December 16, 200916 yr comment_9939 Desi nu credeam posibil azi ne simtim si mai rau decit ieri,multumiri lui Dragos si Alexandru pt lamuriri si tipsuri am prestat vinul fiert.Acu' zicala aia veche sigur o stiti da aici chiar se potriveste:'' vinul rosu, e bun pt. femei daca'l beau barbatii'' Report
December 16, 200916 yr comment_9945 Desi nu credeam posibil azi ne simtim si mai rau decit ieri,multumiri lui Dragos si Alexandru pt lamuriri si tipsuri am prestat vinul fiert.Acu' zicala aia veche sigur o stiti da aici chiar se potriveste:'' vinul rosu, e bun pt. femei daca'l beau barbatii'' Hopaaaaaa Report
December 16, 200916 yr comment_9954 Noi, orez Sartù:doua straturi de orez fiert si in mijloc , sos de rosii cu carne, cascaval . Report
December 17, 200916 yr comment_10153 Ia, o mîncare de ciuperci cu sos http://i9.photobucket.com/albums/a57/n_puiu/mancareciuperci01.jpg http://i9.photobucket.com/albums/a57/n_puiu/mancareciuperci05.jpg Report
December 17, 200916 yr comment_10165 [align=center]am facut miel la cuptor in sos propriu,(innabusit doar cu o cana de apa, mirodenii...),si conopida cu smantana ,cascaval si mozza http://i774.photobucket.com/albums/yy22/nicoleta_a/SDC16875.jpg http://i774.photobucket.com/albums/yy22/nicoleta_a/miel.jpg........ Etaly,ai o viteza la gatit si faci numa` bunatati [/align] Report
December 17, 200916 yr comment_10173 [align=center]am facut miel la cuptor in sos propriu,(innabusit doar cu o cana de apa, mirodenii...),si conopida cu smantana ,cascaval si mozza [/align] Unde-i Peter sa te vaza ?"mergand dupa raza" ? Eu am luat "crevetii saracului" - surimi si i-am gatit cu legume chinezesti in ulei, sos de soya, vin alb si taitei vermiculari Cam toate au fost congelate si luate de prin pungi. De la mine cetire am pus numai fulgi de chilli uscat si afumat la flacara, ghimbir ras, usturoi (nu prea mult de data asta), coriandru, enibahar, trei cuisoare, piper verde, un centimetru patrat de scortisoara. Ultimele prajite in tigaia uscata, fara ulei si apoi zdrobite in piua.Nu am lumina buna buna sa pozez si nici nu arata cine stie ce, dar e gustos, light si exotic. Shefa avea gata facuta ciorba de salata de post si fasole frecata. In loc de traditionala ceapa prajita cu boya, i-am fript (sufletul :twisted: ) niste felii de ciuperci in ulei dupa indicatiile Iuliei Child ("Nu le imbulziti in tigaie") am stins cu o lingura de sos de soya si 30 ml de vin si am lasat sa se reduca. Am primit aviz favorabil Report
December 17, 200916 yr comment_10216 Eu azi ''cordon blue'' si cartofi la cuptorSi cu toata rusinea marturisesc,ca am reciclat orezul de ieri(tocat si rulou de pui cu sos marunt ,umplut bile mari de pilaf dat prin faina si de doua ori prin ou si pesmet)asa au deveni ''arancini di rizo''varianta mea. Report
December 17, 200916 yr comment_10241 Puiu poti, te rog, sa explic un pic cum ai facut mancarea de ciuperci? Multumesc. [b]Nico[/b] nu-mi place carnea de oaie dar cred ca as manca-o pe a ta fara comentarii (faci niste poze de revista). Giany am retinut ideea de "reciclare". Report
December 17, 200916 yr comment_10286 Puiu poti, te rog, sa explic un pic cum ai facut mancarea de ciuperci? Multumesc. [b]Nico[/b] nu-mi place carnea de oaie dar cred ca as manca-o pe a ta fara comentarii (faci niste poze de revista). Giany am retinut ideea de "reciclare".Draga huvi pe mine viata m-a invatat multe,mai ales pe alte meleaguri,o doamna f invirsta f bogata dar f...cumpatata ca sa zic frumos,ma invatat f multe lucruri de viata,si bucatarie,unul dintre ele fiind regula de aur:''in bucatarie o adevarata gospodina nu arunca nimic''totul se congeleaza,recicleaza,si doneaza in ultima instanta da nik. nu se arunca.Eu tinara fiind nu prea eram deacord,dar cu virsta tin sa spun ca daca ea''miliardara''se ghida pe principiul asta ,(si acum ii multumesc pt tot ce m-a invatat)de ce sa nu-i urmez sfaturile,ca si la noi e criza rau si-n zilele de azi cumpatarea nu strica ba din contra.Eu deaia am si indraznit sa postez alaturi de voi,ca sa invat si sa inpart si eu din umila mea experienta. Report
December 18, 200916 yr comment_10387 Aseara:piure de cartofi,carnati prajiti,creier pane,salata verde si chifle aromate. Report
December 18, 200916 yr comment_10412 Ia, o mîncare de ciuperci cu sos iote cine tine post! parca ma inspira mancarea asta! si mararul ala, ce fresh arata! Report
December 18, 200916 yr comment_10463 Cu trei ingrediente din Grecia, am facut azi :[align=Center].Kalamar ca la mă-ta (kalamata ).[/align]Kalamari, masline kalamata, capere, untdelemn de masline,vin alb sec, lamaie murata, usturoi, chilli uscat afumat si patrunjel .[align=Center].http://i901.photobucket.com/albums/ac220/Paparotti/Kalamar01.jpg.http://i901.photobucket.com/albums/ac220/Paparotti/Kalamar03.jpg.[/align] Cartofii ca cartofii , dar sosul s-a sters cu paine pana la ultima picatura Report
December 18, 200916 yr comment_10533 Si eu am facut salata de vinete si fasole batuta.Arata delicios huvi Report
December 18, 200916 yr comment_10555 Va invit cu mare drag la o focacia con cipole''(focace cu ceapa)e preferata mea,simpla,ulei de masline, ceapa, origano,piper,si masline poate fi consumata si in posteu va astept dar grabiti-va cit e fierbinte Report
December 18, 200916 yr comment_10603 O prietena mi-a adus din Franta creme fraiche asa ca nu puteam sa nu fac piept de pui cu smintina si champignon Report
December 19, 200916 yr comment_10653 Cum urmeaza sa se intoarca acasa, in vacanta, fetita pe care am avut placerea s-o facem, am preparat in dimineata aceasta un swet sour sauce, o varianta mai personala si in plus hibernala - very spicy Report
December 19, 200916 yr comment_10675 O prietena mi-a adus din Franta creme fraiche asa ca nu puteam sa nu fac piept de pui cu smintina si champignon[attachment=0]pettopollochampignon.jpg[/attachment]Arata super Adriana,dac-o vede sotu'' Vad ca am dat toti iama prin ''poiete'' Report
December 19, 200916 yr comment_10686 Vad ca am dat toti iama prin ''poiete'' Puuuuuui, pui, pui, pui, pui, pui, puuuuuiiiiii... Hai, ca nu-ti fac nimic . :twisted: (Numai te ... "căciătoresc" Uite, ca aici: viewtopic.php?f=4&t=474 ) Report
December 19, 200916 yr comment_10687 Arata super Adriana,dac-o vede sotu'' Vad ca am dat toti iama prin ''poiete'' Pai mie imi place sa-l fac cind reusesc sa pun labuta pe creme fraiche, cu smintina de aici nici nu incerc. Report
December 19, 200916 yr comment_10696 Na ca mie mi s-o facut mila de pui,asa ca m-am luat de porc.Pomana porcului( cumparat)sa-i fie tarina usoara,da' bun o mai fost.. Report
December 19, 200916 yr comment_10754 O varza calita cu ceva costite ale masacratilor de marti : Report
December 19, 200916 yr comment_10769 O varza calita cu ceva costite ale masacratilor de marti : Sunt sigur ca sti, dar iti aduc aminte cum vine sezonul - ca tot ai facut si paine - de guguloaiele acelea de pită ale lui pitt ( ) care se pun peste sarmale si se coc in aburul de curechi murat si afumatura. Report
December 19, 200916 yr comment_10776 O prietena mi-a adus din Franta creme fraiche asa ca nu puteam sa nu fac piept de pui cu smintina si champignonMi-a ramas o portie de aseara si cum azi la prinz mincam pasta, ma intrebam cu ce sa o fac, m-am uitat in frigider si am vazut restul de pui, l-am taiat bucatele, incalzit si amestecat cu pastele fierte. Report