Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Azi, eu ceva cu adevarat simplu, clafoutis cu cirese:

Foarte bine arata!

ce reteta ai facut?????? spionez blatul de deasupra ca este altfel di imi place.

O reteta de pe net, habar n-am a cui, ca am citit mai multe si m-am oprit la asta ca aveam o cutiuta de frisca pe care o tot mutam in frigider...

2 oua, 100 g zahar, spumate bine, apoi 200 g frisca lichida, 100 grame faina, 2 plicuri zahar vanilat . Toate turnate peste ciresele fara samburi, puse intr-un vas rotund de yena, uns cu unt. Cuptor preincins, 180 grade, 15 minute a durat la mine. Blatul ala de sus, de care zici tu, s-a " ales" in timpul coptului.

Simplu de tot , ca pentru mine... :)

Faina reteta, mi-o notez si eu.

Cerra, te urmaresc pas cu pas :occasion15:

Pentru ca mai aveam cirese, dar vroiam si ceva cu branza, am facut briose cu cirese si toping de branza cu frisca.

post-508-13720733240663_thumb.jpg

post-508-13720733364142_thumb.jpg

Budinca de lamaie de la plic (mnoa, nu-s perfecta... :occasion15: )cu cirese. Din lipsa de timp si din cauza de caldura mare.

Arata de-ti vine sa-l prepari imediat, sa ai sansa sa-i simti si gustul care cred ca e super

Si nu mai zic nimic de briose ca tu esti mama lor, am zis!

De-aia am si editat, ca sa zic! :occasion14:

Strudel cu branza dulce

Ce bine arata...mi-era si mie dor de asa ceva, cum ai facut aluatul?

Gelutza,

N am mai avut timp sa fac aluat,ptr ca am facut in mare graba strudelul... am trimis baietii sa cumpere branza dulce de vaca sa fac repede un desert cu branza si caise.Dupa dupa lungi convorbiri tel de care branza sa cumpere ,in loc de 500gr au luat 1kg jumate,cate 1 punga de la cate o firma fiecare. Asa ca, am facut desertul si la prietena mea am gasit in congelator o foaie de aluat 400gr ptr foietaj,pe care am lungit'o sa pot face 4 strudele cu branza cumparata.

Am zis povestea strudelului facut. De obicei, fac aluat impachetat ptr foietaj,daca n am timp cumpar dar de foietaj nu de placinta ptr ca iese mai buna placinta cu cel de foietaj intins cu sucitorul nu lasat asa cum este in pachet.

Desertul din branza dulce de vaci cu caise si scortisoara.

post-1316-13721534336987_thumb.jpg

post-1316-13721534426517_thumb.jpg

Cerra, te urmaresc pas cu pas :floare:

Pentru ca mai aveam cirese, dar vroiam si ceva cu branza, am facut briose cu cirese si toping de branza cu frisca.

Foarte frumoase briosele!

Sa sti ca si eu te urmaresc :P

Cerra,cum ai facut desertul?arata tare bine si ar merge cu niste capsuni,ca tot a inceput sezonul si la noi

Cerra,cum ai facut desertul?arata tare bine si ar merge cu niste capsuni,ca tot a inceput sezonul si la noi

reteta este la Monti.Asta am facut`o doar in alta forma si am pus caise in ea si zahar dupa gust fata de cea scrisa la monti in care am pus gem de caise si fructoza ''Desert fin din branza dulce cu gem si jeleu de caise''

Pentru pofticiosi :D

turte taranesti unse cu pecmez(magiun/povirla din prune).

post-1316-13724389851316_thumb.jpg

Chocolate Expresso Mascarpone Chessecake, un titlu lung si sofisticat, un chessecake care mi-a dat putin de furca :D

Nu credeam ca va iesi ceva avand in vedere ca am improvizat mult in reteta, in lipsa unor ingrediente sau in cantitati insuficiente.

Pana la urma e comestibila :D

Poza facuta chiar acum, in graba, la lumina becului :

post-1184-13724508143336_thumb.jpg

Koral,

Imi faci o pofta de nu stiu cum sa iti spun :)

eu.....

Ziua si noaptea cu visine

post-1316-13725993430161_thumb.jpg

Pentru pofticiosi :)

turte taranesti unse cu pecmez(magiun/povirla din prune).

post-1316-13724389851316_thumb.jpg

Oho gem de prune, pecmez adevarat :)

iau cate-oleac din fiecare, si zi/noapte, si crema de zahar ars...doar pecmezul :) fara turte ...si tot asa, m-am delectat

iau cate-oleac din fiecare, si zi/noapte, si crema de zahar ars...doar pecmezul :) fara turte ...si tot asa, m-am delectat

De ai sti ce bun a fost pecmezul cu turta nu ai zice ca nu vrei :)

si acu vitaminizarea cum zice sotul meu

La desert seara asta avem:

compot de corcoduse acrisor

post-1316-13726162782185_thumb.jpg

compot de mere de Sampetru cu tot cu coaja acrisoare cu scortisoara

post-1316-13726162933671_thumb.jpg

Eu zic ca dupa cate turte ati poftit pe aici, merg bine compoatele mele nu?

dada, cerra, nu am dubii ca turtele sunt wow, dar eu am buba la cap...turtele le mananc natur, sau cu branza sarata si pecmezul singur :).

si din compoturi, iau din ambele, ca-mi place tot ce este acrisor.

Facui pestea de pomusoara (coacaze rosii/ribizli, sau cum le-oti zice), si deja am dat iama in borcane ...nu cred ca apuca toamna :)

Cum se face magiunul/pecmezul?

Petu, pusese kiken o reteta , riguros fara zahar, din prune brumarii sau bistritene.

Cum se face magiunul/pecmezul?

Eu il fac afara in curte cu foc de lemne in oala mare/cazan la foc mic si amestecat intruna cu un linguroi mare de lemn si fiert pina se ingroasa tare,de ramane carare cand tragi cu lingura prin el.

Se face din prune bistrite,pe care le macin inaine si le pun in oala unsa cu otet.Se face fara zahar si cum ziceam,trebuie la foc molcom si scazut bine.Tre sa scuturi lingura cu pecmezul cald si sa cada greu din lingura.Il pun fierbinte in borcane si il pun in plapuma.Mama mea punea si in vase de lut si statea foarte bine.Anul trecut nu au fost prune ,pecmezul meu este din 2011.Anul asta sunt multe prune.Poti pune intr'o cantitate smai mica de pecmez si samburi de nuci este foarte bun dar nu sta asa mult timp ca cel simplu.

Dureaza cam o zi prepararea ca facem mult eu si sora mea cand facem pecmez.

Stella si cerra va multumesc!O sa fac si eu anul asta,numai sa-mi pice ceva prune in mana,chiar de-o fii in perioada cand suntem cu santier,si tot o sa fac!