Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Risotto, fel de fel de feluri

Featured Replies

Risotto con salampatata si crochetta de conopida si salampatata:

post-9-0-46772700-1586352548_thumb.jpg

Salampatata este un carnat facut din carne de porc, grasime de porc si cartofi fierti, scortisoara, nucsoara, piper si vin alb.Il gasim doar in Canavese la vreo 40-50 km Torino.

Se poate consuma ca atare sau prajit.

post-9-0-69790500-1586352812_thumb.jpg

Poza din internet, am uitat sa-l pozez inainte.

Crochettele de conopida: conopida fiarta, salampatata, albus ou, parmigiano si un pic de faina.Le-am dat prin albus de ou si pesmet.

Coapte la cuptor stropite cu un pic de ulei.

• 11 months later...

risotto con crema di scampi - orezul este vialone nano, foooarte diferit de ce am folosit pina acum. aia galbena e coaja de lămâie

post-1215-0-88734500-1617457378_thumb.jpg

idea sa ii las in carapace a fost buna ca erau plini de sos, dar nu ma intrebati cit de elegant a fost dezghiocatul si mâncatul violent1.gif

post-1215-0-82656800-1617457510_thumb.jpg

• 2 weeks later...
  • 2 years later...
Ce bine arata, toate farfuriile cu risotto! Totusi ce fel de orez trebuie?
  • Author

eu il fac si cu Carnaroli, si cu Arborio, Roma, vialone nano dar aici le gasesc pe toate

dar nu stiu ce se poate gasi in Romania ca nu gatesc cind vin la Piatra deci nu m-am uitat niciodata

in genere daca sint marci italiene e scris pe el ca e ideal pentru risotto

in nici un caz parboiled sau basmati pentru ca nu au amidonul si consistenta necesara ca sa faca risotto cremos

cind am fost in America am incercat sa luam unul si am facut risotto dar n-a iesit deloc cremos ca acasa desi am facut totul cum trebuie

eu il fac si cu Carnaroli, si cu Arborio, Roma, vialone nano dar aici le gasesc pe toate

Arborio si Carnaroli se gasesc cu usurinta si in Romania.

• 9 months later...
Am făcut prima oară risotto cu ciuperci de pădure. Am folosit orez de la Arborio, mi-a plăcut cum a ieșit dar soțul pentru ca nu iubește ciupercile a zis ca am stricat mancarea :violent1: data viitoare o să-i simplu, deși nu știu ce gust o să aiba :blackeye:

post-343-0-26179300-1732095748.jpeg

Ce coincidenta, am facut si eu orez ieri (pilaf cu pui) si chiar ma gandeam ca ar trebui sa incerc si rizotto intr-o zi. Eu daca faceam cu ciuperci cred ca nu mai apuca nimeni in afara de sot sa manance ?. Ce bun trebuie sa fi fost, cu ciuperci de padure!
Chiar a fost bun, soțul a dat ciupercile deoparte si a mâncat și el puțin. Eu aș mânca tone de astfel de ? :drool:
Cu siguranță mai fac și altfel! :pupic: Am luat două cutii cu orez și abia am folosit jumatate :drool:

Cind ramine un risotto de care te plictisesti il poti transforma intr-o omleta.

post-4-13149961345604_thumb.jpg

Eu am aruncat 2 oua peste risotto, amestecat, un pic de parmigiano si la cuptor, risotto era cu ciuperci, de aceea e mai inchisa la culoare sectiunea :-*

post-4-13149961487845_thumb.jpg

Asta voi face azi cu porția de risotto rămasă! :pupic:

Gata, am făcut! ,la tigaie ca nu aveam timp să stau după cuptor. Rezultatul e super delicios!

post-343-0-17606700-1732373040.jpeg

Chiar arata delicios! I-a placut si sotului ??

Da, chiar a mâncat cu poftă!

Nu știu dacă acest orez gătit simplu doar cu ceapă și puțin turmeric este risotto, dar eu sper ca da. Dacă la celălalt am pus vin la aceste am pus doar supă de legume ca lichid. A fost gustos, soțul a mâncat tot :toothy9; :tongue7:

post-343-0-85446200-1732538043.jpeg

Am făcut doar câte o porție mică de căciulă! Nu știam daca o să-i placă, mie mi-a plăcut oricum :thumleft:
  • 2 months later...
Burta de purcel neafumata? Ce e asta sau carei parti din purcel ii spui burta? Ca eu cand zic burta ma gandesc la cea in care fac toba. Imi cer scuze daca e o intrebare prosteasca.