Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Profiterol

Featured Replies

Daca mi-ai aduce si mie asa desert te-as invita si eu la masa in fiecare duminica.
  • Author

Daca mi-ai aduce si mie asa desert te-as invita si eu la masa in fiecare duminica.

Asa-i :rolleyes: ?

Adevarul e ca e foarte apreciat un desert cand e facut de propriile manute.

Ti-am zis eu ca tu vrei sa ma omori...

Bine ca nu ma simt prea bine, ca altfel fugem in bucatarie sa le fac... avantaje si dezavantaje...

• Author

Ti-am zis eu ca tu vrei sa ma omori...

Bine ca nu ma simt prea bine, ca altfel fugem in bucatarie sa le fac... avantaje si dezavantaje...

Ce se vede pe farfurie e toata portia, in afara de alte zece coji umplute si date prin ciocolata pe care le-am oprit pentru noi.

Dl. Any a zis :si noi ce mancam diseara :floare: ?? Asa ca am oprit 10 coji pentru noi.

L-am facut cu ciocolata Novi 72% de data asta. A batut-o pe Lindt.

Ce se vede pe farfurie e toata portia, in afara de alte zece coji umplute si date prin ciocolata pe care le-am oprit pentru noi.

Dl. Any a zis :si noi ce mancam diseara :scratch: ?? Asa ca am oprit 10 coji pentru noi.

Eu ti-am mai zis chestia asta... Novi e un deliciu. Chiar, ca mi-ai adus aminte cred ca am cateva saptamani de cand nu am mai rontait niste ciucalata.

Pai si ce vrei sa zici? Ca dl. Anny nu are dreptate? Ba are foarte mare dreptate!

• Author

Dl. Any a zis :si noi ce mancam diseara :scratch: ?? Asa ca am oprit 10 coji pentru noi.

Eu ti-am mai zis chestia asta... Novi e un deliciu. Chiar, ca mi-ai adus aminte cred ca am cateva saptamani de cand nu am mai rontait niste ciucalata.

Pai si ce vrei sa zici? Ca dl. Anny nu are dreptate? Ba are foarte mare dreptate!

Eu cu Novi am facut si biscuitii ciocolatosi si trufele Stellei.

Stai, nu pleca... vreau sa fac pastele tale cu smantana si salmone affumat. Vreau si eu reteta, cantitate, procedeul supercomplicat ca mor de foame.

Scuze de off... te astept on...

• Author

Stai, nu pleca... vreau sa fac pastele tale cu smantana si salmone affumat. Vreau si eu reteta, cantitate, procedeul supercomplicat ca mor de foame.

Scuze de off... te astept on...

Ai pm ca n-am stiut unde sa scriu.

O pusese Maya aici, dar n-o gasesc.

Stiu ca am promis ca fac tarta prima data, dar am trecut la profiterol, cu deosebirea ca choux-urile le-am umplut cu o crema de vanilie :rolleyes:

A fost foarte buna combinatia de creme.

post-764-1331619415915_thumb.jpg

Mi-a mai ramas crema de ciocolata, ceva idei la ce as putea-o folosi?

• Author

Stiu ca am promis ca fac tarta prima data, dar am trecut la profiterol, cu deosebirea ca choux-urile le-am umplut cu o crema de vanilie :cheers:

A fost foarte buna combinatia de creme.

post-764-1331619415915_thumb.jpg

Mi-a mai ramas crema de ciocolata, ceva idei la ce as putea-o folosi?

Dia daca ti-a placut ma bucur mult :D !

Acum depinde cata crema ti-a ramas.

O poti pastra in frigider, nu se intareste. Poti face ceva dulce la pahar, deci de mancat asa pur si simplu sau sa umpli vreo prajitura ceva sau un fel de tiramisù (piscoturi inmuitate in cafea, crema si tot asa)

Any, am facut si eu profiterol :sad3:

Eu am facut cojile alea mai mari ca nu am pus aluatul in spritiera aia sau cum ii zice :scratch:

le-am umplut cu crema de vanilie ca asa ii plac lui fiica-mea

Crema aia e super buna, cred ca o sa raman fidela pe viata :sad3:

post-1233-1332030071702_thumb.jpg

post-1233-13320300871881_thumb.jpg

post-1233-13320301091489_thumb.jpg

• Author

Lili, ti-a iesit super crema, asa cum trebuie!!! Bravo!

Ma bucur tare tare mult ca ti-a placut, raman si eu fidela cremei pentru ca e super buna si acopera perfect cojile.

In plus, ai vazut ca straluceste si-si pastreaza luciul.

Bine ca ti-au iesit cojile, ca ziceai tu ca ai emotii. N-are nimic daca au fost mai mari. Data viitoare vei sti mai bine cum sa dozezi cojile crude.

Brava Lili :scratch: !

Crema o putem congela, dar eu n-am incercat niciodata.

Straluceste ca soarele :)

Am fost cuminte si am stat linga aragaz si am facut juma de cantitate de crema de ciocolata, mi-a mai ramas o multime, crema am facut-o in Bimby, cojile erau cumparate de data trecuta.

E ceva sublim

post-4-13320688494573_thumb.jpg

Numa' Marco a avut de comentat ca a zis ca am facut crema fondente si i-am zis ca nu-i adevarat, ca ciocolata am pus o ciocolata asa zis de casa pe care mi-au dat-o cadou la magazinul romanesc si un pic de ciocolata cu lapte.

Mersi Any :-*

• Author

Cat de mult imi plac mie farfuriile astea cu picior, n-ai idee. Am si eu una si mi-e tare draga.

Ti-a iesit super, ma faci sa incerc si eu cu crema de vanilie , cu toate ca ti-am zis ca le prefer umplute cu frisca. :-*

Crema o poti congela, chiar si in portii individuale, scoti din cand in cand cate o portie si o papi :) !

E veche si ciobita, cre ca era vreo mostenire de pe la vreo matusa de-a soacra-mi, ea a dus-o la munte eu mi-am adus-o acasa :-*

Excelenta ideea cu congelatul, la o adica o decongelez si o folosesc la urmatorul profiterol.

Dupa cum am mai zis,deja ma bantuie si ma gandesc pe cand sa le comit.Doar ca la noi cred ca tot vor fi cu crema de vanilie c-asa imi vine asocierea cu numele,asa-l tin minte de cand il cumparam acasa.Pana atunci ma uit la ale voastre si le mananc cu ochii. :-*
  • Author

E veche si ciobita, cre ca era vreo mostenire de pe la vreo matusa de-a soacra-mi, ea a dus-o la munte eu mi-am adus-o acasa :-*

Excelenta ideea cu congelatul, la o adica o decongelez si o folosesc la urmatorul profiterol.

Eu pana acum n-am congelat-o dar am citit ca altii au facut-o si e excelenta chiar si dupa decongelare, se pastreaza.

Dupa cum am mai zis,deja ma bantuie si ma gandesc pe cand sa le comit.Doar ca la noi cred ca tot vor fi cu crema de vanilie c-asa imi vine asocierea cu numele,asa-l tin minte de cand il cumparam acasa.Pana atunci ma uit la ale voastre si le mananc cu ochii. :)

Umple-le cu ce vrei tu, insa trebuie sa-l faci pentru ca e bun tare :) !

Da nu e problema ca au iesit mai mari , le-am umplut cu mai multa crema de vanilie si e adevarat crema aia e super buna.Eu am facut exact din cantitatiile care le-ai facut si tu Any si mi-a mai ramas aproape un castronel.Am folosit ciocolata Kandia cu 75% cacao.Si da lucesc de numa numa

Au avut mare succes

post-1233-1332073847319_thumb.jpg

Eu nu mai pot sa privesc pozele voastre, any, tu esti marele tartor :pupic: dar si lili si adriana ti-au calcat vitejeste pe urme, bravo voua, stiu ca v-ati desfatat, Doamneeee, cum arata, o sa mor aici de pofta, tineti-mi lumanareaaaa! =))
  • Author

Eu nu mai pot sa privesc pozele voastre, any, tu esti marele tartor :pupic: dar si lili si adriana ti-au calcat vitejeste pe urme, bravo voua, stiu ca v-ati desfatat, Doamneeee, cum arata, o sa mor aici de pofta, tineti-mi lumanareaaaa! =))

Las ca stiu eu, apari si tu maine poimaine cu un profiterol de ne sta mintea-n loc.

cu o mina tinem lumanarea si cu cealalta mai mincam un profiterol =))

• Author

cu o mina tinem lumanarea si cu cealalta mai mincam un profiterol :71:

=)) =)) =))

Umple-le cu ce vrei tu, insa trebuie sa-l faci pentru ca e bun tare :blush: !

No buuuuuuuun!Acum ca mi-ai dat in scris negru pe alb,sa stii ca toate reclamatiile la kilele adaugate le trimit la tine! :D

Asta au scris mainile singure,caci mintea tot la profiterol e plecata!Sa vezi cum le comit de bunavoie si nesilita de nimeni :D Dar nu acum,mai intind pofta de coada sa fie apetitul si mai mare.Sado-mazo,am zis!:P

cu o mina tinem lumanarea si cu cealalta mai mincam un profiterol :blush:

Asta-i SADO!Un kil de sare drept pe rana care doare! :P

Sa va fie de bine la toate si toti care v-ati delectat cu ele.Noi asteptam randul :D