November 9, 201312 yr comment_207962 pregatirile de Mihail si Gavril inseamna ca eu fac dulciurile si cumnata restul, asa ca am demarat actiunea cu o praji cu gem si aluat rasvedere panoramica si in sectiune va urma ... Roth, frumoasa prajitura.Si buna, sunt sigura! Dar...urmarea? Report
November 9, 201312 yr comment_207963 placinta cu mere,nu arata spectaculos ,dar e buuuna Ce-ai, fata, cu ea? Arata ff bine si-i grozav de buna, ca tot ce-i cu mere! Report
November 9, 201312 yr comment_207964 Noi, de Mihai si Gavril, Tiramisu- pentru Mihaita- Gabriel al meu ))) Sa-ti traiasca sarbatoritul! De rest, cu tine nu mai vorbesc! Uite, d-asta: = m-ai inundat in gura! Report
November 9, 201312 yr comment_207965 Koral, La multi ani pentru Mihaita! Eu, o prajitura cu ciocolata si faina de migdale, inspiratie Stella Atentie, ca-s pe drum, da? Report
November 10, 201312 yr comment_207996 Noi ne-am delectat cu 'Opera' Ufff...salivez Adevarul e...............ca e foaaaaaaaarte delicioasa,mai ales a doua,a treia zi si ma bucur c-am descoperit-o la Narnia.Daca esti fan ciocolata, fa-o ca n-ai sa regreti,la sigur! Si clar ca la noi nu mai e demult,dar am facut altceva pentru o sezatoare cu amicii ieri. Report
November 10, 201312 yr comment_207997 Noi, de Mihai si Gavril, Tiramisu- pentru Mihaita- Gabriel al meu ))) Ne-am coincis,Corina, c-am facut si eu ieri,dar la pahar.Dar tot mai apetisant arata al tau,pentru ca eu nu stiu cum ai reusit sa-l tai asa frumos,ca mie nu-mi iese oricat m-as chinui! Report
November 10, 201312 yr comment_208011 Si clar ca la noi nu mai e demult,dar am facut altceva pentru o sezatoare cu amicii ieri. Ellani - CE E ASTA?? Report
November 11, 201312 yr comment_208058 Eu, o prajitura cu ciocolata si faina de migdale, inspiratie Stella Atentie, ca-s pe drum, da? Te astept draga mea, fac si o cafea! Report
November 11, 201312 yr comment_208070 Noi, de Mihai si Gavril, Tiramisu- pentru Mihaita- Gabriel al meu ))) Ne-am coincis,Corina, c-am facut si eu ieri,dar la pahar.Dar tot mai apetisant arata al tau,pentru ca eu nu stiu cum ai reusit sa-l tai asa frumos,ca mie nu-mi iese oricat m-as chinui! Pai eu nu sunt groazav de multumita de cum arata, dar daca zici tu ca e destul de bine, ma mai linistesc. Felia asta am taiat-o dupa ce a stat peste noapte in frigider, piscoturile erau mai inmuiate, a intrat bine cutitul in ele. Vineri, cand am facut tiramisu, era tarziu deja , pe la ora 16, si am taiat-o pe la 19, prea putin apucase sa stea la frigider... M-am aventurat sa tai cu o forma din aceea patrata, de inox, dupa modelul Maya ( uitand ca Maya e numai una... ) si mi s-au tasat piscoturile, n-a fost rea, s-a mancat, dar a aratat destul de rau, ia: Report
November 11, 201312 yr comment_208071 On topic, proaspat scoas din cuptor, fierbinte... dovleac Report
November 11, 201312 yr comment_208076 On topic, proaspat scoas din cuptor, fierbinte... dovleac Apetisant dovleacul tau, bun si sanatos. Am mancat si eu de curand insa copt in felii subtiri cu sare si putin ulei de masline alaturi de branza de capra. A fost interesant. Report
November 11, 201312 yr comment_208077 Noi ne-am delectat cu 'Opera' Ufff...salivez Adevarul e...............ca e foaaaaaaaarte delicioasa,mai ales a doua,a treia zi si ma bucur c-am descoperit-o la Narnia.Daca esti fan ciocolata, fa-o ca n-ai sa regreti,la sigur! Si clar ca la noi nu mai e demult,dar am facut altceva pentru o sezatoare cu amicii ieri. Interesant si apetisant...dar reteta e posibil sa o aflam si noi? Report
November 12, 201312 yr comment_208129 Interesant si apetisant...dar reteta e posibil sa o aflam si noi? Roth,daca te referi la "Opera", reteta e postata de Narnia la "retete de dulciuri in imagini https://forum.artaculinara.ro/topic/1103-prajitura-opera/Daca nu-l gasesti, revin ulterior cu el.Daca te referi la celalalt tort,vezi ca-i raspund lui Redivivus Report
November 12, 201312 yr comment_208130 Si clar ca la noi nu mai e demult,dar am facut altceva pentru o sezatoare cu amicii ieri. Ellani - CE E ASTA?? E ceva foarte simplu,facut din ce-am avut la indemana pentru oaspeti dragi dar neprevazuti-pandispan turnat subtire in care am adaugat niste piure dintr-o banana rascoapta,'insiropat' bine cu lapte si crema din frisca batuta. Noua si amicilor ne-a placut chiar foarte mult, de altii....nu raspund Report
November 13, 201312 yr comment_208163 Am vazut muffins-urile astea pe fb la Stella si mi-au faut cu ochiul. Eu am avut marmelada de clementine. Au gust delicat, iar gemul din interior le face mai interesante. Nu au textura unui muffins, sunt mai degraba mini-prajiturele. In plus, sunt si foarte aspectoase. In concluzie, mi-au placut si am sa le mai fac. Report
November 16, 201312 yr comment_208309 Eu, brioşe cu morcovi, cu crema pasticera şi decoraţii de legume din pasta de zahăr... initial am vrut să fac doar morcovi, dar am vrut să-mi verific coloranţii Report
November 16, 201312 yr comment_208323 Koral, tu cred ca pui de o cofetarie...Sunt de revista..., nu te dezminti! Ps rusinat: Ce e crema pasticera? Report
November 17, 201312 yr comment_208333 Fain Koralinda...Dani e crema de vanilie ( lapte , oua, vanilie, faina sau amidon...) Report
November 17, 201312 yr comment_208341 Koral, dovleacul tau copt mi-a adus aminte de o reteta ca un fel de budinca de dovleac pe care as fi vrut sa o fac, dar sincer ma rezum momentan la cela mai simple mancaruri....Cat despre briose....sunt de revista !Azi a facut soacra-mea reuniune de familie si am zis sa nu ma duc cu mana goala....asa ca am purces la un tort cu crema de zahat ars, mar si pandispan, imbracat in frisca...N-am mai facut un dulce de secole asa ca ma prezint la raport: decorul e martipan de la dr oetker cu pudra de sfecla rosie si ceai matcha... Report
November 17, 201312 yr comment_208345 Multam fain, dragele mele. Crema pasticcera e , asa cum a scris Stella, o crema de vanilie, din galbenusuri, lapte, zahar si vanilie, eu am pus si 2 linguri de frisca batuta, ca aveam impresia ca nu o sa-mi ajunga... dar mi-a si ramas Si nu, nu deschid cofetarie, decat pentru musafiri Iulia Nicoleta, tare-mi place tortul tau, e tortul meu preferat... Azi, ceva simplu si eu, lapte de pasare. Sos de ciocolata pe margini, cupola de zahar ars dupa tehnica Olgutei... Report
November 17, 201312 yr comment_208355 Koral, trebuie sa-mi dai trips si pentru decorul cu sos de cioco Poza de pe fb pune tot aranjamentul mai tare in evidenta ... E super! foarte frumos tortul Iulia! Report
November 17, 201312 yr comment_208356 Daniella, pana vine Koral imi dau si eu cu parerea pe aici...decorul sosului de cioco se face cam asa.. se toarna picaturi din sos ,turnat eventual intr-o sticla de aia de kechup- pt ca te ajuta ca picaturile sa fie cat mai rotunde si mai egale ca diminesiune , la o distanta apropiata una de alta, apoi cu un betisor subtire, gen scobitoare, se trece prin mijlocul fiecarei picaturi si asa dai forma inimioarelor unite Sper ca la tehnica asta te-ai referit Report
November 17, 201312 yr comment_208359 rapid asa niste gogosi coapte ca sa scap de grasimea de la prajit. calde date cu unt si pudrate cu zahar+scortisoara altele glazurate cu ciocolata si nuca de cocos Report
November 17, 201312 yr comment_208361 rapid asa niste gogosi coapte ca sa scap de grasimea de la prajit. calde date cu unt si pudrate cu zahar+scortisoara altele glazurate cu ciocolata si nuca de cocos Tipsdaca nu sunt date cu unt topit cat sunt calde, asta pt a imita cumva prajitul ies seci, adica cele cu zahar sunt mai bune reci decat cele cu cioco, tocmai din aceasta cauza. mai exersez si mai vad. Report