April 10, 201214 yr comment_142263 De ceeeeee, de ce m-am uitat la topicu' asta?????????????? :) Report
April 10, 201214 yr Author comment_142267 De ceeeeee, de ce m-am uitat la topicu' asta?????????????? :floare: Oare de ceeeeee ???? Ca sa-ti fie pofta! Report
April 10, 201214 yr comment_142283 Dupa cum ai vazut mi-au iesit cojile de profiterol mai faine decat eclerele.Deci musai trebuie sa repet eclerele, cu pasta asta de la profiteroale. Combinatia fructe de padure si ciocolata m-a cucerit iremediabil. Report
April 10, 201214 yr Author comment_142290 Dupa cum ai vazut mi-au iesit cojile de profiterol mai faine decat eclerele.Deci musai trebuie sa repet eclerele, cu pasta asta de la profiteroale. Combinatia fructe de padure si ciocolata m-a cucerit iremediabil. Eu ador fructele de padure, asa ca incerc sigur !Cojile de profiterol iti ies perfect. Report
April 14, 201214 yr comment_143283 Any, multumiri pt reteta! Am reusit sa fac si eu profiterolul ... in sfarsit. A iesit super! Crema de ciocolata am congelat-o ... sa vedem cum se comporta. Eu am umplut choux-urile cu Lékué Decopene. Am pus frisca in ea si a mers bine pt ca nici eu nu am seringa si nu am avut timp de decupat cojile. In plus crema de ciocolata se potriveste f bine la ornat deserturile cu aceeasi ustensila. Si dovada: Report
April 14, 201214 yr Author comment_143288 Salmida, e pur si simplu superb !!!!!!!Sa va fie de bine si Hristos a inviat ! Report
April 14, 201214 yr comment_143290 Salmida, e pur si simplu superb !!!!!!!Sa va fie de bine si Hristos a inviat ! Datorita retetei tale. Si ma avantajeaza ca o pot face in etape cand nu am timp mult pt bucatarit. Adevarat a inviat! Report
April 17, 201214 yr comment_143698 Hristos a inviat! Iata vin cu pozele, asa cum am promis. Prima data in ansamblu, a doua oara acompaniate de doua cupe cu inghetata (care din nu stiu ce motiv s-a topit la urgenta- dar si asa, tot delicios a fost ) Report
April 17, 201214 yr Author comment_143704 Salmida, e pur si simplu superb !!!!!!!Sa va fie de bine si Hristos a inviat ! Datorita retetei tale. Si ma avantajeaza ca o pot face in etape cand nu am timp mult pt bucatarit. Adevarat a inviat! Salmida .Eu acum am citit mai bine ce scrie pe sticla din poza! Eu zic ca merge super ! Hristos a inviat! Iata vin cu pozele, asa cum am promis. Prima data in ansamblu, a doua oara acompaniate de doua cupe cu inghetata (care din nu stiu ce motiv s-a topit la urgenta- dar si asa, tot delicios a fost ) Merci de poze si ma bucur nespus ca ti-a placut ! Report
April 23, 201214 yr comment_145067 Eu n-am poze.Dupa ce am rezistat eroic (aproape ) tuturor tentatiilor de la Craciun incoace, cand am vazut "profiteroalele"... am cedat.Sambata abia seara erau gata "gogoselele" si crema, mai aveam de facut frisca. Pai nu putea sa-mi iasa totul din prima. Frisca, desi mai avea pana sa expire, era acra. Magazinele inchise la ora aia, asa ca am facut o lista pentru sot a doua zi. Dimineata eu am plecat cu copiii la muzeu (am mancat in oras, dar tot cu gandul la desert ), cand am venit acasa lista era tot pe masa . Am inghitit in sec, vinovatul a zburat dupa frisca si alte cele, in sfarsit ne-am adunat cu totii in jurul minunatiei. In afara de fiu-meu care nu-i prea mare amator de deserturi, am declarat-o "prajitura anului". Fiica-mea a fost super-incantata, cand a vazut platoul a strigat la frate-sau sa vina repede ca n-a mai vazut asa ceva. Dar fiu-meu, cand a vazut "maglavaisul" zice:- Mami, de unde ai invatat sa faci mancarea asta ciudata? :P I-a dat totusi nota 6 (pe scara 1 la 10), dar fiica-mea a zis ca-i de nota 15, asa ca am iesit onorabil. De reactia sotului ce sa mai zic, si-a luat farfurioara si o furculita cu gandul sa-si puna vreo doua sa le manance uitandu-se la televizor, dar... n-au mai ajuns in farfurie! Cred ca iar nu mai fac dulciuri o perioada.... Report
April 23, 201214 yr Author comment_145071 Adi, am ras singura citind mesajul tau Ma bucur enorm de mult ca v-a placut si oricum 15+6=21 21:2=10,5 deci media nu e rea e perfecta ! Report
May 6, 201214 yr comment_147267 Tadadaaaaaaaam!Le-am comis! Umplute cu crema de vanilie.Mmmmmmm! Am facut jumate de portie pentru ca mai avem si altceva dulce.Tot si jumatate de portie de crema de ciocolata si mi-a ramas cam jumatate,dar adevarat ca nici nu le-am 'scaldat' in ea,ci doar 'brodat' din cauza sotului,care spre deosebire de-al tau,nu se da in vant dupa chestii cu ciocolata,mai ales daca-i amara.Asa ca ce-a ramas,am pus la congelator pentri next time. Grazie pentru reteta Report
May 6, 201214 yr Author comment_147272 Ellani, ce fain le-ai "brodat"! Si cojile ti-au iesit fain!Chiar, uitindu-ma la poza, zic..unde-i ciocolata ? Acum am inteles. Al meu numai dulciuri cu cioco ar manca.Chiar sunt curioasa sa-mi zici cum e cand o scoti de la congelator. Stiu ca se pastreaza excelent, insa n-am incercat pana acum. Report
May 6, 201214 yr comment_147276 Chiar sunt curioasa sa-mi zici cum e cand o scoti de la congelator. Stiu ca se pastreaza excelent, insa n-am incercat pana acum. ...ar fi si culmea asa bunatate...sa apuce sa ajunga in congelator Report
May 6, 201214 yr Author comment_147278 Chiar sunt curioasa sa-mi zici cum e cand o scoti de la congelator. Stiu ca se pastreaza excelent, insa n-am incercat pana acum. ...ar fi si culmea asa bunatate...sa apuce sa ajunga in congelator Mie nu-mi ramane un gram niciodata.Din ce-am scris la reteta, imi ajunge exact sa acopar cojile.Ce ramane pe oala, se mananca si aia !Dar as face crema si as congela-o, ca e buna si de servit cu altceva la micul dejun de exemplu. Report
May 6, 201214 yr comment_147315 Ellani, ce fain le-ai "brodat"! Si cojile ti-au iesit fain!Chiar, uitindu-ma la poza, zic..unde-i ciocolata ? Acum am inteles. Al meu numai dulciuri cu cioco ar manca.Chiar sunt curioasa sa-mi zici cum e cand o scoti de la congelator. Stiu ca se pastreaza excelent, insa n-am incercat pana acum. Any, La-nceput am crezut c-am facut o boacana,pentru ca prea le-am mignonit,facand vreo 35 in loc de 25 cum ar fi trebuit din jumatate de portie.Dar cand sa le mancam,am constatat ca nu-i atat de mare boacana,caci luam cate una cu lingurita si era numai bine la marime. Mie si pasta si crema de ciocolata mi-a iesit un pic mai deasa,ceea ce ma face sa cred ca faina de la tine e alta decat cea de la mine si in cazul dat,chiar face diferenta.Prin urmare,mi-a fost frica un pic ca nu vor iesi choux-urile,avand in vedere ca pasta mi-a parut mai fluida la tine in poze.In schimb asta mai densa si-a tinut forma mai bine si au ramas randuri chiar si dupa coacere.Clar ca daca le dai prin ciocolata,mare diferenta nu-i,caci nu se vad decat daca le lasam mai golase. Iar crema de ciocolata am adus-o rapid la consistenta dorita,chiar si dupa ce s-a racit si-am vazut ca e mai densa decat a ta,punand-o la foc mic,adaugand cate un pic de lapte si mestacand bine. Si cuptorul cred ca a avut un cuvant de spus,pentru ca au stat aproape 1 h la mine pana sa fie gata.Nu le-am facut gaurica,ci intepat direct cu seringa,si chiar daca nu a ramas complet acoperita gaurica,nu a curs deloc crema. Sotul deja m-a intrebat cand mai fac,asa ca trebuie sa le repet,n-am scapare. De parca mie nu mi-au placut si nu astept si eu ocazia sa le mai fac Report
May 6, 201214 yr Author comment_147370 Bravo Ellani, te-ai descurcat excelent !Probabil ca e altfel faina, se poate intampla sa fie mai umeda sau mai putin umeda. Report
May 8, 201214 yr comment_147576 Daca credeti ca e prea multa crema de ciocolata, faceti ca mine, doua portii de choux . Numai ca in cazul asta s-ar putea sa nu va ajunga crema . Atunci va zic eu din nou ce sa faceti: cand scoateti tava din cuptor, dati cu gogosile pe jos, sa va mai ramana totusi si in tava . Normal ca alea care au cazut pe jos le aruncati la gunoi, dupa ce va reveniti din soc. Adica, dupa ce am muncit atata la ele ... Pe urma, pana invartiti in crema sa se raceasca, mai rontaiti cate o coaja stropita cu un pic de crema si, dupa ce v-ati saturat, s-ar putea sa va ramana atatea sa va ajunga la fix si frisca, si crema de ciocolata. Pe urma nu aveti decat sa faceti cura detox ...... Sau mai bine faceti jumatate de portie de crema ... Report
May 8, 201214 yr Author comment_147599 Vai Adi, cum sa scapi cojile pe jos ? Eu cred ca ma faceam verde ! Report
May 8, 201214 yr comment_147613 Vai Adi, cum sa scapi cojile pe jos ? Eu cred ca ma faceam verde !Nici mie nu mi-a venit sa cred cat de bleaga am fost... Am vrut sa intorc tava in cuptor dar aveam manusa doar pe o mana , norocul totusi ca le-am scapat pe usa aragazului si numai cateva au cazut pe pardoseala, celelalte le-am recuperat de pe usa, noroc ca erau aproape coapte si nu s-au deformat. Dar mai multe au "disparut" inainte de vreme din celalat motiv , zau ca-s bune atunci scoase din cuptor, fara frisca, doar cu glazura, sunt chiar... dietetice ... Report
May 8, 201214 yr Author comment_147631 Vai Adi, cum sa scapi cojile pe jos ? Eu cred ca ma faceam verde !Nici mie nu mi-a venit sa cred cat de bleaga am fost... Am vrut sa intorc tava in cuptor dar aveam manusa doar pe o mana , norocul totusi ca le-am scapat pe usa aragazului si numai cateva au cazut pe pardoseala, celelalte le-am recuperat de pe usa, noroc ca erau aproape coapte si nu s-au deformat. Dar mai multe au "disparut" inainte de vreme din celalat motiv , zau ca-s bune atunci scoase din cuptor, fara frisca, doar cu glazura, sunt chiar... dietetice ... Eu deja mi te-am imaginat langa cuptor plina de nervi! Am revazut toata scena.Si eu fac de astea cateodata, iau oala de pe aragaz fara manusi sau vreun prosop si incep sa tip , sa ma vezi e ca la circ. Report
June 29, 201214 yr comment_155666 Va citesc si cat de bine va inteleg. Numai cine nu munceste nu greseste . Dar uneori parca-ti vine sa dai cu toate cele. Eu am cuptorul in dreptul frigiderului si uneori tare ma incomodeaza. Dar fiindca tema este profiterol eu obisnuiesc sa fac gogosile umplute cu crema, deasupra 2 cupe de inghetata, peste ea frisca din greu si neaparat un toping de ciocolata (motz). In amintirea profiterolului pe care-l mancam pe cand eram in liceu la cofetaria CASATA din Bucuresti. Report
July 2, 201214 yr Author comment_155935 Va citesc si cat de bine va inteleg. Numai cine nu munceste nu greseste . Dar uneori parca-ti vine sa dai cu toate cele. Eu am cuptorul in dreptul frigiderului si uneori tare ma incomodeaza. Dar fiindca tema este profiterol eu obisnuiesc sa fac gogosile umplute cu crema, deasupra 2 cupe de inghetata, peste ea frisca din greu si neaparat un toping de ciocolata (motz). In amintirea profiterolului pe care-l mancam pe cand eram in liceu la cofetaria CASATA din Bucuresti. Exact, numai cine nu munceste nu greseste ! Report
August 23, 201214 yr comment_160872 Vai ce bine arata! imi aduce aminte de un profiterol pe care-l gaseam la o anumita cofetarie din braila; am degustat recent un profiterol, dar nici vorba de vechiul gust; cu prima ocazie incerc si eu reteta http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/ Report