February 3, 201412 yr comment_212900 Dupa minunatiile postate de voi,vin si eu cu niste amarate de clatite si paste cu lapte Report
February 3, 201412 yr comment_212911 Destiny...mare pofta de clatite mi-ai facut tu cu poza ta...de multe ori ne pierdem in deserturi/dulciuri sofisticate si uitam cat de buna e simplitatea.Multam de idee..o sa prestez si eu cat de curand. Ramy..La Multi Ani! pt sot, tot ce va doriti sa vi se intample si multe lucruri bune pe deasupra. Zozo...acu ce sa faci si tu..timp ai, chef ai...fane in ciuda..nu de alta, doar sa din prietenie. Acum ca sa te iert da si tu reteta de foaie de post ca tare bine arata in poza....noroc cu telefonul, ca daca o faceai cu aparatul papam ecranul la leptop nu alta. Placinta cu mere, sub orice forma e la mare cautare la noi in casa, iar foaia ta pare foarte interesanta. Acum gata cu laudele si plecaciunile catre voi dragutelor si vin si eu cu incununarea evenimentului din acest week-end, ziua nepotelului, adica tortul.in timpul ornatuluisi finalul a fost apreciat si asta e cea mai buna dovada ca nu am muncit in zadar. Report
February 3, 201412 yr comment_212912 Eu zilele trecute - Poire Belle Helene - pere posate cu sos de ciocolata si tuile de migdalePot sa comand si eu una..macar cea inceputa?te rog....minunat si rafinat. Report
February 3, 201412 yr comment_212913 La cererea lui Mr.Ramy,astazi pentru ziua lui de nastere,tortul Pavlova. Uite ceva cu adevarat deosebit..asta da bezea si tort...clar mai am de exersat. Report
February 3, 201412 yr comment_212914 Roth, superbe bezelele, eu n-am curajul sa mai fac, dupa mai multe esecuri... poate daca mi-oi lua vreodata cuptor electric sa reconsider ideea Si eu am vazut zambile, ca Moatza, cred ca ne lipseste primavara, Moatzo! Eu aseara, scoase azi din forme, minicheesecake cu stafide in ciocolata- varianta la rece, cu gelatina, ca cea a Daniellei, coapta in cuptor... mai studiez problema si-mi fac curaj Koral, or fi fost bezelele mele de efect la copii de 2-3 ani fiindca pe ei ia incantat forma/culoarea dar daca ma uit la ce ai tu aici...deja sunt si eu cam tot pe la 2-3 ani ca si experienta/reusite.Asta da prestare. Bravo. Report
February 3, 201412 yr comment_212915 Inainte de ''noapte buna'' va las ceva dulce, tort de vin cu crema mascarpone, nuci si migdale: Report
February 4, 201412 yr comment_212924 Acum gata cu laudele si plecaciunile catre voi dragutelor si vin si eu cu incununarea evenimentului din acest week-end, ziua nepotelului, adica tortul.in timpul ornatuluisi finalul a fost apreciat si asta e cea mai buna dovada ca nu am muncit in zadar.La cum arata si cu cat drag l-ai facut, clar ca a fost apreciat! Report
February 4, 201412 yr comment_212926 Dupa minunatiile postate de voi,vin si eu cu niste amarate de clatite si paste cu lapteAaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh, nuuuuuuu, nu-mi faci pofta. Deloc. Ce daca am avut sambata clatite???????? Tot zic eu ca fac paste / orez cu lapte si tot n-apuc....... Report
February 4, 201412 yr comment_212927 Inainte de ''noapte buna'' va las ceva dulce, tort de vin cu crema mascarpone, nuci si migdale: Zici si reteta, pliiiiiiiiz!!!!!!! Poza e de revista! Report
February 4, 201412 yr comment_212935 Zozo...acu ce sa faci si tu..timp ai, chef ai...fane in ciuda..nu de alta, doar sa din prietenie. Acum ca sa te iert da si tu reteta de foaie de post ca tare bine arata in poza....noroc cu telefonul, ca daca o faceai cu aparatul papam ecranul la leptop nu alta. Placinta cu mere, sub orice forma e la mare cautare la noi in casa, iar foaia ta pare foarte interesanta. Uite, Roth, aici: https://forum.artaculinara.ro/topic/3325-foaie-de-placinta-de-post/ Apa, faina, ulei, otet, sare si praf de copt!Deja esti artista, nu mai fi modesta.!Tortul ala....https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Report
February 5, 201412 yr comment_213041 In primul rand bravo tiuturor.La multi ani domnului Ramy , si sa va fie de bine frumusetea de Pavlova. Report
February 5, 201412 yr comment_213096 Prajitura cu cocos a lui Any' Aici,eu am copt in tava mare,apoi am taiat-o patratele,pe care le-am taiat in 2 ,insiropat ,pus in mijloc crema fiarta,si deasupra trantit in cap ciocolata topita (pe sistemul meu cu o mana prestam cu o mana tineam telefonul la ureche cu Zoaza' asa ca nu va asteptati la cine stie ce opere de harta' ) ia poza de grup (inca sunt calde trebuie sa mai stea la rece Report
February 5, 201412 yr comment_213101 Prajitura cu blat de mac si crema de vanilie - sursa aici Report
February 6, 201412 yr comment_213131 Prajitura cu blat de mac si crema de vanilie - sursa aiciAm facut si eu ceva similar, dar tot te rog sa ne traduci reteta. Pliiiiiiiz! Arata nemaipomenit! Report
February 6, 201412 yr comment_213142 Am deschis subiect aici https://forum.artaculinara.ro/topic/4769-prajitura-cu-blat-de-mac-si-crema-de-vanilie/ .... nu stiu daca am incadrat unde trebuie sau daca am pus prea multe poze.... Accept critici Report
February 6, 201412 yr comment_213146 Am deschis subiect aici https://forum.artaculinara.ro/topic/4769-prajitura-cu-blat-de-mac-si-crema-de-vanilie/ .... nu stiu daca am incadrat unde trebuie sau daca am pus prea multe poze.... Accept critici Am mutat-o la dulciuri in imagini, adica aici. Din cate-mi aduc eu aminte, seamana cat de cat ingredientele. Si daaaaaaaaa....... e o prajitura nemaipomenita, care le place si celor mari, dar si celor mici. Report
February 6, 201412 yr comment_213154 Multumesc! Acum mi-am adus aminte (mai bine) - eu am facut-o cu nuca, in loc de mac. Cu mac am facut alta, cu un singur blat. Ambele-s belea!Ia sa caut eu retetele acasa si sa vad daca-s diferente mari. Daca da, e musai s-o fac si pe asta. Report
February 6, 201412 yr comment_213190 Cauta bine! Mi/ar place sa incerc si varianta cu nuca O caut. Incerc sa fac si poze, ca s-o postez. Report
February 7, 201412 yr comment_213366 Eu, mai multe chestii amestecate... Poza cu silicoane de la Daniella, poza cu cutia de-am facut-o azi noapte din cauza de insomnie, si poza cu trufele Stellei, decoratii de la Stella si Daniella... Report
February 7, 201412 yr comment_213371 Un mare bravo colectiv!! +1 si de la mine! Koral, esti o harnicuta!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif Report
February 7, 201412 yr comment_213379 Inainte de ''noapte buna'' va las ceva dulce, tort de vin cu crema mascarpone, nuci si migdale: Zici si reteta, pliiiiiiiiz!!!!!!! Poza e de revista! Multumesc Foxy Scuze de intarziere, am mai fost pe aici dar mi-a scapat postul tau.Uite si reteta:Ingrediente: Blat: 250 g faina, 250 g zahar, 1 plic zahar vaniliat, 200 g unt, 1 lingurita cu varf de praf de copt, 1 lingurita rasa de scortisoara,1 lgta rasa de cacao, 100 ml vin rosu dulce, 4 oua.Creama: 250 g mascarpone, 2-3 linguri de zahar pudra, 1 ou, un praf de sare, 50 g nuca macinata marunt.Sirop: apa 100-150 ml , zahar 2-3 linguri, 1-2 lg de vin rosu.Decor : fulgi de migdale, prajiti.Preparare: Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul si zaharul vaniliat. Dupa ce zaharul s-a topit se adauga cacaua si scortisoara . Se mixeaza. Urmeaza a fi adaugate cele 4 oua pe rand, mixand dupa fiecare. Daca vi se pare compozitia taiata, nu va speriati, nu e nici o problema. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia de unt in trei ture amestecand bine dupa fiecare adaugare cu o paleta. La final se toarna si vinul si se omogenizeaza totul. Compozitia de blat obtinuta se toarna intr-o forma de tort acoperita cu hartie de copt. Forma sa nu fie mai mare de 26 cm. Se da la cuptor pana ce blatul e copt, il puteti testa cu scobitoarea. Se lasa in forma sa se raceasca complet timp in care se prepara siropul si crema. Pentru sirop am pus zahar intr-un ibric, pe foc, am asteptat pana s-a topit zaharul dupa care am adaugat apa si vinul. L-am lasat sa dea in cateva clocote pentru a se elimina alcoolul dupa care se da deoparte si se lasa la racit. Crema : oul se separa. Albusul se bate spuma tare cu un praf de sare. Mascarpone se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste, se adauga galbenusul dupa care se mixeaza in continuare. Cu o paleta se incorporeaza nuca macinata iar la sfarsit , cu aceeasi ustensila, se adauga albusul spuma. Amestecam usor pentru omogenizare si dam crema pentru 20-30 minute la frigider.Daca vreti mai multa crema decat am facut eu pur si simplu dublati ingredientele. Tortul racit se taie in doua. Fiecare parte de blat se insiropeaza. Se ia prima bucata de blat, se pune pe un platou, se insiropeaza, se acopera cu jumatate din crema, se pune al doilea blat insiropat, iar peste acesta se intinde restul de crema. Se da tortul la frigider pentru cateva ore iar inainte de servire peste tort se preasara fulgii de migdale prajiti in tigaie in prealabil si raciti. Report