Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Profiterol

Featured Replies

ahaaa, acu pricepui care-i faza cu lichitu şi finalizai conceptul în capul personal, nu-mi mai rămîne decît să vă uimesc cu construcţia finală :)

Pai de ce sa le tai? Adica nu vrei sa le umpli? Explicheaza la baba mai desenat asa, ca la ora asta nu procesez foarte repede...

Sa stii ca se pot umple si fara sa le tai, eu asa am facut data trecuta. Am pus crema (frisca) intr-un pos la care am atasat un varf de decorat (nu prea conteaza forma, eu nu am avut rotund cu diametrul destul de mare asa ca l-am folosit pe cel zimtat), am infipt virful in fiecare gogosica si am pompat crema in ele.

Editez ca acuma am revazut ca si Any tot cu duiul a pus crema, dar eu n-am mai taiat capacel, le-am gaurit direct cu el.

• Author

Dexter, crema asta care e scrisa in reteta, NU se intareste la frigider!

Eu acopar fiecare gogoasa sau cum vreti sa-i ziceti, coaja de profiterol, cu ciocolata, cu ajutorul a doua linguri. Pun gogoasa umpluta in oala cu crema (rece) o rotesc cu ajutorul a doua linguri, apoi o pun pe platou. Formez baza, un cerc apoi incep si pun deasupra pana fac o piramida, mai mult sau mai putin. In fine, ca in poza.

Eu nu mai pun niciodata ciocolata deasupra. Adica termin de asamblat si gata, nu mai torn ciocolata in plus pe el. N-are rost. Daca imi ramane cioco, dar sosul cu cantitatile scrise ajunge exact pentru gogosele, atunci o pun separat intr-un castronel in caz de mai vrea careva crema in plus pe farfurie.

In momentul servirii, ma ajut tot cu 2 linguri. Nu cu cleste, ca e pacat de ciocolata si-apoi cu clestele tre' sa iei cu forta cat de cat. Cu lingura e mai delicat.

Si in nici un caz nu se taie, deci, se iau frumos gogoselele cu grija si se pun la fiecare pe farfurie.

Succes!

Edit, am citi pe langa, acum m-am reintors si am citit ca vrei sa le acoperi cu cioco amara.

Eu sunt o ciocolatoasa inraita si-ti spun drept ca crema asta din reteta face toti banii. Eu personal, dar e numai parerea mea, nu l-as acoperi cu ciocolata amara si atat. Of course, la frigider se intareste si se va intari dupa mine si pe parcurs, la temperatura camerei. Eu nu m-as risca.

• Author

Pai de ce sa le tai? Adica nu vrei sa le umpli? Explicheaza la baba mai desenat asa, ca la ora asta nu procesez foarte repede...

Editez ca acuma am revazut ca si Any tot cu duiul a pus crema, dar eu n-am mai taiat capacel, le-am gaurit direct cu el.

Pai acum in ultimul timp nu le mai tai nici eu, le fac gaura cu acul ala din plastic de la siringa pentru dulciuri si apoi le umplu.

Le taiam inainte la inceput si le puneam bucatica inapoi, pentru ca imi era frica, ca se murdareste ciocolata de frisca cand le acopeream. Dar a fost totul ok de fecare data, am lucrat curat :) .

pînă la urmă am topit ciocolata în frişcă lichidă şi am şi turnat cioco rămasă peste construcţie. cum nu l-am mai băgat la frigider, pînă l-am servit s-au cam lăsat gogoşelele sub greutatea ciocolăţii şi turnul arăta mai degrabă a muşuroi. n-a fost bai, că mosafirii oricum s-au extaziat la maxim că ce gust fin şi ce lejer şi ce ne-dulce, plus că am putut servi per gogoaşă, cu lingura, cum mi-a fost intenţia. i-am făcut şi o garnitură iar cînd am servit, am decorat fiecare porţie cu frişcă. per total, succes total.

any, lapo, maya şi adi, mulţumesc încă o dată de lămuriri şi de reţetă :occasion15:

post-1215-13665556308283_thumb.jpg

şi ce ne-dulce

Haha, daca ti-au zis asta inseamna ca a fost perfect! Mi se pare complimentul cel mai compliment de cand am aterizat p-acilea, eu daca n-aud "It's not too sweet!" incep sa ma indoiesc ca le-a placut intr-adevar desertul :drool: ...

Faina prezentarea :occasion15: , de gust nu ma indoiesc, ca n-are ce sa nu fie bun.

Parerea mea este ca arata la fel de apetisant ca toate celelalte :occasion15: As manca intruna din astea. Bravo!

Adi, si eu to cu duiul le umplu, eclerele le tai.

• 2 weeks later...
  • Author

De ziua lui Mr Eataly: o infinitate de gogosele dulci!

Any: love you! B)

La multi ani sarbatoritului, cu intarziere, dar ma bucur ca l-ai facut pentru un asa eveniment!

Ultima data l-am facut pentru a doua zi de Pastele catolic, de atunci nu l-am mai facut si deja mi-e pofta.

Lili ^_^ .

• 3 weeks later...
L-am facut si eu, fara ocazie speciala, imi era pofta :floare: Foarte bun, mi-a placut si crema fina de ciocolata si choux-urile. Le-am umplut cu frisca, personal mi se pare alegerea ideala.
  • 3 weeks later...

Am reusit si eu sa-l fac, ca-mi statea de mult pe creier. Le-a dat al meu prin ciocolata si a zis ca nu le vrea complet imbracate. N-am mai facut mofturi.

post-1290-13711511021325_thumb.jpg

• 4 months later...
  • Author

Aura si mie imi place enorm de mult combinatia frisca si ciocolata, e mult mai fina combinatia. Dar e chestie de gusturi, fiecare cum ii place. Ma bucur ca l-ai facut!

Ela, eu daca le puneam asa putina ciocolata primeam reclamatie :floare: ! Ma bucur ca ti-a facut cu ochiul reteta!

Aura si mie imi place enorm de mult combinatia frisca si ciocolata, e mult mai fina combinatia. Dar e chestie de gusturi, fiecare cum ii place. Ma bucur ca l-ai facut!

Ela, eu daca le puneam asa putina ciocolata primeam reclamatie :floare: ! Ma bucur ca ti-a facut cu ochiul reteta!

Any, draga de tine! :)

• Author

Ela, eu daca le puneam asa putina ciocolata primeam reclamatie :) ! Ma bucur ca ti-a facut cu ochiul reteta!

Any, draga de tine! :)

Redi :floare: :) :) . Prietenii stiu de ce.

E a doua oara cind le fac, si cu siguranta le voi mai face cit de curind; nu de alta, dar pe linga faptul ca sint extrem de bune, de data asta mi-a mai ramas glazura de ciocolata.

Multumesc Any pentru reteta.

post-68-13842650713951_thumb.jpg

• 1 month later...
  • Author

E superb, Ariel!

Daca iti mai ramane crema, congeleaz-o! Cand se va dezgheta va fi super ok, nu-si modifica consistenta.

• 2 weeks later...

in sfarsit am reusit sa-l fac si eu, poza vai-si-amar din motiv de aparat in agonie

Any, multumesc mult, crema e o splendoare, in loc de frisca s-a cerut crema :occasion14:

• Author

in sfarsit am reusit sa-l fac si eu, poza vai-si-amar din motiv de aparat in agonie

Any, multumesc mult, crema e o splendoare, in loc de frisca s-a cerut crema :occasion14:

Bris, ma bucur enorm de mult! Eu l-am facut pentru seara de revelion ultima data. A cerut toata lumea bis.

Daca ti-a ramas crema o poti congela, cand se decongeleaza e perfecta!

post-13-13889588010845_thumb.jpg

am uitat poza, se vede ca nu am postat de mult

nu mai am ce crema sa congelez, s-a mancat cu linguroiul, direct din castron, data viitoare fac reteta dubla de crema

post-142-1388958750798_thumb.jpg

• Author

am uitat poza, se vede ca nu am postat de mult

nu mai am ce crema sa congelez, s-a mancat cu linguroiul, direct din castron, data viitoare fac reteta dubla de crema

post-142-1388958750798_thumb.jpg

Foarte frumos ti-a iesit, se vede ca ti-a iesit si crema super!

Si la mine se consuma rapid cema. Cand a ramas, am mancat-o cu biscuiti, cu panettone, cu napolitane :occasion14: . Sau goala, asa cu lingura.

• 1 year later...
  • 1 month later...