Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Nu stiu, nu ma bag, sa zica ea! Danniii, te duci la munca?

Am vorbit cu Giorgiana.E bine, poate vorbi.Si Alex e mai bine.N-am putut vorbi decat cateva minute, ca era cam ocupata.Dar e bine!

Mai, sa nu credeti ca eu am citit in bolul de cristal leacul de tuse, tot un doctor mi l-a recomandat dupa ce a vazut ca terminasem toate ACC 600 sau cum le cheama si tuseam ca disperata!

Dar e drept ca m-am prezentat la doctor am tusit cu simtul raspunderii, aia s-a luat cu mainile de cap cand m-a auzit, ce sirop de... si sirop de... ce vitamine...??!!

Apropos ca sa va zic o anecdota, matusa din Canada are damblaua ca ia vitamine si minerale la oferte cu cate 200 de pastile cutia. Si-ntr-o zi impart eu cu mama o cutie de multivitamine si una de glucozamine si le punem in niste ambalaje reciclate( de la calciu + magneziu+ zinc) si de la echinaceea!

Duc alea la birou ca eu nu pot lua pastile dimineata si sefa mea se serveste cu incredere cu echinaceea( glucozamine), cica mvaaai ce bine mi-au facut, am ras de m-am spart, se certa cu sora-sa la telefon ca de ce zice ea ca ii e inca rau, ca nu e mai racita ca ea!! Efectul Placebo!

Eu ,cu ale mele :) am avut timp sa stau mai mult la calculator :occasion14: ,f. rau,f. rau! :drool: am cautat placinte sa mai vad retete diverse,m-am impiedicat de una ''galaktoboureko''

post-405-13535240610562_thumb.png

:) acum ma bantuie ,asa ca va transmit si voua''bantuiala'' macar sa nu sufar singura,e o placinta greceasca cu foi,o crema de lapte cu gris ,la sf. insiropata cu sirop...hhhmmm!!!!

Eu ,cu ale mele :) am avut timp sa stau mai mult la calculator :drool: ,f. rau,f. rau! :) am cautat placinte sa mai vad retete diverse,m-am impiedicat de una ''galaktoboureko''

post-405-13535240610562_thumb.png

:) acum ma bantuie ,asa ca va transmit si voua''bantuiala'' macar sa nu sufar singura,e o placinta greceasca cu foi,o crema de lapte cu gris ,la sf. insiropata cu sirop...hhhmmm!!!!

geanino e buna rau dar are la calorii!!

f usor de facut!! :occasion14:

da halva nu vrei??

D aia 'fait maison'

Halva greceasca

¾ cana ulei de masline

2 cani gris (sau 1 cana gris mai gros si 1 cana gris mai fin)

3 cani zahar

4 cani apa

cativa samburi de migdale

scortisoara

Incingi uleiul, apoi pui grisul si samburii de migdale si se caleste pana prind culoare, amestecand continuu, fara a le arde. Separat se fierbe apa cu zaharul vreo 10 minute si apoi siropul rezultat il puneti peste grisul calit. Puneti apoi si scortisoara (dupa gust) si amstecati la foc mic. Este gata atunci cand se dezlipeste de peretii vasului. Turnati in forme si dupa ce s-a racit scoateti pe farfuriute si decorati dupa cum va place (migdale si scortiosara).

Mai sunt variatiuni, cu coaja de lamaie, cu portocale confiate, caise confiate

iaca daca ai chef de dulce !!!

Bobita, jos palaria! Ai un sot de aur, asa cum esti si tu!O familie de aur!La propriu! Bravo si felicitari!Sa fiti fericiti si sanatosi si sotul tau sa poata face bine la multa lume!

Danni, Stellina si Motzulina au dreptate.Tu ai imunitatea scazuta de la stress si de la oboseala si orice boala se va lipi de tine daca nu ai grija!

Medicatia dupa ureche e periculoasa.Tot un medic iti poate indica cel mai bine ce sa iei, in ce cantitate...De ex, eu nu pot lua antibiotic DECAT Tetraciclina! ATAT! Deci...

Mutti, mi-e dor de tine si de Enena! Lapo, bine-ai revenit pe la noi! Gianny, ce "vraji"a mai facut Bub?

Ia, aliniati-va sa va pup!:)

:) :drool: :occasion14: Multumesc, Zoazo! Sa dea D-zeu!

Ooo ddaa! Tata era mare fan halva ,acum din pacate nu mai are voie,nu am mai mancat halva de un car de ani,cand eram mici o mancam cu paine neagra :occasion14:

Nu stiam ca se poate face si acasa! f. frumoasa reteta!

Buna seara :occasion14:

Caut de vreo ora o reteta interesanta care sa contina fructul pasiunii. Am gasit mai multe. Ba imi lipseste un ingredient, ba mi se pare greoaie, ba nu-mi convine cine stie ce...Cine sa ma mai inteleaga?

Vad ca lumea e cam racita pe-aici. Sper sa va faceti bine repede! :drool: Eu mi-am revenit cat de cat si sper sa nu se intoarca raceala.

Mai devreme, p-aici fu Fragola! Acum o salut pe Milena! Intra , fatuca, nu mai sta la usa, ca tare cald si bine-i aici!:occasion14:

zoazo si eu te salut, si te imbratisez cu mare drag, ca si pe restul hangitelor. mi-e tare drag de voi, si aproape in fiecare zi vin sa va citesc.cu statul la usa ai dreptate, dar asa-s eu mai timida din fire...

Buna seara :occasion14:

Caut de vreo ora o reteta interesanta care sa contina fructul pasiunii. Am gasit mai multe. Ba imi lipseste un ingredient, ba mi se pare greoaie, ba nu-mi convine cine stie ce...Cine sa ma mai inteleaga?

Vad ca lumea e cam racita pe-aici. Sper sa va faceti bine repede! :drool: Eu mi-am revenit cat de cat si sper sa nu se intoarca raceala.

Bobita, am intr-o carte o reteta de tarta cu lamaie si frctul pasiunii, daca te intereseaza. Numai ca trebuie s-o traduc mai intai.

Neata, se pare ca azi eu deschid hanul.

Dani, cum esti? Zi-mi si mie ce ti-a zis de lipide si colesterol, ca ma intereseaza si pe mine. Ai grija de tine, cred si eu ca daca ai putea sa te odihnesti cateva zile, dar asa cu stat in pat si lenevit, te-ai pune mai repede pe picioare.

Geany, cum sta treba cu placinta greceasca? Imi face pofta.

Pup tot hanul si ma duc sa-mi beau ceaiul (cu paine cu magiun aferenta).

Dani, cum esti? Zi-mi si mie ce ti-a zis de lipide si colesterol, ca ma intereseaza si pe mine. Ai grija de tine, cred si eu ca daca ai putea sa te odihnesti cateva zile, dar asa cu stat in pat si lenevit, te-ai pune mai repede pe picioare.

Hi hi hi! sunt inca la stadiul de ''visez la ea'' :105: oricum am retinut-o ,cine stie cand o sa o fac! :rolleyes:

Buna dimi' tuturor! deja e joi nici nu stiu cand a zburat saptamana asta,vin de la sedinta cu parintii bub',bani-bani-bani,pt. spalat covorul,pt. mos nicolaie,pt. mos craciun copil,pt. mos craciun duoamna' a mai venit o ''ciocanitoare'',cu alte idei geniale,tot bani-bani-bani,meiii'!! potolitiva un pic,mai pohales,ca ma duoare creierii,luati-o intr-o ordine =))

Cam asta e,o zi minunata tuturor!

Iar zic astia de o eruptie solara de proportii cica ne loveste maine...iar :rolleyes: ..m-am saturat si destia :violent1:

=))

Neatza azi tot intunecat, tot urat!

Sa speram ca Daniella se simte mai bine si s-a odihnit mai bine noaptea asta!

Pe unde umbla Georgi??

Hi hi hi! sunt inca la stadiul de ''visez la ea'' =)) oricum am retinut-o ,cine stie cand o sa o fac! :rolleyes:

Buna dimi' tuturor! deja e joi nici nu stiu cand a zburat saptamana asta,vin de la sedinta cu parintii bub',bani-bani-bani,pt. spalat covorul,pt. mos nicolaie,pt. mos craciun copil,pt. mos craciun duoamna' a mai venit o ''ciocanitoare'',cu alte idei geniale,tot bani-bani-bani,meiii'!! potolitiva un pic,mai pohales,ca ma duoare creierii,luati-o intr-o ordine =))

Cam asta e,o zi minunata tuturor!

Iar zic astia de o eruptie solara de proportii cica ne loveste maine...iar :rolleyes: ..m-am saturat si destia :violent1:

=))

geanino esti asteptata cu placinta....da s o insiropezi bine

Eu is sculata de la 1.30 noaptea si criza de reflux e in floare....

In pui mei m am saturat!

am luat med s au dus naibii....sa nu se duca si inelul!

Bref la mine ploua si e o mohoreala....dar de ieri ma imbat in curcubee

:105:

ps sa inteleg ca daca dai copilul la scoala trebuie sa ai portmoneul plin....asta e la naiba scoala publica sau CE?

Buna dimineata ...Dani si Giorgi ?? un raportel de sanatate ceva?

O zi faina tuturor, si numai bine va doresc.

hello, hello! tot noros cecer, da' mie-mi place, nu-i frig.

peste drum de biroul meu, chiar in gara, s-a deschis un supermarket nou, un penny. mai sunt vreo 2 in oras, dar asta-i la gara si-n zona asta nu era niciunul.

deschidere anuntata cu surle si trompete si dimineata cand am venit la birou era si puhoiul aferent. bineinteles ca-i plin cu absolut aceeasi marfa ca si celelalte, da' lumea asta-i nebuna. cred ca se bat iar pe vreo tigaie sau vreun scaun de birou. bine ca macar au igienizat zona, ca inainte era o autogara plina de autobuze jegoase si putzitoare. vara faceau aerul irespirabil de-atata carburant ars. bun, deci am unde cheltui mai multi bani! :rolleyes:

in rest, cica abia azi voi avea de lucru cu instalatorul, astept!

o zi buna si sanatate tuturor!

Buna seara :rolleyes:

Vad ca lumea e cam racita pe-aici. Sper sa va faceti bine repede! :violent1: Eu mi-am revenit cat de cat si sper sa nu se intoarca raceala.

Bobita, am intr-o carte o reteta de tarta cu lamaie si frctul pasiunii, daca te intereseaza. Numai ca trebuie s-o traduc mai intai.

Any, multumesc! Numai daca ai timp :rolleyes: am mai gasit si eu o varianta cu mascarpone si crema de vanilie.

Buna ziua, doamnelor!

Azi e o zi minunata, inceputa "bine" :rolleyes: A lucra cu oamenii, mai ales cei care nu au capacitatea sa inteleaga, iti macina nervii la milimetru.

Incerc sa trag aer in piept si sa-mi spun ca mai e o zi pana la weekend. Nu stiu inca ce voi face sambata si duminica dar in mod clar ceva care ma va relaxa :rolleyes:

Sper ca va simtiti mai bine cele care erati racite. :violent1:

Va pup si va doresc o zi buna!

Buna dimineata.

Rece si pe aici, ok moata nu e asa rau doar vine iarna, dar un soare mai stralucitor mi-ar face mai mulya pofta de munca.

Sanatate racitilor, eu am scapat in sfarsit.

Ghiciti ce am eu de facut...calc :rolleyes:

O zi buna tuturor.

'neaţa la han https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_cheers.gif

Scrisesem un ditai postul, cu o grămadă pentru toată lumea. Au fost ceva probleme în birou şi am pierdut tot https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif

Aşa că vă trimit nişte soare, încă este pe aici. S-a mai şi încălzit. Ce mai, la noi e superb afară.

Bobiţă, felicitări şi din partea mea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Vă doresc multă sănătate tuturor şi o zi frumoasă.

Buna dimineata!

Daniella, insanatosire grabnica!

Andreea isi revine destul de repede. Ieri am certat-o sa mai ia o pauza de cantat macar doua zile. Era ragusita, infundata, canta de mama focului si-apoi imi zice ca o zgarie pe gat. Se apropie serbarea de Craciun si m-au zapacit de cap.

Geany, Bub e la scoala sau la gradi?

Azi trebuie sa-mi duc masina la verificare tehnica, sper sa nu gaseasca nici o buba ca n-am buget de reparatii acum inainte de sarbatori https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Altfel...vreme buna nu va pot trimite ca n-am, sanatate si voie buna!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

Bobita, timp sau ne timp, mie imi face placere, uite aici reteta, vezi daca te incanta.

Pentru o tava de tarta de 20 de cm.

Ingrediente:

175 gr aluat fraged (mai jos reteta)

4 oua

50 gr zahar

150 ml smantana pentru frisca

coaja rasa si sucul de la 3 lamai

Pentru decor:

semintele de la 3 fructe (fructul pasiunii)

150 ml frisca batuta lejer (deci nu bat)

Pentru aluatul fraged 175 gr:

175 gr faina

un varf de sare

75 gr unt nesarat la temperatura camerei

2 galbenusuri

1 lingura apa rece

40 gr zahar

Se cerne faina cu sarea si se formeaza clasica fantana.

Se adauga untul bucatele, apa si zaharul. Se framanta pana ce se obtine un aluat fin si omogen. Se formeaza o bila, se inveleste in folie de plastic si se pune la frigider pentru minim 30 de minute.

1) Se scoate aluatul de la frigider si se intinde intr-o tava de tarta de 20 de cm (unsa mai intai, bla bla). Se pune tava la frigider 30 de minute, apoi se coace la cuptor la 200 de grade, 15 minute, acoperita cu hartie de copt si fasole boabe uscata.

Se indeparteaza hartia si fasolea si se mai lasa la cuptor alte 5 minute.

2) Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga smantana, coaja si sucul de lamaie.

3) Se varsa compozitia peste baza (aluat fraged), se niveleaza si se coace la cuptor la 160 de grade pentru 25 - 30 de minute. Se lasa la racit.

4) Se amesteca semintele de la 2 fructe cu frisca batuta lejer si se acopera tarta. Deasupra se distribuie semintele de la fructul ramas.

Se serveste dupa o ora.

Uite si o poza

post-13-13535797209422_thumb.jpg

Mai mai ca as face-o dar n-am fructul pasiunii si nici n-am vazut pe aici.

Hello hello :rolleyes: !

Carmen, ce crezi ca am facut eu azi? Am calcat. Mai am o camasa si o pereche de pantaloni de trening :rolleyes: .

Sanatate multa tuturor!

Hi hi! proectul placinta insiropata nu a fost aprobat de domnul sot :violent1: daca tot fac placinta vrea sarata :rolleyes: dar momentan sa nu fac nici de aia ,ca bugetul, ca bla,bla,bla :rolleyes: parca ma iau eu dupa el,tot o croiesc eu intr-o zi =)) acum sa ma pisicesc pe langa mama poate o comit la ea!

Draga Alpha bub' e la grupa 0 care tine tot de gradinita ,de la anul se muta in scoala la clasa intai dar ramane aceeasi doamna acelasi colectiv,doamna e f. tanara si draguta,dar sunt niste ciocanitori in clasa,una mai ales,in mod special,cu idei''geometrice'' =))

Ashea'! azi o sa crosetez ciupercute cu smantana si pui fript :105: dar acum sa-mi termine hunii pestele si supa,cam asta e meniul !