Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Angel, trandafirii cu mar ai Gelei sunt la retete de dulciuri in imagini

Pup si ai grija de tine :occasion14: :salut:

pun si eu o intrebare, sant absolut terminata de oboseala, nici nu-mi mai arde sa caut pe forum nici nimic :salut:

am zis ca le fac trandafirii cu mar ai gelei si nu-i gasesc neam, n-am salvat nu nimic. nu-mi mai aduc aminte tehnica foarte bine. imi spune si mie unde e? la dulciuri sau la preferata sau unde?

thx :occasion14:

e 4.30 la mine, daca ma apuca 8.30 azi e miracol. pic din picioare deja de-acuma

ps. trandafirii aia sant pt maine nu azi, azi sa manance fiecare ce gaseste. sau le face ta'su ceva ca eu nu poci

Iote!

Acu' sa dau si io buna dimineata si sa aduc cate ceva de haleala.

post-46-1328172433514_thumb.jpg

post-46-13281724398058_thumb.jpg

post-46-13281724466778_thumb.jpg

E cam frig afara...... Dimineata, la 7 jumate, termometrul zicea ca-s -18 grade. Acu' cica sunt -14. A inceput ninsoarea, mai bate un pic si vantu'... o sa avem de tras diseara, ca sa putem pleca acasa. Am venit cu masina la scarbi si daca mai ninge.... tre' s-o deszapezim! :occasion14:

Spor la treburi va doresc! :salut:

Am citit o stire ca au murit vreo 73 de oamenii in Egipt la un meci de fotbal.Daca si la meciuri se moare ?Doamne, oare incotro ne indreptam ?

Sa-ti traiasca copila! :notworthy:

Suna tare bine ce-ai povestit. Se pare ca toata lumea s-a distrat si v-ati simtit bine. E mare lucru! :P

multumesc frumos, Foxulino.

da, o consider o reusita, petrecerea :D

-25 de grade, brrrrrrrrrrrr

...

Un ceai pentru voi si sa aveti o zi cat mai calduroasa

chiar ca prinde bine. sar'na https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

... sant absolut terminata de oboseala, nici nu-mi mai arde sa caut pe forum nici nimic :)

am vazut ca ai primit raspunsul deja. eu iti trimit doar https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

...

Spor la treburi va doresc! :D

bun, bun. ne omenesti, ca de obicei :D

oare ce 'or fi zgrabuntele negre de pe prima felie de paine? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif

...

Spor la treburi va doresc! :notworthy:

bun, bun. ne omenesti, ca de obicei :D

oare ce 'or fi zgrabuntele negre de pe prima felie de paine? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif

Initial, am crezut ca-i vorba de ceva caviar. Da' daca m-ai tras de manecuta, am studiat mai pe-ndelete, dar nu-mi dau seama ce-ar fi... Cica olandezii papa asa ceva. :)

"firimituri" de ciocolata pe paine ..schokoladen hagen ...nu stiu daca am scris bine...un mic dejun olandez

Initial, am crezut ca-i vorba de ceva caviar. Da' daca m-ai tras de manecuta, am studiat mai pe-ndelete, dar nu-mi dau seama ce-ar fi... Cica olandezii papa asa ceva. :notworthy:

caviar asa de mult pe o ditamai felie de paine!!! daaaaaaaaaa, ar fi fost bun la mic dejun :) da' n-avea cum sa fie.

"firimituri" de ciocolata pe paine ..schokoladen hagen ...nu stiu daca am scris bine...un mic dejun olandez

multumesc, izuk. am inteles. mie nutella cu paine nu prea-mi place, asa ca nici asta nu cred... las' ca iau din celelalte :D

Initial, am crezut ca-i vorba de ceva caviar. Da' daca m-ai tras de manecuta, am studiat mai pe-ndelete, dar nu-mi dau seama ce-ar fi... Cica olandezii papa asa ceva. :P

caviar asa de mult pe o ditamai felie de paine!!! daaaaaaaaaa, ar fi fost bun la mic dejun :D da' n-avea cum sa fie.

multumesc, izuk. am inteles. mie nutella cu paine nu prea-mi place, asa ca nici asta nu cred... las' ca iau din celelalte :D

Pai de unde stii cat e de mare felia? :)

Izuk, asa e! Mic dejun olandez. Multam de completare! :notworthy:

Buna dimineata . Frig , frig , doamne ce frig este , cred ca ma inchid in casa si nu mai ies toata iarna , hibernez ca ursii . Urasc frigul !!!Eu in tarile calde trebuia sa stau , nu aici .

Astazi am mancare , o prajitura parca as face , parca nu as face . Am o tona de mere , ar trebui facut ceva cu ele , da-s cam in pana de idei si lipsa de chef .

Intrebam ieri de situatia din Egipt , al meu sot ma bate la cap cu un sejur , in martie , dar pe mine ma cam sperie evenimentele de acolo din ultima perioada . In plus , mi-am dat seama ca avem inca o problema ...pasaportul Izabelei expira in 7 iulie , deci nu va avea valabilitate minim 6 luni . Aveti idee , e o problema sau nu asta ? Va mai fi valabil doar vreo 4 luni . Eu parca nu m-as risca sa platesc sejurul pentru ca apoi sa am probleme la vama .

Mare dreptate mai ai...si eu tot cu tarile calde tifez. Unde-s, bre, tarile astea, ca eu mor de frig.

Cu merele e simplu. Aseara eu am facut o placinta cu mere de la Piscotel cetire. Reteta o gasesti la Retete de dulciuri (fara imagini). O bunatate!

Iar cu pasaportul e simplu de tot. Te duci la consulatul romanesc si-i schimbi pasaportul. Nu trebuie sa te duci neaparat in Romanica. Depui actele la consulat si in max 3 luni (in Italia, la tine nu stiu) ai pasaportul nou nout... asa ca daca te grabesti sa depui actele poti sa te duci la vara unde vrei.

Ma duc sa pap ca mor de foame!

O , nu era problema pentru la vara , e problema ca noi vroiam sa plecam acum in martie si pana atunci nu vine sigur . Pana la vare cu siguranta ajungem in Romania si schimbam .

O , nu era problema pentru la vara , e problema ca noi vroiam sa plecam acum in martie si pana atunci nu vine sigur . Pana la vare cu siguranta ajungem in Romania si schimbam .

Atunci, poti suna la consulat si sa vezi ce solutii iti ofera ei.

Boni, ma bucur pt voi! Ce frumos ati petrecut! Bravo voua!

Adriana, in legatura cu dezosatul ciocanelului de pui... nu stiu daca ai inteles cum a facut persoana respectiva. Nu a taiat copanelul si apoi la 'cusut', a scos pur si simplu osul lasand copanelul intreg. De procedeul asta ma minunam eu si de care mi-e cam frica.

Izuk, a mai trecut pasa proasta?

Daniella, imi retrag palmutele. Eu ti le dadeam doar ca se te 'trezesti' un pic din melancolie, da' si eu sunt total de acord cu ce au zis fetele.

A mai trecut , am cate o zi din aia in care nimic nu iasa cum trebuie , totul ma enerveaza , se completeaza cu o zi proasta si de la asta mica - maraiala , mofturi , rele , mai cate o discutie cu omu' in contradictoriu si iaca "bad mood" cum ar spune americanii .

Buna! Eu am primit ''cheeaaddoo''de la o prietena de-a mamii parmigiano,pecorino,paste barilla,tonno,ciocolata si cafe :P

Asa ca deseara fac paste la cuptor :)

Frig tare la noi,am spalat dar usuc pe calorifere ca centrala merge non stop...Mi-e somn :D

Predau legatura :notworthy:

A mai trecut , am cate o zi din aia in care nimic nu iasa cum trebuie , totul ma enerveaza , se completeaza cu o zi proasta si de la asta mica - maraiala , mofturi , rele , mai cate o discutie cu omu' in contradictoriu si iaca "bad mood" cum ar spune americanii .

Te inteleg, mai ales cand ai si cate o discutie cu omu'... avui si eu una zilele trecute. Ce m-am mai enervat... Bine ca trece repede, da' atunci l-as fi omorat.

Buna! Eu am primit ''cheeaaddoo''de la o prietena de-a mamii parmigiano,pecorino,paste barilla,tonno,ciocolata si cafe :P

Frig tare la noi,am spalat dar usuc pe calorifere ca centrala merge non stop...Mi-e somn :D

Buuun cadou, sa-l folosesti sanatoasa si mancacioasa!

Si la mine e frig, da' m-am dezvatat de sportul cu uscarea rufeleor pe calorifer, nu de alta da' ma umplu de mucegai...

Gata, am mancat, ca-mi era o foame de lup. Acum imi savurez placinta cu mere (reteta de la Piscotel) mi-o merit dupa 12km de bicicleta in frig si vant.

Da' vreti sa stiti ceva, nu m-a enervat frigul, nu m-a enervat vantul, cat m-au enervat pietricelele. Au aruncat astia de la comuna cu pietris din asta foarte fin (nu-i nisip, ca sa fiu clara) pe strada ca sa nu inghete. De inghetat nu a inghetat, masinile au trecut si uite asa tot pietrisul ala a ajuns pe marginea strazii pe unde merg bicicletele. Doamneeee, tot drumul mi-au zdranganit dintii si maselele, si nu de frig...

Ieri am fost si am lasat ceva C.V.-uri pe unde erau anunturi... sa speram ca va iesi ceva pana la urma.

Gata, ca nu vreau sa ma demoralizez... voi ce mai faceti?

Fata, cum ai spalat astazi, este sarbatoare "Intampinarea Domnului" si popular "Ziua Ursului"!?!

Daa!! Nici eu nu sunt pt. uscatul pe calorifer,dar ''azi i-asa ,vb. sotului :D ''ca pe balcon s-ar transforma in ''tabla'' instant,si nu am ''intinzator'' deala :P

Sar-na ! Cand primesc,cadoaie' deastea ma duare la tenesi de slabeala si tot,am de gand sa le savurez inpreuna cu ai mei :notworthy:

Mi-a mai trimis si niste adidasi pt. bub' de la nepoteii ei,sunt in stare f. buna ,a zis ca daca nu vreau sa-i dau ,sa-i dau si eu la un copil sarman sau ceva,dar nici nu ma gandesc ii bag la masina de spalat nu am eu fite deastea ca sa nu poarte bub' de la alt copil ,are multe si de la nepotelul meu !

Pe de alte parte imi vine sa o ''gatui'' ca mi-o ia pe mami' meu 2 sapt. in Italia :) Si-a luat mama 2 sapt. fara plata de la munca si pleaca la sor-mea ,ii face surpriza,ca ea nu stie...

Eu stau cu grija ca e vremea asta asa de aspra si la drum lung nu stii la ce sa te astepti,nici nu stie cu ce se v-a intoarce zice ca gaseste ea :D nu ma asculta deloc..Saptamana care vine o sa trec eu pe la tata sa-i mai gatesc,sau ce fac acasa sa-i trimit pe cel mare sa-i duca!

Sor-mea va fi super incantata...cumnatul...hmm!! nu stiu..eu macar lui i-asi fi spus ,dar ea nu vrea si pace! Off ce ma-nerveaza! :D

Poate a spalat ieri... ei si pana la urma, chiar daca a spalat azi, doar a spalat masina nu a facut-o ea, nu? :notworthy:

Apropos de chestia asta, la mine exista tariful biorar la curent. Adica in timpul saptamanii de la h8-h19 am un pret (mai mare) iar de la h19-h8 alt pret (mai mic). Buuun, asta ce inseamna ca spal noaptea, folosesc cuptoul dupa 7 seara si tot asa, daca vreau sa nu ma usture factura atnci cand vine. De fapt ma ustura la buzunar si la lingurica...

Daaaar, sa mergem mai departe... acelasi pret mic il am de vineri seara (h19) pana luni dimineata (h8). Ce rezulta de aici? Ca atunci cand muncesti, iti este foarte greu sa te aranjezi in timpul sptamanii, asa ca toate masinile eu mi le-am planificat la sfarsit de saptamana, ca puteam sa spal si ziua. Spalam, intindeam, se uscau, alta la rand. Daca vara e mai simplu, iarna nu e chiar asa. Si uite asa ca spal si duminica. Uneori nu ai alta posibilitate.

Poate sa zica oricine ce vrea, nu mereu depinde de noi si chiar atunci cand depinde poate nu faci caz... asa ca daca ar fi dupa mine, oricine poate spala cand vrea si poate. Sa nu ma omorati, da' consider ca sunt altele pacatele in viata.

Buna! Eu am primit ''cheeaaddoo''de la o prietena de-a mamii parmigiano,pecorino,paste barilla,tonno,ciocolata si cafe :)

Asa ca deseara fac paste la cuptor :D

Frig tare la noi,am spalat dar usuc pe calorifere ca centrala merge non stop...Mi-e somn :P

Fata, cum ai spalat astazi, este sarbatoare "Intampinarea Domnului" si popular "Ziua Ursului"!?!

Auci! Nu am stiut! :D Eii atata pacat sa am eu :D

Apoi nu-i pacat daca nu ai stiut .

Eu o dau des in bara cu sarbatorile astea "mai micute" de cand sunt aici , ca nu are cine sa ma informeze si eu nu le stiu . Dar , cum zice si Sorina , a spalat masina , nu am spalat de mana . Azi nu am facut nimic , deci sunt fara de pacat :notworthy:

Mi-a mai trimis si niste adidasi pt. bub' de la nepotei ei,sunt in stare f. buna ,a zis ca daca nu vreau sa-i dau ,sa-i dau si eu la un copil sarman sau ceva,dar nici nu ma gandesc ii bag la masina de spalat nu am eu fite deastea ca sa nu poarte bub' de la alt copil ,are multe si de la nepotelul meu !

Pe de alte parte imi vine sa o ''gatui'' ca mi-o ia pe mami' meu 2 sapt. in Italia :D Si-a luat mama 2 sapt. fara plata de la munca si pleaca la sor-mea ,ii face surpriza,ca ea nu stie...

Eu stau cu grija ca e vremea asta asa de aspra si la drum lung nu stii la ce sa te astepti,nici nu stie cu ce se v-a intoarce zice ca gaseste ea :notworthy: nu ma asculta deloc..Saptamana care vine o sa trec eu pe la tata sa-i mai gatesc,sau ce fac acasa sa-i trimit pe cel mare sa-i duca!

Sor-mea va fi super incantata...cumnatul...hmm!! nu stiu..eu macar lui i-asi fi spus ,dar ea nu vrea si pace! Off ce ma-nerveaza! :)

Si eu am haine primite de la prietene, cunostinte si la randul meu le dau la altii... la cat costa hainele si incaltamintele acum, fudulie ne mai trebe'...

Acum in legatura cu mama ta, las-o linistita sa plece. Drumul e bun. Mama a trimis un pachet saptamana trecuta la Tecuci si ziceau baietii ca nu sunt probleme.

Acum, depinde cum e cumnatul tau... daca tu crezi ca e mai bine sa fie anuntat, atunci fa-o tu pe sestache. Asa nu stie nimeni, doar tu si el. Ca nu de alta, da' trebuie si sa o astepte cineva cand ajunge, sau o duce direct acasa? La noi trebuie sa ma aduc la autostrada sa-mi iau omu' sau pachetul.

Surpriza va ramane surpriza pt cine trebuie, pt mama si sora ta.

Si nu te mai nerva, ca faci riduri!

Nu pot, ca se supara mama! Am promis sa nu suflu nimik! Sper sa se abtineze sotul si sa nu-i scape lui ceva,ca ei mai intra pe mes' :notworthy:

Daa ! Trebuie sa ma linistesc si sa o las in pace de vreme ce nu-i chip sa-i schimb hotararea! :)

Sper sa fie fara ''peripetii'' :D