Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ajunul si Craciunul 2011, 2012, 2013 acasa la noi

Featured Replies

• Author

Am inceput panettonele artizanal cu fistic, preferatul meu, nu pot renunta la el, tre' sa-l iau in fiecare an.

S-au cam zgarcit anul asta, fistic cam putin inauntru :) .

post-13-13255895840918_thumb.jpg

post-13-13255895977335_thumb.jpg

post-13-13255896180433_thumb.jpg

post-13-13255896316546_thumb.jpg

abia acu îmi dau seama că şi panettonele meu, primit cadou, din ăla fancy tare, in săculeţ de brocart, era cu cremă de fistic, chiar mă întrebam ce-i crema verde din interior :thumleft:
  • Author

abia acu îmi dau seama că şi panettonele meu, primit cadou, din ăla fancy tare, in săculeţ de brocart, era cu cremă de fistic, chiar mă întrebam ce-i crema verde din interior :thumleft:

Eu sper ca ti-ai dat seama pana la urma ca era fistic! Daca fisticul e bun se simte gustul lui original, nu arome, etc.

Anul asta a fost in cutie de tabla si m-am bucurat tare. Pusa deoparte pentru depozitat biscuitii cand mai fac.

In anii trecuti erau asa (am pastrat cateva saculete)

post-13-1325611371693_thumb.jpg

post-13-13256113868819_thumb.jpg

• 11 months later...
  • Author

post-13-13567912454207_thumb.jpg

Ajung si eu incet incet sa postez Craciunul de anul asta.

Bucatele asemanatoare cu cele de anul trecut, tot iepure doar ca difera umplutura, supa de clapon ca fara nu se poate, asa ne-am obisnuit si binenteles sarmale ca sa simt mirosul sarbatorilor de acasa din Ro.

post-13-13567924972843_thumb.jpg

Am inceput cu gustarea:

- bile de branza proaspata de capra, peste care am pus bastonase de speck. Am avut 2 felii de speck taiate mai gros de cativa mm, pe care eu le-am taiat bastonase si dupa ce am facut bilutele de branza am pus bastonasele de jur imprejur. Cu 160 de gr de branza si 2 felii de speck de 70 de gr fiecare, am facut 24 de bilute

post-13-13567912951459_thumb.jpg

- vol au vent facuti cu foietaj cumparat, umpluti cu crema de prosciutto cotto si branza philadelphia (jumatate prosciutto, jumatate branza, am pus totul in thermomix si am amestecat pana ce a rezultat o crema fina).

post-13-13567913233693_thumb.jpg

- smochine seci preparate de dl. Any pentru ca eu eram deja in criza de timp, asa ca pe astea le-a facut el. Crema de branza am facut-o eu, simplu de tot, branza philadelphia frecata bine ca sa devina o crema, amestecata cu ceva miez de nuca grob.

Se taie codita la smochine, apoi se taie in cruce cat sa facem putin de spatiu inauntru ca sa punem crema de branza cu o lingurita. Deasupra se pune miez de nuca intreg. Excelente.

post-13-13567913612171_thumb.jpg

post-13-13567913832545_thumb.jpg

- tartine cu zacusca de vinete

post-13-13567914119656_thumb.jpg

- tartine cu zacusca de ghebe facuta si trimisa de mama, asta a fost ultimul borcan

post-13-13567914346538_thumb.jpg

- biscuiti sarati cu fistic. O parte i-am decorat cu gorgonzola si mascarpone (am frecat bine jumatate gorgonzola si jumatate mascarpone pana ce am obtinut o crema fina) si decorat cu fistic, iar o parte cu branza philadelphia si deasupra am pus o boaba de rodie.

post-13-13567914738151_thumb.jpg

post-13-13567915046382_thumb.jpg

- branzeturi cu dulceata de nuci, facuta si trimisa de mama, o dulceata extraordinara!!

post-13-13567916018976_thumb.jpg

post-13-13567916319986_thumb.jpg

post-13-13567916518927_thumb.jpg

- salata de legume cu maioneza

post-13-13567916987957_thumb.jpg

- salata de vinete cu maioneza

post-13-13567917235243_thumb.jpg

post-13-13567917718395_thumb.jpg

- am continuat cu tortellini in supa de clapon

post-13-1356791795203_thumb.jpg

- seara am mancat carnea de clapon incalzita in restul de supa

post-13-13567918187107_thumb.jpg

- ca fel principal, iepure umplut cu prosciutto crudo,carne tocata si fistic cu garnitura de cartofi duchesse. Cartofii duchesse i-am facut intotdeauna la mana, fara robot, acum am zis sa incerc sa-i fac mai rapid, i-am pus in bimby (thermomix) si imi venea sa plang cand am vazut ce crema a rezultat, curgea toata, n-aveam ce sa pun in sac a poche ca nu iesea nimic. Asa ca m-am apucat sa pun din nou cartofi la fiert si i-am facut la mana ca de obicei, of viata mea imi venea sa urlu de ciuda. Si au iesit ok.

post-13-13567918533088_thumb.jpg

post-13-13567918811615_thumb.jpg

post-13-13567918986808_thumb.jpg

- sarmalute in foi de vita fierte cu scarita afumata (in poza inca crude, gata de bagat la cuptor)

post-13-13567920476719_thumb.jpg

- anghinare la cuptor

post-13-13567920773713_thumb.jpg

- cozonac (reteta Geany ), dar si panettone artizanal cu fistic cumparat, nelipsit in fiecare an, anul asta fara poza (e la fel ca in poza de anul trecut)

post-13-13567921672062_thumb.jpg

- platou cu biscuiti : biscuiti umpluti cu nutella si glazurati cu putina ciocolata, biscuiti cu o baza de aluat unt cu nutella peste care am lipit o bezea, islere umplute cu dulceata de fragi si altele cu nutella si glazurate cu ciocolata (reteta Kiken), chocolate crinkles (reteta aici ), trufe cu ciocolata ale Stellinei (reteta aici ), biscuiti umpluti cu dulceata de caise (reteta aici ) si biscuiti umpluti cu dulceata de fragi.

post-13-13567922069246_thumb.jpg

post-13-13567922231761_thumb.jpg

post-13-13567922485103_thumb.jpg

post-13-13567922654412_thumb.jpg

post-13-13567922950844_thumb.jpg

post-13-13567923117427_thumb.jpg

post-13-13567923308443_thumb.jpg

post-13-13567923427787_thumb.jpg

- ananas, cafea cu lingurite de ciocolata facute in forme de silicon, vin rosu si sampanie

Si acesta a fost Craciunul la mine acasa...cu parfum de cozonac, biscuiti si mancare buna facuta in casa de la a la z, asa cum am fost obisnuita s-o vad facind pe mama. Si sunt multumita si mandra sa duc anumite traditii mai departe. Atat cat pot eu.

• Author

Si ceva din culise

- micul dejun de Craciun

post-13-13567929556887_thumb.jpg

- iepurii intregi si apoi dezosati si pusi la congelator

post-13-13567929812925_thumb.jpg

post-13-13567929911302_thumb.jpg

- supa din oasele de la iepuri, cum am facut intotdeauna, pusa in pungi de gheata (sarumana Stellina :notworthy: ) la congelat. Necesara la gatitul ruladelor de iepure.

post-13-13567930532561_thumb.jpg

- aluatul de cozonac crescut

post-13-13567930803427_thumb.jpg

- claponul (3 kg) curatat, parlit si taiat bucati pentru supa

post-13-13567931095723_thumb.jpg

post-13-13567931343223_thumb.jpg

- grasimea de la clapon pusa la topit, apoi la borcan si conservat in frigider pentru alte supe

post-13-13567931685245_thumb.jpg

Foarte frumos Any, foarte multa munca si rezultate spectaculoase! :notworthy: Dar cand ai o familie in care maxim 2 mananca dulce si in plus 2 sunt diabetici, ce sens are sa faci dulciuri?? Probabil e asa cum ai zis si tu, daca o vedeam pe mama ca facea cozonaci si fursecuri, probabil faceam si eu, iar bunica-mea nu mai prindea 91 de ani!

Lasa ca e bine si asa pentru noi.

• Author

Foarte frumos Any, foarte multa munca si rezultate spectaculoase! :notworthy: Dar cand ai o familie in care maxim 2 mananca dulce si in plus 2 sunt diabetici, ce sens are sa faci dulciuri?? Probabil e asa cum ai zis si tu, daca o vedeam pe mama ca facea cozonaci si fursecuri, probabil faceam si eu, iar bunica-mea nu mai prindea 91 de ani!

Lasa ca e bine si asa pentru noi.

Cafeluta draga, eu sunt departe de tara mea natala, departe de ai mei si crede-ma e bun cozonacul de acasa, foarte bun, dar eu pe cel cu fistc il ador. Ador atat aluatul cat si crema pe care-o are inauntru. Il luam in fiecare an( e facut artizanal, fara prostii in el si de aceea e si destul de scumpisor) ca fara el nu pot :tongue3: .

Cu toate astea, vreau sa simt miros de-acasa si de aceea ma incapatanez sa fac cozonac. Cu framantat la mana juma de ora, nu la robot. Si mie nu prea-mi place operatiunea asta. Dar asa ma-ntorc in timp si-mi amintesc si ma bucur ca pot sa fac treaba asta la casa mea.

La fel cu sarmalele. Cred ca eu am mancat cele mai multe cu dl. Any, ca si lui ii plac enorm de mult. Dar eram toti prea plini, se putea si fara.

Dar eu nu si nu, vreau sarmale sa miroasa-n casa a sarmale si a cozonac, ca altfel nu e Craciun :floare:.

Multumesc frumos :rolleyes: .

Any, eu pentru asta te iubesc.

Ai o " incapatanare pozitiva" care mie imi place.

Desi admit ca eu nu reusesc mereu sa mentin traditiile.

De la mine ai toata admiratia. :)

Ca sa nu mai zic ca te-am si visat. :)

• Author

Any, eu pentru asta te iubesc.

Ai o " incapatanare pozitiva" care mie imi place.

Desi admit ca eu nu reusesc mereu sa mentin traditiile.

De la mine ai toata admiratia. :)

Ca sa nu mai zic ca te-am si visat. :)

Lili pun pariu ca m-ai visat in bucatarie printre oale :)!

Sa stii ca de vreo cativa ani incerc cat de cat sa mentin traditiile. La Pasti la fel. Si-s toti extaziati cand vad ouale rosii in coji de ceapa cu frunzulita de patrunjel pe ele :)

Merci Lili :) !

• Author

Jos palaria. Frumos, apetisant... tot ce ai pregatit arata fantastic! Fericiti cei care te au! :)

Felicitarile mele si un An Nou cu bucurii îti doresc :)

Multumesc frumos :) ! Crede-ma ca nu mai pot sa vad mancare in fata ochilor :) .

De-acum mai gatesc la anu'. In seara asta prosciutto crudo, porchetta si un pahar de vin. Ca si asa ma doare spatele, asa ca evit sa gatesc. Dl. Any se adapteaza, asa ca n-am probleme.

Un an nou fericit si tie Maya!

[

Lili pun pariu ca m-ai visat in bucatarie printre oale :)!

Ba nu. Ai venit la Torino si cumparai pijamale lui Manu. :)

Imi pare rau ca ai probleme medicale acum.Dar incearca si sa te odihnesti.Traditiile mai pot si astepta.

Ai grija de tine!

• Author

Ba nu. Ai venit la Torino si cumparai pijamale lui Manu. :)

Imi pare rau ca ai probleme medicale acum.Dar incearca si sa te odihnesti.Traditiile mai pot si astepta.

Ai grija de tine!

Draga de ea, blondina scumpa :) ! Pijamale? Buna alegere. Eu n-am niciodata de-ajuns :) .

Pai gata de-acum, am terminat. Pana luni ma pun pe picioare, pentru revelion. Azi am facut a doua injectie. Ma ciuruieste socrela :) .

Any, felicitari din nou! totul poarta marca ta, nu ma mai surprinde nimic. F frumos!
  • Author

Any, felicitari din nou! totul poarta marca ta, nu ma mai surprinde nimic. F frumos!

Multumesc frumos!!!!!

Distractie placuta pe diseara si un an nou fericit =)) !

Felicitari Any si sa fii sanatoasa sa pregatesti multe mese celor dragi tie, care te apreciaza pentru traditiile pe care le respecti si pasiunea pe care o pui in tot ceea ce faci. Imi plac si decorurile (si inelele noi de servetele). Multi Ani Fericiti alaturi de d-l Any si cei dragi tie! Si multa sanatate si relax in noul an!
  • Author

Anutza, ca de obicei cum zice Pisco...*jos cu clopu' *

Brava ; frumos si bun desigur.

Multumesc frumos Stella :rolleyes:

Eu chiar tin sa fie frumos si bun, nu numai frumos de ex. Pe primul loc vine intotdeauna gustul si daca si ochiul isi primeste partea sa, atunci e si mai ok.

Felicitari Any si sa fii sanatoasa sa pregatesti multe mese celor dragi tie, care te apreciaza pentru traditiile pe care le respecti si pasiunea pe care o pui in tot ceea ce faci. Imi plac si decorurile (si inelele noi de servetele). Multi Ani Fericiti alaturi de d-l Any si cei dragi tie! Si multa sanatate si relax in noul an!

Merci mult Dani :D .

Iti doresc si eu multa sanatate si cat mai multe clipe fericite!

Ps.inelele sunt de anul trecut.

ANNY esti o scumpa si o bucatareasa impecabila si neistovita dar atentie si la sanatate.

Te pup si LA MULTI ANI 2013 cu sanatate si noroc maxim!!

• Author

ANNY esti o scumpa si o bucatareasa impecabila si neistovita dar atentie si la sanatate.

Te pup si LA MULTI ANI 2013 cu sanatate si noroc maxim!!

Multumesc frumos :) Verb, la multi ani si tie si multa multa sanatate in noul an!

Ma repet, pentru a nu stiu cata oara: SUPERB!!!!! :) Any, felicitari pentru tot si sa ai parte de un an olin cu impliniri pe toate planurile! :)

Multumesc mult de tot, ma bucur ca-ti place masa mea :) !

Un an nou fericit si tie si sa ti se ndeplineasca toate dorintele!

Any, sa aveti un an nou fericit, imi place tare-tare mult felul in care pregatesti tu mesele (de sarbatori si nu numai), se simte in toate caldura ta, dragostea si placerea cu care le faci pe toate si bunul gust. :lol:
  • Author

no comment

la multi ani!

Cami, multumesc frumos :rolleyes: , la multi ani si un an mai bun iti doresc!

Any, sa aveti un an nou fericit, imi place tare-tare mult felul in care pregatesti tu mesele (de sarbatori si nu numai), se simte in toate caldura ta, dragostea si placerea cu care le faci pe toate si bunul gust. ;)

Bia, multumesc mult :) , ma bucur daca reiese asta din pozele mele.

La multi ani!