Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce am copt azi!?!

Featured Replies

Culmea lenei - paine din aluat facut in punga ?. Prima tentativa n-a fost prea reusita din punct de vedere al aspectului ca aluatul mi-a iesit cam vartos, dar la gust a fost buna, dulceaga. Sotul a zis ca data viitoare sa fac 2, asa ca m-am executat, dar am pus mai putina faina. Acum am facut aluatul, va zic cum au iesit dar n-am sa mai fac in punga, din cauza plasticului.

post-192-0-50241400-1734197313.jpg

Azi am făcut doi cozonaci, unul cu caramel și unul umplut cu ciocolată de la ouăle kinder ale Larei ca pe ea o interesează doar surpriza :lol: . Sper să am timp să fac o poză!

Adi, adică cum la pungă? Pui totul în pungă în loc de vas de frământat?

Adi, adică cum la pungă? Pui totul în pungă în loc de vas de frământat?

Da, in punga cu fermoar. Am facut-o dupa reteta scrisa in comentarii, trebuie sa te duci un pic in jos pe pagina, video-ul e un pic diferit la timpul de lasat la crescut. Am pus ceva mai putina faina de data asta.

https://www.instagram.com/share/reel/BAOmReDesb

Haha, vad ca si tu a trebuit sa faci portie dubla! Ale mele nu-s asa faine dar au fost tare bune. Cum ziceam, nu mai fac in punga, de fapt nu mai fac de niciun fel ca... le mancam ?. Adica le mancam prea repede, suntem niste pofticiosi.

post-192-0-71814800-1734613371.jpg

Eu fac paine dintr-un kg de faina de obicei, o portionez si o bag la congelator. Ne tine cam o saptamana. Eu mananc mai putina paine dar sotul nu poate fara ?

Am vazut niste poze cu focaccia la o amica de FB si a trebuit sa o incerc.

Pentru prima incercare sint super multumita. O sa o mai fac. A ei era mai rumena deasupra si cu mai multe goluri in aluat. post-178-0-18125900-1734730128.jpeg

post-178-0-99537900-1734730220.jpeg

Inca o slabiciune de-a mea, offff. Da, ar cam trebui sa te opresti ?. Nici eu nu mananc multa paine de obicei, dar nu ma pot abtine cand am paine proaspata, calda, stiu, nu e bine...

Crezi ca trebuia mai mult ulei ca sa fie mai rumena? La magazinul de unde luam noi paine fac o foccacia mai inalta dar e foarte uleioasa. La gust e minunata, de aia nici nu mai cumpar ca o mananc eu toata?.

Cornulețel…..sau mai bine zis, ce a mai rămas din ele :blackeye:. Luni mai fac o porție ca astea se termină până la Crăciun :blink:

post-343-0-17844700-1734777283.jpeg

Cornulețel…..sau mai bine zis, ce a mai rămas din ele :blackeye:. Luni mai fac o porție ca astea se termină până la Crăciun :blink:

Pfff, cred ca se topesc in gura dupa cum arata. Le am si eu in plan pentru Craciun.

Daaa, ieri am primit reclamații ca sunt prea mari, azi ca sunt prea puține :blackeye: luni mai fac o tură ca sigur nu va mai fi niciunul :rolleyes: am făcut rețeta de post cu ulei, borș și drojdie!

Am vazut niste poze cu focaccia la o amica de FB si a trebuit sa o incerc.

Pentru prima incercare sint super multumita. O sa o mai fac. A ei era mai rumena deasupra si cu mai multe goluri in aluat.

mi se pare bine crescuta si a ta, asteia cu rosioare ii zice "barese" adica de la Bari

daca are mai multe goluri aluatul e foarte hidratat

Inca o slabiciune de-a mea, offff. Da, ar cam trebui sa te opresti ?. Nici eu nu mananc multa paine de obicei, dar nu ma pot abtine cand am paine proaspata, calda, stiu, nu e bine...

Crezi ca trebuia mai mult ulei ca sa fie mai rumena? La magazinul de unde luam noi paine fac o foccacia mai inalta dar e foarte uleioasa. La gust e minunata, de aia nici nu mai cumpar ca o mananc eu toata?.

focaccia e uleioasa din nastere, asa trebuie sa fie, dar nu asta o face sa fie mai rumena ci temperatura si timpul de stat la cuptor

mi-a facut si mie sora mea o cutie mare tare, cica sa le duc la petrecerea de la serviciu, n-au ajuns ca le-am mincat inainte :rolleyes:

mi se pare bine crescuta si a ta, asteia cu rosioare ii zice "barese" adica de la Bari

daca are mai multe goluri aluatul e foarte hidratat

focaccia e uleioasa din nastere, asa trebuie sa fie, dar nu asta o face sa fie mai rumena ci temperatura si timpul de stat la cuptor

Acolo am gresit sigur, eu am mai adaugat faina pentru ca era aluatul prea moale si greu de manevrat. Trebuia sa mai astept sa se dezvolte legaturile alea.

Uite cum trebuia sa iasa post-178-0-31944900-1734815803.jpeg

Mie focaccia aia inalta, painoasa asa si cu ulei mult deasupra, sper sa nu supar pe nimeni, dar nu imi place. Asta semana foarte bine cu o focaccia pe care o mancam la o pizzarie in Liguria. Data viitoare o sa imi iasa mai bine

Prăjiiturăăă cu vișine a spus nepoata ca vrea de mâncare, așa ca bunica s-a executat!

Azi am copt niște ficăței în șuncă și niște plăcinte de drob!

post-343-0-27491800-1735470120.jpeg

post-343-0-67862100-1735470214.jpeg

post-343-0-99325400-1735470220.jpeg

Oooo, ce de bunatati, sunt si frumoase! Am crezut ca vrea minciunele nepotica ?. Cum se fac placintele de drob?

Pofta buna si distractie placuta!

Plăcintele de drob se fac din măruntaie, de porc de data asta, fierte sau înăbușite cu ceapă,sare, piper, ouă, verdețuri opțional la mine, se amestecă bine și apoi sunt învelite în prapur si date la cuptor.
Mino, placintele de drob pot fi o varianta la drobul de Paste? Mda, abia a tecut Craciunul si eu ma gandesc la Paste. Totul arata tare bine.

Mino, placintele de drob pot fi o varianta la drobul de Paste? Mda, abia a tecut Craciunul si eu ma gandesc la Paste. Totul arata tare bine.

Da Ica, e varianta cu carne de porc a drobului de miel. De obicei, aici in Molvoda cand se taie porcul de Ignat, printre alte specialități se face și Cighir, care sunt in formă de chiftele dar făcute din carne și măruntaie de porc, cum am zis mai sus.

Multumesc, Mino. Dar, uitandu-ma la ele, ma intreb, nu e pericol sa se imprastie in tava? Nu stiu daca as fi capabila sa sigilez asa de bine praporul ala pe acele"chiftele". Dar am sa incerc. Le mancam cu linguraa, la o adica. :blackeye:

Multumesc, Mino. Dar, uitandu-ma la ele, ma intreb, nu e pericol sa se imprastie in tava? Nu stiu daca as fi capabila sa sigilez asa de bine praporul ala pe acele"chiftele". Dar am sa incerc. Le mancam cu linguraa, la o adica. :blackeye:

Nu se împrăștie ca în compoziție este și ou, exact ca a orice drob!

• 2 weeks later...

Azi mi-am incercat mana la o franzela. M-am cam grabit sa o tai, era calda inca dar alfel e buna, imi place textura si coaja.

post-178-0-40737900-1736619497.jpeg