Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Meniul / Masa festiva de Craciun

Featured Replies

Zerda, Pisco, frumoase preparate.

Pisco, felicitari, ce veste frumoasa.Sarcina usoara viitoarei mamici si tie corason strong ca trebuie sa ai grija de fasolica;)

In primul rind, felicitari Picotel!

In al doilea, multumesc celor care si-au facut timp si-au postat aici retete, idee, creatii, si de la care m-am inspirat si-acum si de-a lungul anilor.

Atasez si io vo' doo poze cu meniul de Craciun; am avut vreo 20 de invitati, asa ca totul a fost bufet:

post-68-13567275193266_thumb.jpg

care a constat in salata boeuf, (facuta cu vita, ca de porci aveam sa ne saturam) si decorata dupa o idee vazuta pe aici pe undeva

post-68-13567276027316_thumb.jpg

crochete din carne de curca si bulete de cascaval, aranjate dupa o idee de-a lui Paradis

post-68-13567277361592_thumb.jpg

racituri, si alea tot de curca

post-68-13567278055831_thumb.jpg

rulade (una cu pate si ciuperci, una cu brinza)

post-68-13567278814152_thumb.jpg

tarta cu zucchine si morcov a Anutei

post-68-13567280251938_thumb.jpg

si tortul lu' peste (reteta luata tot de pe aici)

post-68-13567281182592_thumb.jpg

Pe masa au mai fost niste "porcarii" cumparate (salamuri, cirnati afumati, pastrame), zacusca si ciuperci cu maioneza si usturoi. Si nelipsitele "brinze"

post-68-13567282782806_thumb.jpg

Felul "doi" am servit friptura de porc si cirnati, cu muraturi. Pe astea nu le-am pozat....

post-68-13567277473621_thumb.jpg

Desert:doar fursecuri, fructe, si un panettone, cumparat.

post-68-135672857476_thumb.jpg

post-68-13567286794438_thumb.jpg

post-68-13567287227866_thumb.jpg

Ariel, bucate care mai de care mai gustoase!

Toate-mi plac incepind cu ruladele care arata super, raciturile, dulciurile si binenteles ma bucur ca ai avut pe masa si tarta sarata =))

Foarte frumoasa salata, ornata asa imi place tare mult!

Piscotel, felicitari viitoare bunica! sa fie intr-un ceas bun vestea, sarcina usoara mamei si un bebe sanatos si... papacios :D

Ariel, foarte frumos pregatit totul, iar ornarea aia cu morcov e excelent executata =))

Ariel ,

Superb bufet !

Imi place tot ,dar absolut tot ce ai pus acolo ,iar aspectul si decorul.....iti lasa gura apa .

Bravo !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif

Ariel, imi place mult de tot totul, de Revelion vreau sa fac salata boeuf, o sa incerc sa o decorez ca tine, sper sa-mi iasa =))

Adriana, daca gasesti unde a mai fost pusa pe forum tehnica, te rog da-mi si mie link. Pare relativ simplu, dar parca vad ca ma incurc :D

Ariel, imi place mult de tot totul, de Revelion vreau sa fac salata boeuf, o sa incerc sa o decorez ca tine, sper sa-mi iasa :floare:

Adriana, daca gasesti unde a mai fost pusa pe forum tehnica, te rog da-mi si mie link. Pare relativ simplu, dar parca vad ca ma incurc :)

Nu stiu unde ai sa gasesti tehnica, dar as paria pe un morcov taiat felii în lungima cu mandolina, ajustat cu cutitul la largime constanta si oparit un minut în apa sau la abur, cît sa se înmoaie.

Manca-o-ar mama pe Ariica de creativa si eleganta! M-ai spart cu alea, ma uit aici picior peste picior!

Toate doamnele s-au intrecut pe ele insele :), eu am umblat fleaura si anul asta ninic, doar curcanul soacrei mele :)

Dimineata invitata noastra ne-a facut o ciurpriza si ne-a pregatit un mic dejun suuuuuper frumoooos :) cu niste uaî

haioase, imbracate in ultima moda de la Londra :floare:

Nu stiu unde ai sa gasesti tehnica, dar as paria pe un morcov taiat felii în lungima cu mandolina, ajustat cu cutitul la largime constanta si oparit un minut în apa sau la abur, cît sa se înmoaie.

Asa o sa fac :floare:

Ariel, bucate care mai de care mai gustoase!

Toate-mi plac incepind cu ruladele care arata super, raciturile, dulciurile si binenteles ma bucur ca ai avut pe masa si tarta sarata :)

Foarte frumoasa salata, ornata asa imi place tare mult!

Tarta aia a fost un succes!

Ariel, super pregatiri. Imi place tot ce ai facut.

Daca am avut profesori buni...

Ariel, imi place mult de tot totul, de Revelion vreau sa fac salata boeuf, o sa incerc sa o decorez ca tine, sper sa-mi iasa :)

Iti iese, ca nu-i greu!

Ariel ,

Superb bufet !

Imi place tot ,dar absolut tot ce ai pus acolo ,iar aspectul si decorul.....iti lasa gura apa .

Bravo !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif

Merci, Piscotel!

Ariel, foarte impresionat! Imi plac toate bucatele, pregatelile, aranjamentele... pur si simplu frumos, frumos! :floare:

Multumesc Maya! Venind de la tine, comentariul asta face mult pentru mine :notworthy:

"Tehnica" e cam mult zis...Eu am fiert doi morcovi, pe ai mai mari in diametru si mai lungi pe care i-am avut. Fiert "al dente" sau chiar mai tarisori. Dupa care am taiat 9 felii lungi....4 le-am pus perpendiculare una peste alta sa fac "crucea"; celelalte 4 le-am indoit ca sa creez funda, iar deasupra am facut un "mot" dintr-o felie taiata in doua si "rulata" in cerc. M-am jucat cu ele pe masa, si cind am fost fericita cu rezultatul(lungime, bucla, etc) le-am transferat pe salata.

Manca-o-ar mama pe Ariica de creativa si eleganta! M-ai spart cu alea, ma uit aici picior peste picior!

Toate doamnele s-au intrecut pe ele insele :appl:, eu am umblat fleaura si anul asta ninic, doar curcanul soacrei mele :D

Lori scumpa, te pupez. Creatica nu-s, am mers pe principiul "monkey see, monkey do" :rolleyes: si uite ce-a iesit. :tongue3:

G-A(:notworthy:riel/a...splendid arata totul, si tare dichisite mai sunt cele bucate .

Ti-ai rasfatat musafirii, si ne-am clatit si noi ochii uitandu-ne aici la poze.

Lorica faine oo-le londineze.

G-A(:floare:riel/a...splendid arata totul, si tare dichisite mai sunt cele bucate .

Ti-ai rasfatat musafirii, si ne-am clatit si noi ochii uitandu-ne aici la poze.

Lorica faine oo-le londineze.

Sar'na Stella!

Adriana, daca gasesti unde a mai fost pusa pe forum tehnica, te rog da-mi si mie link. Pare relativ simplu, dar parca vad ca ma incurc :blink:

Nu stiu daca e sau nu tehnica pe undeva, mi-am lasat 2 morcovi mari intregi de la fiertul celorlalte pentru salata si ma gindeam miine sa le tai fisii lungi cu ala cu care se curata cartofii si apoi sa incerc sa ii modelez asa.

Adriana, daca gasesti unde a mai fost pusa pe forum tehnica, te rog da-mi si mie link. Pare relativ simplu, dar parca vad ca ma incurc :blink:

Nu stiu daca e sau nu tehnica pe undeva, mi-am lasat 2 morcovi mari intregi de la fiertul celorlalte pentru salata si ma gindeam miine sa le tai fisii lungi cu ala cu care se curata cartofii si apoi sa incerc sa ii modelez asa.

s-ar putea sa fie prea rigide crude, poate-ar tb date intr-un fiert.

Ma gandeam si eu, dar sunt suficient de lungi morcovii?

Cum spuneam, Adriana, eu i-am lasat mai "al dente" ca mi-a fost frica sa nu se rupa daca-s fierti de-a binelea. Pina la urma, mai fierbi un morcov daca se rup, ca asta-n 10 minute e gata.

Lori scumpa, te pupez. Creatica nu-s, am mers pe principiul "monkey see, monkey do" :) si uite ce-a iesit. :)

Definitely monkey business, sweetheart! You monkey?!?1 Me a bigger one :)

Dupa care am mai crosetat azi: chiftelute de curcan in maioneza de casa cu ceapa dulce:

Si doua tonturi, respectiv eternul si mega-apreciatul tort cu trei feluri de ciocolata, trai-r-ar ani muuuulti cea care a pus reteta acum multi ani! :)

Si, evident, ca nu putea sa treaca anul fara fanta-mega-super-deliciosul tort de familie, tort cu foi de bezea :), pe care probabil ca ne vom bate maine. Apreciati va rog arta futurista, ca azi a chinuit rau talentul pe un colocatar de-al meu :) Si gata frate cu destrabalarea, pana la revelionu' viitor pauza, ceai verde si...alearga, Lola, alearga!

Frumos curcanul si maaaareeee!

E draguta soacra ta!

Soacra mea este o femeie tare bonoma, multumesc!

Aici ne pregateam de prajitura si cafeaua traditionala in dupa-amiaza de Craciun. La nemti este o traditie duminica ori in zilele de sarbatoare sa se serveasca intre 2 si 5 dupa-amiaza prajitura cu cafea.

post-12-13569039382057_thumb.jpg

Lori mama, tu duci ideea de "monkey business" la nivel de arta!

Jos palaria!

Sunteti niste artiste desavarsite! :)

De bucatele traditionale romanesti s-a ocupat in exclusivitate Mammaroatta. Si s-a achitat mai mult decat onorabil.

Eu am onorat doar comenzile speciale ale fetitei venita acasa de sarbatori.

In sapte zile - toate festive si incredibil de fericite pentru mine - am preparat, de multe ori impreuna cu ea, cateodata doar ghidand-o:

Supa miso

Supa crema de dovleac, ghimbir, lapte de cocos si alte nebunii asiatice

Supa crema rece de avocado

Supa de gaina-batrana de la tara cu taitei de casa - Penicilina evreiasca :)

Yorkshire pudding

Chiken tikka masala

Insalata capresse

Guacamole

Home made spicy corn tortilla chips

Home made bresaola (pastrama de vita)

Chinese Chicken Chop Suey

Zucchini la grill marinati

Dorayaki pancakes

Uova in purgatorio (oua in Purgatoriu)

Melci - Escargots à la bourguignonne

Penne cu midii, untdelemn, usturoi, patrunjel, vin