Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Eu tot zic lumii din jurul meu ca inghetata nu ingrasa si lumea ma crede. Deja am inceput sa cred si eu :tongue3: :wacko:

ei, sa zicem ca prin comparatie n-ar fi ca un tort, nu?

deci macar pe jumatate adevarat.

Cerrulina, ma destabilizezi pana si pe mine, care nu prea-s amatoare de inghetata, talentoasa mai esti! Da' la ce nu esti tu talentata!!!

Si pe una ca mine, care face toata ziua buna ziua ma destabilizeaza, am si tot mai vreau, ca dac-o face buna! :-*)))))))))))))))

Eu printre treburi grele si mari (de care nu stiu daca mai scap curand)am experimentat dulceata de pepene galben in combinatie cu mar verde, ca ma scarpina incercarile dupa ceafa cand ma uit prin pomi, prin gradina si iata ce-a iesit...

post-1400-13757979996405_thumb.jpg

Am aromat cu foarte putina scortisoara si cardamom.

O minunatie de dulceata!

Koral, vreau si eu gombotzi, eu dau prunele, da' nu vii tu sa mi-i faci? :wacko:

De tort nu mai zic nimic, vise taica! :tongue3:

post-1400-13757979996405_thumb.jpg

Poftiti la inghetata

Vanilie, ciocolata, fructe de padure, visine, lamaie, caramel, menta,toping de ciocolata.

portie mica

post-1316-13756482439136_thumb.jpg

portie mare

post-1316-13756482587647_thumb.jpg

Whoaaa,ce destrabalare :tongue3:

Si eu vreaaauuu!!! :wacko:

Vai,vai ce pofta imi faceti voi :wacko:

Placinta frecata cu mere

post-1316-13751693394975_thumb.jpg

Din aluatul ramas de la placinta am facut niste bilute pe care le`am turtit putin, le`am facut o gaurica cu degetul la mijloc si am pus merisoare uscate si le`am copt.

post-1316-13751693511324_thumb.jpg

cerra, care e reteta ta de praji cu mere? :tongue3:

Vika, daca nu ne dadeai si reteta te fugaream pana la Bratislava. :tongue3:

..................

Ai, cum sa va fac pofta si sa nu va zic care e treaba cu ele...? :wacko:

Sunt curioasa daca le-a incercat cineva?

Ca eu le-am mai facut de atunci de cateva ori (dar cu drojdie proaspata) si la fel de bune au iesit de fiecare data.

Acum, in curand, vreau sa le fac cu umplutura de nuca, ca numai asa nu le-am incercat.

Koral, vreau si eu gombotzi, eu dau prunele, da' nu vii tu sa mi-i faci? :)

De tort nu mai zic nimic, vise taica! :-*

Daca dai prunele la interval, fac io galustele.... :wacko: Pana vine Koral, o tura e deja gata! :tongue3:

Koral, vreau si eu gombotzi, eu dau prunele, da' nu vii tu sa mi-i faci? :)

De tort nu mai zic nimic, vise taica! :-*

Daca dai prunele la interval, fac io galustele.... :wacko: Pana vine Koral, o tura e deja gata! :tongue3:

S-a facut!

cerra, care e reteta ta de praji cu mere? :tongue3:

De fiecare data alt aluat cum imi da prin capsor atunci.

Asta, este facuta asa: 500gr faina, 1 ou, 100gr zahar, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 1 lingura de iaurt si 250 gr unt, un pic de sare,1 plic praf de copt. Se freaca bine faina cu untul si zaharul, apoi se pun celelalte ingrediente. Eu fac din aluatul asta tava mareeee de prajitura.

Am avut ramas aluat de tura trecuta cand am facut 2 portii de aluat, dar am facut o tava mare si una mai mica de prajitura si aluatul ramas l`am pus la congelator si azi am facut in forma rotunda de 30 cm o prajiturica cu mere.

post-1316-13758187474815_thumb.jpg

post-1316-13758187593436_thumb.jpg

Iauuu, ca nu mai pot de pofta!

Tre' sa fac si eu !

Multumiri de explicatiuni Cerra. :rolleyes:

Asta, este facuta asa: 500gr faina, 1 ou, 100gr zahar, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 1 lingura de iaurt si 250 gr unt, un pic de sare,1 plic praf de copt. Se freaca bine faina cu untul si zaharul, apoi se pun celelalte ingrediente. Eu fac din aluatul asta tava mareeee de prajitura.

Am avut ramas aluat de tura trecuta cand am facut 2 portii de aluat, dar am facut o tava mare si una mai mica de prajitura si aluatul ramas l`am pus la congelator si azi am facut in forma rotunda de 30 cm o prajiturica cu mere.

Minunata, multa umplutura si putin aluat :wub:

Merele le calesti cu zahar?

Minunata, multa umplutura si putin aluat :wub:

Merele le calesti cu zahar?

Multumesc!

Ma bucur ca iti place.Mie asa imi place cu umplutura multa. Aluatul se intinde foarte usor.

Da, calesc merele daca le tai cubulete(prajitura rotunda este cu merele cubulete calite cu zahar, scortisoara si unt ). Daca fac cu merele rase, nu le calesc doar le pun cu zahar si le storc bine. Deasupra prajiturii pun galbenus de ou. Se poate umple si cu mac, nuci, branza dulce, visine la care se adauga amidon.

Koral, vreau si eu gombotzi, eu dau prunele, da' nu vii tu sa mi-i faci? :D

De tort nu mai zic nimic, vise taica! :D

Daca dai prunele la interval, fac io galustele.... :hug: Pana vine Koral, o tura e deja gata! :hug:

Hai ca am venit cu-o prajitura , tot cu prune, ca d'astea avem si cat avem, profitam, nu c-am fi niste profitori! ;)

post-1400-13759968661276_thumb.jpg

Atat am apucat sa pozez...

In lipsa merelor (ca sa fac praji cu mere a lui Cerra), dar cu pofta de ceva dulce, am facut Yogurt Banana Cake,un chec cu iaurt si banana (adica ce-am avut prin casa):-*

post-1184-13760821524637_thumb.jpg

Pentru aniversarea de 4 luni a nepotelului meu, cappuccino chocolate cake al Ioanei.

Foarte bun, multumesc Ioana :-*

post-174-13762192573134_thumb.jpg

Ce, numai voi? Scuipati-ma sa nu ma deocheati!

In afara de cele doua portii de supa si doua portii de fasole verde, facui si desert(uri)!

Din ciclul "reciclari", facui curat intre borcanele cu dulceata si erau vreo trei jumatati de borcane cu resturi.Le-am imprietenit pe toate cu trei galbenusuri, 10 gr praf de copt si vreo 250 gr faina si-a iesit minunea asta, cu inspiratie Cerrulina:

post-73-13762327212249_thumb.jpg

post-73-13762327279785_thumb.jpg

Si, cu reteta de pe blogul Laurei Laurentiu, dulceata de zmeura.Am avut 600 gr zmeura si mi-au iesit 550 gr dulceata buna si parfumata, cu multe dintre fructe intregi!

post-73-13762328286465_thumb.jpg

Pentru aniversarea de 4 luni a nepotelului meu, cappuccino chocolate cake al Ioanei.

Arata super!

La multi ani ptr nepot!

Io prima sa nu te deochi ca bine mai arata tot ce ai facut!

Bravoooooooooo :-*

Eu asta am mincat ca nu am facut eu. Eu acu am la odihnit niste clatite cu drojdie, unt si smantana ca omul meu nu a vrut crempita lu sor`mea ca era cu lamiie nu cu vanilie.

crempita cu lamiie

post-1316-13762386130384_thumb.jpg

Am venit repede cu scoverzile mele (clatite) cu unt si drojdie

vraful

post-1316-13762489705512_thumb.jpg

fina si frageda

post-1316-13762490404438_thumb.jpg

umplute cu cioco si cu dulceata de afine

post-1316-1376249053201_thumb.jpg

Arata super!

La multi ani ptr nepot!

Multumesc Cerra, esti draguta!

De clatitele tale nu mai zic nimic :-*

Nici eu de tortul tau, sa-ti traiasca nepotelul, Cristina! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Io prima sa nu te deochi ca bine mai arata tot ce ai facut!

Bravoooooooooo :angryfire:

Eu asta am mincat ca nu am facut eu. Eu acu am la odihnit niste clatite cu drojdie, unt si smantana ca omul meu nu a vrut crempita lu sor`mea ca era cu lamiie nu cu vanilie.

crempita cu lamiie

post-1316-13762386130384_thumb.jpg

Am venit repede cu scoverzile mele (clatite) cu unt si drojdie

vraful

post-1316-13762489705512_thumb.jpg

fina si frageda

post-1316-13762490404438_thumb.jpg

umplute cu cioco si cu dulceata de afine

post-1316-1376249053201_thumb.jpg

minunate ca tot ce gasesc pe aici insa in nestiinta mea am si eu o intrebare si rugaminte

adica cum clatite cu drojdie?

te rog pui si reteta?

multumesc

Nici eu de tortul tau, sa-ti traiasca nepotelul, Cristina! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Multumesc frumos! :angryfire:

Foarte bun, multumesc Ioana :angryfire:

Sa-ti traiasca nepotelul Cristina!

La cat mai multe lunisoare dulci ca tortuletul din imagine :rolleyes: !

minunate ca tot ce gasesc pe aici insa in nestiinta mea am si eu o intrebare si rugaminte

adica cum clatite cu drojdie?

te rog pui si reteta?

multumesc

Am mai povestit si scris in urma pe topicul asta dar nu stiu pagina despre clatitele cu drojdie alea cred ca le`am facut fara unt si smantana, dar iti zic aici cum le`am facut astea.

1 pachetel de drojdie uscata, 1/2 pachet de unt topit dar nu fierbinte, un pumn de zahar, 2-3 linguri pline de smantana groasa, 4 oua intregi, 1 strop de sare,1 fiola de esenta de vanilie, faina se pune cam cate clatite doresti tu sa faci si se completeaza cu apa sa iese consistenta ptr clatite. Se amesteca totul la gramada si se lasa la odihnit in frigider minim 1/2 h. Se coc fara ulei in tigaia ptr clatite. Eu de obicei fac cam 1,200-1,300 compozitie gata preparata in vasul gradat, dar nu stiu cata faina sa iti zic ca nu am cantarit(ca si la clatitele normale trebuie sa iese compozitia finala).Mie imi ies cam 18-19 clatite.

Se pot face si fara unt si smantana. Se pune ulei si apa pe linga oua , faina si drojdie.Noua ne plac si cel mai des le fac asa cu drojdie.

In lipsa merelor (ca sa fac praji cu mere a lui Cerra), dar cu pofta de ceva dulce, am facut Yogurt Banana Cake,un chec cu iaurt si banana (adica ce-am avut prin casa):angryfire:

Vika, poate ne impartasesti si reteta, arata super bine si eu sunt fan Banana Cake!