April 8, 20206 yr comment_261221 Risotto con salampatata si crochetta de conopida si salampatata: Salampatata este un carnat facut din carne de porc, grasime de porc si cartofi fierti, scortisoara, nucsoara, piper si vin alb.Il gasim doar in Canavese la vreo 40-50 km Torino.Se poate consuma ca atare sau prajit. Poza din internet, am uitat sa-l pozez inainte. Crochettele de conopida: conopida fiarta, salampatata, albus ou, parmigiano si un pic de faina.Le-am dat prin albus de ou si pesmet. Coapte la cuptor stropite cu un pic de ulei. Report
April 3, 20215 yr comment_266184 risotto con crema di scampi - orezul este vialone nano, foooarte diferit de ce am folosit pina acum. aia galbena e coaja de lămâie idea sa ii las in carapace a fost buna ca erau plini de sos, dar nu ma intrebati cit de elegant a fost dezghiocatul si mâncatul Report
February 19, 20242 yr comment_269054 Ce bine arata, toate farfuriile cu risotto! Totusi ce fel de orez trebuie? Report
February 20, 20242 yr Author comment_269058 eu il fac si cu Carnaroli, si cu Arborio, Roma, vialone nano dar aici le gasesc pe toate dar nu stiu ce se poate gasi in Romania ca nu gatesc cind vin la Piatra deci nu m-am uitat niciodatain genere daca sint marci italiene e scris pe el ca e ideal pentru risottoin nici un caz parboiled sau basmati pentru ca nu au amidonul si consistenta necesara ca sa faca risotto cremoscind am fost in America am incercat sa luam unul si am facut risotto dar n-a iesit deloc cremos ca acasa desi am facut totul cum trebuie Report
February 20, 20242 yr comment_269060 eu il fac si cu Carnaroli, si cu Arborio, Roma, vialone nano dar aici le gasesc pe toate Arborio si Carnaroli se gasesc cu usurinta si in Romania. Report
November 20, 20241 yr comment_269984 Am făcut prima oară risotto cu ciuperci de pădure. Am folosit orez de la Arborio, mi-a plăcut cum a ieșit dar soțul pentru ca nu iubește ciupercile a zis ca am stricat mancarea data viitoare o să-i simplu, deși nu știu ce gust o să aiba Report
November 20, 20241 yr comment_269987 Ce coincidenta, am facut si eu orez ieri (pilaf cu pui) si chiar ma gandeam ca ar trebui sa incerc si rizotto intr-o zi. Eu daca faceam cu ciuperci cred ca nu mai apuca nimeni in afara de sot sa manance ?. Ce bun trebuie sa fi fost, cu ciuperci de padure! Report
November 20, 20241 yr comment_269988 Chiar a fost bun, soțul a dat ciupercile deoparte si a mâncat și el puțin. Eu aș mânca tone de astfel de ? Report
November 22, 20241 yr Author comment_269999 Bravo minofa-il cu altceva daca nu-i place cu ciuperci Report
November 23, 20241 yr comment_270004 Cu siguranță mai fac și altfel! Am luat două cutii cu orez și abia am folosit jumatate Report
November 23, 20241 yr comment_270005 Cind ramine un risotto de care te plictisesti il poti transforma intr-o omleta.Eu am aruncat 2 oua peste risotto, amestecat, un pic de parmigiano si la cuptor, risotto era cu ciuperci, de aceea e mai inchisa la culoare sectiunea Asta voi face azi cu porția de risotto rămasă! Report
November 23, 20241 yr comment_270008 Gata, am făcut! ,la tigaie ca nu aveam timp să stau după cuptor. Rezultatul e super delicios! Report
November 24, 20241 yr comment_270020 Chiar arata delicios! I-a placut si sotului ?? Da, chiar a mâncat cu poftă! Report
November 25, 20241 yr comment_270025 Nu știu dacă acest orez gătit simplu doar cu ceapă și puțin turmeric este risotto, dar eu sper ca da. Dacă la celălalt am pus vin la aceste am pus doar supă de legume ca lichid. A fost gustos, soțul a mâncat tot Report
November 25, 20241 yr comment_270027 Am făcut doar câte o porție mică de căciulă! Nu știam daca o să-i placă, mie mi-a plăcut oricum Report
January 26, 20251 yr comment_270461 Burta de purcel neafumata? Ce e asta sau carei parti din purcel ii spui burta? Ca eu cand zic burta ma gandesc la cea in care fac toba. Imi cer scuze daca e o intrebare prosteasca. Report