February 20, 201214 yr comment_131238 Ziceti si voi daca-i corect... ma suna soata cand eu il asteptam la masa si-mi spune ca probabil va fi acasa spre miezul noptii. Le-au furat azi noapte de la munca un camion si l-au gasit acum pe seara la muulti kilometri.Bine-inteles ca a plecat acum sa-l aduca inapoi...Nu mai zic nimic. Report
February 20, 201214 yr comment_131247 Buna seara!Am ajuns tarziu si astazi, dupa munca am trecut pe la mama.Ma simt foarte obosita, nu stiu cum o sa duc eu saptamana asta la bun sfarsit...In bucatarie am intrat azi atat cat sa arunc la cuptor cate ceva d'ale porcului, nu d'ale carnavalului V-am adus si voua, noi am fost doar doi in seara asta la masa...va pup pe toate si va doresc o saptamana minunata! Report
February 20, 201214 yr comment_131253 Eu vreau branza si carnatii. Daca ai sa-mi dai si ceva zeama de varza, iti declar iubire pe viata. Report
February 20, 201214 yr comment_131254 Gelutooooooooo!! Vreau din toate Eu am terminat de facut papa si de mancat si peste 10 min le duc pe fete la nani si apoi eu cu cafesita in fata,voi fii pe net... Am facut mancarica multivitamine, la toti ne place aceasta mancarica, nu mai zic la fete din aceste legume am facut...am uitat sa pun cei 2 morcovi si mancarica... Si prajitura lui Zoazo care m-a dat pe spate, super pufoasa-buretoasa, cu aroma de mere si de nuci..yumm! yumm! Multam fain Zoazo! Mii de pupaturi!! Aici aveti reteta: [u]Prajitura mea cu mere, rapida si pufoasa[/u] si pozica cu praji care urma taiata, dar aveam pofticiosi langa mine si bineintels si Je, urmeaza mai tarziu sa o termin de taiat... Ma duc si revin.. Report
February 20, 201214 yr comment_131265 Salut!Mare bucurie ai facut sufletului meu ca ai facut prajitura aia! Mi-e tare-tare draga si mie!Si usor de facut, si buna pentru copii!Bravo, Oana!A iesit ff frumoasa!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Acum am terminat de citit si ma duc la nani, ca pic! Aici ploua.E caldut, dar ploua!Si mi-e soomnn!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sleepy1.gif Report
February 20, 201214 yr comment_131267 Ziceti si voi daca-i corect... ma suna soata cand eu il asteptam la masa si-mi spune ca probabil va fi acasa spre miezul noptii. Le-au furat azi noapte de la munca un camion si l-au gasit acum pe seara la muulti kilometri.Bine-inteles ca a plecat acum sa-l aduca inapoi...Nu mai zic nimic. Nici eu nu mai zic,cine stie,cunoaste si de ce. Zic doar ca am citit la dulciuri si nu pot decat sa-ti zic ca esti bravo ca ai ambitie si reusesti in ciuda prejudecatilor tuturor.Cat despre tatal dezamagit de mancare stiu cum e.Generatiile lor nu stiau ce-i colesterol,calorii si cate si mai cate si e normal ca lor,fiind obisnuiti cu faptul ca mancarea adevarata trebuie sa fie grasa,prajita,afumata ca sa nu li se para mancare anormala.Dar,cum ziceam,e de invidiat hotararea ta si daca te-ai apucat pe-o viata ,o viata si respecti Si-acum sa va intreb(poate-i intrebare stupida)dar daca tot am ajuns la concluzia ca mai bine intreb decat sa mor in nestiinta...Am promis unui vecin sa-l duc pana la spital la control.E bolnav deja(cica o raceala) de vreo 2 saptamani si deja a imbolnavit mai multi membri ai familiei.De mers,am de mers cam vreo 2 ore jumatate pana la spital si inapoi.Pot face ceva (exclus sa merg cu geam deschis) ca sa nu se lipeasca si de mine gripa severa?(pentru ca eu asta banuiesc ca e) Intreb pentru ca imunitatea mea e cam slaba si nici sa-mi pun masca tot nu pot,pentru ca mi-e incomod de om.Eu nu prea vad solutii decat, fie ce-o fi... Report
February 20, 201214 yr comment_131268 Salut!Mare bucurie ai facut sufletului meu ca ai facut prajitura aia! Mi-e tare-tare draga si mie!Si usor de facut, si buna pentru copii!Bravo, Oana!A iesit ff frumoasa!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Acum am terminat de citit si ma duc la nani, ca pic! Aici ploua.E caldut, dar ploua!Si mi-e soomnn!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sleepy1.gifSomn usor Zoazo! Oana arata super tot si Gella la fel ,delicios Eu ceafa de porc,si carnaciori semiafumati branza de oi si muraturi Pt. huni ,ca eu m-am delectat cu parmigianili' Report
February 20, 201214 yr comment_131270 Nici eu nu mai zic,cine stie,cunoaste si de ce. Chiar ma gandeam la tine... Zic doar ca am citit la dulciuri si nu pot decat sa-ti zic ca esti bravo ca ai ambitie si reusesti in ciuda prejudecatilor tuturor.Cat despre tatal dezamagit de mancare stiu cum e.Generatiile lor nu stiau ce-i colesterol,calorii si cate si mai cate si e normal ca lor,fiind obisnuiti cu faptul ca mancarea adevarata trebuie sa fie grasa,prajita,afumata sa li se para mancare anormala.Dar,cum ziceam,e de invidiat hotararea ta si daca te-ai apucat pe-o viata ,o viata si respecti [i]Mi-a fost mila de el, saracu'... Dar sa stii ca un pic si-a schimbat gandirea si el. A inceput din vara cand am fost in tara. A vazut in primul rand cat am slabit (a fost un soc pt el, mai ales ca eu am ales sa-i fac o surpriza si nu i-am spus nimic) si apoi cam ce mananc. El e deschis la chestii noi ce tin de sanatate.Chiar inainte de plecare mi-a cerut ceva retete, din cele care le-a mancat la mine si i-au placut. El bucatareste bine si ii si place.Da' la faza cu gogosile a iesit sifonat tare... na, ca iar imi vine sa rad...[/i] Si-acum sa va intreb(poate-i intrebare stupida)dar daca tot am ajuns la concluzia ca mai bine intreb decat sa mor in nestiinta...Am promis unui vecin sa-l duc pana la spital la control.E bolnav deja(cica o raceala) de vreo 2 saptamani si deja a imbolnavit mai multi membri ai familiei.De mers,am de mers cam vreo 2 ore jumatate pana la spital si inapoi.Pot face ceva (exclus sa merg cu geam deschis) ca sa nu se lipeasca si de mine gripa severa?(pentru ca eu asta banuiesc ca e) Intreb pentru ca imunitatea mea e cam slaba si nici sa-mi pun masca tot nu pot,pentru ca mi-e incomod de om.Eu nu prea vad solutii decat, fie ce-o fi... Nu-i ca ai prea multe de facut... Report
February 20, 201214 yr comment_131273 Eu nu prea vad solutii decat, fie ce-o fi... aaaaa, cred c=ai pus-o de-un virus! incearca aghiasma lu' Yoyo, ala-i panaceu universal! Report
February 20, 201214 yr comment_131276 incearca aghiasma lu' Yoyo, ala-i panaceu universal! Cred ca esti pusa pe glume in seara asta... Scuze, Ellani, da' are dreptate Moatza. Report
February 20, 201214 yr comment_131277 Intreb pentru ca imunitatea mea e cam slaba si nici sa-mi pun masca tot nu pot,pentru ca mi-e incomod de om.Eu nu prea vad solutii decat, fie ce-o fi... Ba eu zic ca poti - pana la urma faci un serviciu unui om bolnav si nu vad de ce sa inteleaga gresit faptul ca incerci sa te feresti.La serviciu toata lumea stie ca cine e racit nu are voie sa intre in biroul meu, vorbim la telefon. Si toata lumea incearca sa se fereasca si trimitem "vinovatul" acasa. Nu mi se pare o lipsa de sensibilitate faptul ca incerci sa te protejezi.. Report
February 20, 201214 yr comment_131282 Chiar ma gandeam la tine... [i]Mi-a fost mila de el, saracu'... Dar sa stii ca un pic si-a schimbat gandirea si el. A inceput din vara cand am fost in tara. A vazut in primul rand cat am slabit (a fost un soc pt el, mai ales ca eu am ales sa-i fac o surpriza si nu i-am spus nimic) si apoi cam ce mananc. El e deschis la chestii noi ce tin de sanatate.Chiar inainte de plecare mi-a cerut ceva retete, din cele care le-a mancat la mine si i-au placut. El bucatareste bine si ii si place.Da' la faza cu gogosile a iesit sifonat tare... na, ca iar imi vine sa rad...[/i] Tu la mine,eu la tine..macar stim ca suntem 2(ba,imi pare ca 3,ca era si al Elenei in deplasari de deszapezire,numai ca la ea-i mai pozitiva gandirea si-i si mai intelegatoare ) Pai inseamna ca e un efect benefic in masa,daca isi schimba lumea cat de cat (sau macar incearca) obiceiurile alimentare.Al meu tata ,spre exemplu,n-a tinut dieta in viata lui.Si aici am in vedere dieta medicala,care chiar i-ar prinde bine,pentru ca are si el adunate un buchet.Dar,nu,nu-l convinge nimeni.Se mai auto-limiteaza el cumva,nu mai face combinatii aiurea pentru corpul lui si mai iese din situatie,dar sa tina o dieta cap coada-no way Report
February 20, 201214 yr comment_131285 incearca aghiasma lu' Yoyo, ala-i panaceu universal! Cred ca esti pusa pe glume in seara asta... Scuze, Ellani, da' are dreptate Moatza. Pai sa stii Puso,c-as da eu un altfel de aghiazma pe gat pentru dezinfectare (eu cea care ti s-a spovedit ca va ajunge la dezalcoolizare de la 10 pahare de sampanie pe an ) dar nu se pupa cu volanul si nenea Sapca Politzei. Nici o suparare,Sorina,asa mai descretesc si eu creierii,caci chiar mi s-au carliontzat gandindu-ma la vreo solutie minune Report
February 20, 201214 yr comment_131287 Pai inseamna ca e un efect benefic in masa,daca isi schimba lumea cat de cat (sau macar incearca) obiceiurile alimentare.Al meu tata ,spre exemplu,n-a tinut dieta in viata lui.Si aici am in vedere dieta medicala,care chiar i-ar prinde bine,pentru ca are si el adunate un buchet.Dar,nu,nu-l convinge nimeni.Se mai auto-limiteaza el cumva,nu mai face combinatii aiurea pentru corpul lui si mai iese din situatie,dar sa tina o dieta cap coada-no way E greu cand esti singur, cum e el acum. Tot bazeaza pe mama care se va duce definitiv in tara acum de Paste. I-a tot zis sa ia 'reteta' de la mine, da' mama se incapataneaza sa nu vrea.Asa in mare stie principiile, ca doar sta langa mine de cand am inceput... ceva ceva tot a priceput, dar e greu cu mentalitatea la ea. Cum adica sarmale fara orez, unde s-a mai auzit asa ceva? Pai bine mai mama, ai mancat cum le fac eu, iti plac? Da! Da' nu sunt sarmale. Si multe alte exemple.In schimb tata daca ar sta cu mine ar adapta stilul monti. Am vazut ca e mult mai deschis la nou decat mama.Uite un exemplu... eu fac maioneza mai 'usurica' un pic (sa traiasca Geany) din oua crude si o sterilizez cu otet de mere. Tata a mancat si i-a placut, chiar a sesizat diferenta fata de maioneza cu care era invatat la mama. Asa ca mi-a zis sa-i zic mamei cum se face. Am inceput sa rad si i-am explicat ca ma chinui sa o conving de mai bine de un an sa foloseasca reteta mea si nu reusesc. Pentru ea maioneza se face cu ou fiert si gata. A ei e maioneza, a mea nu.Asa ca si-a scris reteta si a zis ca o face el cand va fi nevoie.Cam asta cu ai mei. In schimb ma bucur ca am reusit sa molipsesc niste prietene. Chiar azi m-a sunat una din ele, pt ca vrea sa nu o mai chinuie pe fata cu varii restrictii si sa inceapa macar dulciurile sa i le faca cum le fac eu. Tot e ceva, macar incepe. Faptul ca nu mai are in casa faina alba ci integrala, sau a schimbat zaharul cu fructoza e ceva. Trebuie inceput de undeva. Le-a luat ceva timp sa se convinga ca nu vorbesc prostii. In momentul in care au vazut ca functioneaza, au inceput si sa creada. Report
February 20, 201214 yr comment_131288 Ba eu zic ca poti - pana la urma faci un serviciu unui om bolnav si nu vad de ce sa inteleaga gresit faptul ca incerci sa te feresti.La serviciu toata lumea stie ca cine e racit nu are voie sa intre in biroul meu, vorbim la telefon. Si toata lumea incearca sa se fereasca si trimitem "vinovatul" acasa. Nu mi se pare o lipsa de sensibilitate faptul ca incerci sa te protejezi.. Of,Uma,poate la voi e mai altfel si oamenii mai open-mind.Plus ca ,normal e sa fie protejare reciproca sie foarte bine ca oamenii isi mai bat capul si de altii.Aici insa,e vorba de persoane din altfel de 'aluat'. Aici e vorba de o persoana in etate si atunci cand am fost in treacat sa-i servesc cu ceva am intrebat daca a fost la medic-cica nu,ca-i va trece si asa,pastile am intrebat daca ia,nu,ca nu are nevoie,pana a ajuns unde a ajuns,plus ca si 3 persoane(dintre care sotia,altfel,s-ar fi dus ea cu el)stau in casa tot raciti,deci clar ca nu se protejeaza nimeni.Si daca ma vede cu masca,cred ca din paranoia nu ma scoate toata viata.Stii cum poate gandi omul'uite si la asta sclifosita,se fereste de parca ar fi cine stie ce ciuma a secolului). Report
February 20, 201214 yr comment_131290 Salut!Mare bucurie ai facut sufletului meu ca ai facut prajitura aia! Mi-e tare-tare draga si mie!Si usor de facut, si buna pentru copii!Bravo, Oana!A iesit ff frumoasa!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Acum am terminat de citit si ma duc la nani, ca pic! Aici ploua.E caldut, dar ploua!Si mi-e soomnn!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sleepy1.gif Sunt multe, chiar foarte multe retete bune aici pe Arta, dar incet, incet am sa le fac... Ca multi si-au dat interesul sa le posteze, si apreciez asta, ca nu e usor nici sa postezi, i-a timp...si mai ales sa le fotografiezi - urasca asta! nu le am eu cu pozatul artistic...ma chinui si eu sa iasa buna poza ca sa se vada ce este in farfurie .. Vreau s afac intr-o zi si placinta de pos cu mere, dar nu-mi este clar cum sa o fac si...mai astept... te pup si somn usor! Report
February 20, 201214 yr comment_131291 Pana la urma, masca ar trebui sa o poarte el... si chestia asta nu ar trebui sa i-o spui tu, ar trebui sa vina de la el.Da' de, oameni si oameni... Report
February 20, 201214 yr comment_131292 Salut!Mare bucurie ai facut sufletului meu ca ai facut prajitura aia! Mi-e tare-tare draga si mie!Si usor de facut, si buna pentru copii!Bravo, Oana!A iesit ff frumoasa!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Acum am terminat de citit si ma duc la nani, ca pic! Aici ploua.E caldut, dar ploua!Si mi-e soomnn!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sleepy1.gifSomn usor Zoazo! Oana arata super tot si Gella la fel ,delicios Eu ceafa de porc,si carnaciori semiafumati branza de oi si muraturi Pt. huni ,ca eu m-am delectat cu parmigianili' multumesc Geany Ce sunt aia parmigianili'? Pupici! Report
February 20, 201214 yr comment_131293 Stella, ador chapeau-ul tau, e mortal! De unde ai cumparat caciula? Lorica aiasta chapka ruseasca nu-mi apartine, eu am luat *niagra* fata babii...de la sankt petersburg, "mai precis" de la castelul "Pavlovsk", http://pierre.delacroix.chez-alice.fr/russie/pavlovsk/pavlovsk.html iaca si poza cu chapka mea , la maskva pe ninsoare . Report
February 20, 201214 yr comment_131294 Sorina, si ai mei gatesc f f f f gras ca nici nu poti manca. Si de multe ori le zic sa nu mai mannce asa gras si ei zic ceva de genu..- si bunica ta a mancat si uite ca are 93 de ani!...mda...dar ei nu considera ca nu mai fac atata miscare, cum se facea pe vremuri de la 5 dimineata pana la ora 8 seara, bunici mei stateau doar la masa si dormeau doar 10 min la amiaza ,si baga nene la campt de rupeau! lor le trebuia slanina, grasime, ca faceau multa msicare si o ardea complet intr-o zi, dar parinti mei nu fac nici pe jumate miscare si baga...si au probleme cu ficatul si alea alea...mda.. Nu poti s ale zici nimic..Acum tatal meu are ceva problemute si a inceput cica sa nu mai bea si sa nu mai mance gras, am sa vad eu cand ma duc in RO... Report
February 20, 201214 yr comment_131296 Sorina, si ai mei gatesc f f f f gras ca nici nu poti manca. Si de multe ori le zic sa nu mai mannce asa gras si ei zic ceva de genu..- si bunica ta a mancat si uite ca are 93 de ani!...mda...dar ei nu considera ca nu mai fac atata miscare, cum se facea pe vremuri de la 5 dimineata pana la ora 8 seara, bunici mei stateau doar la masa si dormeau doar 10 min la amiaza ,si baga nene la campt de rupeau! lor le trebuia slanina, grasime, ca faceau multa msicare si o ardea complet intr-o zi, dar parinti mei nu fac nici pe jumate miscare si baga...si au probleme cu ficatul si alea alea...mda Asa-mi 'plac' si mie exemple din astea,de numa' Eu as mai zice ca,nici slanina si nici celelalte pe langa ea(inclusiv aerul) nu mai sunt cum erau pe vremuri,fara E-uri,B-uri si alte etc-uri Report
February 20, 201214 yr comment_131298 Sorina, si ai mei gatesc f f f f gras ca nici nu poti manca. Si de multe ori le zic sa nu mai mannce asa gras si ei zic ceva de genu..- si bunica ta a mancat si uite ca are 93 de ani!...mda...dar ei nu considera ca nu mai fac atata miscare, cum se facea pe vremuri de la 5 dimineata pana la ora 8 seara, bunici mei stateau doar la masa si dormeau doar 10 min la amiaza ,si baga nene la campt de rupeau! lor le trebuia slanina, grasime, ca faceau multa msicare si o ardea complet intr-o zi, dar parinti mei nu fac nici pe jumate miscare si baga...si au probleme cu ficatul si alea alea...mda.. Nu poti s ale zici nimic..Acum tatal meu are ceva problemute si a inceput cica sa nu mai bea si sa nu mai mance gras, am sa vad eu cand ma duc in RO... Cunoastem... soacra mea gateste asa. Ai mei nu gatesc gras, pt ca fratele meu de mic a avut probleme cu ficatul, asa ca la noi in casa s-a avut grija cat de cat la mancare macar din punctul asta de vedere.Eu am ramas 'socata' cand am mancat prima data la soacramea. Ciorba baltea in grasime, mancarea la fel. Eu invatata de la mama fara multa grasime, ma minunam de fiecare data... chiar ma gandeam cum face sa o faca asa?E greu cand de o viata esti invatat cu anumite obiceiuri. Orice schimbare e grea, mai ales daca ti-o impune cineva.Zici ca ai sa vezi cand ai sa mergi acasa... nu-ti ramane decat sa constati, ca de ajutat de la distanta e mai greu. Daca nu vine de la el schimbarea degeaba, va manca cum vrei tu cat timp stai cu el, dupa care o data ce vei pleca va reveni la vechile lui obiceiuri.Acolo trebuie sa lucrezi... la mentalitate. Report
February 20, 201214 yr comment_131299 Salut!Mare bucurie ai facut sufletului meu ca ai facut prajitura aia! Mi-e tare-tare draga si mie!Si usor de facut, si buna pentru copii!Bravo, Oana!A iesit ff frumoasa!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Acum am terminat de citit si ma duc la nani, ca pic! Aici ploua.E caldut, dar ploua!Si mi-e soomnn!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sleepy1.gifSomn usor Zoazo! Oana arata super tot si Gella la fel ,delicios Eu ceafa de porc,si carnaciori semiafumati branza de oi si muraturi Pt. huni ,ca eu m-am delectat cu parmigianili' multumesc Geany Ce sunt aia parmigianili'? Pupici!Hi hi hi! Iubita, eu si glumele mele de 2 lei Asa ar trebui sa arate https://forum.artaculinara.ro/topic/1592-parmigiana-di-melanzane/Dar eu am pus si rondele de rosii, de ceapa, de cascaval asa parmigiana a devenit parmigeany adicalea alla je' Report
February 20, 201214 yr comment_131300 Pana la urma, masca ar trebui sa o poarte el... si chestia asta nu ar trebui sa i-o spui tu, ar trebui sa vina de la el.Da' de, oameni si oameni... Asta o stiu la sigur ca nu va fi,dar nici nu-i zic.Cum am mai zis,fie ce-o fi,cu Dumnezeu inainte,altfel parca incep sa ma simt idioata ca omu-i la nevoie dar eu stau de ma menajez. Stella,nu-ti sta rau nici cu aia gri,dar aia chornaia parca-i turnata.Nu stiu daca ai zis,dar te-a impresionat ceva special(stiu ca ai zis de St.Petersburg ca-i frumos)-mancare,oameni ,strazi,mai stiu eu... Report
February 20, 201214 yr comment_131301 Salut!Mare bucurie ai facut sufletului meu ca ai facut prajitura aia! Mi-e tare-tare draga si mie!Si usor de facut, si buna pentru copii!Bravo, Oana!A iesit ff frumoasa!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Acum am terminat de citit si ma duc la nani, ca pic! Aici ploua.E caldut, dar ploua!Si mi-e soomnn!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sleepy1.gifSomn usor Zoazo! Oana arata super tot si Gella la fel ,delicios Eu ceafa de porc,si carnaciori semiafumati branza de oi si muraturi Pt. huni ,ca eu m-am delectat cu parmigianili' multumesc Geany Ce sunt aia parmigianili'? Pupici!Hi hi hi! Iubita, eu si glumele mele de 2 lei Asa ar trebui sa arate https://forum.artaculinara.ro/topic/1592-parmigiana-di-melanzane/Dar eu am pus si rondele de rosii, de ceapa, de cascaval asa parmigiana a devenit parmigeany adicalea alla je' ha,ha!! Nu sunt glume de 2 lei,sunt glume Geany, si-mi plac la nebunie! Foarte interesanta reteta, am sa o prestez si eu. Doamne cate retete mai am de facut!! Multumesc de reteta Report