February 8, 201214 yr comment_128624 Daniela sa stii ca am o prietena care face colectie de supiere din astea vechi, le are in bucatarie expuse pe un raft, foarte faine, mi-au sarit in ochi imediat cand le-am vazut prima data.Moatza, erau ocupati cu vorbitul si turnatul in pahare, n-au mai fost atenti la oala mea ci la ce era in ea ! Acum stau si ma gandesc ca o supiera nici nu mi-ar ajunge pentru cantitatile pe care le fac eu, asa ca raman la oala, ies si mai ieftin ! Report
February 8, 201214 yr comment_128628 In alta mare dezordine de idei din capul meu, stiti cum se face fonduta di Parmigiano e funghi trifolati? Daca nu, va zic eu, de pe site-ul Parmigiano-Reggiano : Ecco la ricetta per voi! Ingredienti per 6 persone... 500 g di farina di mais di grano duro2 litri di acqua75 g di Parmigiano-Reggiano (18 mesi)75 g di Parmigiano-Reggiano (30 mesi)200 ml di latte115 g di Montasio stagionato 5 mesi600 g di funghi porcinisalepepeprezzemolo Preparazione: Portare a bollore l’acqua poco salata. Aggiungere la farina poco alla volta e mescolare energicamente; abbassare il fuoco e lasciare cuocere per circa 30 minuti senza smettere di mescolare e aggiustare di sale. Scaldare il latte a bagnomaria, aggiungere le due stagionature di Parmigiano-Reggiano grattugiato ed il Montasio a dadini. Lasciare cuocere fino a quando il formaggio si sarà completamente sciolto. Passare la fonduta al colino.Pulire i porcini e tagliarli a fette sottili. Saltarli in padella con olio extravergine d’oliva, salare e pepare. Cospargere i funghi di prezzemolo tritato. Depositare sul piatto due mestoli di polenta, aggiungere la fonduta e completare con i porcini. intrebarea mea vine acum: ce fel de branza estea asta Montasio, ca nu cred ca o am in colectie? si daca inlocuiesc porcinii ca nu estem, cu champignon, e vreun bai? Report
February 8, 201214 yr comment_128629 Dani, eu stiu ce faci la pensie, o sa te tii de vacante, vii aici la mine la mare, stam pe chaise longue la malul marii, tu poti sa fumezi, eu nu stiu, poate ma reapuc pana atunci .Echipate cu palarii si ochelari de soare .Apoi mergem acasa si bagam niste paste, un gratar ceva si-o sticla de vin Report
February 8, 201214 yr comment_128630 Daniela, ma uitam pe acelasi site si ma pregateam sa-ti zic reteta ! Report
February 8, 201214 yr comment_128631 Dani, eu stiu ce faci la pensie, o sa te tii de vacante, vii aici la mine la mare, stam pe chaise longue la malul marii, tu poti sa fumezi, eu nu stiu, poate ma reapuc pana atunci .Echipate cu palarii si ochelari de soare .Apoi mergem acasa si bagam niste paste, un gratar ceva si-o sticla de vin Ma primiti si pe mine? Eu nici nu mai astept pensia... care pensie? Report
February 8, 201214 yr comment_128632 Dani, eu stiu ce faci la pensie, o sa te tii de vacante, vii aici la mine la mare, stam pe chaise longue la malul marii, tu poti sa fumezi, eu nu stiu, poate ma reapuc pana atunci .Echipate cu palarii si ochelari de soare .Apoi mergem acasa si bagam niste paste, un gratar ceva si-o sticla de vin Ma primiti si pe mine? Eu nici nu mai astept pensia... care pensie? Join the club ! Report
February 8, 201214 yr comment_128633 Ma primiti si pe mine? Eu nici nu mai astept pensia... care pensie? aia pe care-o vom manca din munculitza copchiilor vrednici alde fi-miu! sa ne purtam frumos cu ei, asadar! Report
February 8, 201214 yr comment_128634 Oana, frumoasa "supiera" si imi plac supele crema. Uite Any asa cumva poti rezolva , dar nu monoportii, ca te costa de te indoaie Oana, sa iti zic ca poti sa faci varza cu taietei ca e delicioasa? nu iti zic, ca nu ai voie Report
February 8, 201214 yr comment_128635 Daniela, Montasio e o branza semiduraDa, n-are nica daca n-ai porcini, ciuperci sa fie. Report
February 8, 201214 yr comment_128636 Buna ziua, hangite sagalnice si harnice!Mi-e tare rauuuu, acum am coborat din pat, am avut o noapte tare grea...cu toata frectia nocturna si tot ce am inghitit nu am scapat de frisoane, febra, 39,5 la un moment dat, simteam ca mai am putin si delirez...mi-a scazut pana la urma febra, acum am 37,8, fata de ce a fost..doctorul de fam. nu e azi la cabinet, tusesc de duduie peretzii; mi-a pus sotzul miere intr-o ridiche neagra sa beau si sirop de-asta, o astept pe cumnata mea cu supa calda. A iesit sorele si aici dar bate un vant napraznic si gerul e tot ger.Tot judetul e izolat, nu se circula, mama mea e singura si nu putem ajunge si la dansa, vb.la telefon, e sub zapezi, dar si-a facut painita calda...Nu pot sa sed in fund, ma dor toti muschii, oasele si ce-o mai fi pe langa ele, beau siropul ala din ridiche si niste ceai din termos lasat de legitim si ma bag in plapumioara, astept zile mai bune si cu soare cald, nu vreau amageli cu dinti!Pupaceli virtuale,asa, virushii nu se pun!Multa sanatate si ai mare grija de tine! Report
February 8, 201214 yr comment_128637 Dani, eu stiu ce faci la pensie, o sa te tii de vacante, vii aici la mine la mare, stam pe chaise longue la malul marii, tu poti sa fumezi, eu nu stiu, poate ma reapuc pana atunci .Echipate cu palarii si ochelari de soare .Apoi mergem acasa si bagam niste paste, un gratar ceva si-o sticla de vin DEAL !!! nu vad o pensie mai faina de atat! acolo la voi nu e permis nicunde cazinoul? ca stiu ca sunt vreo 4 in Italia .... poate pana atunci imi gasesti o cosmelie ieftina pe langa dumneata! sunt preturi pe acolo? ia sa auzim vreo 2 scoruri ... Report
February 8, 201214 yr comment_128639 Multa, multa sanatate Gelutza! mai ieri erai vesala te tineai de petreceri/scula ... si azi iti clantane dintii sub plapuma. Pe langa ceaiuri, supe de gaina/pui si alte remedii, zic sa te imrbaci in ceva gros/calduros in care sa transpiri (un flanelus de bbc peste care trage ceva de polar sau de lana, in care sa nu mai poti de cald! Si pt ca dupa atata timp nu puteam sa vin cu mana goala, iaca [center]incepem cu o gustarica cu prociuto crudo, cotto, di praga afumicato, 2 tipuri de salam, un tip de toba cu limba, speck, mortadella con pistacchio, am scos la interval si vreo 3 tipuri de branzeturitigelle (traditionale in zonaModena):piadina con prosciuto cotto si branzicafarfalle cu salsa funghi porcinisi un pahar de vin rosu bun, aici e o poza cam naspa, dar nu pot sa nu dau si de baut dupa atata absenta, insa poate mai alaturati voi bauturi mai calde ... si un desert micut, canollo piccolo[/center]Daniellooooooooo, nici nu stiu cu ce sa incep....... Ca de oprit, nici o sansa sa-mi pun frana la laboante si limba, daca apuc sa dau iama in strachinile tale..... Report
February 8, 201214 yr comment_128640 Dar pliculete pentru raceala si gripa ai luat? eu cu alea m-am pus pe picioare cand am avut febra, durere de oase, muschi, nas infundat si toate cele.Despre ce pliculete vorbesti tu acolo??? Report
February 8, 201214 yr comment_128642 Va servesc si eu ca am gasit o poza mai veche prin arhiva meaTu vrei sa-mi sara glicemia-n aer??? Report
February 8, 201214 yr comment_128643 Dar pliculete pentru raceala si gripa ai luat? eu cu alea m-am pus pe picioare cand am avut febra, durere de oase, muschi, nas infundat si toate cele.Despre ce pliculete vorbesti tu acolo??? coldrex, fervex, modafen, de-astea cred c-a vrut sa zica. Report
February 8, 201214 yr comment_128644 Daniellooooooooo, nici nu stiu cu ce sa incep....... Ca de oprit, nici o sansa sa-mi pun frana la laboante si limba, daca apuc sa dau iama in strachinile tale..... :DIncepe cu inceputul! cu gustarica! sau antipasto!mai deunazi zicai ca unele nu stii cu ce se mananca, iti raspund azi ca uitai: care cu labuta, care cu tacamuri, cu ce iti pare ... Pofta sa fie si vin rosu! Report
February 8, 201214 yr comment_128645 Dani, eu stiu ce faci la pensie, o sa te tii de vacante, vii aici la mine la mare, stam pe chaise longue la malul marii, tu poti sa fumezi, eu nu stiu, poate ma reapuc pana atunci .Echipate cu palarii si ochelari de soare .Apoi mergem acasa si bagam niste paste, un gratar ceva si-o sticla de vin deal! nu vad o pensie mai faina de atat! acolo la voi nu e permis nicunde cazinoul? ca stiu ca sunt vreo 4 in Italia .... poate pana atunci imi gasesti o cosmelie ieftina pe langa dumneata! sunt preturi pe acolo? ia sa auzim vreo 2 scoruri ... Scoruri mari Daniela atat la case de cumparat cat si de inchiriat. La mare ma refer. Report
February 8, 201214 yr comment_128646 Dar pliculete pentru raceala si gripa ai luat? eu cu alea m-am pus pe picioare cand am avut febra, durere de oase, muschi, nas infundat si toate cele.Despre ce pliculete vorbesti tu acolo??? cred ca de fervex si alte chimicale de alea ... Report
February 8, 201214 yr comment_128648 Va servesc si eu ca am gasit o poza mai veche prin arhiva meaTu vrei sa-mi sara glicemia-n aer??? Aaaaa, pai ala era un platou mic . Report
February 8, 201214 yr comment_128649 Scoruri mari Daniela atat la case de cumparat cat si de inchiriat. La mare ma refer. La Taormina, gazdele ziceau de 200k eur/ 2 camere. Nu o fi si la dumneata zona la fel de scumpa ? Nu vreau in prima linie la mare si nici imobil nou ... ceva asa unde poate omul trai la pensie retras ... ? Am luat beletele de venit incolo la 1 mai, sa stii... . Acum ramane de vazut dc voi putea cu serviciul, ca la mine pana in ultimul moment nu se stie, cu serviciul ... Chiar ar trebui sa ma plateasca in bani de cazinou la pensie .... Report
February 8, 201214 yr comment_128650 Si eu tre' sa citesc mai bine ca-mi fug ochii in toate directiile,la ce debit aveti Mie mi-a facut mama cadou o supiera de casa noua,e dintr-un set ce l-a primit si ea la nunta ,cam toate piesele s-au spart dar aceea a ramas cu tot cu capac sper sa nu-i vin eu de hac duoamne feri' ca la cat sunt zapacita prin bucatarie nu se stie niciodata Report
February 8, 201214 yr comment_128651 Si eu tre' sa citesc mai bine ca-mi fug ochii in toate directiile,la ce debit aveti Mie mi-a facut mama cadou o supiera de casa noua,e dintr-un set ce l-a primit si ea la nunta ,cam toate piesele s-au spart dar aceea a ramas cu tot cu capac sper sa nu-i vin eu de hac duoamne feri' ca la cat sunt zapacita prin bucatarie nu se stie niciodata Pai ce o folosesti? Ori te temi ca de la mutat la curatenie sa nu faci pocinogul? Report
February 8, 201214 yr comment_128653 Nu mai pot sa stau in pattt, ma mai ridic si mai dau pe la han, desi vad in cruci! Nu mai planific nimic, vad eu cu ce il surprind, nu neaparat cu o masa...o sa va spun!In ziua aia nici nu voi mai iesi in trafic, sunt superstitioasa!La cat mi-e de foame, ca nu pot inghiti, as musca din monitor cand vad ce puneti, of, of, of, rau e numai cu ceaiuri!Nici io nu fac vreun plan. Oi vedea in ziua aia ce si cum. Poate cu o zi inainte, da' nu mai mult.Pe de alta parte.... la romani s-ar serba pe 24 Dragobetele... Ce treaba avem noi cu 14 februarie???? Report
February 8, 201214 yr comment_128655 Pe de alta parte.... la romani s-ar serba pe 24 Dragobetele... Ce treaba avem noi cu 14 februarie???? ei, pe-asta putem s-o serbam de doua ori! Report
February 8, 201214 yr comment_128656 Pe mine iar ma ia cu durere de cap...Astept rezultatele vineri si dupa aia am sa ma duc la el transformata in balaur.Ps... Any, n-ai scapat de bataita...Multa sanatate copilei si sper sa rezolvati repede cu toate problemele astea! Report