Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ajunul si Craciunul 2011, 2012, 2013 acasa la noi

Featured Replies

• Author

De revelion v-as astepta cu drag dar plec sa ma relaxez, am nevoie!!!

Si eu zic ca ai nevoie si ca meriti,dupa atata munca,pentru ca chiar daca ai mai avut si ajutoare,sunt sigura ca mare parte ai facut doar tu.Numai iepurele umplut cata munca cere,cu atat mai mult ca tu ai facut 2,aproape fara odihna!

La Multi Ani,bucataresei si gospodinei de nota 20!

Of Ellani crede-ma ca nu am avut ajutoare la facut mancare am facut totul eu, soacra-mea a fript pestele cu sotul meu in friteosa ca e noua (de fapt are un an dar n-am folosit-o niciodata) si am zis ca eu n-am timp si nici chef si nici rabdare sa citesc instructiuni si alte cele sa vad cum se foloseste.

Soacra-mea are la fel asa ca s-au descurcat ei.

Apoi tot soacra-mea a curatat legumele cardi si le-a fript apoi.

De rest am facut eu TOT, sotul meu m-a ajutat sambata cu drumurile a mers el dupa peste, in macelarie, ultimele chestii la alimentara, apoi m-a ajutat la facut cremele alea cu care am umplut curmalele si smochinele.

Am facut impreuna si crevetii cu sosurile aferente.

Iepurii de data asta mi i-a dezosat macelarul, i-am umplut duminica, unul dupa altul, dupa ce-am terminat de umplut "numai bine" m-am taiat la un deget dar tare de tot, am o gaura practic asa tare a intrat cutitul, asa ca cumnata-mea n-a avut incotro, a spalat ea paharele si a taiat legumele pentru iepuri.

Multumesc frumos de vorbele bune :) :) !

• Author

Any felicitari!!!Imi lasa gura apa...ai muncit mult dar rezultatele sunt fenomenale...tot ce ai facut e bunnn....o sursa buna de inspiratie...Craciun fericit si La ulti ani!!! De anul nou ce pregatesti?

De anul nou nimic, plecam la relax 3 zile, o sa va povestesc ce am mancat, sa vad poate ma inspir cu ceva de acolo :P .

La multi ani si tie, multumesc frumos :) de aprecieri!

Atunci distractie placuta si relaxare maxima!!! Te pup!

Multumesc frumos :) !

Any exceptional draga mea :) ! De vise frumoase totul! mare clasa! cred si eu ca musafirii nu vor uita nicioata asa o masa! esti o gospodina desavarsita si pasiunea din munca ta se vede pana la cel mai mic detaliu. Ai facut o multime de chsetii meticuloase, pe langa faptul ca ai pregatit multe! te felicit din tot sufletul si daca ai avut multumire, cred ca si la alte ocazii o sa iti mai desfeti oaspetii cu asemenea preparate si pe noi cu asemenea imagini inspirante!

Eu as servi din tot ce e de mare (Exclus bacala) si bineinteles cozonacii cu inghetata si cu ricotta. Am lesinat de pofta!

Nu in ultimul rand ma servesc cu un paharel de vin de la tine (sunt amatoare de vinuri italienesti, cred ca nu am precizat) pe care il ciocnesc :) in cinstea dragostei, priceperii si harniciei tale! putere de munca, artaculinara si la anul sa o faceti si mai lata!

Intre timp iti doresc relax maxim si abia te astept sa vii cu poze pe topicul de experiente culinare din calatoriile noastre. Sarbatori frumoase in continuare!

• Author

Any exceptional draga mea :) ! De vise frumoase totul! mare clasa! cred si eu ca musafirii nu vor uita nicioata asa o masa! esti o gospodina desavarsita si pasiunea din munca ta se vede pana la cel mai mic detaliu. Ai facut o multime de chsetii meticuloase, pe langa faptul ca ai pregatit multe! te felicit din tot sufletul si daca ai avut multumire, cred ca si la alte ocazii o sa iti mai desfeti oaspetii cu asemenea preparate si pe noi cu asemenea imagini inspirante!

Eu as servi din tot ce e de mare (Exclus bacala) si bineinteles cozonacii cu inghetata si cu ricotta. Am lesinat de pofta!

Nu in ultimul rand ma servesc cu un paharel de vin de la tine (sunt amatoare de vinuri italienesti, cred ca nu am precizat) pe care il ciocnesc :) in cinstea dragostei, priceperii si harniciei tale! putere de munca, artaculinara si la anul sa o faceti si mai lata!

Intre timp iti doresc relax maxim si abia te astept sa vii cu poze pe topicul de experiente culinare din calatoriile noastre. Sarbatori frumoase in continuare!

Multumesc pentru cuvintele frumoase Daniella, m-au uns la suflet :P !

Nici eu nu am servit baccalà, nici macar nu am gustat.

Eu l-am facut special pentru socrul meu, el e amator, de Ajunul Craciunului nu concepe masa fara baccalà (iti garantez eu ca nu miroase deloc naspa, apropos de alte discutii de la alt topic si e bun daca e facut cum trebuie).

M-au umplut toti de complimente ce-i drept si eu am fost foarte mandra, bucuroasa si satisfacuta pentru ca oaspetii mei au fost multumiti!

Pentru o bucatareasa asta e maximul, nu mai conteaza oboseala si durerile de spate, etc, cand ii vad pe ceilalti multumiti!

Eu l-am facut special pentru socrul meu, el e amator, de Ajunul Craciunului nu concepe masa fara baccalà (iti garantez eu ca nu miroase deloc naspa, apropos de alte discutii de la alt topic si e bun daca e facut cum trebuie).

M-au umplut toti de complimente ce-i drept si eu am fost foarte mandra, bucuroasa si satisfacuta pentru ca oaspetii mei au fost multumiti!

Pentru o bucatareasa asta e maximul, nu mai conteaza oboseala si durerile de spate, etc, cand ii vad pe ceilalti multumiti!

meriti mai mult decat pot eu exprima in cuvinte, daruirea si eforturile tale sunt ridicate la rand de religie deja! imi place totul cap coada!

asa este! daca ai apreciere si mai ales uimirea si pofta lor ... toate te multumesc pana in varful urechilor!

inseamna ca la baccalà este vreun secret ... sau ce a luat prietena mea (Desi ei au zis ca au luat cel mai scump/bun sortiment) nu a fost bun, sau nu a stiut a-l prepara. El mirosea din timpul procesului de hidratare, in timpul prepararii nu-ti mai spun ...

Dar tu de ce nu il mananci? :)

• Author

meriti mai mult decat pot eu exprima in cuvinte, daruirea si eforturile tale sunt ridicate la rand de religie deja! imi place totul cap coada!

asa este! daca ai apreciere si mai ales uimirea si pofta lor ... toate te multumesc pana in varful urechilor!

inseamna ca la baccalà este vreun secret ... sau ce a luat prietena mea (Desi ei au zis ca au luat cel mai scump/bun sortiment) nu a fost bun, sau nu a stiut a-l prepara. El mirosea din timpul procesului de hidratare, in timpul prepararii nu-ti mai spun ...

Dar tu de ce nu il mananci? :)

Eu nu-l mananc pentru ca nu-mi place consistenta carnii.

Daniela :) !

Any felicitari maxime, ma bucur ca ai postat toate minunile astea, pentru ca o sa ma inspir de la tine!!

Relaxare placuta de Revelion, ai foarte multa inspiratie si tarie de caracter ca le-ai dus pe toate pana la capat!! :floare: :P :P

• Author

Any felicitari maxime, ma bucur ca ai postat toate minunile astea, pentru ca o sa ma inspir de la tine!!

Relaxare placuta de Revelion, ai foarte multa inspiratie si tarie de caracter ca le-ai dus pe toate pana la capat!! :floare: :P :P

Multumesc frumos :P , le-am studiat din timp, sa fie si aspectoase si bune la gust, sa placa la toata lumea.

Si apoi am agenda plina de liste, listute, le-am facut organizat, proaspete toate in primul rand ca asa-i place si am reusit cu bine zic eu

:P !

Fara cuvinte!! Vrea si eu sa fiu musafirul tau , ma primesti? :floare: Totul arata f bine. :P

Sarbatori Fericite, in continuare!

• Author

Wow, Any! Munca de Campoin Mondial! Precum munca, le fel rezultatele! Foaaarte frumos ai pregatit masa, bucatele, aranjat, facut, dres... totul excelent!

:floare:

Merci mult Maya :P !

Cu toate ca a fost munca multa, as reface tot cap coada, tot asa. Probabil cu mai multe poze in plus :P !

Fara cuvinte!! Vrea si eu sa fiu musafirul tau , ma primesti? :P Totul arata f bine. :P

Sarbatori Fericite, in continuare!

Sigur ca te primesc!

Multumesc de aprecieri :P

Of Ellani crede-ma ca nu am avut ajutoare la facut mancare am facut totul eu....

asa ca cumnata-mea n-a avut incotro, a spalat ea paharele si a taiat legumele pentru iepuri.

Te cred,Any,de aia si-am zis ca-s sigura ca ai facut tu in mare parte tot.Ma refeream la ajutoarele gen strans masa si spalat pahare,macar atat.

Eu nici nu mai trag sperante la ajutor din partea cumnatelor.Am doua,dar....

Insa baiul cel mare pentru mine e ca am un adevarat chin sa fac un meniu de sarbatoare.Avand 2 frati,clar ca trebuie sa-i invitam pe ambii cu familiile.Dar ma ciocnesc de-un mare DAR,de obicei.

Una din cumnate imi da batai de cap.Nu mananca mai nimic si nu pentru ca ar fi bolnava,alergica,vegetariana sau la dieta.Pur si simplu nu-i place mai nimic.Branzeturi,oua si ceea ce le contine-nu,carne - doar un pic cea de pui si un pic cea de porc,peste mai deloc.De vanat nici nu poate fi vorba.Salate si legume,la fel ciupercile, mai deloc,biscuiti nu prea,creme cu unt,nici alea,fructe tot nu.

Astfel,atunci cand ma gandesc sa fac ceva,ma ciocnesc de cate un ingredient,din cauza caruia stiu ca ea nu va manca deloc.

La majoritatea meselor la care a fost,indiferent de cat de variata mancare a fost nu a mancat decat salam cu paine si un pic gustat din unele.In rest nu pune gura pe nimic altceva.Iar de copiii ei nici nu mai zic,in afara de pizza si hot-dog nu mananca nimic,iar pentru mine e foarte ciudat sa pun pe masa festiva asa ceva desi am facut-o si pe asta,doar sa manance si ei ceva.

• Author

Of Ellani crede-ma ca nu am avut ajutoare la facut mancare am facut totul eu....

asa ca cumnata-mea n-a avut incotro, a spalat ea paharele si a taiat legumele pentru iepuri.

Te cred,Any,de aia si-am zis ca-s sigura ca ai facut tu in mare parte tot.Ma refeream la ajutoarele gen strans masa si spalat pahare,macar atat.

Eu nici nu mai trag sperante la ajutor din partea cumnatelor.Am doua,dar....

Insa baiul cel mare pentru mine e ca am un adevarat chin sa fac un meniu de sarbatoare.Avand 2 frati,clar ca trebuie sa-i invitam pe ambii cu familiile.Dar ma ciocnesc de-un mare DAR,de obicei.

Una din cumnate imi da batai de cap.Nu mananca mai nimic si nu pentru ca ar fi bolnava,alergica,vegetariana sau la dieta.Pur si simplu nu-i place mai nimic.Branzeturi,oua si ceea ce le contine-nu,carne - doar un pic cea de pui si un pic cea de porc,peste mai deloc.De vanat nici nu poate fi vorba.Salate si legume,la fel ciupercile, mai deloc,biscuiti nu prea,creme cu unt,nici alea,fructe tot nu.

Astfel,atunci cand ma gandesc sa fac ceva,ma ciocnesc de cate un ingredient,din cauza caruia stiu ca ea nu va manca deloc.

La majoritatea meselor la care a fost,indiferent de cat de variata mancare a fost nu a mancat decat salam cu paine si un pic gustat din unele.In rest nu pune gura pe nimic altceva.Iar de copiii ei nici nu mai zic,in afara de pizza si hot-dog nu mananca nimic,iar pentru mine e foarte ciudat sa pun pe masa festiva asa ceva desi am facut-o si pe asta,doar sa manance si ei ceva.

Vai ce nasol e cand ai mofturosi de astia, vai cred c-as inebuni!

Inteleg sa fii alergic sau ceva, dar nu asa sa nu pui gura pe nimic.

Pai cand te duci la ea, cu ce va serveste, ce pregateste?

Dulciuri

Lili astea ti le dedic toate tie :P

Vai Any, pai tu il meritai de aur!

Serios!

Meniul perfect, elegant, imi plac candelabrele, fata de masa, paharele, tot, tot.Si-mi placi tu. :floare:

Vinurile alea mi le-am trecut in carnetel.

Lagavulinul, ne chinuim si noi sa-l terminam. :P Pentru mine e prea ruginit.Le prefer mai blande.

Uite un premiu virtual:

post-9-13250159839144_thumb.jpg

Sortul ala e sexy rau! :P

Sortul e pe masura gospodinei si bucatelor,elegant si stilat.Acum am descoperit secretul datorita caruia faci atatea bunataturi :P

Referitor la cumnata,am fost invitati de 2 ori in timp de un an jumatate la masa si ocazional la cafea(pe care ea nu o bea si de obicei bea doar ceai fara nimic sau apa carbogazoasa).

A fost foarte usor sa retin ce-a preparat,pentru ca o data a fost supa de somon plus o salata,iar alta data foccacia,rulada de pui si somon la cuptor plus salata.Iar ca desert tort cu fructe si frisca plus unul de ciocolata.Ma rog,e un pic genul de femeie care desi poate,nu se omoara cu mese intinse.Oricum,nu asta a contat pentru mine.

In ambele cazuri a gustat doar din ce-a preparat,pe motiv ca nu-i e foame.

Am fost nevoita sa urmaresc ce mananca(nu-i frumos,stiu, :floare: dar chiar aveam nevoie pentru a descifra misterul) pentru ca,credeam ca are problema ca nu mananca din mana oricui.Dar nu,si facut de ea tot e doar din ciugulite,astfel m-am convins ca problema nu consta in cine pregateste,convinsa si de faptul ca restul familiei lauda mereu preparatele pe care le pregatesc.

Eu as intelege daca-i vorba de sanatate,ba chiar si pe motiv de slabit si nu m-as stresa.Dar asa,ma simt incomod ca vine omul la mine si poate ramane flamand,dar chiar nu stiu ce sa inventez ca s-o atraga.

• Author

Dulciuri

Lili astea ti le dedic toate tie :P

Vai Any, pai tu il meritai de aur!

Serios!

Meniul perfect, elegant, imi plac candelabrele, fata de masa, paharele, tot, tot.Si-mi placi tu. :floare:

Vinurile alea mi le-am trecut in carnetel.

Lagavulinul, ne chinuim si noi sa-l terminam. :P Pentru mine e prea ruginit.Le prefer mai blande.

Uite un premiu virtual:

Sortul ala e sexy rau! :P

Scumpa mea iti multumesc mult de tot pentru cuvintele frumoase :P :P ! Iar premiul il iau cu mare drag :P !

Sortul il scot numai la ocazii importante, soacra-mea cand a ajuns la mine l-a vazut si zice "vai ce frumos e"!. Eu zic "da, dar' mi-l pun mai tarziu ca acum mi-e frica ca-l murdaresc".

L-a luat si si l-a pus ea, da' ce bine-i statea, ca avea o rochie rosie si o jacheta neagra deasupra, deci asortata perfect. Apoi a venit cumnata-mea si i-a zis sa si-l dea repede jos sa mi-l dea inapoi :P !

Si pentru mine e puternic Lagavulin, insa in sfarsit un whisky mai special asa, pentru ca restul parca au toate acelasi gust.

Bravo Any, totul arata impecabil.Pot sa devin si eu ruda cu tine? :floare:

Felicitari inca odata

Sortul e pe masura gospodinei si bucatelor,elegant si stilat.Acum am descoperit secretul datorita caruia faci atatea bunataturi :P

Referitor la cumnata,am fost invitati de 2 ori in timp de un an jumatate la masa si ocazional la cafea(pe care ea nu o bea si de obicei bea doar ceai fara nimic sau apa carbogazoasa).

A fost foarte usor sa retin ce-a preparat,pentru ca o data a fost supa de somon plus o salata,iar alta data foccacia,rulada de pui si somon la cuptor plus salata.Iar ca desert tort cu fructe si frisca plus unul de ciocolata.Ma rog,e un pic genul de femeie care desi poate,nu se omoara cu mese intinse.Oricum,nu asta a contat pentru mine.

In ambele cazuri a gustat doar din ce-a preparat,pe motiv ca nu-i e foame.

Am fost nevoita sa urmaresc ce mananca(nu-i frumos,stiu, :P dar chiar aveam nevoie pentru a descifra misterul) pentru ca,credeam ca are problema ca nu mananca din mana oricui.Dar nu,si facut de ea tot e doar din ciugulite,astfel m-am convins ca problema nu consta in cine pregateste,convinsa si de faptul ca restul familiei lauda mereu preparatele pe care le pregatesc.

Eu as intelege daca-i vorba de sanatate,ba chiar si pe motiv de slabit si nu m-as stresa.Dar asa,ma simt incomod ca vine omul la mine si poate ramane flamand,dar chiar nu stiu ce sa inventez ca s-o atraga.

Eu ma enervez numai cand citesc.

:floare:

Mai cunosc si eu vro doi dar mi-am jurat ca nu-i mai invit.Si la restaurant strambau din nas si impingeau cu furculita tot.

Pot sa te inteleg ca nu-ti place aia sau ailalta, dar stiu ca acasa mananci cartofi prajiti si hamburgeri congelati. :P

Scuze Any de off si de of. :P

Eu ma enervez numai cand citesc.

:hug:

Mai cunosc si eu vro doi dar mi-am jurat ca nu-i mai invit.Si la restaurant strambau din nas si impingeau cu furculita tot.

Scuze Any de off si de of. :-*

In primul rand,cred ca trebuie sa-mi cer scuze eu de la Any c-am provocat off-ul si of-ul :-* :hug:

Eu n-am cum sa nu invit,ca s-ar supara ca-i invit pe altii iar pe ei nu.Unica 'solutie' sa nu invit pe nimeni,dar nici asta nu e o varianta buna.E,trebuie sa existe si cazuri care sa ne faca viata mai 'interesanta'. :hug:

Any ,

Pe mine m-ai complexat total .

Pai esti eficienta ca o firma de catering .

Socrii tai ,barbatul si prietenii ar trebui acuma sa te trimita o luna la SPA .

Ia sa le arati ce am scris eu aici .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/director.gif

Bravo si Brava !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif

Any frumos si sortul! imi place si torfeul! sa stii ca imediat ce prind un pic de timp liber o iau si eu de la capat cu topicul, ca e cazul sa aprofundez, sa exersez si sa-mi iau si niste notite. Ce imi place cel mai mult si mai mult e ca ai facut totul proaspat in ziua aia sau anterioara. Si noua tot asa ne place. :hug:

Si Pisco are dreptate! esti E F I C I E N T A!

Eu doar visez sa prestez o masa festiva in monoportii. :hug:

Ellani iti raspund la han, ca am si eu experienta de genul acesta.

• Author

Sortul e pe masura gospodinei si bucatelor,elegant si stilat.Acum am descoperit secretul datorita caruia faci atatea bunataturi :)

Daaaa, il pun numai la ocazii importante :hug: !

Bravo Any, totul arata impecabil.Pot sa devin si eu ruda cu tine? :hug:

Felicitari inca odata

Merci mult Ioana :hug: , sa stii ca acasa la mine si prietenii au parte de acelasi tratament :-* !

Scuze Any de off si de of. :-*

:-* No problem!

In primul rand,cred ca trebuie sa-mi cer scuze eu de la Any c-am provocat off-ul si of-ul :-* :-*

Nu trebuie sa iti ceri scuze.

Ne vedem la han :) !

• Author

Any ,

Pe mine m-ai complexat total .

Pai esti eficienta ca o firma de catering .

Socrii tai ,barbatul si prietenii ar trebui acuma sa te trimita o luna la SPA .

Ia sa le arati ce am scris eu aici .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/director.gif

Bravo si Brava !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif

Meric Lia :hug: !

Pai sa stii c-o sa-i arat mesajul tau, dar mie imi ajung si 3 zile la spa.

Am deja primul masaj pe 31 decembrie programat. Abia astept, ma doare spatele de mor!

Any frumos si sortul! imi place si torfeul! sa stii ca imediat ce prind un pic de timp liber o iau si eu de la capat cu topicul, ca e cazul sa aprofundez, sa exersez si sa-mi iau si niste notite. Ce imi place cel mai mult si mai mult e ca ai facut totul proaspat in ziua aia sau anterioara. Si noua tot asa ne place. :hug:

Si Pisco are dreptate! esti E F I C I E N T A!

Eu doar visez sa prestez o masa festiva in monoportii. :hug:

Ellani iti raspund la han, ca am si eu experienta de genul acesta.

Merci inca o data Daniela, totul e organizare si retete simple, de efect si se poate face totul proaspat .

Ia Daniella si Any, ca mi-ati dat o idee buna,zic eu.

Rog mult moderatorii sa mute mesajele off-topic la han,daca se poate si au timp.Multumesc anticipat si scuze daca dau de munca in plus cuiva.