Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Buna dimineata la han. La mine a plouat ( parca nu plouase de vreo doua zile :tongue3:) si se anunta timp rece si mohorat.

La mine inca merge centrala :love7:.

azi program mai usurel ( voiam sa gradinaresc, dar cu asa vreme, o sa fac ordine in dulapuri, placerea mea.

diseara pregenerala la opera...maine liber...cam asta de pe frontul de vest.

una din cafele o beau eu si una o las urmatoarei care intra la han. o zi faina tuturor.

post-16-13361989019659_thumb.jpg

post-16-13361989154911_thumb.jpg

'Neata!

Sarumana Stella, sunt prima, deci iau cafeaua! Pica la tzanc ca inca n-am luat micul dejun.

La mine e frumos, soare.

Noroc ca m-am uitat pe net sa vad cand e ziua mamei aici, ca eu vroiam sa organizez ceva maine.

Insa e a doua duminica din mai.

Ii facusem lui socrumiu de ziua tatalui, asa ca tre' sa-i fac si lui socrella, nu pot face diferente.

Dar e duminica viitoare. Mai bine.

Anutza, si aici tot saptamana viitoare e ziua mamei :love7:

Eu mi-am baut deja cafeaua adevarata :tongue3: , si luat chiar si micul dejun.

Salut si eu hanul la namiezi, dar cu drag si bucurie.

La mine-i cald, mai mult decat as fi vrut sa fie, bine ca am recuperat scurt ziua pierduta luni, ca altfel, ma topeam!

Nu am chef de nimic, dar totusi vreau ceva bun, ceva din ce am facut zilele trecute si nu am gustat.

Am pus la dezghetat afine, sa vad ce voi face cu ele, afara de citronada cea de toate zilele.

Ma straduiesc sa termin cu fructele ce le mai am prin congelator ca incepe sezonul si nu le mai consum, asa ca dau bice cuptorului cat inca nu-s 40 de grade.

Ii simt lipsa Danielei de la han, cred ca si voi...ma bucur Stellina ca esti mai libera, buruieni am si eu nu stiu cum o scot la capat.

Sorina si de tine mi-e dor, apari mai rar si stiu si de ce, dar doru-i dor si Io-l strig in gura mare.

Care gura, nu ar trebui sa o mai deschid fiindca nici nu am avut timp sa va povestesc... de 1 Mai m-am impiedicat in padure de o radacina care uitase sa fie subpamanteana, aeriana de ea :occasion14: m-am tinut sa nu cad si m-am lovit cu gura de copacul urmator, mi-am facut praf dantura, am mult de tras si asta pe fondul unei paradontoze foarte urate, nu stiu cum o scot la capat.

Vreau la mare, mi-e dor sa ma plimb in picioarele goale pe nisip ud, sa vad ce se mai anunta la orizont si sa fugim doua zile la racorit, poate weekul urmator ca e perioada de prohibitie, pescarul nu se duce la peste si e ca un leu in cusca fara apa :rolleyes:

No, m-a luat valul povestilor, asa-i cand esti nevorbit si te apuca doua noaptea prajiturind...

Sa aveti final de saptamana linistit si bun pe toate planurile!

Ofofof, mai Gela mai. Stiu eu cum e cu impiedicatul, ca asta e mare specialitate si la mine.

am invatat sa fac pasi mari in aer, ca sa am timp sa cujet si sa vad niscai obstacole.

in rest, ma duc acusica sa siestez oleaca, diseara mare pregenerala.

Compatimesc si cu pescarul obligat sa stea pe uscat, si va doresc un wend lin si fara peripetii.

Gela, arati minunat! Esti tanara si ai un un suflet mare de tot :occasion14: !

Ce sa-ti spun, multumesc, esti mult prea draguta !

Gela draga, arati superb, si esti inconjurata de frumuseti .

Am avut si eu ochiul rosu, dr oftalmolog, mi-a zis ca sunt spectaculoase dar nu primejdioase aceste spargeri de vase.

Refacere rapida, si-ti doresc multe clipe de hodina.

Pup stellina, sper sa treaca toate si sa ma odihnesc azi, maine cat de mult pot si cu ajutor de la DD. poate fug la mare sambata viitoare.Hai si tu, stiu ca iubesti marea!

Buna dimineata cu noaptea in cap, am venit sa va urez un weekend relaxant.

Gelutza iti prieste primavara, intineresti si infloresti ca florile pe care le ai in jur!

sanatate multa si ai grija si de tine :occasion14:

Multumesc, Lili, sa stii ca imi dau energie florile din jur, nu spun vorbe fara acoperire.In dupa amiaza cand m-am pozat am venit f. obosita de la la "Porti deschise", noaptea statusem pana la doua sa fac bunatati si nu am avut rabdare sa ma dezbrac, am plecat asa la gradina de pe mal fiindca nu ajunsesem acolo de cateva zile si sotul imi spunea ca o sa ratez florile miresei, asa le spunem acelor tufe langa care m-a pozat...fiind asa calduri, florile se trec imediat, mai pe seara ma duc sa vad salcamul si cum il asalteaza albinutzele, ca si asta trece rapid, sa vad daca mai am baterii sa pozez putin...

Ofofof, mai Gela mai. Stiu eu cum e cu impiedicatul, ca asta e mare specialitate si la mine.

am invatat sa fac pasi mari in aer, ca sa am timp sa cujet si sa vad niscai obstacole.

in rest, ma duc acusica sa siestez oleaca, diseara mare pregenerala.

Compatimesc si cu pescarul obligat sa stea pe uscat, si va doresc un wend lin si fara peripetii.

Multumim mult, te simtim alaturi...si eu fac pasi mari, dar radacina aia era imbarligata printre ierburi si nu am observat-o, fir-ar ea sa fie, ca" n-avu' loc cat camp era decat in piept la mine" :occasion14:

Gela, imi pare rau de aventurile pe care le-ai avut si ca ai de tras de pe urma lor cu dantura.

Eu am fost la tara de dimineata, am stat numai cu aparatul de fotografiat de gat.

Am pozat de toate, flori, paianjeni, excavatoare, copaci, lopeti, cai, palmieri si cam atat.

Week-end minunat la toata lumea!

Gela, imi pare rau de aventurile pe care le-ai avut si ca ai de tras de pe urma lor cu dantura.

Eu am fost la tara de dimineata, am stat numai cu aparatul de fotografiat de gat.

Am pozat de toate, flori, paianjeni, excavatoare, copaci, lopeti, cai, palmieri si cam atat.

Week-end minunat la toata lumea!

Multumim , la fel si asteptam pozele cu minuni!

Gogoase' :rolleyes: Zoazo' ti' vad prin zona :thumleft:

In boza' de grup nu sunt toate :mellow:

post-405-13362428366476_thumb.jpg

Cu branza sarata de oiule' pt. sot.

post-405-13362428451443_thumb.jpg

Cu nutella si altele (gem de capasuni si etc.)coptii'..

post-405-13362428516827_thumb.jpg

Ciao! Pup hangitele frumoase!

Si mie mi-e dor de voi! Imi lipsiti al (cenzurat) de mult!

Nu am timp nici sa respir. Ca sa ma iertati va zic programul meu de ieri.

Trezire la h5,45. Mic dejun pt toata lumea, spalare, pregateala fete (codite, cosite) si iesit din casa la h7,15.

Dus Mara la autobuz si incalecare pe bici si pedalare bine pana in satul vecin ca sa o duc pe Giulia la scoala. La h8,00 eram deja la munca.

Munca, pedalare, munca pedalare, munca pedalare... si gata cu munca, pedalare pana la scoala la Giulia. La h15,50 am luat-o de la scoala si am pedalat repede repede pana acasa, ca o pierdeam pe Mara.

Am ajuns acasa exact cat sa intram in casa, sa las bicicleta, sa-i dau grembiulele jos Giulietei si am plecat amandoua sa o 'culegem' si pe Mara.

Le-am dat sa manance si am pregatit repede carnea pt piftele, am spalat ceva vase si gata.

La h16,30 am plecat spre biserica cu fetele. Mara a inceput sa faca pregatirea pt catechism. Cand Giulia si-a dat seama ca Mara ramane cu copiii si ea trebuie sa vina acasa cu mine s-a pus pe un urlaaaat, ca bietele femei au luat-o si pe ea.

Repede, repede acasa sa fac piftelele. Am avut timp exact sa opresc focul, sa acopar castronul cu piftelele, sa-mi instruiesc verisoara de unde sa ia fetele si la h17,45 alergatura sa nu pierd autobuzul.

La h18 eram iar la munca. La h20 eram in sfarsit acasa la spalat vase.

Sincer, stiu ca am stat in bucatarie si am mai facut cate ceva, dar nu ma intrebati ce ca nu-mi aduc aminte.

Am luat la puricat caietele si cartile Marei, avizele Giuliei si cred ca undeva in jur de h21,30 am adormit incercand sa ma uit la un film.

Si asta a fost ziua mea de ieri.

Azi am luat-o de la capat de la h6,00 pana la h13,00. Am venit acasa si m-am culcat... Doamne, ce bine a fost! Apoi cumparaturi, cina, spalat vase, asezat cumparaturi... stiti voi.

Acum, mi-am dat soata la o parte sa va citesc un pic.

Cam asa sunt toate zilele mele, cu mici variatii. Va pupacesc si ma duc sa mai citesc din urma!

Din ce am vazut pe ultima pagina... pup Gela fara dinti! :rolleyes:

Ciao! Pup hangitele frumoase!

Cam asa sunt toate zilele mele, cu mici variatii. Va pupacesc si ma duc sa mai citesc din urma!

Din ce am vazut pe ultima pagina... pup Gela fara dinti! :thumleft:

Ha, ha, ha si hi,hi,hi, in ce nota vesela ai terminat comentul, sa stii ca pot sa te pup si fara dinti! :rolleyes:

Io sunt o fericita cu programul meu,comparativ cu al tau, mi s-a zburlit pielea citind ce ai scris, ai grija de tine!

O poezie superba, pentru cine iubeste poezia, mie imi place mult acest poet, nicio seara fara o poezie de la el...

Când ai plecat

ţi-am spus

că trebuie

să mergi

cu atenţie

şi să calci

desculţă de griji

pe linia orizontului,

cu bocancii

pe umăr…

Îţi va fi îndeajuns

dacă vei parcurge

chiar şi o singură

înserare

căci ţi se va părea

veşnică…

Iar drumul,

(acest drum!)

ţi se va mula

pe spate

aşa de tare,

încât

vei fi sigură

că tu îl porţi

pe el…

Şi de câte ori

vei trece

pe lângă mine,

la umbra mea

verde

îngerii se vor refugia

din calea

acestei bucurii

şi vor înălţa

zmeie de hârtie

din visele

acestei nopţi

fără de noi…

(Bogdan Butariu)

Gogoase' :rolleyes: Zoazo' ti' vad prin zona :thumleft:

In boza' de grup nu sunt toate :mellow:

]

Mai mare ddezmatz ( cu doi de d )de atat nici ca se putea, Geany! :hiding:

Sa-ti fie... de bine!

Stiu, stiu, am si primit pupicul... dulce! Multumesc!

Mi-a fost greu la inceput, dar mai am un pic si fac o luna. Am inceput deja sa ma invat. Am probleme atunci cand apare ceva la scoala la fete, sau orice altceva care ne scoate din rutina, dar rezolvam totul cu un pic de ajutor.

Gogoase' :mellow: Zoazo' ti' vad prin zona :rolleyes:

In boza' de grup nu sunt toate :crying:

]

Mai mare ddezmatz ( cu doi de d )de atat nici ca se putea, Geany! :salut:

Sa-ti fie... de bine!

Au fost f. incantati,eu nici nu am gustat din cauza de dieta :thumleft: dar nu pot sa spun ca sufar extrem :hiding:

Neata! F. frumos la noi,nu-i un nor,cer senin :evil3: cred ca o stergem iar pe malul garlei cu mici si bere :evil3:
Neata si de la mine, am intrat sa fur turtele cerrei si apoi plec sa turtaresc si sa ruladesc fiindca a vazut fiica mea rulada pe blog si a poftit si le fac o surpriza cu un pachet trimis pe microbuz...duminica placuta tuturor!
Neatza tuturor, imi pare rau sa citesc ca sorina e asa de stresata si ca gela a patit-o si eu sunt talentata la impiedicat, bine ca doar atat de talentata nu m-am dovedit!
Baiiiii, da' voi si Duminica va treziti cu noaptea-n cap si cu gandul la cratitza????? :evil3:

Buna dimineata la doamnele si domnii ce trag la han.

Carmen draga , eu nu iau uniforma, ca nu-mi plac *strampii* aia albi, ingroasa picioarele :evil3:

in rest, am fost si eu vrenica, facui o ciorba de legume cu muuuuult leustean proaspat, legume si cartofi noi natur, alaturi de ceva pui fript...

si am facut si 2 tarte, una cu rabarbara si migdale, si una cu mere, si cum mai ramasesera ceva migdale feliate, le-am presarat deasupra :evil3:

In rest, a plouat cu spume toata noaptea, dar vad ca a iesit totusi o raza de soare.

o zi faina la toata lumea.