May 8, 201214 yr comment_147595 Geanino, n-am intele NU fac tarta sau NU:) , fac tarta...deci?2ut , si eu ador bujorii, astia sunt cumparati din sudul frantei de la o pepinarie ( asta e cuvantul corect?? ) specializata in bujori, si sunt din cei *arbustivi* , cresc ca un boschet.personal, nu le fac nimic deosebit, doar ii *tund* toamna.mai am si unii rosii, dar simpli , nu asa *batuti* ca astia, care au o culoare gingasa, si apoi am normali vreo 3-4 tufe , ador bujorii, dar si lalele, si trandafirii, si cameliile , si ,si, si ...cemai imi plac toate florile, dar recunosc ca bujorii sunt pe primul loc:) Report
May 8, 201214 yr comment_147597 'Neata!Si mie imi plac bujorii, are o matusa de-a mea ingradina chiar la intrare pe alee bujori rosii si de cate ori mergeam la ea, cand plecam acasa imi dadea si bujori ! Report
May 8, 201214 yr comment_147598 Buna dimineata la tot Hanul!!!! Si mie imi plac bujorii si am trecut dimineata prin piata si erau multi tarani cu bujori, i-as fi luat pe toti! Am cumparat ieri capsuni cu 6 Ron kg., dar nu au nici un gust, in nici un caz de capsuni. Am zis sa-i fac pofta cupilului, dar nu mai cumpar pana nu apar capsunile noastre parfumate si gustoase. O zi buna va doresc si cu mult soare!!!! Multa sanatate la bolnaviori!!!! Va las si niste garofite pe care le-am luat sa-mi parfumeze biroul si sa-mi incante ochiul! Report
May 8, 201214 yr comment_147600 buna dimineata .Ador bujorii , dar si garofitele alea micute si mirositoare.Eu azi nimic in plan . Afara pare frumos , poate fac o plimbare mai lunga cu Iza .Desi , in ultimul timp , e tare lenesa . Merge cat merge , apoi incepe sa se vaite ca o dor picioarele si vrea in brate Cam mare si grea sa o car ... Report
May 8, 201214 yr comment_147601 Un categoric NU fac tarta Stelino Dar daca asi faceo asi pune si mere si pere Report
May 8, 201214 yr comment_147610 Hielloooooooo, hanulll, trezireaaaaaaa si la inviorare toata lumea!Dupa ce ca io nu pot sa intru de la munca si vin pe fuga sa iau un gat de ...ce-o fi prin bar, pfiu, p-aici cam bate vantul.M-am bucurat de flori, Giorgi, stella, poate ma pozez si eu diseara cand ajung langa trandafirul meu galben care e la concurenta cu salcamul innebunit...se poate si fara mine, dar am chef sa-i imbratisez ca dupa ploaie!Va invit la putina gimnastica, poate, poate se invioreza miscarea pe aici. Si va pupacesc pe toate, dar numai daca va aliniati la bar si stati la rand la pupat! Report
May 8, 201214 yr comment_147619 Hielloooooooo, hanulll, trezireaaaaaaa si la inviorare toata lumea!Dupa ce ca io nu pot sa intru de la munca si vin pe fuga sa iau un gat de ...ce-o fi prin bar, pfiu, p-aici cam bate vantul.M-am bucurat de flori, Giorgi, stella, poate ma pozez si eu diseara cand ajung langa trandafirul meu galben care e la concurenta cu salcamul innebunit...se poate si fara mine, dar am chef sa-i imbratisez ca dupa ploaie!Va invit la putina gimnastica, poate, poate se invioreza miscarea pe aici. Si va pupacesc pe toate, dar numai daca va aliniati la bar si stati la rand la pupat! Si eu! Si eu! Tot la rand ma asez!Cum te mai simti?!?!Daca tot ai flori de salcam poate faci niste clatite si imi trimiti si mie vreo doua. Report
May 8, 201214 yr comment_147620 Ma bantuieste' tarrrttta !!! Io astept in continuare...si io https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif na! c-am dat buzna fara sa dau buna ziua... tarta lu' Geany e de vina https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif Gela, pe noi ne leaga ceva... cand ai fost bolnava de sarbatori si eu am fost.... acum te-ai impiedicat de 1 mai, si eu am tras o tranta. da' nu asa rau ca tine. eu am doar picioarele zdrelite, de la genunchi in jos...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif iti doresc sa nu ai mult de tras cu dantura Dani, bine ai venit din vacanta. multa sanatate Beutei. of, draga de ea, zici ca a intrat intr-un sac plin cu boli. las' ca iese ea de acolo, mai puternica https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif asta e ce am retinut din ce am citit, asa, mai "grav".in rest va doresc o zi frumoasa si multa sanatate tuturor eu fug inapoi la treaba ca am multa... uf Report
May 8, 201214 yr comment_147627 ... Momentan sunt in punctul asta Brisee.. Caramel cu mere. Ceva banane ca n-am avut pere si scortisoara. Gaura in mijloc sa iasa aburul... Vedem ce-mi iese Report
May 8, 201214 yr comment_147639 Ca de obicei dupa ce ma bantuie o reteta,o reproduc si apoi ma intreb de ce m-o fi bantuit atata?! Buna dar nu ca m-ar da pe spate,daca o voi mai face o sa incerc varianta lui Maya cu foietaj sau ceva gen pandispan (mi-a placut ala de la madeleins')Hmmm!!! Sa vedem ce or zice coptii,ca sot parca vad ca nu-i place Report
May 8, 201214 yr comment_147643 Ca de obicei dupa ce ma bantuie o reteta,o reproduc si apoi ma intreb de ce m-o fi bantuit atata?! Buna dar nu ca m-ar da pe spate,daca o voi mai face o sa incerc varianta lui Maya cu foietaj sau ceva gen pandispan (mi-a placut ala de la madeleins')Hmmm!!! Sa vedem ce or zice coptii,ca sot parca vad ca nu-i place Geanyyyy, tocmai plec acasa si nu am mere, le-am pus la ultima tarta sa scap de ele...carevasazica in loc sa merg sa ma hodin, tre' sa ma bag la ceva dulce, dar sa vad din ce pot incropi ca nu am la mine bani de cumparaturi ci doar de buzunar, esti totala cu "T"mare! Sa postezi reteta, te rog! Report
May 8, 201214 yr comment_147644 Ma bantuieste' tarrrttta !!! Io astept in continuare...si io https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif na! c-am dat buzna fara sa dau buna ziua... tarta lu' Geany e de vina https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif Gela, pe noi ne leaga ceva... cand ai fost bolnava de sarbatori si eu am fost.... acum te-ai impiedicat de 1 mai, si eu am tras o tranta. da' nu asa rau ca tine. eu am doar picioarele zdrelite, de la genunchi in jos...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif iti doresc sa nu ai mult de tras cu dantura Dani, bine ai venit din vacanta. multa sanatate Beutei. of, draga de ea, zici ca a intrat intr-un sac plin cu boli. las' ca iese ea de acolo, mai puternica https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif asta e ce am retinut din ce am citit, asa, mai "grav".in rest va doresc o zi frumoasa si multa sanatate tuturor eu fug inapoi la treaba ca am multa... ufPai, daca nu ne lega ceva nu navigam pe aceleasi unde, cred eu! Report
May 8, 201214 yr comment_147645 Nu mai stau sa raspund la toata lumea, plec acasa, dar ma bucur ca s-a inviorat oleaca hanul si acum va strig in gura mare( ca nu ma deranjeaza problemele dentare, doar n-o sa-mi plang de mila...) adunati-va la tarta lui Geanyyyy ca miroase yumi!Hai ca fac si io ceva bun, ma gandesc tragand de volan ce sa fie, ce sa fie... Report
May 8, 201214 yr comment_147647 Mnee! Nu ma trage inima sa postez reteta Deci brisee Maya...https://forum.artaculinara.ro/topic/1169-pate-brisee/pt. aluat.Am pus la caramelizat o ceasca cu zahar pe care l-am umezit cu putina apa am pus si vreo 30-40 gr. de unt cand a devenit chihlimbar(-iu)am pus felii de mere (vreo 4 mere am avut eu)si am lasat pe foc vreo 3-4 min,stropit cu esenta de rom si zeama de lamaie de la mine putere.Am pus in forma de copt tapetata cu staniol (ca nu gaseam hartia de copt mi-o furase bub' a scris pe ea )pus maglavaisul asta caldut cateva felii de banana de la mine putere (asi fi vrut pere)pus deasupra foaie de aluat ,facut gaura in mijloc sa iasa aburul ,copt si (aici imagineaza-ti tobele ttaaddaa-rasturnat) Daca-ti place gustul de mere cu scortisoara si caramel,ala e,da nu-i mare shmen' daca ma intrebi pe mine,bun langa ceva acrut inghetata sau ceva de genul eu nu am decat sana momentan . Mnee macar mi-am facut damblaua ...din nou! Report
May 8, 201214 yr comment_147652 Geany , eu te inteleg perfect . Asa-s si eu , cand vad ceva ce-mi place cum arata , visez la acel ceva zi si noapte si nu ma las pana nu fac . Acum ma chinui cu niste dulce de leche . Fierb la laptele ala condensat de aproape 4 ore si tot mi se pare ca nu e suficient de tare . E prima data cand fac , nu stiu care ar trebui sa fie consistenta , dar la mine e ca o budinca . Din pozele vazute pe la alte fete , pare destul de tare , cleios . Report
May 8, 201214 yr comment_147661 Si eu m-am pus la coada , la pupaciunile Gelei.Geaninooooooooooo , era clar ca faci tarta ceia...cel putin eu "eram precisa* de asta V-am zis ca am aranjat *tondeuza/masina de taiat iarba*? , ei daca nu v-am zis, iaca acuma stiti...am ramas cu o parte de gradina ne-tunsa...si e la muschi fratica, tre sa ma apuc sa caut masina de scos muschi din iarba etc etc etc...oricum ploua, ca nu mai plouase de 24 h si era necesar :) asa ca restul pe joi-vineri sa chelesc si ce-a ramas...noroc ca aveam una veche ( tondeuza...lasata de rea...iaca acum o iau de buna ).asa ca azi m-am gandit bine sa ma duc cu o prietena in Franta sa fac niscai cumparaturi...uitasem ca frantzujii fac fel de fel de *poduri* in mai...acum serbeaza 8 mai ...parca armistitiul de la primul razboi mondial...asa ca totul era-nchis ...m-am bucurat nespus de lalaiala... Report
May 8, 201214 yr comment_147662 Hi hi! Stelinoo Izuk nu ma pricep cu dulcele de leche sa te ajut cu vreun sfat ca nu am facut niciodata sper sa-ti iasa si sa fii multumita de rezultat si sa se fi meritat efortul ! P.S Perla bub':''mami a zis duoamna' ca tle' sa dam bani la ''fundul'' scolii'' Report