Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Buna seara la tot satu'! Ma bucur tare mult cand vad ca mai apar personute la interval si scriu! :floare:

Io am comandat cate ceva de pe net, pentru puslamaua de nepot, care mai nou e pasionat de astronomie si de piraterie (ordinea e complet aleatoare), asa ca am dat iama-n amazon dupa niste joace pentru musiu.

In plus, m-am razgandit in privinta achizitionarii unui slow-cooker de aici, iau din tara, desi e ceva mai scump. :biggrin: Dar mai bine car branzeturi si alte bunataturi, decat sa iau hardughia aia.

Chiar si fara aparat, cre'ca tre' sa fac rost de-o modalitate de transport suplimentara. O sa caut ceva curse de autocare catre Romania, care sa aiba si coletarie. Am eu asa un fiiling ca o sa trebuiasca sa trimit ceva si pe traseul asta... In conditiile in care-i voi da sora-mii o geanta s-o duca acasa! Si, nu, n-am luat chiar tot ce e pe lista. In plus, m-am abtinut de la muuuuuuulte altele.... Nema bani, nema spatiu. :( Sa vad cum m-oi descurca de-acu' incolo! :P Cam asa cred ca voi arata eu peste vreo 3 saptamani, cand oi incepe sa fac bagaju'.... si plec de aici peste 4 saptamani!!! Mda.... tragic. :floare:

Ma duc sa mai citesc cate ceva apoi trec la nani. Maine se pare ca e zi mai scurta la munci, colegul vrea sa spalam putinica mai repede, adica pe la pranz. Sau chiar inainte!!!! Bine... lui ii convine, i-a venit nevasta in vizita! :P Probabil ca o sa plec si eu catre Paris, intr-o plimbare. Si sa vad ce mai cumpar.... :P Ziceam ceva despre bani, limita de kile la aveon si alte chestii de genul asta??? Nu-mi aduc aminte! :P

Noapte buna celor ce trec la nani (sau dormiteaza deja) si spor la treburi celor ce inca mai au de munca. :P

Buna seara la tot satu'! Ma bucur tare mult cand vad ca mai apar personute la interval si scriu! :floare:

Io am comandat cate ceva de pe net, pentru puslamaua de nepot, care mai nou e pasionat de astronomie si de piraterie (ordinea e complet aleatoare), asa ca am dat iama-n amazon dupa niste joace pentru musiu.

In plus, m-am razgandit in privinta achizitionarii unui slow-cooker de aici, iau din tara, desi e ceva mai scump. :biggrin: Dar mai bine car branzeturi si alte bunataturi, decat sa iau hardughia aia.

Chiar si fara aparat, cre'ca tre' sa fac rost de-o modalitate de transport suplimentara. O sa caut ceva curse de autocare catre Romania, care sa aiba si coletarie. Am eu asa un fiiling ca o sa trebuiasca sa trimit ceva si pe traseul asta... In conditiile in care-i voi da sora-mii o geanta s-o duca acasa! Si, nu, n-am luat chiar tot ce e pe lista. In plus, m-am abtinut de la muuuuuuulte altele.... Nema bani, nema spatiu. :( Sa vad cum m-oi descurca de-acu' incolo! :P Cam asa cred ca voi arata eu peste vreo 3 saptamani, cand oi incepe sa fac bagaju'.... si plec de aici peste 4 saptamani!!! Mda.... tragic. :P

Ma duc sa mai citesc cate ceva apoi trec la nani. Maine se pare ca e zi mai scurta la munci, colegul vrea sa spalam putinica mai repede, adica pe la pranz. Sau chiar inainte!!!! Bine... lui ii convine, i-a venit nevasta in vizita! :P Probabil ca o sa plec si eu catre Paris, intr-o plimbare. Si sa vad ce mai cumpar.... :P Ziceam ceva despre bani, limita de kile la aveon si alte chestii de genul asta??? Nu-mi aduc aminte! :(

Noapte buna celor ce trec la nani (sau dormiteaza deja) si spor la treburi celor ce inca mai au de munca. :P

pai mai bine cumperi o camioneta rulezi cu ea,o incarci cu de toate si apoi pleci cu ea in ro unde o poti vinde

Faci economie la biletul tau si la colete( am inteles ca platesti la kilogram dar daca e ceva aparatura 5 sau 10 e in plus pe aparat)

Oricum trebuiesc reverificate infos;

Deci cind vi in ro?....Nu ne putem vedea in F caci eu apar pe 17.18 dec in lille.....dar poate ramine optiunea cu sf de ian,februarie

pup si eu HANUL si zic BUNA DIMINEATA

:floare:

Neatza buna!

Nu ca n-as avea somn, dar m-am trezit cu noaptea-n cap si cu rau. Mi-e bleah... cred ca ma apuca o behaiala ceva.

Sper ca voi sa aveti o dimineata mai stralucitoare decît a mea :floare:

Maya ....sanatate si ai grija!! :biggrin:

Sal, gagici!

Sunt mai bine, multumesc mult!

Nu am luat eu medicamente dupa ureche. 10 zile am dat cu leacuri babesti si cand nu am mai putut de ustuirme si durere in gat am fugit sa-mi faca exudatele in urgenta + o consultatie, cerand ceva pt ameliorare. Repet: nu luasem nici macar o aspirina, daramite medicamente dupa ureche.

Mi-a dat antibiotic, dupa antibiograma cu streptococul de a iesit picei la nazal acum vreo 1 luna.

Doar ca, ca va scriam ultima data, ca dupa 3-4 zile de antibiotic nici o amelioarare.

Am fost la farmacie sa cer ce a zis Zerda, dar au zis ca nu se da cu codeina fara reteta.

Am luat un sirop homeopat de tuse, care merge si pe tuse uscata si pe productiva.

Am luat in seara cu pricina (miercuri) 2 pastile paracetamol sinus.

Am mestecat inainte de culcare fagure si miere cu propolis.

Rezultat: Am dormit ca un prunc toata noaptea. :floare:

Am fost asa happy joi ca am repetat figura si aseasra si la fel, bine si am inceput sa scap de tuse.

Am uitat sa spun ca de luni beau zeama de la 2 lamai, 3 lamai, 4 lamai, 5 lamai ... am crescut progresiv cu 1 pe zi. Pt azi am uitat de aprovizionare si nu am decat 1. Compensez cu 1-2 greph si poate am timp sa trec diseara sa procur.

Acum ca o fi efetual antibioticului (l-am erminat aseara, 7 zle), ca o fi de la sirop, eu tot cred ca e de la parcetamol si nu imi explic de ce nu am luat paracetamol mai devreme si m-am chinuit cu durerile alea in gat.

Am fost si ieri dimi la dr cu picea in urgenta (eu nu iau de fel medicamente, cu atat mai putin dupa ureche, ori babesti ori rapid la medic cand e o probl), cu unghiutele muscate si cu mucii-tusea recenta. Am dat peste un prof dr, medic primar, in varsta, minunat, care ne-a explicat tot tabloul psihlogic cu suptul degetului si ne-a zis sa lasam fata in pace pt eventuale beneficii sociale, in detrimentul unor bube psihologice, care vor refula mai tarziu (poate la 35 ani ori cine stie cand) sau mai devreme cine stie unde. Si care ne-a recomandat pe gustul meu, nik, pt ca pulmonar piciulina nu are nik, doar spray cu apa de mare in nascuc, administrat domnisoarei sub prezentare de "parfum", daca altfel nu reusim ... , vazand mimozica deja cat e de cocheta ...

No bun, deci suntem mai bine. Multumim :biggrin:

Si da, merg la serviciu. Pe mine bolitul la pat nu m-a coafat niciodata, ma trage a boala. Oricum doua we am stat cel putin 1 zi intreaga in casa fara sa fac mai nik si am plosnitat prin pat ...fara efecte pozitive in starea de sanatate.

Va multumesc de grija si de sfaturi si va imbratisez cu mult drag.

Ma bucur sa aud ca si Georgi si Alex sunt mai bine!

A lucra cu oamenii, mai ales cei care nu au capacitatea sa inteleaga, iti macina nervii la milimetru.

Te inteleg perfect si iti dau dreptate 100% ...

Numai bine tuturor si sa inceapa SUPERWEEKENDUL!

Sanatate tuturor si tie Maya!

PS :WE urmator plecam cu gasca la munte ... nu mai e mult ... iuhuuuu

Neata si de la mine (am avut o ceata pe drum de numa, acum vad ca iese incet soarele).

Maya, multa sanatate, nu boli si tu acuma cand vine weekendu'.

Ariel, bine-ai venit la povesti!

Dani, ma bucur ca esti mai bine, vezi ca pana saptamana viitoare trebuie sa fiti apte-combatante pentru distractie. La Ioana mea, dupa 3 saptamani de mucit si tusit si o tura de antibiotic i-a trecut in sfarsit, sper sa ramana asa. Marti avem si programare la oftalmolog ca de ceva vreme se plange ca o dor ochii (acuma nu stiu daca nu e si din cauza secretiilor astea ce le-a avut, ca anul trecut am facut un consult oftalmologic de rutina si era ok).

No, sa aveti o zi faina si un sfarsit de saptamana si mai si!

Hello, hello. Maya draga, sper ca a trecut bleah-ul, si ca esti mai bine. Daniella, buna vestea ca esti pe fagasul cel bun; si ma bucur ca ai dat de un nene dr cu capul pe umeri pentru miss. Buna ideea cu parfumul...vezi ca inveti mereu cate ceva. stiam, ca e bine sa le dai ceva inghetat ( gen un cub de ghiata) inainte de a le da un medicament ( al carui gust nu e grozav) fiindaca *recele* anesteziaza usor si gustul trece mai neobservat...sau sa suga o bomboana inainte , sau chiar o tartina cu ceva gen nutela ( cica ar badijona mucoasele)

http://www.eurekasante.fr/medicaments/medicaments-enfants/faire-avaler-medicament-liquide-enfant.html

Sanatate la mari si mici, si o zi faina tuturor.

Ma bucur sa aud ca Dani este mai bine, imi pare rau ca Maya se simte rau!

Daniella sa stii ca medicamentul cu pricina este foarte bun, poate iei de la doctor sa ai o cutie! Daca-mi trecea prin tartacuta ca n-ai luat paracetamol sinus, te indrumam catre el, eu am mereu prin casa, bate Coldrexul de departe! Dar pe bune cum de n-ai luat un amarat de paracetamol??

Nu va inteleg nici sa ma pici cu ceara cu naturistele voastre! Singura data cand am facut bronsita a fost cand m-am tratat cu oscilococinum si alte idiotenii din alea de pus sub limba, ca aveam o amica care era medic homeopat! De atunci nu ma mai ating de ele ca in afara de ceaiul de anason sau chimen, n-am vazut in veci vreo ameliorare in urma vreunei plante!

Chiar ieri radeam cu mama cum incerca tata sa ma trateze cu hrean ras cu miere si lamaie de tuse, rezultat final, nu mai tuseam ca varsam non-stop, eu nu suport mierea!

Edit, imi plac foarte tare lamaile si portocalele, le pun in mai toate, dar nu-mi pot permite sa le mananc goale in ritm de 1 pe zi macar,ma distruge stomacul asa ca prefer sa beau vitamina C fiole, care are un gust groaznic, dar nu ma ustura stomacul!

Buna dimineata, chiar daca la mine inca n-a rasarit soleiul, si eu nu mai pot dormi. Ma inceaca o raceala, ma doare capatzina...

Sint treaza de la 3 si la 6 ar trebui sa plec cu copilul din dotare la Toronto.

Mai are rost sa ma culc? :biggrin:

Pupaturi la toata lumea si sa aveti o zi buna.

Maya, sanatate multa si eu cam smiorcai si imi suflu deuna nasul.

Dani, numai bine si tie sanatate si Beutei si distractie placuta cu gasca la munte.

Eu iar i-am atras atentiei vecinei de deasupra NU MAI POT sa imi scuture deuna fete de masa cu firimituri si covoare pline de praf!!! Cum poate sa fie cineva atat de nesimtit, am avut 2 plaid-uri intinse, le-am gasit pline de praf si i-am zis clar ca acum tre' sa le spal iar, ca doar n-o sa le las cu praful ei. OFFFFFFFFFFFF!

Eu nu scutur niciodata fata de masa peste balcon, de covoare nici atat, exista aspirator.Fata de masa o scutur in balcon si apoi dau cu matura. Mi se pare cel mai omeneste posibil, atunci cand dedesubt sunt alti oameni.

E lege la mine, o data curat sa fie curat si o data curat dupa ea, firmiturile ei si praful ei, m-am saturat de ea.

Maya, sanatate multa si eu cam smiorcai si imi suflu deuna nasul.

Dani, numai bine si tie sanatate si Beutei si distractie placuta cu gasca la munte.

Eu iar i-am atras atentiei vecinei de deasupra NU MAI POT sa imi scuture deuna fete de masa cu firimituri si covoare pline de praf!!! Cum poate sa fie cineva atat de nesimtit, am avut 2 plaid-uri intinse, le-am gasit pline de praf si i-am zis clar ca acum tre' sa le spal iar, ca doar n-o sa le las cu praful ei. OFFFFFFFFFFFF!

Eu nu scutur niciodata fata de masa peste balcon, de covoare nici atat, exista aspirator.Fata de masa o scutur in balcon si apoi dau cu matura. Mi se pare cel mai omeneste posibil, atunci cand dedesubt sunt alti oameni.

E lege la mine, o data curat sa fie curat si o data curat dupa ea, firmiturile ei si praful ei, m-am saturat de ea.

any nu intelege lb voastra?

Ce natie este??

needucata si nesimtita!! :biggrin:

fa si tu niste prajeli pe balcon:)

Of, Any, urat, foarte urat. Aveam si noi la blocul vechi o vecina care isi scutura covoarele pe geam, dar stii cum, aveam impresia ca o sa ne sparga geamurile, asa tare se izbeau de geamul nostru. Vecina mea de acum are jardiniere cu flori, care se scutura tare la noi in balcon, dar asta e, le matur, ca altfel sunt frumoase si-i arata frumos balconul, n-am ce sa zic.
Verb, ai sa razi, le face ea si pe astea, adica prajeli pe balcon, ca altfel nu-mi explic cum de-mi intra mirosul de peste prajit in casa cu ferestrele inchise :biggrin: .

Am trecut sa va salut si fug la treaba.

Maya sanatate sa scapi usor de raceala.

Daniella bine ca ai vesti bune, pupa duracellul din dotare.

Of any multa nesimtire mai exista, sper ca te-a inteles vecina si a bagat la capatana mustrarea.

Vecinii mei de jos aseara faceau karaoke cu copii la 10,30 pm. :floare:

Macar acum cantau si sopii, da-i tragic cand canta el singur. :biggrin:

Pana aici nimic ciudat(?), da' sa-l vezi in uniforma(gardian la inchisoare) cu bulan la sold si ochelari matrix.

:lol:

Vecinii mei de jos aseara faceau karaoke cu copii la 10,30 pm. :floare:

Macar acum cantau si sopii, da-i tragic cand canta el singur. :biggrin:

Pana aici nimic ciudat(?), da' sa-l vezi in uniforma(gardian la inchisoare) cu bulan la sold si ochelari matrix.

:lol:

Asta-i o imagine pe care-as vrea sa o vad!

Carmen, ma-ndoiesc ca a bagat la cap, ca i-am mai zis odata acum ceva vreme si tot asa n-a recunoscut c-a fost ea.

Si nici nu pot s-o fac prea de cacao pentru ca e femeie la 60 de ani si parca mi-e oarecum sa m-apus sa racnesc la ea. Ea muteste cand ma apuc eu sa-i zic ce-am de zis si reuseste numa' sa zica "n-am fost eu" :floare: .

Vai Lili, cred ca cu greu as suporta :biggrin: !

Hi hi! Buna si de la mine,azi s-au mai cerut alti bani la gradi' ,asa ca mi-am spus oful,in sensul ca sa se mai puna frana,inteleg si moshi :floare: si tot ,dar nu mofturi,(decoratiuni interioare,si tabloaie' sa-si faca fiecare acasa la el) :biggrin:

O intunericeala unica ,iar si din nou,zau ca spui ca e seara tarziu,asa ca fara poze va spun ca le-am (re)facut chifle (scobite de miez) si umplute (cu: frunza de salata ,inelus de ceapa rosie,cartofi prajiti ,branza cascaval si mozzarella,sos picant ,specialitate ,am luat ceva crud-uscat,un carnat mai gros sau un salam mai subtire ,picant,nu stiu nici eu ce era dar bunut,ou ochi deasupra)asa ca huni super incantati :71:

Cam asta e de la Bacau,predau legatura si va urez o zi frumoasa si un w.e .minunat! :lol: ^_^ si multa sanatate tuturor!

P.S Am vazut ceva cu vinerea neagra sa caut articolul si va arat...

Ashea...sursa food story,dar era pe situl stirilor protv..

Reduceri de Black Friday. Cele mai bune oferte pentru pasionatii de fotografie culinara

De Cristina Sauciuc

22 noiembrie 2012 10:52 / 0 comentarii

Fotografia de mancare este una din cele mai grele de realizat. Poate ca mancarea din fata ta arata delicios in realitate, dar ca sa arate bine si in poze este nevoie de cunostinte solide de fotografie si un aparat foto pe masura. Noi am pus ochii pe cateva si speram sa-ti fim de ajutor daca vrei sa faci cumparaturi de Black Friday.

F64 Studio a anuntat ca va participa in campania Black Friday cu reduceri de pana la 50% pentru echipamente foto si video din toate gamele, atat pentru camerele compacte, dar si pentru DSLR si aparatele profesionale high-end. Asa ca, daca vrei sa investesti in pasiunea ta, acum e momentul.

La fotografia de mancare, lumina, culorile si detaliile fac diferenta. Pentru cele mai bune rezultate, ai nevoie de aparate pe care sa lucrezi manual. Nu te baza pe Photoshop pentru asta, pentru ca nu te poate salva.

Aparate foto pentru incepatori

Nikon D5100 body

La un pret initial de 2.599,00 lei, aparatul dispune de un senzor de imagine CMOS puternic de 16,2 megapixeli, monitor LCD rabatabill, D-Movie, tehnologie HDR , mod efecte speciale, ISO 100-6400 si sistem AF cu 11 puncte. Este perfect pentru a-ti stimula latura creativa.

Canon EOS 1100D body

La un pret initial de 1.799,00 lei, aparatul a preluat de la varful de gama (EOS 7D) modul de functionare Basic+ (sunt realizate foarte simplu ajustari precum compensarea expunerii, a balansului de alb, a stilului sau a tonului din fotografie). Este ideal daca esti la inceput de drum de fotografie culinara.

Pentru un nivel mediu

Nikon D7000 body

La un pret initial de 4.498,99 lei, acest aparat este ideal daca vrei sa faci fotografie culinara in mod profesionist. Este o investitie, dar raspunde la cele mai mari exigente. Acest aparat foto ofera un senzor CMOS format APS-C de 16 megapixeli si un sistem de focalizare extrem de rapid ce permit captarea unor detalii impresionante la o viteza de 6fps si un nivel scazut de zgomot la sensibilitati mari (pana la ISO 12800). Filmare full HD.

Canon EOS 600D BodyCanon EOS 600D Body

La un pret initial de 2.699,00 lei, aparatul dispune de tehnolgia de detectie automata a scenei de fotografiat, prin analiza stralucirii scenei, a miscarii, contrastului si distanta pana la subiectul principal, pentru a realiza modul Scene Intelligent Auto. Pe langa cele deja existente 6 moduri Picture Style, a fost adaugata a saptea: Picture Style Auto, care, in baza informatiilor furnizare de modulul de detectie automata a scenei, realizeaza ajustari fine ale unuia dintre modurile Picture Style existente, pentru a corespunde cat mai bine scenei reale. Are filmare Full HD.

Nikon AF 50mm f/1.8D

Distanta minima de focus 0,45m. Filet montura filtru 52mm. Pret initial: 549 lei

Canon EF 50mm f/1.8 II

Un obiectiv cu un raport pret/calitate excelent, recomandat pentru situatii de fotografiere in lumina slaba, sau atunci cand este nevoie de separarea subiectului de fundal (ex. foto de portret). Pret initial: 516 lei..

Evident si cu fotografiile aparatelor ,daca intereseaza pe cineva :biggrin:

hello, hello! noros cecer, bla-bla!

am dush nou, am dush nou! ce bine c-am terminat cu asta, ca-mi statea pe creier. de-acu vreau sa mai fac io ceva :biggrin: dar nu-i chiar graba. deci da!

Nu va inteleg nici sa ma pici cu ceara cu naturistele voastre!

si mie mi se par cam frectie frectiile, un ceai il beau doar de placere. da' tot m-au influentat fetele cu propolisu' lor. ia sa-l iau si azi!

un we glorios!

buey, ce-a luat-o Stelutza pe coaja de la nemti... :floare: