Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Ce saruri mai, la o lasagne de toata ziua!

Hai pofta buna! :lol:

O portie pentru mic dejun duamnaaaa cuscraaa va rugam :tongue3:!

La noi a nins aseara, azi dimineata era deja curat si vor fi 7 grade..nu ma plang, iarna asta e destul de placuta, fara prea multa gheata pe jos si fara -40C :toothy9;

Mie imi place sa cos si sa calc...dar nu ma pune sa spal ceva de mana sau vasele ca deja nu mai suntem prieteni (bine, evident ca eu le fac, dar parca imi cresc arici pe maini..)

Vaii ce bine arata! Eu masline pun mereu peste pastele la cuptor si-mi plac f. mult :tongue3:

Si eu pun peste toate felurile de paste la cuptor, daca-mi amintesc, si daca am în casa. Doar ca peste Lasagne, înca nu am pus :lol:

dar maslinele voasdtre nu sunt sarate? eu daca pun atatea masline se sareaza excesiv preparatul ... + inconvenient : mufturuz nu papa nici masline :toothy9; Stiu sunt un caz pierdut ... :lol:

Am vazut azi pe italieni ''la prova del cuoco'' o reteta cu pui fript dat prin iaurt intai,tare fain mai arata si aia :toothy9;

Reteta Linkul meu

Gata, stiu ce avem la cina in seara aceasta. Multam, Geany!

Editez... doar ca eu am iaurt normal in casa. Nu cred sa sufere prea tare, nu?

Eu vreau sa va spun ca inca nu am gasit acele :tongue3: . E sigur , m-am sclerozat!!!!!

Nu esti singura ... e din cauza de stres, viata agitata, ca sa nu zic nebuna ... parca ieri ne pregateam de Craciun ... mai acusi va vad ca incepeti sa forfotiti cu Pastele, apoi cu vara, soare ...dupa care iar Craciun si se incheie anul ! Nu vreau sa mai treaca zilele si anii in goana calului si sa ma aud pe mine si pe ceilalti ca nu am apucat sa facem si sa intelegem nimic din zi, din saptamana, din luna, din an ... or exista remedii? :toothy9;

cred ca sunt intr.o stare avansata de depresie. Koral, Cerra sariti pe mine ... si trageti-ma afara ...

Moatza si-a ascuns rochia de revelion si a cautat o luna dupa ea. Uma si-a gasit bluzica dupa un an, eu nu gasesc niciodata ce caut si am nevoie neaparat... deci mai ai sanse nu fi dat în scleroza =))

Sau ce? Vrei sa spui ca noi sîntem sclerozate? :lol: =))

pana la urma noi le-am gasit, dar a' meu a pierdut cheile de la o masina, cu tot cu telecomanda, si , de-o saptamana, nu le-a gasit. deja s-a programat la reprezentanta sa schimbe toate incuietorile. i-e frica de hoti! si nu va zic cat costa, cre' ca-i dau vreo doua pana la urma :toothy9;

asta tb la enervari :tongue3: :lol: :lol:

Am patit-o si eu la masina de serviciu, 10 sau 12 mil a fost duplicatul la cheie Halal sa-mi fie. E drept la mine umblau 2 persoane cu cheia si acum nu mai stim sigur care dintre noi a pierdut-o. :lol:

Pana vin ele, hai ca-ti dau eu doua palme ca sa te trezesti... cum vine asta? Iesi afara din butoiul cu melancolie mai repede, bucurate de persoanele care-ti sunt aproape si gata, problema s-a rezolvat deja.

Vaii ce bine arata! Eu masline pun mereu peste pastele la cuptor si-mi plac f. mult :tongue3:

Si eu pun peste toate felurile de paste la cuptor, daca-mi amintesc, si daca am în casa. Doar ca peste Lasagne, înca nu am pus :lol:

dar maslinele voasdtre nu sunt sarate? eu daca pun atatea masline se sareaza excesiv preparatul ... + inconvenient : mufturuz nu papa nici masline :toothy9; Stiu sunt un caz pierdut ... :lol:

Mie nu mi se pare ,dar ce-i drept noi mancam f. sarat ...

Cu toate astea poti sa cauti ca sunt acum masline nesarate (si telemea dealtfel) sau sa le desarezi in prealabil...

Eu am achizitionat astea (al naturale cica) dar sunt prea intense ,miroase a masline si in bucatarie cand le scot si pe maini,mie imi plac dar sotului nu...

post-405-13280177857363_thumb.jpg

Sarurileee!!! :toothy9; Aduceti sarurilleee!!! :lol:

ha ha ha Geany https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

eu m-am infipt in bucata oferita de Maia, asa ca nu-mi mai trebuie saruri :lol:

mie da, imi trebuie saruri! :tongue3:

Am vazut azi pe italieni ''la prova del cuoco'' o reteta cu pui fript dat prin iaurt intai,tare fain mai arata si aia :tongue3:

Reteta Linkul meu

Gata, stiu ce avem la cina in seara aceasta. Multam, Geany!

Editez... doar ca eu am iaurt normal in casa. Nu cred sa sufere prea tare, nu?

Nu cred ca sufera deloc...Am trecut-o si eu pe lista de asteptare :toothy9; Ce-i drept lista mea devine cam lunga :lol:

Pana vin ele, hai ca-ti dau eu doua palme ca sa te trezesti... cum vine asta? Iesi afara din butoiul cu melancolie mai repede, bucurate de persoanele care-ti sunt aproape si gata, problema s-a rezolvat deja.

asa, bine faci Sorina! dar ma tem ca sunt cazuta complet, asa ca imi trebuie ceva mai mult de 2 palme!

peste 3 zile ai interviu, multa bafta sa ai! incropisi tinuta?

Geany, noi nu mancam sarat, nici nu pun sare la salate, doar ulei si balsamico, care e putin sarat. La fripturi doar un pic de sos de soia si nu mai pun sare. Cam asa ... folosesc putin sarea, asa ca mi se pare teribil de sarate si alea de zic ei ca sunt nesarate. Desaratul in apa nu mi se pare ca are mare efect, sarea a patruns in pulpa maslinei sau interiorul telemelei, poti doar sa desarezi pe deasupra, de apa sarata in care au stat ...parerea mea ... :toothy9;

mi-e o foame, Maya, m-ai distrus! de 1 ora ma tin sa cobor pana la cantina sa-mi iau ceva .. hai ca ma duc, dar au numai prajeli pe acolo ...

Si noua ne place tot lasagna cu carne. Mie si vegetala. Ai facut cu faina de spelta? am citit ca e foarte sanatoasa!

cum vine Giorgi lasagna desert?

Si eu as fi pus-o pe lista de asteptare, dar aveam in plan sa fac ceva cu niste chiepti de pui in seara aceasta, asa ca reteta ta a picat la fix.

Apropos de pui, am mancat duminica la o pomana ceva ce n-am mai vazut pana acum. O bunatate!

Voi ati facut vreodata copan de pui umplut cu carne tocata? Am zis ca nu ma las si-mi incerc si eu norocul... da' sper doar sa nu-mi tai degetele cand dezosez copanul. De incercat incerc, nu ma las, acum ramane de vazut daca am sa reusesc.

asa, bine faci Sorina! dar ma tem ca sunt cazuta complet, asa ca imi trebuie ceva mai mult de 2 palme!

peste 3 zile ai interviu, multa bafta sa ai! incropisi tinuta?

Mai dam doua palme, daca primele nu-s de ajuns sau in alternativa ia uitate tu la o poza cu Bia si ai sa vezi ca-ti trece.

Iubita, dupa ce ca-s fara bani, azi ma puse batu si ma dusei prin magazine. Sa plang si mai multe nu. Pantaloni nu mi-am luat, nu-mi placeau de nici-o culoare cum imi veneau, asa ca am renuntat... pana la urma mi-am mai luat o fusta. Ramane de vazut ce Doamne iarta-ma voi face cu ea. Bunavointa am... mi-am cumparat si dresuri.

In schimb mi-am luat un taior frumusel foc. Chiar imi place.

Asa ca, daca voi avea curaj imi iau fusta, daca nu pantalonul sa traiasca... in schimb sus e simplu, o camasa si noua mea iubire de taior. Doamne, ce-mi place de dumnealui...

Si eu as fi pus-o pe lista de asteptare, dar aveam in plan sa fac ceva cu niste chipti de pui in seara aceasta, asa ca reteta ta a picat la fix.

Apropos de pui, am mancat duminica la o pomana ceva ce n-am mai vazut pana acum. O bunatate!

Voi ati facut vreodata copan de pui umplut cu carne tocata? Am zis ca nu ma las si-mi incerc si eu norocul... da' sper doar sa nu-mi tai degetele cand dezosez copanul. De incercat incerc, nu ma las, acum ramane de vazut daca am sa reusesc.

Daa,am vazut chiar recent la tv. (posibil tot pe talieni',pulpe facute in genul asta) :tongue3:

Sa fi fost astea?! :toothy9; Nu mai stiu ezact dar stiu ca am vazut recent-recent...http://www.la-prova-del-cuoco-ricette.com/tag/cosce-di-pollo-ripiene-prova-del-cuoco

sa-ti fie de bine cumparaturile. Lasa ca de acum ai uniforma de interviuri sau ai tinuta de office cand vei incepe. Daca astia te.au chemat in tinuta formala, mai mult ca sigur asa tb sa te prezinti si la serviciu, cand oi incepe. Sa dea DD sa fie repede, repede, sa amortizezi investitia :toothy9; .

Mi-am adus aminte, fetele din Italia: care e situatia cu aprovizionarea cu benzina? am auzit ca nu e benzina la benzinarii? chiar asa e? mi-a zis cineva din Ctanzaro, eu merg langa Modena. Sper sa nu inchiriez masina de pomana ! :tongue3:

Geany, am fost si mi-am luat ficatei la gratar si MBS ... asa o pofta mi.ai facut ... Moamaaaa dar ce procedura complicata! Auzi, dar daca ii lasi in apa rece, apoi stropiti cu lapte nu mai iese sange in tigaie?

cum vine Giorgi lasagna desert?

Eu am facut o singura data, am cumparat pachetul de lasagna din comert (parca Monte Banato se numesc) si cum nu stiam cum sa le prepar, am gasit reteta scrisa pe pachet, dar nu ma stiu cum le-am facut. In schimb au fost foarte bune, ai mei au spus ca parca este mai buna decat placinta cu branza.

sa-ti fie de bine cumparaturile. Lasa ca de acum ai uniforma de interviuri sau ai tinuta de office cand vei incepe. Daca astia te.au chemat in tinuta formala, mai mult ca sigur asa tb sa te prezinti si la serviciu, cand oi incepe. Sa dea DD sa fie repede, repede, sa amortizezi investitia :lol: .

Mi-am adus aminte, fetele din Italia: care e situatia cu aprovizionarea cu benzina? am auzit ca nu e benzina la benzinarii? chiar asa e? mi-a zis cineva din Ctanzaro, eu merg langa Modena. Sper sa nu inchiriez masina de pomana ! :lol:

Geany am fost si mi-am luat ficatei ...asa o pofta mi.ai facut ... Moama dar ce procedura complicata! Auzi dar daca ii lasi iapa rece, apois tropiti cu lapte nu mai iese sange in tigaie?

Lasati mult in apa rece ,si apoi stropiti cu lapte ,eii is mai pierd din sange si din amareala,devin mai dulci si mai ..mai ''untosi'' ashea :lol: mama ii face asa decand ma stiu ,stiu ca pare complicat dar eu chiar vad diferenta si eu sunt carcotasa rau tin mult la toate detaliile pe care le-am enumerat :toothy9; Stiti voi ..piticii... :tongue3: Si la tigaie nu uscati tre sa iasa asa ca in poza aurii,suculenti,dulcegi si untosi :lol:

Sunt la a 2-a zi de detox, am dat la spate pe prima, eee!!

Si eu cumpar masiline KALAMATA - sunt f bune si nu sunt asa sarate, mai ales alea vinetii.

Boni, suna f bine ce ai pregatit, pe gustul meu !

Lili, multumesc :tongue3: Am vazut reteta pana la urma, mi-a sarit in ochi :toothy9;

Mie lasagna nu-mi place, nu stiu de ce, dar nu-i pt mine.Paste mai mananc...

Trebuie sa ma gandesc ce fac de SF Valentin, este ziua sotului si vreau sa-i pregatesc ceva bunut, ceva ciocolatos, ceva aluat cu masline...alea, alea...Chiar vroiam sa va intreb de o reteta de a voastra preferata de paste care este? Noi nu suntem prea cu pastele, dar fetita mea e inebunita si vreau sa fac si paste de ziua sotului, ca am luat paste in forma de inimioare.

Mai citesc pe aici ...

Pupici!!

La noi nu sunt probleme... chiar sambata am bagat motorina. Nu am vazut pe nimeni sa strige dupa noi ca nu vrea sa ne ia banii... Nu stiu cum e prin alte parti, dar la mine e liniste.

Au anuntat greve peste greve, da' pana una alta la noi nu au fost probleme. Or face astia greva japozeza, ca in ziua in care au anuntat greva la transporturi am circulat atat eu cat si mama fara nici-o problema toata ziua.

Si eu cumpar masiline KALAMATA - sunt f bune si nu sunt asa sarate, mai ales alea vinetii.

Lili, multumesc :toothy9; Am vazut reteta pana la urma, mi-a sarit in ochi :lol:

Trebuie sa ma gandesc ce fac de SF Valentin, este ziua sotului si vreau sa-i pregatesc ceva bunut, ceva ciocolatos, ceva aluat cu masline...alea, alea...Chiar vroiam sa va intreb de o reteta de a voastra preferata de paste care este? Noi nu suntem prea cu pastele, dar fetita mea e inebunita si vreau sa fac si paste de ziua sotului, ca am luat paste in forma de inimioare.

Mai citesc pe aici ...

Pupici!!

Pai avand in vedere ca e fetita,eu zic sa nu ingreunezi pastele cu sos prea greoi,in putin ulei de masline adaugat o conserva de rosii bucati in sos,un pic de zahar si busuioc proaspat e cel mai simplu,in farfurie presarat cu parmezan ..daca fetitei nu-i place sos rosu' poti opta pt. un sos alb cu putin jambon,smantana cateva bobite de mazare,dar cred ca cel mai bine te poti inspira la topicul cu paste fel de fel :tongue3:

Mi-am adus aminte, fetele din Italia: care e situatia cu aprovizionarea cu benzina? am auzit ca nu e benzina la benzinarii? chiar asa e? mi-a zis cineva din Ctanzaro, eu merg langa Modena. Sper sa nu inchiriez masina de pomana ! :toothy9;

Catanzaro e in sud, Calabria.Modena e in nord.Benzina e(cel putin aici), bani sa ai.La cat e de scumpa. :tongue3:

Moamaaaa, ce frig e afara... am fost sa-mi iau fetele de pe la autobuze. Sa ma congelez. In casa merge si soba si centrala, duduie amandoua la greu si eu tot mor de frig...

Trbuie sa ma apuc de cina si nu prea am mare chef. Mi-am propus sa fac niste pipote cu maioneza si reteta la care-mi dadu link Geany (piept de pui la baza).

Mi-e friiiiggggg! Ma duc sa mai pun ceva pe mine... oare mi-o ajunge tot sifonierul?

Lili, multumesc :floare: Am vazut reteta pana la urma, mi-a sarit in ochi :)

Mai citesc pe aici ...

Pupici!!

Pai avand in vedere ca e fetita,eu zic sa nu ingreunezi pastele cu sos prea greoi,in putin ulei de masline adaugat o conserva de rosii bucati in sos,un pic de zahar si busuioc proaspat e cel mai simplu,in farfurie presarat cu parmezan ..daca fetitei nu-i place sos rosu' poti opta pt. un sos alb cu putin jambon,smantana cateva bobite de mazare,dar cred ca cel mai bine te poti inspira la topicul cu paste fel de fel :occasion14:

eu as vrea sa fac ceva paste mai speciale, cu gust f bun. Fetitei mele ii plac de orice culoare. Acusi are 4 ani, papa mai de toate, nu porc dar in rest...

Thnaks de idei

Moamaaaa, ce frig e afara... am fost sa-mi iau fetele de pe la autobuze. Sa ma congelez. In casa merge si soba si centrala, duduie amandoua la greu si eu tot mor de frig...

Trbuie sa ma apuc de cina si nu prea am mare chef. Mi-am propus sa fac niste pipote cu maioneza si reteta la care-mi dadu link Geany (piept de pui la baza).

Mi-e friiiiggggg! Ma duc sa mai pun ceva pe mine... oare mi-o ajunge tot sifonierul?

chiar vroiam sa va intreb si de vreme. Ma gandeam ca ma imbrac mai lejer, nu ca aici infofolita pana-n dinti si cu cizme de zapada ... :occasion14: Deci frig ... geaca de puf ...

eu as vrea sa fac ceva paste mai speciale, cu gust f bun. Fetitei mele ii plac de orice culoare. Acusi are 4 ani, papa mai de toate, nu porc dar in rest...

Thnaks de idei

si lui Bea ii plac paste din toate pozitiile, cu orice ar fi, chair si picante, doar sa manance ce mancam si noi ...