December 30, 201114 yr comment_118748 Direct asa nu, dar am banuiala ca unul dintre siteurile cu reduceri are sediul acolo Report
January 3, 201214 yr Author comment_119294 Am inceput panettonele artizanal cu fistic, preferatul meu, nu pot renunta la el, tre' sa-l iau in fiecare an. S-au cam zgarcit anul asta, fistic cam putin inauntru . Report
January 3, 201214 yr comment_119362 abia acu îmi dau seama că şi panettonele meu, primit cadou, din ăla fancy tare, in săculeţ de brocart, era cu cremă de fistic, chiar mă întrebam ce-i crema verde din interior Report
January 3, 201214 yr Author comment_119367 abia acu îmi dau seama că şi panettonele meu, primit cadou, din ăla fancy tare, in săculeţ de brocart, era cu cremă de fistic, chiar mă întrebam ce-i crema verde din interior Eu sper ca ti-ai dat seama pana la urma ca era fistic! Daca fisticul e bun se simte gustul lui original, nu arome, etc.Anul asta a fost in cutie de tabla si m-am bucurat tare. Pusa deoparte pentru depozitat biscuitii cand mai fac.In anii trecuti erau asa (am pastrat cateva saculete) Report
December 29, 201213 yr Author comment_177486 Ajung si eu incet incet sa postez Craciunul de anul asta.Bucatele asemanatoare cu cele de anul trecut, tot iepure doar ca difera umplutura, supa de clapon ca fara nu se poate, asa ne-am obisnuit si binenteles sarmale ca sa simt mirosul sarbatorilor de acasa din Ro. Am inceput cu gustarea:- bile de branza proaspata de capra, peste care am pus bastonase de speck. Am avut 2 felii de speck taiate mai gros de cativa mm, pe care eu le-am taiat bastonase si dupa ce am facut bilutele de branza am pus bastonasele de jur imprejur. Cu 160 de gr de branza si 2 felii de speck de 70 de gr fiecare, am facut 24 de bilute - vol au vent facuti cu foietaj cumparat, umpluti cu crema de prosciutto cotto si branza philadelphia (jumatate prosciutto, jumatate branza, am pus totul in thermomix si am amestecat pana ce a rezultat o crema fina). - smochine seci preparate de dl. Any pentru ca eu eram deja in criza de timp, asa ca pe astea le-a facut el. Crema de branza am facut-o eu, simplu de tot, branza philadelphia frecata bine ca sa devina o crema, amestecata cu ceva miez de nuca grob. Se taie codita la smochine, apoi se taie in cruce cat sa facem putin de spatiu inauntru ca sa punem crema de branza cu o lingurita. Deasupra se pune miez de nuca intreg. Excelente. - tartine cu zacusca de vinete - tartine cu zacusca de ghebe facuta si trimisa de mama, asta a fost ultimul borcan - biscuiti sarati cu fistic. O parte i-am decorat cu gorgonzola si mascarpone (am frecat bine jumatate gorgonzola si jumatate mascarpone pana ce am obtinut o crema fina) si decorat cu fistic, iar o parte cu branza philadelphia si deasupra am pus o boaba de rodie. - branzeturi cu dulceata de nuci, facuta si trimisa de mama, o dulceata extraordinara!! - salata de legume cu maioneza - salata de vinete cu maioneza - am continuat cu tortellini in supa de clapon - seara am mancat carnea de clapon incalzita in restul de supa - ca fel principal, iepure umplut cu prosciutto crudo,carne tocata si fistic cu garnitura de cartofi duchesse. Cartofii duchesse i-am facut intotdeauna la mana, fara robot, acum am zis sa incerc sa-i fac mai rapid, i-am pus in bimby (thermomix) si imi venea sa plang cand am vazut ce crema a rezultat, curgea toata, n-aveam ce sa pun in sac a poche ca nu iesea nimic. Asa ca m-am apucat sa pun din nou cartofi la fiert si i-am facut la mana ca de obicei, of viata mea imi venea sa urlu de ciuda. Si au iesit ok. - sarmalute in foi de vita fierte cu scarita afumata (in poza inca crude, gata de bagat la cuptor) - anghinare la cuptor - cozonac (reteta Geany ), dar si panettone artizanal cu fistic cumparat, nelipsit in fiecare an, anul asta fara poza (e la fel ca in poza de anul trecut) - platou cu biscuiti : biscuiti umpluti cu nutella si glazurati cu putina ciocolata, biscuiti cu o baza de aluat unt cu nutella peste care am lipit o bezea, islere umplute cu dulceata de fragi si altele cu nutella si glazurate cu ciocolata (reteta Kiken), chocolate crinkles (reteta aici ), trufe cu ciocolata ale Stellinei (reteta aici ), biscuiti umpluti cu dulceata de caise (reteta aici ) si biscuiti umpluti cu dulceata de fragi. - ananas, cafea cu lingurite de ciocolata facute in forme de silicon, vin rosu si sampanie Si acesta a fost Craciunul la mine acasa...cu parfum de cozonac, biscuiti si mancare buna facuta in casa de la a la z, asa cum am fost obisnuita s-o vad facind pe mama. Si sunt multumita si mandra sa duc anumite traditii mai departe. Atat cat pot eu. Report
December 29, 201213 yr Author comment_177488 Si ceva din culise- micul dejun de Craciun - iepurii intregi si apoi dezosati si pusi la congelator - supa din oasele de la iepuri, cum am facut intotdeauna, pusa in pungi de gheata (sarumana Stellina ) la congelat. Necesara la gatitul ruladelor de iepure. - aluatul de cozonac crescut - claponul (3 kg) curatat, parlit si taiat bucati pentru supa - grasimea de la clapon pusa la topit, apoi la borcan si conservat in frigider pentru alte supe Report
December 29, 201213 yr comment_177490 Foarte frumos Any, foarte multa munca si rezultate spectaculoase! Dar cand ai o familie in care maxim 2 mananca dulce si in plus 2 sunt diabetici, ce sens are sa faci dulciuri?? Probabil e asa cum ai zis si tu, daca o vedeam pe mama ca facea cozonaci si fursecuri, probabil faceam si eu, iar bunica-mea nu mai prindea 91 de ani!Lasa ca e bine si asa pentru noi. Report
December 29, 201213 yr Author comment_177493 Foarte frumos Any, foarte multa munca si rezultate spectaculoase! Dar cand ai o familie in care maxim 2 mananca dulce si in plus 2 sunt diabetici, ce sens are sa faci dulciuri?? Probabil e asa cum ai zis si tu, daca o vedeam pe mama ca facea cozonaci si fursecuri, probabil faceam si eu, iar bunica-mea nu mai prindea 91 de ani!Lasa ca e bine si asa pentru noi. Cafeluta draga, eu sunt departe de tara mea natala, departe de ai mei si crede-ma e bun cozonacul de acasa, foarte bun, dar eu pe cel cu fistc il ador. Ador atat aluatul cat si crema pe care-o are inauntru. Il luam in fiecare an( e facut artizanal, fara prostii in el si de aceea e si destul de scumpisor) ca fara el nu pot .Cu toate astea, vreau sa simt miros de-acasa si de aceea ma incapatanez sa fac cozonac. Cu framantat la mana juma de ora, nu la robot. Si mie nu prea-mi place operatiunea asta. Dar asa ma-ntorc in timp si-mi amintesc si ma bucur ca pot sa fac treaba asta la casa mea. La fel cu sarmalele. Cred ca eu am mancat cele mai multe cu dl. Any, ca si lui ii plac enorm de mult. Dar eram toti prea plini, se putea si fara.Dar eu nu si nu, vreau sarmale sa miroasa-n casa a sarmale si a cozonac, ca altfel nu e Craciun . Multumesc frumos . Report
December 29, 201213 yr comment_177530 Any, eu pentru asta te iubesc.Ai o " incapatanare pozitiva" care mie imi place.Desi admit ca eu nu reusesc mereu sa mentin traditiile.De la mine ai toata admiratia. Ca sa nu mai zic ca te-am si visat. Report
December 29, 201213 yr comment_177532 Jos palaria. Frumos, apetisant... tot ce ai pregatit arata fantastic! Fericiti cei care te au! Felicitarile mele si un An Nou cu bucurii îti doresc Report
December 29, 201213 yr Author comment_177536 Any, eu pentru asta te iubesc.Ai o " incapatanare pozitiva" care mie imi place.Desi admit ca eu nu reusesc mereu sa mentin traditiile.De la mine ai toata admiratia. Ca sa nu mai zic ca te-am si visat. Lili pun pariu ca m-ai visat in bucatarie printre oale !Sa stii ca de vreo cativa ani incerc cat de cat sa mentin traditiile. La Pasti la fel. Si-s toti extaziati cand vad ouale rosii in coji de ceapa cu frunzulita de patrunjel pe ele Merci Lili ! Report
December 29, 201213 yr Author comment_177538 Jos palaria. Frumos, apetisant... tot ce ai pregatit arata fantastic! Fericiti cei care te au! Felicitarile mele si un An Nou cu bucurii îti doresc Multumesc frumos ! Crede-ma ca nu mai pot sa vad mancare in fata ochilor .De-acum mai gatesc la anu'. In seara asta prosciutto crudo, porchetta si un pahar de vin. Ca si asa ma doare spatele, asa ca evit sa gatesc. Dl. Any se adapteaza, asa ca n-am probleme.Un an nou fericit si tie Maya! Report
December 29, 201213 yr comment_177540 [Lili pun pariu ca m-ai visat in bucatarie printre oale ! Ba nu. Ai venit la Torino si cumparai pijamale lui Manu. Imi pare rau ca ai probleme medicale acum.Dar incearca si sa te odihnesti.Traditiile mai pot si astepta.Ai grija de tine! Report
December 29, 201213 yr Author comment_177541 Ba nu. Ai venit la Torino si cumparai pijamale lui Manu. Imi pare rau ca ai probleme medicale acum.Dar incearca si sa te odihnesti.Traditiile mai pot si astepta.Ai grija de tine! Draga de ea, blondina scumpa ! Pijamale? Buna alegere. Eu n-am niciodata de-ajuns .Pai gata de-acum, am terminat. Pana luni ma pun pe picioare, pentru revelion. Azi am facut a doua injectie. Ma ciuruieste socrela . Report
December 29, 201213 yr comment_177553 Any, felicitari din nou! totul poarta marca ta, nu ma mai surprinde nimic. F frumos! Report
December 31, 201213 yr Author comment_177804 Any, felicitari din nou! totul poarta marca ta, nu ma mai surprinde nimic. F frumos! Multumesc frumos!!!!!Distractie placuta pe diseara si un an nou fericit ! Report
January 1, 201313 yr comment_178020 Anutza, ca de obicei cum zice Pisco...*jos cu clopu' *Brava ; frumos si bun desigur. Report
January 1, 201313 yr comment_178021 Felicitari Any si sa fii sanatoasa sa pregatesti multe mese celor dragi tie, care te apreciaza pentru traditiile pe care le respecti si pasiunea pe care o pui in tot ceea ce faci. Imi plac si decorurile (si inelele noi de servetele). Multi Ani Fericiti alaturi de d-l Any si cei dragi tie! Si multa sanatate si relax in noul an! Report
January 1, 201313 yr Author comment_178023 Anutza, ca de obicei cum zice Pisco...*jos cu clopu' *Brava ; frumos si bun desigur. Multumesc frumos Stella Eu chiar tin sa fie frumos si bun, nu numai frumos de ex. Pe primul loc vine intotdeauna gustul si daca si ochiul isi primeste partea sa, atunci e si mai ok. Felicitari Any si sa fii sanatoasa sa pregatesti multe mese celor dragi tie, care te apreciaza pentru traditiile pe care le respecti si pasiunea pe care o pui in tot ceea ce faci. Imi plac si decorurile (si inelele noi de servetele). Multi Ani Fericiti alaturi de d-l Any si cei dragi tie! Si multa sanatate si relax in noul an! Merci mult Dani .Iti doresc si eu multa sanatate si cat mai multe clipe fericite! Ps.inelele sunt de anul trecut. Report
January 2, 201313 yr comment_178030 ANNY esti o scumpa si o bucatareasa impecabila si neistovita dar atentie si la sanatate.Te pup si LA MULTI ANI 2013 cu sanatate si noroc maxim!! Report
January 2, 201313 yr comment_178069 Ma repet, pentru a nu stiu cata oara: SUPERB!!!!! Any, felicitari pentru tot si sa ai parte de un an olin cu impliniri pe toate planurile! Report
January 2, 201313 yr Author comment_178119 ANNY esti o scumpa si o bucatareasa impecabila si neistovita dar atentie si la sanatate.Te pup si LA MULTI ANI 2013 cu sanatate si noroc maxim!! Multumesc frumos Verb, la multi ani si tie si multa multa sanatate in noul an! Ma repet, pentru a nu stiu cata oara: SUPERB!!!!! Any, felicitari pentru tot si sa ai parte de un an olin cu impliniri pe toate planurile! Multumesc mult de tot, ma bucur ca-ti place masa mea !Un an nou fericit si tie si sa ti se ndeplineasca toate dorintele! Report
January 3, 201313 yr comment_178165 Any, sa aveti un an nou fericit, imi place tare-tare mult felul in care pregatesti tu mesele (de sarbatori si nu numai), se simte in toate caldura ta, dragostea si placerea cu care le faci pe toate si bunul gust. Report
January 3, 201313 yr Author comment_178212 no commentla multi ani! Cami, multumesc frumos , la multi ani si un an mai bun iti doresc! Any, sa aveti un an nou fericit, imi place tare-tare mult felul in care pregatesti tu mesele (de sarbatori si nu numai), se simte in toate caldura ta, dragostea si placerea cu care le faci pe toate si bunul gust. Bia, multumesc mult , ma bucur daca reiese asta din pozele mele.La multi ani! Report