Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ajunul si Craciunul 2011, 2012, 2013 acasa la noi

Featured Replies

Suflet, pasiune, dragoste si dedicatie, asta rezulta din pozele tale any.

La multi ani sanatosi tie si familiei tale!

N-ai ce sa mai zici, doar sa privesti, sa-nghiti in sec, sa admiri bunul gust in toate si concluzia am formulat-o de atatea ori-Any maiastra!
Any, iar te-ai intrecut pe tine insuti! Chiar, o adevarata maiestra! Daca ai fi mai aproape, as fi onorata sa fac parte dintre cei care se delecteaza cu bunatatile pregatite de tine! :pupic: :) :)

Any, felicitari din nou! totul poarta marca ta, nu ma mai surprinde nimic. F frumos!

Ma alatur si eu la cuvintele Pusei.Chiar daca eram curioasa sa vad ce-ai pregatit,inca de pe cand ai scris la topicul cu meniuri de Craciun,eram sigura ca voi vedea din nou doar reusite pe toate planurile,de la decor si pana la produse.Iar faptul ca pastrezi traditiile,chiar si departe de casa(ceea ce eu nu fac mereu)e iarasi doar de amirat :toothy9; =)) =))

Unica parere de rau e, ca toate astea,din pacate, au trebuit 'platite' tot de tine,dupa cum am aflat cand am citit de problemele de sanatate :D Sper ca acum esti cu mult mai bine si ca tot am citat de la Pusa,trebuie sa adaug ca mare dreptate are si cu schimbatul foii. :D

• Author

Suflet, pasiune, dragoste si dedicatie, asta rezulta din pozele tale any.

La multi ani sanatosi tie si familiei tale!

Multumesc mult de tot Carmen, ma bucur enorm de mult daca pozele mele iti transmit ceea ce ai enumerat tu mai sus :)!

La multi ani si tie :crying: !

N-ai ce sa mai zici, doar sa privesti, sa-nghiti in sec, sa admiri bunul gust in toate si concluzia am formulat-o de atatea ori-Any maiastra!

Gela, multumesc mult :appl: , las' ca si tu ai muncit tare mult iar si rezultatele s-au vazut!

Any, iar te-ai intrecut pe tine insuti! Chiar, o adevarata maiestra! Daca ai fi mai aproape, as fi onorata sa fac parte dintre cei care se delecteaza cu bunatatile pregatite de tine!

Pai daca ai fi mai aproape ar fi frumos sa ne intalnim la o cina si un pahar de vorba :D.

Multumesc frumos :wub: .

Ma alatur si eu la cuvintele Pusei.Chiar daca eram curioasa sa vad ce-ai pregatit,inca de pe cand ai scris la topicul cu meniuri de Craciun,eram sigura ca voi vedea din nou doar reusite pe toate planurile,de la decor si pana la produse.Iar faptul ca pastrezi traditiile,chiar si departe de casa(ceea ce eu nu fac mereu)e iarasi doar de amirat :D

Unica parere de rau e, ca toate astea,din pacate, au trebuit 'platite' tot de tine,dupa cum am aflat cand am citit de problemele de sanatate :( Sper ca acum esti cu mult mai bine si ca tot am citat de la Pusa,trebuie sa adaug ca mare dreptate are si cu schimbatul foii. B)

Si inca unele au mai lipsit, nu am apucat sa le fac, cum ar fi biscuitii scrisi pentru fiecare-n parte, dar asta e. A fost bine asa.

Multumesc mult de tot Ellani :-* , mamaaaaa cate laude :D , nici nu stiu daca le merit chiar pe toate.

Da, asa e, am platit bine de tot anul asta, acum sunt ok, mi-a trecut spatele.

• 11 months later...
  • Author

Ajunul Craciunului 2013 acasa la noi

Cina de peste, pentru ca asa e traditia aici.

post-13-13889415070277_thumb.jpg

post-13-13889420307639_thumb.jpg

post-13-13889424420505_thumb.jpg

post-13-13889425376372_thumb.jpg

post-13-13889428917514_thumb.jpg

post-13-13889427299208_thumb.jpg

post-13-13889418868855_thumb.jpg

post-13-13889417671729_thumb.jpg

post-13-13889426350444_thumb.jpg

Biscuiti sarati umpluti cu crema de somon Maya (multumesc Maya!) reteta aici

post-13-13889429715231_thumb.jpg

Smochine seci umplute cu branza philadelphia si nuci

post-13-13889430817557_thumb.jpg

Curmale seci umplute (alea care se vand la kg, origine Israel, mari si carnoase, anul trecut de ex nu le-am gasit de cumparat, anul asta in schimb le-am gasit - Redi confirmi ca-s bune?) cu gorgonzola si mascarpone si decorate cu boabe de rodie

post-13-13889431344542_thumb.jpg

Ansoa marinate in ulei extravirgin de masline si praz taiat fin

post-13-13889432822054_thumb.jpg

Salam de caracatita

post-13-13889433017452_thumb.jpg

Salata de legume cu maioneza

post-13-13889433932977_thumb.jpg

Tartine (stelute) cu cod (baccalà mantecato)

post-13-13889434497014_thumb.jpg

post-13-13889435326043_thumb.jpg

Linguine cu scoici

post-13-1388943718503_thumb.jpg

Cod prajit pe moment

post-13-13889437447067_thumb.jpg

Peste in sare (dentice), 2,2 kg

post-13-13889439451232_thumb.jpg

post-13-13889439716659_thumb.jpg

post-13-13889439931739_thumb.jpg

post-13-13889440144272_thumb.jpg

Creveti la cuptor

post-13-13889441435104_thumb.jpg

Anghinare la cuptor

post-13-1388944164193_thumb.jpg

Biscuiti umpluti cu crema de fistic, biscuiti umpluti cu nutella si islere (multumesc Kiken)

post-13-13889445663705_thumb.jpg

Trufe de ciocolata (multumesc Stella) si brigadeiros

post-13-13889445915553_thumb.jpg

Platou cu biscuiti: chocolate crinkles, biscuiti cu ciocolata umpluti cu ciocolata alba, biscuiti umpluti cu nutella, biscuiti umpluti cu dulce de leche (cei neornati), biscuiti umpluti cu crema de fistic

post-13-13889447061436_thumb.jpg

Panettone artizanal, umplut cu crema de fistic

post-13-13889420978375_thumb.jpg

post-13-1389000532328_thumb.jpg

Am si baut, de data asta schimbind vinul pentru fiecare fel principal. De la stanga la dreapta : gustare, paste, felul doi si dulciuri

post-13-1388941643618_thumb.jpg

Au mai fost dar nu se vad in poze, vol au vent cu salata de ghebe cu maioneza, cocktail de creveti si salata de creveti a Danei, merci Dana.

Un an nou mai bun tuturor!

ti=am admirat masa aseara pe blog, f eleganta ca de-obicei. felicitari!

dar masa de anul asta a fost cea mai reusita din punctul meu de vedere, datorita farfuriilor cu canari pe care le-ai folosit :thumleft: sa nu zici ca aia nu-s canari, te rog!

un an plin de bucurii iti doresc, Any!

Foarte frumos! Farfurii noi, decor nou (fata de masa cu servete) ... totul cu stil si eleganta! Eu as manca din salamul de caracatita, ansoale, creveti, linguine, dentice in sare si as uda cu un pahar generos de vinisor sicilian ... Nu cred ca m-as putea retine de la a gusta din fiecare insa ... totul arata apetisant si fin !

ce dragut arata ciupercile gratinate ...dulci ... :thumleft:

Un an minunat cu tot ce iti doresti mai frumos, draga mea Any!

• Author

ti=am admirat masa aseara pe blog, f eleganta ca de-obicei. felicitari!

dar masa de anul asta a fost cea mai reusita din punctul meu de vedere, datorita farfuriilor cu canari pe care le-ai folosit :P sa nu zici ca aia nu-s canari, te rog!

un an plin de bucurii iti doresc, Any!

Te cred ca-ti plac farfuriile :thumleft: ! Eu m-am indragostit de ele de cum le-am vazut :P !

Ma bucur ca zici c-a fost cea mai reusita masa, parerea mea e ca trebuie mereu sa "crestem" si asta cu sau fara farfurii noi. Sa invatam si sa ne imbunatatim stilul, nu sa batem pasul pe loc si asta-i valabil pentru orice domeniu, parerea mea :P. Eu le fac asa cum imi dicteaza gustul meu si daca place atunci sunt si eu satisfacuta pe deplin.

Multumesc Pusa, un an nou fericit ti doresc si eu!

• Author

Foarte frumos! Farfurii noi, decor nou (fata de masa cu servete) ... totul cu stil si eleganta! Eu as manca din salamul de caracatita, ansoale, creveti, linguine, dentice in sare si as uda cu un pahar generos de vinisor sicilian ... Nu cred ca m-as putea retine de la a gusta din fiecare insa ... totul arata apetisant si fin !

ce dragut arata ciupercile gratinate ...dulci ... :P

Un an minunat cu tot ce iti doresti mai frumos, draga mea Any!

Dani, numai farfuriile sunt noi, adica nu chiar noi ca le am de cateva luni. Fata de masa e aceeasi de la Craciunul de acum doi ani.

Multumesc frumos, un an nou cat mai frumos si tie :thumleft: !

• Author

Eu sînt impresionata la maxim! Superba masa! Porzelanul de la pip studio e misto! <3

La multi ani! :-*

Maya, crema de somon cu care am umplut biscuitii e crema ta pe care o folosesc mereu cand am de umplut vol au vent sau biscuiti de genul asta:).

Multumesc mult, ma bucur ca-ti plac si tie canarii de la Pip :occasion14: !

La multi ani :occasion14: !

Any, îmi era dor de mesele tale!

Superb, ca de obicei.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif

Superb! :D Aplauze la scena deschisa!

Farfuriile mi-au luat si mie ochii (dar mi i-am recuperat rapid) iar meniul e deosebit. Nu sunt eu mare mancatoare de peste (din pacate), dar as manca din toate, pe cuvant! :-* Superb, ca de obicei! :occasion14:

Taaaaaaaaare mi-ar placea sa fiu musafir la tine. M-as simti ca-n rai, cred. :occasion14:

Any, foarte frumoasa masa ta de Ajun, mi-e tare drag sa ma uit la pozele tale!
  • Author

Superb, ca de obicei.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif

Multumesc si ma bucur Boni, inseamna ca am aparut la timp cu masa de Ajun :).

Superb! :) Aplauze la scena deschisa!

Farfuriile mi-au luat si mie ochii (dar mi i-am recuperat rapid) iar meniul e deosebit. Nu sunt eu mare mancatoare de peste (din pacate), dar as manca din toate, pe cuvant! :) Superb, ca de obicei! :)

Taaaaaaaaare mi-ar placea sa fiu musafir la tine. M-as simti ca-n rai, cred. :)

Multumesc Fox, aici asa e traditia, de Ajun se mananca peste. N-am avut nici o faramitura de carne.

Te-as servi cu placere draga mea :) !

Any, foarte frumoasa masa ta de Ajun, mi-e tare drag sa ma uit la pozele tale!

Ma bucur draga mea, multumesc frumos :)!

Si cand ziceai ca e tabara de vara, sa cer permisiune de la mama??

Super aranjate si super bucate, ti-as mai zice ceva, dar m-as repeta, in schimb eu iti admir aranjamentele din trandafirii rosii!!

Si mie! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Superb, intr-adevar! Daca se face tabara de vara vin si eu cu Ioana https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Nici nu tre sa cer permisiuni, numa' dispar https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

• Author

Si cand ziceai ca e tabara de vara, sa cer permisiune de la mama??

Super aranjate si super bucate, ti-as mai zice ceva, dar m-as repeta, in schimb eu iti admir aranjamentele din trandafirii rosii!!

Multumesc, ornamentele au fost 3 dar pana la urma am pus doar unul pe masa. Am facut 3 (adica florarul le-a facut asa cum le-am vrut eu )pentru ca ma gandeam sa deschid masa de tot si e destul de lunga, dar n-a mai fost nevoie.

Si mie! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Superb, intr-adevar! Daca se face tabara de vara vin si eu cu Ioana https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Nici nu tre sa cer permisiuni, numa' dispar https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

Ma bucur ca e pe gustul tau, multumesc frumos :)!

Absoluta eleganta si cu stil prezentare, nu ma indoiesc ca si gustos. Sint fara cuvinte.

Pai si gustos, pai cum altfel ;)? Adica numa' sa fie frumoase n-are nici un farmec treaba, tre' sa fie si bun!

Multumesc!

• Author

post-13-13890314499487_thumb.jpg

post-13-13890318748606_thumb.jpg

Reteta de biscuiti cu ciocolata, poate intereseaza pe cineva (reteta de pe forumul cookaround).

Ingrediente pentru 42 de biscuiti:

150 gr zahar (eu am pus zahar aromatizat cu vanilie naturala)

250 gr unt

3 galbenusuri

300 gr faina

70 gr amidon de porumb

50 gr cacao

1 lingurita de praf de copt (circa 5 gr)

2 prafuri de sare

Pentru decor (reteta originala prevede 300 de gr de cioccolata alba)

100 gr ciocolata alba (eu am folosit picaturi de ciocolata)

50 gr ciocolata amaruie

cateva linguri de lapte

Se pun in vasul mixerului si se mixeaza zaharul, galbenusurile si untul moale taiat bucatele.

Se amesteca intr-un castron cu o lingura faina, amidonul, cacaoa, praful de copt si sarea. Se pun apoi peste compozitia facuta initial.

Se amesteca, iar apoi se formeaza o bila de aluat si se inveleste in folie transparenta.

Se lasa la frigider pentru circa 30 de minute dupa care se fac bilute de aluat de circa 20 de gr fiecare.

Pe o farfurie se pune zahar tos, se acopera bilutele doar pe jumatate cu zahar si se pun pe tava acoperita cu hartie de copt, cu partea acoperita cu zahar in sus.

Se face cate o gaura in fiecare biluta. Eu am folosit coada de lemn a unei linguri, cu diametru de 2 cm.

Se dau la cuptor la 175 de grade (cuptor preincalzit) pentru 15 minute.

Se scot biscuitii din cuptor, cu coada de lemn se impinge putin din nou fiecare gropita si se lasa apoi la racit.

Intre timp topim cioccolata la bainmarie, impreuna cu o lingura doua de lapte (se topeste separat ciocolata, cea alba intr-un ibric, cea amaruie in altul) .

Umplem gropitele cu ciocolata.

Pofta buna!

Eu le-am umplut fie cu cioco alba, fie cu cioco amaruie, insa cu toate ca suntem iubitori de ciocolata amaruie ne-a placut extrem de mult varianta cu ciocolata alba. Asa ca la Craciun le-am facut doar cu ciocolata alba.

Se pastreaza in cutii de metal.

La fix ai venit cu lamuririle astea! Sarumana! Sigur o sa le incerc, mi se par tare apetisante.

In rest ma inchin in fata talentului tau si gata, m-am hotarat sa-mi creez si eu cateva seturi cu care sa organizez mesele tematic. Multumesc inca o data si toata admiratia mea este a ta! Sincer de abia asteptam sa postezi ce-ai facut anul asta de sarbatori. Esti superba!

• Author

La fix ai venit cu lamuririle astea! Sarumana! Sigur o sa le incerc, mi se par tare apetisante.

In rest ma inchin in fata talentului tau si gata, m-am hotarat sa-mi creez si eu cateva seturi cu care sa organizez mesele tematic. Multumesc inca o data si toata admiratia mea este a ta! Sincer de abia asteptam sa postezi ce-ai facut anul asta de sarbatori. Esti superba!

Iti multumesc din suflet, e tare bine cand vad ca e apreciata munca mea, atat direct de cei care se aseaza la masa mea, cat si indirect, de voi, virtual.

Uite si reteta de brigadeiros, celelalte sunt pe forum, daca cauti ceva si nu gasesti zi-mi numai. Nu prea merge cum trebuie functia de cautare, de accea zic.

Brigadeiros

Ingrediente pentru 23 de bomboane: chiar si mai multe in functie de cat de mari se fac

o cutie de lapte condensat de 397 gr

40 gr cacao

30 gr unt

cacao (cernuta) pentru acoperirea bomboanelor sau codite de ciocolata

Laptele condensat, cele 40 de gr de cacao si untul, se pun intr-o oala pe foc mic si se amesteca pentru circa 10 minute in continuu, pana ce compozitia incepe a se ingrosa si se dezlipeste de peretii oalei. Am amestecat la inceput cu un tel ca sa evit formarea cocoloaselor, iar apoi am continuat cu o lingura de lemn.

Se unge un castron cu putin unt, se toarna compozitia fierbinte si se lasa la racit.

post-13-13890375675538_thumb.jpg

Ne ungem mainile cu putin unt, se ia apoi putina compozitie cu ajutorul unei lingurite si se formeaza bomboanele. Se pun pe o farfurie intinsa, unsa cu putin unt (ca sa nu se lipeasca). Cand le-am terminat de format, le-am dat prin cacao cernuta (sau codite de ciocolata) si le-am pus apoi in cosuletele de hartie.

post-13-13890375955975_thumb.jpg

post-13-1389037645326_thumb.jpg

Sau acoperite cu codite de ciocolata amaruie. Am gasit codite din pura ciocolata, altfel nu au nici un gust. Cele colorate au numai prostii in ele, le-am luat si nu am citit ingredientele, ajunsa acasa le-am aruncat, asta e, colorant rosu din insecte. De asta initial am preferat sa le acopar cu cacao.

post-13-13890379101022_thumb.jpg

Any ce dor imi era de mesele tale festive,si ce frumoase sunt farfuriile tale noi... totul arata absolut superb si elegant! Felicitari!

PS.Mi-as dori ca intr-o buna zi sa poposesc la masa ta!