu cum se numesc lampioanele respective , dar cred că ştiţi despre ce vorbesc, cătină pe crengi , ardei iuţi, crengi uscate de salcie decorativă,castane în gubă cu ţepi etc.- Platou decorativ în mijlocul mesei cu gutui coapte, mere roşii, lumânări în formă de dovlecei - decoraţiunile din sală sunt de plastic , dovlecei şi frunze pe pereţi , plus de pâslă şi de carton realizate de elevi, şi alte decoraţiuni de toamnă lucrate de elevi sub îndrumarea mea şi a doamnei logoped. Vă rog să-mi mai sugeraţi la ce să mai insist- inspectorii fiind de socio-umane , deci extrem de focusaţi pe detalii estetice. Mulţumesc din suflet pentru orice idee. ))) Report
October 27, 201114 yr Author comment_108629 Maya sarumana de raspuns, in prima faza m-am gindit si eu la dinkelmehl da na, am zis ca poate in magazinele din De, o fi si faina de orz Report
October 27, 201114 yr comment_108631 Koral, dupa cum se pare nu prea ai nevoie de ajutor! Prietena ta are dreptate, te poti desfasura în voie, si dupa cele citite si stii ce ai de facut!Poate eventual sa mai "presari" vreun cos cu frunze ruginite pe jos... sau macar prin colturi Sissi, posibil chiar sa fie si în magazine si nu am vazut eu, dar ma uit si-ti spun. La Reformhaus însa am vazut, cînd am luat ulei de cocos. Report
October 27, 201114 yr comment_108632 Foxyulina, ce sa-ti fac daca te-ai indepartat de noi. Daia nu vedeam eu la Rosenmhel ca si eu tot la Gerste ma gandeam , Dinkel chiar am in casa Report
October 27, 201114 yr comment_108633 Foxyulina, ce sa-ti fac daca te-ai indepartat de noi. Daia nu vedeam eu la Rosenmhel ca si eu tot la Gerste ma gandeam , Dinkel chiar am in casa Pa' eu ti-am scris pe pagina ai'lalta ca Dinkelmehl, ce nu m-ai corectat? Ma lasi aici sa vorbesc aiurea Report
October 27, 201114 yr comment_108637 Deci ma enervez ca nu pot sa vin sa-ti mananc chiflele (arunca reteta si de chifle si de placinta la cuscra te rog ) Arata super mancarea lui Felix, Maya mea nu limbureste zeama, ea ramane doar la piept de pui Nu de alta dar o viata intreaga , la mine acasa eu mancam pieptul (restul lumii cu copanele la pasaret) acum nu mai apuc de un pisic gras Sanatoasa sa fie, ca ii cumpara mama ei:) Koral zic si eu ca Maya, ai deja idei foarte bune! Succes! Report
October 27, 201114 yr comment_108639 Maya , Dinkel nu e alac? Ce-i spelta? http://de.wikipedia.org/wiki/Dinkel Cautarea pe net mie mi-a dat spelta. Daca nici asta nu e, fug în lume... sau ma'c la Dolmetscher! Si îmi legalizez traducerea Deci, alac (ro.) - Triticum monococcum (lat.) - Einkorn (germana) , spelta(ro.) - Triticum aestivum subsp. spelta (lat.) - Dinkel (germana).... io zic ca-s cel putin neamuri Report
October 27, 201114 yr comment_108641 Maya, Uma, multumesc de aprecieri , nu-i vorba ca nu m-as descurca in general , ceea ce va cer eu sunt sfaturi depre detaliile de finete, la care nu-mi mai sta capul acum , de oboseala datorata chestiunilor metodice... de pilda , chiar acum ma traznii ideea de parfumare cu scortisoara... genul asta de detalii -va rog sa -mi atrageti atentia... Report
October 27, 201114 yr comment_108647 Ce dea bunataturi pe aici!! Deja le simt mirosul...am sa fac si eu o placinta cu bostan alb/dovleac si am sa incerc alautul sa-l fac din jumate faina integrala si jumate faina alba, am sa vad ce iese si voi face si cateva poale'n brau. Ioana ,uite aici am pus si eu o reteta de chifle integrale : https://forum.artaculinara.ro/topic/3241-chifle-integrale/ - poate te intereseaza. Maya, am sa ma uit la retetele tale de chifle ca arata bine. Tot am vazut ca-i dati flori lui Stella, am omis ceva? ca vreau si eu sa dau flori dar sa stiu de ce Angel, multa sanatate!!Zoazo te asteptam cu beutura ca mancare avem... Pupici!! Report
October 27, 201114 yr comment_108648 Maya, fiinca initial m-am gandit ca folosesti doua tipuri ) Koral , "arata"bine pana acum aranjamentele.Pe mine scortisoara ma duce cu gandul la iarna. Report
October 27, 201114 yr comment_108649 Am uitat sa o intreb pe Ioana de reteta de placinta cu dovleac. Te rog!!! Cand ai timp...te rog!! Pupici!! Report
October 27, 201114 yr comment_108650 Oana, vazusem si reteta ta .Daca am inteles eu bine Stella e cea care a ajutat la indeplinirea dorintei lui zozo cu cuptorul. daca nu am citit di 5 in 14 cum fac de fel Report
October 27, 201114 yr comment_108651 Oana, vazusem si reteta ta .Daca am inteles eu bine Stella e cea care a ajutat la indeplinirea dorintei lui zozo cu cuptorul. daca nu am citit di 5 in 14 cum fac de fel Ai citit bine! Report
October 27, 201114 yr comment_108652 Am uitat sa o intreb pe Ioana de reteta de placinta cu dovleac. Te rog!!! Cand ai timp...te rog!! Pupici!! e foarte simpla, merge pe principiu celei de mere.Ras dovleacul pe razatoarea cu dinti mai(eu am taiat cubulete mici ca oricum se inmoaie) si il calesc cu zahar pana se inmoaie.Uneori pun scortisoara, alteori nu.Mie foaia imi place sa o fac cu o seara inainte,da merge si in aceeasi zi Report
October 27, 201114 yr comment_108654 De cum mi-a scapat mie asa ceva?!! Nu am citit eu bine din urma?! Orcum...mii de florii din partea mea pt Stella, ai o mare inima.....fara cuvinte....Bravo!!Ioana, multumesc de raspuns. Zoazo, asa da!! sa curga beutura!! Pupici!! Report
October 27, 201114 yr comment_108657 Si-acum...SURPRIZAAAA!!! Check Marlena la noul cuptor! E PRIMA coptura, sa invat sa-l reglez! Mai am de lucru la asta!Da-i buuun!!! Tare!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Geany! Report
October 27, 201114 yr comment_108661 Maya , Dinkel nu e alac? Ce-i spelta? http://de.wikipedia.org/wiki/Dinkel Cautarea pe net mie mi-a dat spelta. Daca nici asta nu e, fug în lume... sau ma'c la Dolmetscher! Si îmi legalizez traducerea Deci, alac (ro.) - Triticum monococcum (lat.) - Einkorn (germana) , spelta(ro.) - Triticum aestivum subsp. spelta (lat.) - Dinkel (germana).... io zic ca-s cel putin neamuri Mai invatzai ceva! Io tot alac i-am zis , ca asa mi-a dat mie dictzionarul. Cautai iar si vazui ca pe wiki romanesc cica si Triticum spelta (lat.) s-ar mai numi alac......iar in alt articol putui citi de graul spelta Mai bine Dinkel Report
October 27, 201114 yr comment_108662 Zoazo, se vede ca-i cuptor nou si coace bine!! Nu mai zic de mana care l-a facut... Arata foarte bine!! Pup la tine!! Report
October 27, 201114 yr comment_108681 Zoazo, asa da chec! Eu l-am facut de 2 ori si nu mi-a iesit modelul asa de frumos! Dar inca mai perseverez! Sa stapanesti sanatoasa aragazul si sa vedem numai bunatati postate! Stella, n-am cuvinte, zau! Esti de toate admiratia, te felicit pentru gestul tau! Eu sunt cam prinsa zilelea astea, lucrari multe de predat la scoala, serviciu, un tort de facut (primul tort care nu-l fac pentru mine ). Am emotzii! Ma gandesc de 7 zile la blat si la design! Bine ca persoana caruia il fac nu e pretentioasa (sper!!) Saptamana asta am gatit cam din doi in paishpe'. Am facut paste cu ciuperci si sos de rosii, o supa crema de tzelina (radacina), peste la cuptor si piure de cartofi dulci. Nimic iesit din comun care sa merite pozat! Va pup pe toate! Sporuri! Report
October 28, 201114 yr comment_108683 Ralesu, ma bucur sa mai aud de tine, spor la tort!! Dupa cum am zis ca astazi voi face placinte dintr-un aluat din faina alba+faina integrala si m-am tinut de cuvant...Am facut din el o placinta cu bostan alb/dovleac (cum face mami meu compozitia -buna, ofcorse ) si poale'n brau cu branzica, toate mi-au iesit bune, pufoase, nimic schimbat, aceasi aroma care sunt obisnuita... dovada... Pupici!! Report
October 28, 201114 yr comment_108684 Buna dimineata tuturor! Vb. cu Oana si mi-a spus ca nu stie cum arat,eu am tot imprastiat poze peaici pe forum vreo 2 sunt la artistii culinari in tuata' splendoarea lor,daca iei de la inceput de la prima pagina gasesti acolo multe fete iaca io',de bruneta m-ai nimerit dar de inalta nexam 1,62 (is' mic ) https://forum.artaculinara.ro/topic/1040-artistii-culinari-in-toata-splendoarea-lor/page__st__80 Si edit,tot pt.Oana https://forum.artaculinara.ro/topic/2266-la-hanul-arta-culinara/page__st__420 no coment! Report
October 28, 201114 yr comment_108685 Maya, Uma, multumesc de aprecieri , nu-i vorba ca nu m-as descurca in general , ceea ce va cer eu sunt sfaturi depre detaliile de finete, la care nu-mi mai sta capul acum , de oboseala datorata chestiunilor metodice... de pilda , chiar acum ma traznii ideea de parfumare cu scortisoara... genul asta de detalii -va rog sa -mi atrageti atentia... Koralule, nu parfuma cu nimic, ca nu toata lumea suporta aromele. Sefei mele i se face rau de la scortisoara, de exemplu. Report
October 28, 201114 yr comment_108686 Salut!Eu fac bine! Si cand zic bine, e BINE!Am aragaz nou! Si asta multumita unor fete cu suflet bun si mare:N-am apucat ica sa coc, dar maine trebuie musai sa vad cum coace!De rest...treaba, drumuri, serviciu...Astept sa vina ziua de sambata!Steeelllaaaaa! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gifUnor fete care nu ti-au cerut decat sa nu le mentionezi?? deci numai stelllaaaaaaaaaaaa???? merci!Sa nu canti la doua mese iti spune ceva?? Pentru ca ele nu vroiau sa fie aduse in discutie?!?E ceva ce tine de minima curtoazie! Report