Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

iote cine tine post!

Dar ce Moaţo, insinuezi cumva c-aş avea oareşce păcate? Eh, numa' cu vorba, cu fapta şi cu gîndul, altfel prunc nevinovat :mrgreen:

Astăzi doar aperitivul:

http://i9.photobucket.com/albums/a57/n_puiu/aperitiv-3.jpg

gogonele umplute cu fasole bătută şi-un fel de "carpacio" de slănină fiartă-n borş.

Dar ce Moaţo, insinuezi cumva c-aş avea oareşce păcate? Eh, numa' cu vorba, cu fapta şi cu gîndul, altfel prunc nevinovat :mrgreen:

Astăzi doar aperitivul:

gogonele umplute cu fasole bătută şi-un fel de "carpacio" de slănină fiartă-n borş.

Criminala ideea cu gogonele umplute ! :P Va face istorie.

De gusa de porc fiarta in moare de varza ce zici?

barabule:

Minunată poza cu jarul :floare:

De gusa de porc fiarta in moare de varza ce zici?

Aia mîine sau poimîine, că zeama de varză e beton, nu poci s-o scoţ din butoi. Dar în seara asta bag un butoi în bucătărie să se dezgheţe.

cate ceva din prestatiile ultimei saptamani :D

incep cu supa imperiala a cuscrei, care este delicioasa. (cuscra, fii ingaduitoare cu pozele, is facute de ginerica ;) )

"tort" de clatite cu piept de pui si zucchini

clatite umplute cu piept de curcan, ciuperci si spanac

oua de prepelita in sos de hrean

82_909d65ef579b6aad1ad510b7e9dc0b6f_thumb.jpg

82_e93d35a69eb08c99db753a5962907ede_thumb.jpg

82_bac3e1f6efb7f5a40a1b79bcac23844c_thumb.jpg

82_f16a960ec4862bf75bf733d9d7664715_thumb.jpg

Te rog frumos, frumos Arcadia sa scrii retetele la [b]clatite umplute cu piept de curcan, ciuperci si spanac

oua de prepelita in sos de hrean[/b]. Doamne cum pot arata mancarurile acestea.

Te rog frumos, frumos Arcadia sa scrii retetele la [b]clatite umplute cu piept de curcan, ciuperci si spanac

am facut si ceva poze in stadii intermediare asa ca daca ai un pic de rabdare, o sa postez detalii. acum nu am timp, tocmai mi-a sosit a treia serie de musafiri ;)

de lunea trecuta, n-am avut ragaz decat joi dupa amiaza, intre seriile unu si doi

:D

vai ce de bunatati!...

sa fie Craciun in fiecare zi ;) !

Huvi , draga....la tine barza numa `n-a batut la geam....da` tu nu te lasi, tot mai pregatesti .... :D

eu am pus de-o supa :D ,sectiune mai tarziu :D

s-aveti spor la treaba! :D

[align=center]http://i774.photobucket.com/albums/yy22/nicoleta_a/SDC17240.jpg[/align]

O prietena mi-a adus din Franta creme fraiche asa ca nu puteam sa nu fac piept de pui cu smintina si champignon

Mi-a ramas o portie de aseara si cum azi la prinz mincam pasta, ma intrebam cu ce sa o fac, m-am uitat in frigider si am vazut restul de pui, l-am taiat bucatele, incalzit si amestecat cu pastele fierte.

Iata ca raspund si eu Adriana cu niste''penne rigate cu sos ragu''456_faf648faa29b9cc7128d84d216206c91_thumb.jpg

A nu se intelege ca am raspuns Adrianei si ca am ignorat celelalte fete,departe de mine gindul,am vazut ce minunatii ati gatit si tre' sa le incerc pe toate(geniala ideea de a umple gogonele ,nea'puiule nu contenesti sa ma surprinzi,notat,bagat la cap...) :D

Dar muream de nerabdare sa dau quote cuiva,sa verific daca am priceput bine tipsul ce mi l-a dat sefu' (cind dai quote cuiva sterge pozele sa nu incarci topicul)eu pina acu' vreo' doua zile nici nu stiam ce-i ala quote,mulumesc sefule inca o data.

Nu sunt deloc,da deloc inclinata spre it,ce sa-i faci dar sunt o eleva silitoare :lol:

Asta imi place mie aici suntem ca intr-o mare familie.Nici n-apuci sa strigi''help!''ca-ti sare cineva in ajutor.

Eu cind am avut nelamuriri cu privire la vinul fiert,nici n-am apucat sa zic bine ca a si sarit Dragos cu lamuriri,nici n-am apucat sa cer ajutor ca nu stiu sa postez pozele in ordine ca Adriana era acolo :) cind am facut''gafa''sa dau cuote lui sefu' si s-au repetat pozele sale,ma si tras de minecuta cu sfaturi cum sa procedez.Multumesc pt. rabdare si intelegere tuturor :D :)

Astăzi doar aperitivul:

acuma marturiseste tot: unde-i haperitivul contra gerului, ala de treij' de grade? ha?

eu am facut tochitura, ciorba de porcule, racituri, carnati, toba, leber. deci, da! am primit godacul, vine Craciunul!

ps: trebe sa ma mobilizez sa mai fac si neste poze.

uite ceva detalii tehnice:

mai intai faci clatitele, apoi umpluturile.

pulpa de curcan (sau piept de pui) tocata, sarata si condimentata o pui pe foc pana se patrunde bine. daca s-a cocolosit o dai din nou prin masina s-o faci fina. adaugi 1-2 oua dupa ce s-a racit.

spanacul oparit, se condimenteaza cu un pic de usturoi, sare, piper. se adauga parmezan ras dupa preferinta.

ciupercile calite cu o ceapa si sare pana scade toata zeama. la sfarsit adaugata o lingura de smantana in care s-a dizolvat o lingurita de faina, ca sa le tina adunate, sa nu se imprastie la taiat.

se impacheteaza ca in secventa urmatoare:

(la final, se amesteca o cutie de smantana pentru gatit (eu am folosit LaDorna) cu 1-2 oua, se toarna deasupra clatitelor si se rade cascaval. se coace aprox 45 min. )

edit ca am uitat de ouale de prepelita :mrgreen:

inarmeaza-te cu rabdare ca sa le cureti de coaja. pe mine asta ma enerveaza cel mai tare

sosul se face din iaurt + o lingura de maioneza + hrean + sare + piper alb

82_8096df0413fdbeacfa71e3ae98947fb1_thumb.jpg

82_a689ab546d2acb0d1e45b0d76a705c85_thumb.jpg

82_10e2016592d366741945c6c60d6ffe43_thumb.jpg

82_f56a5a708c4b842038b7428febad2713_thumb.jpg

82_1eeafee84c63de848800a51b47bdc21d_thumb.jpg

82_45ab83d17cf7901b2f5ea0035632ef20_thumb.jpg

Arcadia iti multumesc frumos pentru explicatii; singur o sa o fac de Anul Nou. Astept cuminte si reteta cu oualele de prepelita (nu am gatit sau mancat vreodata dar am vazut de cumparat asa ca incerc). :)

p.s Pozele sunt superbe.

Arcadia iti multumesc frumos pentru explicatii; singur o sa o fac de Anul Nou. Astept cuminte si reteta cu oualele de prepelita (nu am gatit sau mancat vreodata dar am vazut de cumparat asa ca incerc). :)

p.s Pozele sunt superbe.

pai am zis si de ouale de prepelita, in edit-ul de mai sus :mrgreen:

e mai simplu decat pare, dar e intr-adevar, f bun

Arcadia , astea mergeau la loc de onoare, la retete in imagini.Arata tare fain!

:)

reteta in imagini mi-ar fi luat mult mai mult timp s-o postez, cu explicatii detaliate, ori eu de 10 zile fac slalom printre musafiri, abia de am timp sa respir... :cry:

Intradevar Arcadia,clatite sunt de exceptie,am mai notat in felul asta o reteta la retetarul meu. :)
barabule:

fain de tot, o sa-mi pun si eu citeva barabule la copt in semineu :love7:

:love7: :laughing7:

io-s barabulista convinsa!

pentru mine au fost mai bune decat carnatu' afumat!

Am inteles, Arcadia. Numai atat te mai stresez :): cat timp sa las oualele de prepelita la fiert? Multumesc tare, tare mult.
Am inteles, Arcadia. Numai atat te mai stresez :): cat timp sa las oualele de prepelita la fiert? Multumesc tare, tare mult.

eu le-am fiert vreo 15 minute, desi cred ca erau fierte dupa 2 :)

[align=center]Am facut o Paiine tigru,s-a mancat calda :)

http://i774.photobucket.com/albums/yy22/nicoleta_a/SDC10002.jpg[/align]

Cand mai aveti timp sa si gatiti? :pupic:

Aplauze pentru ... tigresa si mamaligara :appl:

Noi, la pranz am incalzit ce ne-a ramas de ieri : un copan de pui la capac cu piure. Unii supa de pui, alta :drool: zama de legume de post.

Sara?

Sara pe deal buciumul suna cu jale :((

Pita prajita pe fundul cuptorului cu pasta de caltabos (caltabos la cutie de margarina :lol: - cel care nu a mai avut loc in matz) si cateva frunze din varza murata adusa in casa pentru sarmale.