June 3, 201214 yr Author comment_151679 Risotto salsiccia di Bra, piselli e curcuma = Risotto cu cirnat din carne de vita, mazare si curcuma Report
October 7, 201213 yr comment_165462 risotto cu praz, ciuperci "oyster king" (pleurotus eryngii) şi cârnat de porc ingredientele, cîrnatul era despieliţat şi a refuzat să stea la pozografiat prazul l-am sotat in unt, am adăugat ciupercile tăiale lamele iar după ce s-au inmuiat puţin am adăugat cîrnatul scos din piele. ăsta a fost "condimentul". in continuare am urmat tehnica clasică de risotto, supa (de pui) am făcut-o eu, la sfârşit am mantecat cu unt şi parmiggiano a rezultat cel mai bun risotto făcut de mine. gusturile s-au complementat foarte frumos iar textura a fost de vis. prazul dispare in peisaj, ciupercile devin alunecoase dar crunchy iar cârnatul nu iese in evidenţă de unul singur, se integrează foarte bine cu restul. am mâncat două porţii şi am primit complimente fără număr de la mosafiri, dexter happy! Report
November 9, 201213 yr comment_169610 Adriana, poti sa dai mai multe amanunte cu privire la risotto-ul ala cu curcuma?Mersi! Report
November 9, 201213 yr Author comment_169616 Asta de aici de deasupra cu cirnat si mazare?Ca sa folosesc cit mai putina grasime pun mai intii cirnatul in wok fara nimic altceva si il prajesc in suc propriu, il dau deoparte si in grasimea pe care a lasat-o inabusesc ceapa si/sau orezul. Zic si/sau pentru ca depinde de modul in care esti obisnuita si in care iti place sa-l faci. Daca le pui pe amindoua odata trebuie sa fii atenta mereu sa nu se arda ceapa in timp ce bobul de orez devine translucid, se poate face dar trebuie atentie. Altminteri calesti ceapa o dai deoparte si apoi calesti si orezul. Cind orezul e translucid pui inapoi ceapa, cirnatul si adaugi si mazarea, daca vrei in momentul asta poti stinge cu vin, il lasi sa se evapore si apoi adaugi ori apa ori supa fierbinte cite un pic, cit sa acopere abia orezul, amesteci, lasi sa se evapore si iar mai adaugi alta pina cind orezul e fiert evident al dente. Timpul necesar fierberei orezului e suficient si pentru cirnatul care a fost taiat bucatele si pentru mazare, eu o folosesc pe cea cruda proapata pe care o congelez si o pun in orez direct din congelator, daca alegi sa folosesti mazare cumparata congelata procedezi la fel. Daca vrei sa folosesti mazarea la cutie care e deja fiarta si gata de mincat eu as pune-o spre sfirsit, mi-e teama ca pusa de la inceput devine crema pina se fierbe orezul. Curcuma eu o pun impreuna cu sarea spre sfirsit, cam cind pun ultima oara apa. Fiind deja cirnatul consistent si gras, desi asta din cazul de fata e din carne de vita si e foarte putin gras, nu mai pun dupa ce sting focul nici unt nici parmigiano. Report
November 9, 201213 yr Author comment_169633 Cu placere, daca-l faci sa-mi zici daca ti-a placut Report
November 11, 201213 yr Author comment_169844 Risotto cu praz, fenel si specke mai galbenel ca asa ii place lui Stefano si cind amesteca la el si pune sare si piper mai scapa si un pic de curcuma Report
December 9, 201213 yr Author comment_173964 Risotto cu praz, jambon Praga si radicchio trevigiano Report
December 11, 201213 yr comment_174285 Adriana, cum de nu pui sofran la ingalbenit orezu' ? La asta cred ca nu a pus ca vroia sa fie asa rosior. Sper sa nu se supere Adriana pe mine ca mi`am dat cu parerea. Report
December 11, 201213 yr Author comment_174289 Pentru ca sofranul il tin pentru cele mai "importante", la cele de zi cu zi pun curcuma cit mai am ca e muuuuult mai ieftina. La ultimul n-am pus ca nu "cerea! Report
January 24, 201313 yr comment_181996 An anivarsar Giuseppe Verdi (mda, si Richard Wagner) Am gasit pe forumurile de opera o reteta veche.Daca sunteti amabile sa o traduceti si - de ce nu ? - sa o incercati iata cum urmeaza in original Risotto Giuseppe VerdiQuesto piatto fu ideato dallo chef francese Henry-Paul Pellaprat (1869-1952) e dedicato al Maestro. Ingredienti (per 6 persone) 450 g di riso carnaroli150 g di burro100 g di funghi coltivati100 g di punte di asparagi100 g di prosciutto crudo100 g di pomodori pelati1 dl di panna da cucina25 cl di brodo di carneParmigiano-Reggiano grattugiato q.b.½ cipolla affettata sottilmentePreparazione In una casseruola imbiondire la cipolla nel burro; aggiungere i funghi affettati, le punte degli asparagi,il prosciutto tagliato in julienne, i pelati tritati. Unire il riso e lasciarlo asciugare leggermente, quindi bagnare col brodo; a metà cottura unire la panna mescolando delicatamente. Quando il risotto è pronto, mantecare con burro e formaggio, quindi servire. Report
January 25, 201313 yr comment_182039 Ingredienti (per 6 persone) 450 g di riso carnaroli 150 g di burro100 g di funghi coltivati100 g di punte di asparagi100 g di prosciutto crudo100 g di pomodori pelati1 dl di panna da cucina25 cl di brodo di carneParmigiano-Reggiano grattugiato q.b.½ cipolla affettata sottilmentePreparazione In una casseruola imbiondire la cipolla nel burro; aggiungere i funghi affettati, le punte degli asparagi,il prosciutto tagliato in julienne, i pelati tritati. Unire il riso e lasciarlo asciugare leggermente, quindi bagnare col brodo; a metà cottura unire la panna mescolando delicatamente. Quando il risotto è pronto, mantecare con burro e formaggio, quindi servire. 450 gr orez150 gr unt100 gr ciuperci de cultura100 gr varfuri de sparanghel100 gr jambon crud100 gr rosii despielitzate1 dl smantana pentru gatit(crema de lapte)25 cl supa de carneparmigianoo jumatate de ceapa taiata solzisori Caliti ceapa in unt, adaugati ciupercile feliate, varfurile de sparanghel, jambonul julienne si rosiile tocate.Adaugati orezul si-l lasati sa se "usuce" usor, adaugati supa.La jumatatea timpului de pregatire adaugati crema de lapte, amestecati cu delicatete.Cand e gata "mantecati"(amestecati) parmigiano si unt, deci serviti. Report
February 17, 201313 yr Author comment_186040 Iar risotto cu salsiccia di Bra cu diferenta ca l-am colorat cu un amestec de condimente pentru paella Report
March 3, 201313 yr Author comment_188193 Risotto cu prosciutto cotto si fenel, ingalbenit tot cu amestecul de condimente pentru paella Report
May 14, 201313 yr comment_197559 Adriana lichidul pe care il folosesti ca baza pentru minunatiile astea variate de risotto,sunt supe?Tare multe idei si gustoase ai, tot zic sa vin si eu cu o poza, dar nu-mi iese, mereu se ataca bolul.Merci pentru poze Report
May 14, 201313 yr Author comment_197575 Cindva puneam supa Carmen, acum pun doar apa fierbinte ca sa nu acopar gustul ingredientelor folosite.Pai la tine nu e regula "Nu se atinge farfuria pina cind Adriana nu face poza"? Ca mi-am instruit si prietenii cind suntem la restaurant prima grija e sa-mi treaca farfuria ca sa le fac poza Si le fac mereu pe fuga, si din cauza asta nu sunt frumoase ca ale altor fete. Report
May 14, 201313 yr comment_197577 Le voi citi ce-ai scris si poate asa vor astepta sa pozez macar o portie pentru Adriana Merci de raspuns Am supa deseori congelata, insa tu ai dreptate se acopera gustul unor ingrediente. Uitasem sa-ti scriu ca pozele nu par pe fuga, sunt frumoase. Report