February 19, 201214 yr comment_130951 Cine le are cu retetele prescurtate sa ma ajute si pe mine: vreau sa va intreb, daca topesc eu (la MO) 250 g de cioco si o amestec cu 200 g frisca lichida. E ok, ca si crema? Apoi 250 mascarpone il amestec cu 2 linguri de miere.Mai am piscoturi savoiardi si fulgi de migdale. Posibil s am si niste prune uscate, tb sa verific.Cand se trezeste picea incerc ... daca ma lasa tat-su ... Intre timp am mancat niste cioco buna buna perugina sfoglie cu gust de portocale si mi-am ostoit pofta de dulce pt moment . Sper sa nu ma fac cat un butoi acum! Any? Koral? ati luat in greutate, va e mai foame din cauza de lasat de fumat? ati rontait? Ieri si azi nu am simtit tendinte bulimice, dar mai e mult pana sa fac un pic de istorie ... Ba da, ieri am avut pofta de caju, noroc ca nu aveam in casa ... cred ca faceam prapad ...Sa le amesteci la rece, sau cum, trebuie pusa si frisca lichida la foc dupa ce topesti ciocolata, deci impreuna si apoi dai la rececompozitia obtinuta; dupa ce s-a racit compozitia bagi mixerul si mixezi bine.Sau poate tu vrei sa amesteci ciocolata topita la MO cu frisca batuta, nu am inteles aici cum vrei tu sa faci. Report
February 19, 201214 yr comment_130952 m-a topit Bea cu freaza zbarlita si cum sta ea ca babuta pe margine... eu doar in trecere, azi ma odihnesc. am facut prawns saganaki aseara, ne-a placut mult de tot si noua si la musafiri. sigur o sa repet. trebuie sa fac snitele mai pe seara pt pachetele si as manca spanac , asa ca diseara asta mananc, cu ou in motz si gata. o zi buna sa aveti, mai intru mai tarziu sa vad ce-ati mai scris zoaza, La Multi Ani la Stefan Ma bucur sa te vad si ca esti bine,ai grija de tine, esti mereu in gandul nostru ! Report
February 19, 201214 yr comment_130953 Eu am inteles tot, imi place poza asta, te-am admirat si cand te-ai intors de la rusi.Arati minunat si-ti sade bine tare cu caciuli de genul asta. o fi atavic, legat de numele de familie. Report
February 19, 201214 yr comment_130956 Buna seara fetelor.Vad ca eu sunt singura care bantui pe aici.N-am apucat sa citesc din urma ,am intrat acum la miez de noapte sa va las o placinta cu mere pentru maine dimineata la cafea. Bine ai facut, sufletista ce esti tu!Auzi, la miez de noapte se gandeste si la noi! Sa stii ca am postat reteta la foietajul acela, mi-am indeplinit , in sfarsit, promisiunea! Sorinaaaa, sper sa vezi si tu anuntul si sa ai curaj sa il incerci ca nu este greu deloc! Report
February 19, 201214 yr comment_130959 Eu am inteles tot, imi place poza asta, te-am admirat si cand te-ai intors de la rusi.Arati minunat si-ti sade bine tare cu caciuli de genul asta. o fi atavic, legat de numele de familie. Mai stii ? Report
February 19, 201214 yr comment_130963 Iar ati scriiiiiiiiiiiiiis muuuuuult , ia s-o iau pe capraii..Gela, asa cum au mai zis si alte doamne, bravo copii (pentru educatia data)si felicitaritinerilor ca au ajutat oameni la nevoie, dar cu asa mama-n batatura , era de asteptat.Si eu, la fel ca tine dau mereu de pomana pentru toti mortii, ca mama mea tare ii era frica sa nu fie nimeni sa le dea pomana,ca eu ziceam ca prefer sa-i ajut cat sunt in viata, dar si fratele cu cumnata, si eu mereu facem pomana.Mama noastra ne zicea mereu cand eram mici, si dadea de pomana, ca de Ovidenii , vin mortii la poarta raiului si asteapta pomana, si cei ce sunt *pomeniti* se duc veseli, si cei ce nu primesc , sunt impovarati...asa ca , vezi tu, cred ca suntem din aceeasi generatie, cu aceleasi cerinte din partea parintilor. Astazi am invitat o doamna ( de care se mai ocupa prietena mea) care nu mai are pe nimeni, sta la un azil ( dar sa stiti ca aici sunt ca o pensiune,)care va face 100 de ani in sfarsit de aprilie. incredibil ce lucida este, doar cu vederea si auzul sta mai prost, in scimb o sanatate incredibila. a fost operata de cord anul trecut , se minuneaza si dr , si cred ca este un caz cunoscut in lumea medicala, mondiala, caci asa operatie la 99 ani...e incredibil.A fost incantata sa manance bucate romanesti ( ea e romanca , Zoazo e de-a ta , nascuta la Braila, si apoi la Buc de la adolescenta, pana hat ), si mai ales ne-a multumit de nshpe ori ca am invitat-o si ca e intr-o adunare de romani etc etc etc ...in fine, m-a dat pe spate ce tonicitate, si ce coerenta are la varsta ei... Daniella, eu am tinut luni de zile un pachet de tigari si o bricheta la indemana, pe frigider...si daca ma apuca *hachitza*, luam o tigara in mana, si ma uitam la ea, si o puneam la loc in pachet. cel mai mult mi-a lipsit "gestul" , dus tigara la gura ....unii pretind ca e o vesnica si inutila cautare a caldurii sanului matern....o teorie ca oricare alta.Bafta iti doresc, si fii atenta la dulciuri...eu care nu mancam dulciuri inainte, am dat iama in ele, si am pus 9 kg...asa ca fii vigilenta, si daca iei desert , fa portii mici, si incearca sa eviti, frisca si mascarpone , mai bine o jumate de tableta de ciocolata, iti faci damblaua, *NU REGRETA * asta e cel mai important, iti faci o placere, fa-o pana la capat, si NU culpabiliza....asa ca cioco, sau fructe, sau compoturi, dar sari peste ce e cu creme, torturi etc...aici astia au o zicala * 5 minute in gura, 6 luni pe coapse....*5 minutes dans la bouche et 6 mois sur les hanches!!!!* hai ca am scrrrrrrrris si eu o groaza Report
February 19, 201214 yr comment_130965 A uitai, ia un rest de tarta ( cum zice fratello, cu scob dulce pe deasupra )si daca va era dor de un norvegian ...somnoros, care se crede mic, dar de fapt e maaaaaaaaaaaare si lung Report
February 19, 201214 yr comment_130971 Stella iau si eu o felie de tarta, ca de-acum la cat am mancat azi, nu mai are importanta !Dani, am pus si eu 3 kg pe mine, dar nu stiu daca e de la tigari sau din cauza ca mananc mult. Oricum, in primele zile, iti vine sa fumezi orice, un scaun, un robot de bucatarie, vezi numa' tigari ! Report
February 19, 201214 yr comment_130977 Hi hi hi! Sa stitzi ca Mitza me' o aterizat la Bacau Mnee i-am spus ca daca mai pleaca ashea sa-mi dea asa emotii o spanzur cu mana me' Report
February 19, 201214 yr comment_130980 Iar ati scriiiiiiiiiiiiiis muuuuuult , ia s-o iau pe capraii..Gela, asa cum au mai zis si alte doamne, bravo copii (pentru educatia data)si felicitaritinerilor ca au ajutat oameni la nevoie, dar cu asa mama-n batatura , era de asteptat.Si eu, la fel ca tine dau mereu de pomana pentru toti mortii, ca mama mea tare ii era frica sa nu fie nimeni sa le dea pomana,ca eu ziceam ca prefer sa-i ajut cat sunt in viata, dar si fratele cu cumnata, si eu mereu facem pomana.Mama noastra ne zicea mereu cand eram mici, si dadea de pomana, ca de Ovidenii , vin mortii la poarta raiului si asteapta pomana, si cei ce sunt *pomeniti* se duc veseli, si cei ce nu primesc , sunt impovarati...asa ca , vezi tu, cred ca suntem din aceeasi generatie, cu aceleasi cerinte din partea parintilor. Astazi am invitat o doamna ( de care se mai ocupa prietena mea) care nu mai are pe nimeni, sta la un azil ( dar sa stiti ca aici sunt ca o pensiune,)care va face 100 de ani in sfarsit de aprilie. incredibil ce lucida este, doar cu vederea si auzul sta mai prost, in scimb o sanatate incredibila. a fost operata de cord anul trecut , se minuneaza si dr , si cred ca este un caz cunoscut in lumea medicala, mondiala, caci asa operatie la 99 ani...e incredibil.A fost incantata sa manance bucate romanesti ( ea e romanca , Zoazo e de-a ta , nascuta la Braila, si apoi la Buc de la adolescenta, pana hat ), si mai ales ne-a multumit de nshpe ori ca am invitat-o si ca e intr-o adunare de romani etc etc etc ...in fine, m-a dat pe spate ce tonicitate, si ce coerenta are la varsta ei... hai ca am scrrrrrrrris si eu o groazaMai intai iau putina tarta ca eu nu mai am nimic dulce...Apoi mata, ce-as mai scarpina-o!Si-apoi...daca tu zici ca ai scris mult, eu ce sa mai spun...dar asa pe caprarii reusesti mai bine sa cuprinzi totul, parerea mea...Frumoasa poveste ne-ai zis, stella...frumos, tare frumos suna tot ce ne-ai spus!Si eu am cunoscut multe persoane varstnice, peste 90, pline de vivacitate prin azile, le-am descoperit cu prilejul actiunilor de voluntariat, nu-ti spun ce petreceri le-am organizat unora si ce dansuri au bagat pe acolo, wowww, adevarate modele pentru mine la capitolul vivacitate!E greu sa imi explic altceva...cum de ii rabda inima pe copii sa ii uite pe acolo pe acesti oameni si cum de ajungem noi si ei, copiii nu ajung la zilele lor...adevarate romane bazate pe intamplari reale! Report
February 19, 201214 yr comment_130981 Bub' e doctor! Consulta pe toata lumea ursuletul e f .bolnavior! Ale' si fleblaa''.. Report
February 19, 201214 yr comment_130983 Adriana, l-am taiat bucati mai grosolane, i-am dat un clocot in cratita cu putina apa si sare, l-am luat cu strecuratorul-paleta si l-am "aruncat" intr-un vas de ceramica in care pusesem un fir de ulei, am presarat niste carnat sfaramat - il aveam pus in ulei cam de multisor si trebuie terminat - pus peste, pe ici pe colo, niste feliute de provola, o lingura buna de smantana, un pic de origano si dat la cuptor pana s-a topit branza. si gata.Mersi, il incerc asa dar doar cu cirnat sa fie mai light Cum nu va place voua feniculul crud, eu il ador, si-apoi mai ales in salata dupa ce mancam peste e racoritor, parca "spala" tot gustul ala de peste.L-am facut si la cina din Ajun cu portocale, masline negre si boabe de rodie, ulei ev, sare, piper.Apoi il mancam ori crud inainte de masa pana fierb pastele sau la salata normala cu salata verde, rosii, mai pun si kiwi.Salata cu portocale pe care am facut-o ieri chiar mi-a placut, n-avea deloc gust de fenicul Adriana, tu pe unde ai umblat?Sper ca esti bine! Da, multumesc frumos, mereu aici. Grasa frumoasa si devreme acasa Multumesc ,Adriana! si eu am pus ochiul pe ele imediat ce le-am vazut.Dar,au trebuit sa mai astepte ,pana mi-a ajuns randul si la ele.Ale tale mai tii minte daca tot erau la fel de crocante sau erau mai moi?Ma gandeam ce i-ar mai trebui la reteta (pe care am pus-o aici la cornuri moi ca puful) sa iasa o idee mai moi? Nu erau crocante pentru ca dupa reteta Angelicai se treceau prin sirop cind erau calde, tu nu le-ai trecut prin sirop? Report
February 19, 201214 yr comment_130984 Draga Gelutza, azil e impropiu spus , aici se numesc EMS /*Etablissement Médico-Social aka medicalizat. Exista un personal infirmier, un dr care face vizite saptamanal de rutina, sau de cate ori este nevoie.au tot felul de ateliere , au sedinte cu ergoterapeuta si zilnic au un program la care se inscriu.Aceasta doamna nu are copii, nu mai are pe nimeni, nu mai poate sta singura, sotul ei a decedat anul trecut, dar deja s-au dus impreuna la acest EMS in urma cu 3 ani.Nu e ceea ce noi stim sub numele de "azil" , este cum spuneam o pensiune cu personal acompaniat medical, si diverse animatii la care se inscriu.Normal, ca sunt si oameni care au copii, nepoti, etc,dar aici cam toti isi duc *batranii* la EMS. Report
February 19, 201214 yr comment_130985 Plec de aici ca va plictisesc,hai care treci la butoane, eu mi-am facut stagiul si pentru ziua de vineri cand nu am intrat deloc! Report
February 19, 201214 yr comment_130988 BTW , eu am facut azi niste fenic la tigaie, si separat andive su sos de lamaie si un pic de ulei evo.Dnu dr da consultatii si telefonic?? si am uitat sa va spun ce am avut ca delectare azi la masa...merci Julix, a ajuns in fine la mine seria de borcane Julix...decitadaaaaaaaaaaaaa, dulceata de trandafiri, superlux antâia...facuta de manutza doamnei Julix din trandafirii dumneeaei...un de-li-ciu. alaturi si ciocolatoasa casei, care e mereu duminica pentru cei cu addict.merciiiiiiiii Julix. Report
February 19, 201214 yr comment_130989 Draga Gelutza, azil e impropiu spus , aici se numesc EMS /*Etablissement Médico-Social aka medicalizat. Exista un personal infirmier, un dr care face vizite saptamanal de rutina, sau de cate ori este nevoie.au tot felul de ateliere , au sedinte cu ergoterapeuta si zilnic au un program la care se inscriu.Aceasta doamna nu are copii, nu mai are pe nimeni, nu mai poate sta singura, sotul ei a decedat anul trecut, dar deja s-au dus impreuna la acest EMS in urma cu 3 ani.Nu e ceea ce noi stim sub numele de "azil" , este cum spuneam o pensiune cu personal acompaniat medical, si diverse animatii la care se inscriu.Normal, ca sunt si oameni care au copii, nepoti, etc,dar aici cam toti isi duc *batranii* la EMS.Am inteles cum era cu doamna de la tine, eu vorbeam de ceea ce am vazut eu aici, in Ro!Conditii foarte bune am vazut si aici, in ultimii ani s-au dat in folosinta multe camine de batrani la standarde europene, asta e un lucru f.bun! Report
February 19, 201214 yr comment_130992 BTW , eu am facut azi niste fenic la tigaie, si separat andive su sos de lamaie si un pic de ulei evo.Dnu dr da consultatii si telefonic?? si am uitat sa va spun ce am avut ca delectare azi la masa...merci Julix, a ajuns in fine la mine seria de borcane Julix...decitadaaaaaaaaaaaaa, dulceata de trandafiri, superlux antâia...facuta de manutza doamnei Julix din trandafirii dumneeaei...un de-li-ciu. alaturi si ciocolatoasa casei, care e mereu duminica pentru cei cu addict.merciiiiiiiii Julix.Cum naiba sa mai plec acum, chiar asa, eu sunt in cautare de meniuri pentru O petrecere de Dragobete, ciocolatoasa ta e numai buna...cat despre dulceata julixei,un brava si de la mine ca si asa mi-e dor de ea! Report
February 19, 201214 yr comment_130999 Eataly, dacă cineva o să împace şi canarii cu pisicile, şi câinii cu pisicile, cred că tu eşti aceea! Eşti un om bun şi frumos şi răspândeşti în jurul tău mult calm şi pace. Koralina, ma bucura enorm cuvintele tale.Esti prea draguta. Report
February 19, 201214 yr comment_131004 Ta-daaam! Surpriza emisiuni eeessteee....Primele mele SARMALE! Facute cap-coada DE MINE! AZI!Prima:Alelalte-s mai mici! Abia scoase din cuptor: Poftiti la masa! Cu mamaliga aferenta si-un pahar cu vin de Murfatlar! Uitasem sa pozez sectiunea.Scuzati! Report
February 19, 201214 yr comment_131006 Sa le amesteci la rece, sau cum, trebuie pusa si frisca lichida la foc dupa ce topesti ciocolata, deci impreuna si apoi dai la rececompozitia obtinuta; dupa ce s-a racit compozitia bagi mixerul si mixezi bine.Sau poate tu vrei sa amesteci ciocolata topita la MO cu frisca batuta, nu am inteles aici cum vrei tu sa faci. pai aia e ca nu stiu cum trebuie, nu am facut niciodata ganache. Dar imi place ideea celor 2 ingrediente (nu imi plac cremele cu unt, faiana, sau alte chestii grele). Doar ca vroiam sa simplific sa topesc cioco la MO si apoi cum fac? trebuie musai incalzita frisca pe foc? pai si frisca nu o bat cu mixerul? de ce ce spui tu ca numai dupa ce se raceste tb sa bat mixeru? Report
February 19, 201214 yr comment_131011 Sa le amesteci la rece, sau cum, trebuie pusa si frisca lichida la foc dupa ce topesti ciocolata, deci impreuna si apoi dai la rececompozitia obtinuta; dupa ce s-a racit compozitia bagi mixerul si mixezi bine.Sau poate tu vrei sa amesteci ciocolata topita la MO cu frisca batuta, nu am inteles aici cum vrei tu sa faci. pai aia e ca nu stiu cum trebuie, nu am facut niciodata ganache. Dar imi place ideea celor 2 ingrediente (nu imi plac cremele cu unt, faiana, sau alte chestii grele). Doar ca vroiam sa simplific sa topesc cioco la MO si apoi cum fac? trebuie musai incalzita frisca pe foc? pai si frisca nu o bat cu mixerul? de ce ce spui tu ca numai dupa ce se raceste tb sa bat mixeru?Eu nu cred ca poti sa faci vreo crema folosind ciocolata topita si frisca rece, sau cel putin eu nu am incercat o astfel de experienta...eu m-am gandit la un ganache de ciocolata din ingredientele alea...cantitati egale de frisca lchida si ciocolata se incalzesc pe BM, nu direct pe foc si cand se omogenizeaza totul si ciocolata e topita bine, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si abia dupa aceea se bate cu mixerul, eu le bat dupa cateva ore, de obicei...Nu-ti va iesi crema daca amesteci asa cum spui tu, ciocolata calda si frisca rece , eu asa cred! Report
February 19, 201214 yr comment_131014 Daniella, eu am tinut luni de zile un pachet de tigari si o bricheta la indemana, pe frigider...si daca ma apuca *hachitza*, luam o tigara in mana, si ma uitam la ea, si o puneam la loc in pachet. cel mai mult mi-a lipsit "gestul" , dus tigara la gura ....unii pretind ca e o vesnica si inutila cautare a caldurii sanului matern....o teorie ca oricare alta.Bafta iti doresc, si fii atenta la dulciuri...eu care nu mancam dulciuri inainte, am dat iama in ele, si am pus 9 kg...asa ca fii vigilenta, si daca iei desert , fa portii mici, si incearca sa eviti, frisca si mascarpone , mai bine o jumate de tableta de ciocolata, iti faci damblaua, *NU REGRETA * asta e cel mai important, iti faci o placere, fa-o pana la capat, si NU culpabiliza....asa ca cioco, sau fructe, sau compoturi, dar sari peste ce e cu creme, torturi etc...aici astia au o zicala * 5 minute in gura, 6 luni pe coapse....*5 minutes dans la bouche et 6 mois sur les hanches!!!!*am si eu un pachet in geanta si unul prin casa de rezerva cred ca fiecare are o alta motivatie sau un moment in care zice stop dintr-un anumit motiv! iar eu acum reflectez la la motivul ce m-a determinat sa fac asta ... cand imi vine ... Fara regrete si fara culpabilizari nu e asa de simplu cand iti propui sa renunti la o meteahna pe care ai avut-o aproape 15 ani ... si pe care ai consoderat-o o placere ... daaa...eu stiam de prietenul Froid cu teroria celor 3 orale ... : tigari, bauturi, mancaruri ... toate legate da, de introdusul in gura ...asta ar insemna ca doar copiii alaptati ajung betivi, fumatori si gurmanzi ? Report
February 19, 201214 yr comment_131015 Bravo Daniella! E minunat ca te-ai hotarit sa nu mai fumezi! Asa o sa-i menajezi nu numai plaminii ci si tenul!nu fumez de fata cu picea Ma las pt mine ... Merci de incurajareee Report