Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Meniul / Masa festiva de Craciun

Featured Replies

Daniella, ti-am trimis pe mailul care e in profilul tau meniul meu de anul trecut in word, il poti modifica si face ce vrei cu el

Daniella

ai citit ce t-am scris?

oooo, acu am intrat si am citit, dar mesajul de la 11:46 s-a perdut pe drum, ca nu apare...

fug la mail sa vaz ce-i, merci :scratch: !

Da voi nu stiti sa marcati albastru si sa salvati ? :D :D

Deci, apasati cu tasta stînga a mouseului (cu aratatorul) si trageti peste imaginea meniului pîna devine albastra/ o marcati. Apoi apasati pe tasta dreapta a mouseului cu degetul mijlociu si salvati imaginea. Simplu de tot. Nu tre nic înregistrat, si nici salvat de la buton.

Ia acia:

post-5-13245913252599_thumb.png

hahahaha! esti foarte tare! crede-ma ca aseara pana la 2 noaptea am apasat stanga, dreapta, cu aratatorul, mijlociul si toate celelalte degete, incercand sa selectez (Cred ca asta vrei sa spui cu marcat) dar nu a mers :scratch:

hai ca ma uit la "ia acia" :D sa vaz ce-mi rezulta :D

Da voi nu stiti sa marcati albastru si sa salvati ? :) :)

Deci, apasati cu tasta stînga a mouseului (cu aratatorul) si trageti peste imaginea meniului pîna devine albastra/ o marcati. Apoi apasati pe tasta dreapta a mouseului cu degetul mijlociu si salvati imaginea. Simplu de tot. Nu tre nic înregistrat, si nici salvat de la buton.

Ia acia:

Din Internet Explorer nu mere. Din Mozilla, da! Si merge direct click dreapta - Save As, fara selectare / marcare..

iaca si listuta mea:

seara de ajun

- cocktail de portocale sau rodii

- crostini cu crema de dovlecel şi creveţi

- hering afumat - aici am nevoie de idei, nu stiu ce/cum sa-i pregatesc

- millefoglie de castane si creveti

- sorbet de lamaie

- platou(ash) cu sunca, salam, jumari - cumparate (nu le-am gustat), ceapa rosie

- ceva dulce, nu stiu inca ce voi reusi, nu am facut nimic, incep sa pregatesc spre seara

duminica: pranzul indeplasare la "neamuri"

dup-aia mai vedem, in functie de ce si cat mancam pe la altii :snorting:

de Anul Nou inca nu stiu daca "jucam" acasa sau in deplasare, asa ca...

Am luat si eu 2 heringi afumati micuti.

Eu zic ca se mananca asa, cu lamaie deasupra.

Am drobul in cuptor. A fost ok cu prapurele, nu s-a rupt.

Compozitia pentru drobul de ciuperci al Danei, e gata.

Caracatita e fiarta.

Mergem mai departe.

Am luat si eu 2 heringi afumati micuti.

Eu zic ca se mananca asa, cu lamaie deasupra.

ha, ha, mai simplu de atat nici ca se putea, incercam

grazie, annette

Doamne ajuta! am reusit sa printez meniul cu modzila si inca ce usor! cu explorerul nu a fost chip!

noroc de pont! :snorting:

- hering afumat - aici am nevoie de idei, nu stiu ce/cum sa-i pregatesc

Eu mai fac o mousse: blenduiesti in robot, heringul dezosat cu un cartof fiert, branza cremoasa(caprino) si eventual 2-3 linguri de smantana de gatit(panna da cucina).

Dai la frigider si servesti pe crostoni de panie cu feliuta de lamaie deasupra.

rosiile uscate si conservate in ulei, in ce mod se pot servi simplut ca aperitiv? am o caserola in frigider careia vreau sa.i dau cep. Merge pe un platou cu masline si branza, asa simple cum sunt?

Eu mai fac o mousse: blenduiesti in robot, heringul dezosat cu un cartof fiert, branza cremoasa(caprino) si eventual 2-3 linguri de smantana de gatit(panna da cucina).

Dai la frigider si servesti pe crostoni de panie cu feliuta de lamaie deasupra.

Lily, scuze nu am vazut, din doi heringi fac trei retete, yessss

se imbogateste meniul =)) sa vad cum stau cu timpul, dar tot le fac

grazie

Btw, reteta de *familie* a mamei mele de la o matusa de-a ei citire...hering/scrumbie afumata, 1 cartof fiert 1-2 oua fierte tari,o mana de nuci ( 25 de nuci era reteta batuta in cuie...eu interpretez) , ceapa taiata fin, lamaie, ulei . ele dadeau totul prin masina de tocat carne, eu mixez totul...foarte buna tartinata. se poate jongla cu cantitatile, eventual niscai patrunjel proaspat etc....ele puneau pe un platou lung, dadeau o forma de ...peste, adaugau cap si coada taiate in prealabil...faceau "solzi* din cutit...si decorau cu jumatati de felii de lamaie si masline...

Deci................

racituri....ratza cu sarmale ( din carne de ratza :bounce: ), salata shuba si ovcors cozonacul geaninei...decizie de ultima clipa :bounce:

post-16-13247662068006_thumb.jpg

post-16-13247662357283_thumb.jpg

post-16-13247662596321_thumb.jpg

post-16-13247662794239_thumb.jpg

post-16-13247662962259_thumb.jpg

post-16-13247663725222_thumb.jpg

post-16-13247663823061_thumb.jpg

post-16-13247664475126_thumb.jpg

Musai sa le faci ca sunt dementiale :love7:..insa sa te inarmezi cu rabdare de chinez batran, ca dureaza asa mult impachetatul...Dar rezultatul e delicios...Eu le-am facut azi si cu greu ma abtin sa nu mai mananc inca unul si-nca unul :headbang:

Hehe,erau deja in cutii cand ziceam de ei,doar ca am pus poza abia azi la subiect.Pai imbatranesti pana le faci,dar cand le mananci intineresti imediat :notworthy:

Dar ai dreptate,e migaloasa treaba!Merg facuti doar asa,de gust,pentru ca facuti in cantitati industriale,spre exemplu de sarbatori,cer multe maini la lipit,multe si rapide.

Sarbatori fericite tuturor si bravo pentru toate pregatirile!

Noi am avut un meniu combinat, traditional - saleuri, mezeluri, sarmale, cozonac si mai putin traditional - rulada de carne cu salvie si chorizo servit cu sos de cranberry si supa crema de doua feluri de telina.

Poze nu prea am, vreau doar sa va arat supa crema cu model de bradut :pupic: .

post-257-13250874642232_thumb.jpg

si "nins" cu parmezan

post-257-13250878640549_thumb.jpg

Hai ca e usor, numai sa incepi!! :pupic:

Nu-mi zi de doua ori :( :hug: !

Noi am avut un meniu combinat, traditional si mai putin traditional. Poze nu prea am, vreau doar sa va arat supa crema cu model de bradut.

Frumos bradut! Cu ce l-ai facut?

Noi am avut un meniu combinat, traditional si mai putin traditional. Poze nu prea am, vreau doar sa va arat supa crema cu model de bradut.

Frumos bradut! Cu ce l-ai facut?

Cea alba e supa crema de telina radacina, iar cea verde e din telina tulpina si spanac.

Foarte frumos bradutul, dar tot nu mi-e clar cum ai reusit sa-l faci asa frumos??!!!

Foarte frumos bradutul, dar tot nu mi-e clar cum ai reusit sa-l faci asa frumos??!!!

Esti o draguta. Merci!

Nu-i mare lucru ... Peste supa alba am pus in mijlocul farfuriei cateva linguri de supa verde, dupa care am tras cu scobitoarea urme din mijlocul supei verzi spre exterior. Cum supele sunt consistente amandoua, nu s-au amestecat si direle de verde au ramas.

Ria, minunata ideea bradutului...brava.

Merci Stella!

As fi vrut sa pun si niste ardei rosu taiat mic, mic ... sa imite globurile, dar nu l-am pregatit din timp si n-am mai vrut sa-i las pe musafiri sa mai astepte.