Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Dupa multe tórturi si tortúri (turte, cozonaci, fursecuri, etc), e randul unei chestii un pic mai light: prajitura Fanta (fara Fanta si prafuri de budinci). Reteta mea nu avea stratul intermediar de crema din branza.

post-146-1388927876341_thumb.jpg

Dupa multe tórturi si tortúri (turte, cozonaci, fursecuri, etc), e randul unei chestii un pic mai light: prajitura Fanta (fara Fanta si prafuri de budinci). Reteta mea nu avea stratul intermediar de crema din branza.

De mult aud de prăjitura asta, însă m-am ferit tocmai din motiv de budincă și ironie de Fanta :occasion14:

Bravo, arată bine așezată cu dichis în farfurie...

Iar de la mine o negresa insiropată cu lichior de ciocolată și pudrată în două culori(punctul meu ”forte” clar ! :occasion14: )

post-1954-13889585152068_thumb.jpg

post-1954-13889585238717_thumb.jpg

Si ca sa vada Any ca nu pierde vremea cand ne impartaseste din experienta ei, iata trufele. Evident trebuie sa multumesc si Stellei si Ioanei. Deci Trufe in care am pus visine deshidratate de mine asta vara. Le-am montat in niste forme de cuburi de gheata de la Ikea.

Alaturi o rulada cu o crema inspirata din Tiramisu a l'orange al Mayei. :pupic: La cine am dus platoul au ramas tare incantati de gust bun.

post-476-1389632099569_thumb.jpg

post-476-13896321538491_thumb.jpg

Si perele in sos de vin rosu, au fost o delectare fina de sarbatori, multumesc Olguta!

post-476-13896321889679_thumb.jpg

Superb platoul Cris ! :floare:

Am citit bine rosiile in vin rosu? :floare:

La acelasi lucru ma uitam si eu acum... rosii????? :notworthy:

Superbe prajiturile, imi cam fac cu ochiul.... :floare:

Hait! M-am facut de ras profund! Habar n-am de ce am scris rosiile, evident sunt pere. Si sunt extrem de bune fierte in sos de vin rosu alaturi de parjiturica Olgutei. Foxyy, te rog corecteaza tu prostia mea.

Multumesc de aprecieri!

Hait! M-am facut de ras profund! Habar n-am de ce am scris rosiile, evident sunt pere. Si sunt extrem de bune fierte in sos de vin rosu alaturi de parjiturica Olgutei. Foxyy, te rog corecteaza tu prostia mea.

Multumesc de aprecieri!

Gata, s-a rezolvat, am corectat neatentia! :rolleyes:

• 2 weeks later...

Si ca sa vada Any ca nu pierde vremea cand ne impartaseste din experienta ei, iata trufele. Evident trebuie sa multumesc si Stellei si Ioanei. Deci Trufe in care am pus visine deshidratate de mine asta vara. Le-am montat in niste forme de cuburi de gheata de la Ikea.

Alaturi o rulada cu o crema inspirata din Tiramisu a l'orange al Mayei. =)) La cine am dus platoul au ramas tare incantati de gust bun.

Si perele in sos de vin rosu, au fost o delectare fina de sarbatori, multumesc Olguta!

Super arata, Cris, dar zau daca imi amintesc sa fi postat vreo reteta de pere in vin :-* Ma bucur ca te-am inspirat oricum :-*

Cum arata trufele alea... :cheers:

Panna cotta Adrianei :D :toothy9;

Bravissima :)

Multumesc! Adriana, tu esti mama multor retete din tabloul culinar romanesc :D :D

Mai ce bine ma simt intre voi, aici pe forum :)

Prajitura cu dovleac,ciocolata si nuca, facuta ieri.

O reteta tare buna, pe care am gasit-o in ''cartea de bucate online'', a Laurei A.

post-1184-13907742847838_thumb.jpg

Neshte,neshte' :love7: gogoshoaie,sau turtite prajite in ulei sau langosi,nu stiu nici eu...bunica mea asa ne facea :love7:

post-405-13908313310378_thumb.jpg

post-405-13908313394423_thumb.jpg

post-405-13908313466431_thumb.jpg

Statul imi face pofta de dulce, asa ca am comis clatite putin mai altfel.Adica doar din faina din fulgi de ovaz , apa si putin zahar vanilat home made.

Sunt o idee mai groase ca cele clasice,dar si foarte pufoase si aerate.Pe o parte am presarat fulgi de ovaz si cranberries inainte de a le intoarce.Cranberries devin crocantele.

[center]post-479-13909080408032_thumb.jpg[/center]

si le-am servit cu banane si caise uscate caramelizate

[center]post-479-13909080988188_thumb.jpg[/center]

Statul imi face pofta de dulce, asa ca am comis clatite putin mai altfel.Adica doar din faina din fulgi de ovaz , apa si putin zahar vanilat home made.

Sunt o idee mai groase ca cele clasice,dar si foarte pufoase si aerate.Pe o parte am presarat fulgi de ovaz si cranberries inainte de a le intoarce.Cranberries devin crocantele.

Abia am mancat, dar ma scurg pe sub masa..... :floare: :floare: :pupic: :) :) :)

Alaturi o rulada cu o crema inspirata din Tiramisu a l'orange al Mayei. :thumleft: La cine am dus platoul au ramas tare incantati de gust bun.

Super arata, Cris, dar zau daca imi amintesc sa fi postat vreo reteta de pere in vin :crying: Ma bucur ca te-am inspirat oricum :unsure:

Olguta am luat de aici reteta Si am tinut sa-ti multumesc pentru ca au fost tare bune si evident si tortuletul :toothy6:

post-479-13909080408032_thumb.jpg

post-479-13909080988188_thumb.jpg

pe langa celelalte motive de admiratie : ce masa frumoasa ai!

Abia am mancat, dar ma scurg pe sub masa..... :angryfire: :snorting: <_< :floare: :cheers: :wacko:

nu te scurge, cand mai aveti drum pe aici va invit la o clatita si nu numai

pe langa celelalte motive de admiratie : ce masa frumoasa ai!

mercic redi.mi-ar place sa am o masa asa, dar nu e masa ci o tava din lemn :)

Abia am mancat, dar ma scurg pe sub masa..... :snorting: <_< :floare: :cheers: :wacko: :)

nu te scurge, cand mai aveti drum pe aici va invit la o clatita si nu numai

Noi am veni cu draga inima, dar uite ca nu apucam... Mai vedem la vara ce-o fi sa fie. :angryfire:

Alaturi o rulada cu o crema inspirata din Tiramisu a l'orange al Mayei. :angryfire: La cine am dus platoul au ramas tare incantati de gust bun.

Super arata, Cris, dar zau daca imi amintesc sa fi postat vreo reteta de pere in vin :wacko: Ma bucur ca te-am inspirat oricum <_<

Olguta am luat de aici reteta Si am tinut sa-ti multumesc pentru ca au fost tare bune si evident si tortuletul :snorting:

Ah, de pe blog :floare: Ma bucur ca te-am inspirat. Tocmai ce pun la cale ceva bun cu pere, stai pe-aproape :)

Eu, cupcakes cu ciocolata :cheers:

post-90-13910803776387_thumb.jpg

Ah, de pe blog <_< Ma bucur ca te-am inspirat. Tocmai ce pun la cale ceva bun cu pere, stai pe-aproape :cheers:

Eu, cupcakes cu ciocolata :floare:

Iaca alta cu pere...... :angryfire: Cum s-a scurs glazura, asa ma cam scurg si eu....... :snorting: