December 21, 201114 yr comment_117133 Laura spor la treaba SI SARBATORI FRUMOASE! interesante obiceiuri (mai ales aia cu orez cu lapte ...precis e vreo traditie ceva). Nu stiu de ce ti se pare ca ar castiga soacra, ca vad ca mai mult primeste si face un platou de sunca+branza, bacala, orez cu lapte si nu-sh exact ce's si cat de laboriosi sunt rabanadas ...dar zau mai mult ai tu de lucru decat ea, cu piftii salata, boeuf, sfecla si prajitura! Pune si mie o poza du platou de jambon cu branzeturi si cuburi de pepene, daca ai, te rog. MERCI Report
December 21, 201114 yr comment_117143 in plus voi face sarmale la metru (prin amabilitatea lui Paparotti) de ce, iti imprumuta metrul? Laura, ti-ai propus destule si laborioase ptr cat de ocupata esti cu serviciul! Pai da, tre' sa-i multumesc ca ma scuti de munca sisifica de a impacheta sarmalutele una cate una. Cum n-am de gand sa fac cozonac folosesc tavile pentru sarmalele la metru. Sper sa reusesc sa prepar totul in timpul liber de dimineata si apoi seara cand ma intorc. Inca nu mi-am planificat in ce ordine sa incep atacul. Laura spor la treaba SI SARBATORI FRUMOASE! interesante obiceiuri (mai ales aia cu orez cu lapte ...precis e vreo traditie ceva). Nu stiu de ce ti se pare ca ar castiga soacra, ca vad ca mai mult primeste si face un platou de sunca+branza, bacala, orez cu lapte si nu-sh exact ce's si cat de laboriosi sunt rabanadas ...dar zau mai mult ai tu de lucru decat ea, cu piftii salata, boeuf, sfecla si prajitura! Pune si mie o poza du platou de jambon cu branzeturi si cuburi de pepene, daca ai, te rog. MERCI N-am poza cu platoul, am luat una de pe net. Soacra-mea face exact la fel, cuburi de branza invelite in presunto si cuburi de pepene invelite, arata exact la fel si mananci ce ai norocul sa nimeresti. Ea mai intercaleaza pe platou rosii cherry, aseaza totul pe frunze de salata verde. .jpg] Orezul cu lapte se face aici in multe feluri, de la cel simplu care-l stim noi, pana la un fel mai elaborat care se face cu galbenusuri de ou frecate cu zahar. Rabanadas sunt de fapt feliile de franzela alba inmuiate in lapte, tavalite prin ou si prajite in ulei. Apoi se stropesc din belsug cu un sirop de zahar si miere cu multa coaja de lamaie, dulce dulce si se presara multa scortisoara. E destul de lucru si cu platourile si cu rabanadele, prefer sa fac o prajitura decat sa stau la tigaie cu 20-30 de felii de franzela. Spor la treaba si voua! Report
December 21, 201114 yr comment_117147 Laura merci, exact platoul ala de jamon serrano imi trebuia de idee! esti mare! Report
December 21, 201114 yr comment_117149 Ce harnicute sunteti Lista mea e mai scurta ca din experienta anilor trecuti nu mancam decat ff putinDaniella, uite aici cum face Gordon Ramsay gasca la cuptor: Olguta esti maestra! Merci din suflet! m-am uitat la filmulet, singura chestie ca nu inteleg cand spune ce condimente pune, intelege careva? moama si ce misto o taie pe madam gasca, oare o sa reusesc si eu sa feliez asa? Si timpii si temperaturile nu prea le-am inteles, zice intai 15 min/kg x 250 grade (nu-s cam multe grade, sau iar nu aud bine?), dupa care pune mierea si zice inca 50 min la 180 grade? is tare fudula de urechi! Si ultima incurcatura ca nu am portocale/lamai bio. Ma risc cu astea stropite? sau inlocuiesc cu altceva? Pai tu ai de 2 ori mai multa mancare decat mine ... eu in final doar cateva tartine, o friptura si un cozonac Pai zice coaja de la 2 lamai si 1 portocala, plus 2 linguri de 5 spices (pe net zice ca are scortisoara, piper alb, piper sichuan, pudra de anason etc), sare....toate astea le amesteca bine in mojar si maseaza gasca bine. Se umple cu portocala si lamaile pe care le-am curatat de coaja si se da la cuptor 15min/kg. Primele 15min in cuptor sa fie temperatura mare (250gr), apoi se reduce temperatura la 180. La jumatatea timpului de copt, se scurge grasimea si se unge gasca cu miere si se da din nou la cuptor tot la 180.... Parca asa inteleg eu, dar nu bag mana in foc ca m-am uitat la filmulet cam pe fuga Report
December 21, 201114 yr comment_117150 asa am inteles si eu, doar ca nu eram sigura 100% cu timpii si temperaturile, cat despre condimente am crezut ca zice ce fel de spices, nu am auzt cand a zis 5. Noroc ca te-ai uitat pe site, merci! Sunt salvata si aranjata, singura chestie pe care o sper e sa reusesc sa o feliez in felul acela. Merci mult a deci dupa primele 15 min/kg la 250 grade mai lasa la 180 grade pana sa scurga grasimea? asta nu pricepusem eu acolo ... merci inca o data si spor in toate! Report
December 21, 201114 yr comment_117162 N-am dat startul la gateli inca, umblu pe drumuri dupa ultimele cumparaturi.Am fost si-am dat comanda de peste, ma duc dupa amiaza sa iau claponul si organele de miel ca mi-e pofta de drob si vreau sa fac, am si prapur. Aseara am cojit aproape 1 kg de migdale, vreau sa fac dulciuri din ele, pe astea s-ar putea sa le fac diseara.Si de maine se da startul la biscuiti. Report
December 21, 201114 yr comment_117168 Au mai intervenit schimbari in meniul meu, am mai adaugat supa de peste pentru ajun. Azi sper sa am lista batuta-n cuie. Report
December 21, 201114 yr comment_117172 Au mai intervenit schimbari in meniul meu, am mai adaugat supa de peste pentru ajun. Azi sper sa am lista batuta-n cuie. woaw! de asta sa-mi trimiti si mie o portie, ca deja ma ingras cand vad atatea porcarii ... ce faci cu migdalele mai exact, ca am si eu faina de migdale 500 g in asteptarea gasirii unei utilitati ...? Report
December 21, 201114 yr Author comment_117222 Daniella, din pacate nu am vreme de facut modele manuale, dar uite aici : http://www.musthavemenus.com/category/christmas-menus.html gasesti modele care le poti edita dupa cum vrei tu si cind poti. Chiar si 10 minute înainte de a le printa . Alegi modelul care-ti place, apoi editezi. Stergi textul de acolo si scrii ce vrei tu. Poti adauga sau scoate categorii, etc, etc. Cînd e gata modificat, nu apesi nici save nici download, ca tre' sa te înregistrezi etc, etc, ci marchezi toata imaginea si o salvezi. Atît tot. Uite aici un exemplu rapid. Am ales un model, am editat si kopiat, apoi marcat albastru si salvat Report
December 21, 201114 yr comment_117228 Maya merci, esti prea buna ! acum exersez si sper ca pana vineri sa am varianta finala, nemodificata in duminica gatelii! Multumesc mult sa-ti dea DD sanatate si spor la bucate minunate ! Report
December 21, 201114 yr Author comment_117234 Cu placere. Daca ai întrebari legate de editare, etc. Be my guest Report
December 21, 201114 yr comment_117235 Eu acu am decis si nu mai schimb nimic, daca reusesc asta fac.Suntem noi 3 plus mama plus soacra-mea probabil, socrul e in spital asa ca e posibil ca in orice moment organizarea si planificarea mea sa se duca.Daniella, ti-am trimis pe mailul care e in profilul tau meniul meu de anul trecut in word, il poti modifica si face ce vrei cu el Ajun Antipasti- Gamberetti in tempura (creveti in tempura, gata facuti si congelati de Bofrost, tre numai sa ii pun la cuptor)- Insalata di frutti di mare al profumo di arancia (salata de fructe de mare gata facuta, cumparata, elimin uleiul ei si ii pun altul bun si sucul de la o lamiie, daca gasesc la ferma portocale din sicilia adevarate pun si o coaja rasa)- Insalata di sgombro, pomodorini e olive su letto di insalata (salata de macrou afumat cumparat pe care il amestec bucatele cu rosii micute si masline, ulei si il pun pe salata)- Tartine di pane nero con salmone affumicato (tartine cu piine neagra pe care pun un strop de brinza si apoi somonul afumat)Primo- Spaghetti con frutti di mare (spaghetti cu fructe de mare, congelate, le fac rapid in tigaie cu un catel de usturoi si arunc spaghettile deasupra)Secondo- Tranci di salmone con patate al vapore condite con burro aromatizzato (somon congelat, il stropesc cu lamiie si ulei si il coc in cuptor, cartofi fierti pe care topesc untul aromat cu usturoi si patrunjel cred)Dolce- Semifreddo al limone (aici trebuie tradusa reteta daca intereseaza pe cineva) Craciun Antipasti- Flan di porri e cavolo rapa con fonduta e semi di girasole (sunt deja la congelator, ii decongelez si incalzesc in cuptor si deasupra pun fonduta facuta pe moment)- Insalata di pollo, sedano e noci (fierb pieptul de pui si il amestec cu nuci si tija de telina)- Crostini con crema di funghi (tartine cu crema de ciuperci a Mayei)- Insalata russa romena (salata boeuf)Primo- Agnolotti saltati in padella con julienne di verza e porri (agnolotti is la congelator, in timp ce fierb in tigaie fac prazul cu varza fideluta si apoi arunc agnolotti peste)Secondo- Rolata di coniglio (o am la congelator, o scot si o fac la tigaie cu vin, sper sa fie de iepure, ca s-ar putea sa fie de pui )- Sformato di patate e funghi ( o reteta noua pe care trebuie sa o fac, sper sa iasa)Dolce- Panbriacone ( e un panettone siringat cu lichior, cumparat in Internet si vine din Toscana) Sf. StefanAntipasti- Vitello tonnato- Cubotti di polenta con ragu di funghi (pun mamaliga in forme de silicon si deasupra ii pun raguul asta facut cu ciuperci, am deja amestecul in congelator trebuie numai sa il gatesc)- Crostini con foie gras e marmellata (tartine cu foie gras adus din Franta si o sa-i pun o marmelada alaturi)Primo- Crespelle con ragu di salsiccia e verza (clatite umplute cu un ragu din varza si cirnat)Secondi- Petto di anatra o Filetto al Roquefort (daca gasesc piept de rata daca nu tre sa iau filet ca pe ala sigur il gasesc)Dolce- Foresta nera (Padurea Neagra, reteta lui Peter) Report
December 21, 201114 yr comment_117236 Maya, nu reusesc sa selectez la sfarsit, cand e gata, ca sa il salvez .Am reusit la un moment dat, dar acum nu mai nimeresc :iamwithstupiddaca dau click stanga intra in editaredaca dau click dreapta nu am varianta de save Report
December 22, 201114 yr comment_117250 Maya, nu reusesc sa selectez la sfarsit, cand e gata, ca sa il salvez .Am reusit la un moment dat, dar acum nu mai nimeresc :iamwithstupiddaca dau click stanga intra in editaredaca dau click dreapta nu am varianta de save Pai nu se salveaza. Doar se printeaza. Cred ca a gresit Maya, vroia sa zica printezi, nu salvezi: Cînd e gata modificat, nu apesi nici save nici download, ca tre' sa te înregistrezi etc, etc, ci marchezi toata imaginea si o salvezi. Atît tot. Report
December 22, 201114 yr comment_117267 Am completat si eu un menu de pe linkul pus de Maya, cind a fost gata am dat click dreapta si l-am salvat ca imagine. Acu pot sa-l scot la imprimanta cind vreau. Report
December 22, 201114 yr comment_117271 Maya, nu reusesc sa selectez la sfarsit, cand e gata, ca sa il salvez .Am reusit la un moment dat, dar acum nu mai nimeresc :iamwithstupiddaca dau click stanga intra in editaredaca dau click dreapta nu am varianta de save Daniella, ar mai fi o posibila problema: daca incerci de la servici, e posibil ca server-ul sa blocheze accesul la anumite functii de pe site-uri. Sau sa fie blocate chiar site-uri intregi... Sau are calculatorul tau ceva probleme??? Daca altfel nu merge, fa Print Screen. Incearca sa micsorezi pagina (Ctrl si -) si cand s-a incadrat perfect meniul pe verticala, faci Print Screen. Apoi ajustezi marginile laterale, sa-ti iasa strict meniul.Te ajuta cu ceva informatiile astea? Sau alta e problema? Report
December 22, 201114 yr comment_117286 Foxyy merci! nu, de acs am incercat asearanu poti printa ca iti cere inregistrare si plata (Cu 30 zile free)de aia ea zice sa selectez si salvez pe local, dar nu am putut sa selectez, aia e buba dupa ce a fost gata editat, am reusit o varianta mai de ageamiu de copy (dar e mare cat o zi de post), l-am adus in word si acolo micsorat la paginasingura treaba ca pana maine tb sa definitivez si printez, sper ca duminica sa nu pierd din preparate pe drum, sau sa mai schimb meniul in ultimul ceas. ma uit sa vad cum zice Adriana! merci , dar eu cand dau click dreapta nu.mi da nici o optiune de save Report
December 22, 201114 yr comment_117289 dar eu cand dau click dreapta nu.mi da nici o optiune de save nici mie! Report
December 22, 201114 yr comment_117291 Foxyy merci! nu, de acs am incercat asearanu poti printa ca iti cere inregistrare si plata (Cu 30 zile free)de aia ea zice sa selectez si salvez pe local, dar nu am putut sa selectez, aia e buba dupa ce a fost gata editat, am reusit o varianta mai de ageamiu de copy (dar e mare cat o zi de post), l-am adus in word si acolo micsorat la paginasingura treaba ca pana maine tb sa definitivez si printez, sper ca duminica sa nu pierd din preparate pe drum, sau sa mai schimb meniul in ultimul ceas. ma uit sa vad cum zice Adriana! merci , dar eu cand dau click dreapta nu.mi da nici o optiune de saveMai poti face o chestie, desi te-ar cam incurca...Printezi strict lista de denumiri. Adicatelea scrii Aperitive, Desert, Bauturi.... Nu treci si ce anume vei servi (fursecuri, vin alb....). Alea le scrii de mana cand esti aproape gata cu pregatelile. Sau, pe masura ce le-ai pregatit, le treci pe foaie. Bine, asta presupune sa printezi n-spe mii de foi, ca sa ai de rezerva, in caz ca-ti murdaresti una din ele, ca nu-ti incap toate preparatele in pagina, etc... Report
December 22, 201114 yr comment_117299 Daniella, ti-am trimis pe mailul care e in profilul tau meniul meu de anul trecut in word, il poti modifica si face ce vrei cu elDaniellaai citit ce t-am scris? Report
December 22, 201114 yr comment_117366 Ce de-a meniuri,ce de-a pregatiri.Cred ca toate sunteti la tocat,fiert,copt,framantat,aranjat etc. Eu ziceam initial ca nu prea fac nimic,dar planurile mi le-am distrus eu singura.Desi n-avem oaspeti preconizati,m-am tot gandit ca trebuie sa am ceva de dat(desi aici nimeni nu face asa ceva,fiecare e cu 'traista' lui) si in caz ca vine cineva neanuntat sau anuntat pe ultimul metru in vizita.Asa ca ieri si azi am tras si eu la meniul de craciun,astfel incat am insumat pana acum : 3 cozonaci marisori cu nuca si dulceata de trandafiri (desi am zis ca fac spirale,dar am inteles ca nu ma incadrez in timp) 2 cutii mari de cornulete cu gem si nuca 1 set din alte cutii din metal cu pachetelele lui Ralesu,ca tot mi-am promis ca le fac musai.Un grand merci autoarei! (promit sa vin cu poze la subiect,daca nu uit,dar cred ca mai dupa Craciun) 2 cutii de saratelele puse de Petunie(scuze daca gresesc).Un grand merci si dumneaei!N-aveam de gand sa le fac,dar am dat ieri peste ele si...(vin si acolo cu poze cand prind mai mult timp liber) alte 2 cutii cu biscuiti spritati si dati jumate prin ciocolata topita(bine ca macar astea mi-a dat in gand sa le fac saptamana trecuta. Acum pe seara am pregatit si ingredientele pentru drobul de ciuperci al Danei.Ce urmeaza maine,cu Doamne ajuta: sa termin drobul rulada de carne tocata de porc(ca mancare calda fara garnitura,pentru ca merge combinata la noi mai degraba cu salate) niste vol-aux-vent (aluat cumparat ca nu mai reusesc sa fac eu)cu somon afumat pregatesc ingrediente pentru salata cu pui si nuca si cea cu surimi,ardei gras si fasole oua umplute si ciuperci umplute la cuptor rulada cu napoletana a lui cec(doar ca ma gandesc s-o fac de curcan) 2 prajituri Bounty(una o dau sambata pe mahala) *Curatenia finala la primul etaj si imporobitul bradului (nu face parte din meniu,dar am scris ca sa nu uit) Cam putin in comparatie cu ce faceti voi,na' nu tu sarmale(am facut ceva mai inainte,deci nu ni-i dor),nu tu piftie(nu ne dam in vant), nu tu alte 'porcarii',dar daca tot suntem numai 2 ne-o ajunge zic eu,mai ales ca,decat sa mancam jumatate de saptamana,mai bine fac mai proaspat de luni incolo..... Report
December 22, 201114 yr comment_117392 1 set din alte cutii din metal cu pachetelele lui Ralesu,ca tot mi-am promis ca le fac musai.Un grand merci autoarei! (promit sa vin cu poze la subiect,daca nu uit,dar cred ca mai dupa Craciun) i Musai sa le faci ca sunt dementiale ..insa sa te inarmezi cu rabdare de chinez batran, ca dureaza asa mult impachetatul...Dar rezultatul e delicios...Eu le-am facut azi si cu greu ma abtin sa nu mai mananc inca unul si-nca unul Tot azi am copt si peretii pentru casuta de turta dulce si am avut un esec cu crinklesii lui Any ...am folosit ciocolata cu lapte si, nu stiu de ce, cand am topit-o mi s-a parut ca era cam ciudata, dar am zis ca na', nu o sa arunc acum 2 tablete de cioco si am mers mai departe cu reteta..si rau am facut ca la copt s-au intins atat de mult...era ca o ciorba la mine in tava...Dar nu ma las...o sa ii incerc din nou, poate de Revelion si cu o ciocolata mai buna Maine, fac cozonacul, termin casuta, fac un salam de biscuiti si ciocolata de casa, trebuie sa fierb racituriele si toate cele pentru salata boeuf si poate sa m... mda... sa vedem cum le-oi dovedi pe toate Spor la treaba, fetelor!! Report
December 22, 201114 yr comment_117395 1 set din alte cutii din metal cu pachetelele lui Ralesu,ca tot mi-am promis ca le fac musai.Un grand merci autoarei! (promit sa vin cu poze la subiect,daca nu uit,dar cred ca mai dupa Craciun) i Musai sa le faci ca sunt dementiale ..insa sa te inarmezi cu rabdare de chinez batran, ca dureaza asa mult impachetatul...Dar rezultatul e delicios...Eu le-am facut azi si cu greu ma abtin sa nu mai mananc inca unul si-nca unul Tot azi am copt si peretii pentru casuta de turta dulce si am avut un esec cu crinklesii lui Any ...am folosit ciocolata cu lapte si, nu stiu de ce, cand am topit-o mi s-a parut ca era cam ciudata, dar am zis ca na', nu o sa arunc acum 2 tablete de cioco si am mers mai departe cu reteta..si rau am facut ca la copt s-au intins atat de mult...era ca o ciorba la mine in tava...Dar nu ma las...o sa ii incerc din nou, poate de Revelion si cu o ciocolata mai buna Maine, fac cozonacul, termin casuta, fac un salam de biscuiti si ciocolata de casa, trebuie sa fierb racituriele si toate cele pentru salata boeuf si poate sa m... mda... sa vedem cum le-oi dovedi pe toate Spor la treaba, fetelor!! Of , of, of, eu am scris sa folositi ciocolata buna ! Report
December 22, 201114 yr comment_117396 1 set din alte cutii din metal cu pachetelele lui Ralesu,ca tot mi-am promis ca le fac musai.Un grand merci autoarei! (promit sa vin cu poze la subiect,daca nu uit,dar cred ca mai dupa Craciun) i Musai sa le faci ca sunt dementiale ..insa sa te inarmezi cu rabdare de chinez batran, ca dureaza asa mult impachetatul...Dar rezultatul e delicios...Eu le-am facut azi si cu greu ma abtin sa nu mai mananc inca unul si-nca unul Tot azi am copt si peretii pentru casuta de turta dulce si am avut un esec cu crinklesii lui Any ...am folosit ciocolata cu lapte si, nu stiu de ce, cand am topit-o mi s-a parut ca era cam ciudata, dar am zis ca na', nu o sa arunc acum 2 tablete de cioco si am mers mai departe cu reteta..si rau am facut ca la copt s-au intins atat de mult...era ca o ciorba la mine in tava...Dar nu ma las...o sa ii incerc din nou, poate de Revelion si cu o ciocolata mai buna Maine, fac cozonacul, termin casuta, fac un salam de biscuiti si ciocolata de casa, trebuie sa fierb racituriele si toate cele pentru salata boeuf si poate sa m... mda... sa vedem cum le-oi dovedi pe toate Spor la treaba, fetelor!! Of , of, of, eu am scris sa folositi ciocolata buna ! Asa e, o merit ... E posibil sa fie de la faptul ca am topi ciocolata dupa care s-a trezit feciorul si pana m-am dus la el, i-am dat ceva sa manance si am batut si ouale, se racise si a trebuit sa o reincalzesc?In fine, nu ma las...o sa le incerc din nou dupa Craciun ca mi s-a pus pata pe ele si gata Report
December 22, 201114 yr Author comment_117397 Da voi nu stiti sa marcati albastru si sa salvati ? Deci, apasati cu tasta stînga a mouseului (cu aratatorul) si trageti peste imaginea meniului pîna devine albastra/ o marcati. Apoi apasati pe tasta dreapta a mouseului cu degetul mijlociu si salvati imaginea. Simplu de tot. Nu tre nic înregistrat, si nici salvat de la buton. Ia acia: Report