March 15, 201412 yr comment_214981 Facuta sapt trecuta ca azi nu am facut nimic dulce, modesta mea prajiturica Baumkuchen :e aici reteta?sunt multe foi cu straturi de crema intre ele? Report
March 15, 201412 yr comment_214982 Nu, sunt doar blaturi , nici un fel de crema. Reteta eu am o am de la Phoenix insa din cate am inteles (daca am inteles bine ) ea o are de aici. Deci trebuie sa fie pe undeva pe aici reteta. Eu una nu am gasit-o. Editare : intre timp am gasit si link-ul catre praji asta:https://forum.artaculinara.ro/topic/2939-baumkuchen/ Ma ajuta cineva sa mutam comment-ul meu la topicul potrivit sau poate ramane si aici? Edited March 15, 201412 yr by Vika Report
March 15, 201412 yr comment_214983 Facuta sapt trecuta ca azi nu am facut nimic dulce, modesta mea prajiturica Baumkuchen :e aici reteta?sunt multe foi cu straturi de crema intre ele? da, da, uite aici nu are crema, dar e foarte buna sper sa nu se supere Vika pentru ca am raspuns eu Report
March 16, 201412 yr comment_214993 Facuta sapt trecuta ca azi nu am facut nimic dulce, modesta mea prajiturica Baumkuchen :e aici reteta?sunt multe foi cu straturi de crema intre ele? da, da, uite aici nu are crema, dar e foarte buna sper sa nu se supere Vika pentru ca am raspuns euNici gand, nu ma supar eu asa usor Report
March 16, 201412 yr comment_214994 Amarate? Mie mi se par foarte frumoase, foarte primavaratice Eu va servesc cu o prajitura cu dovleac. Asta e cumva facuta dupa reteta Laurei Adamache? Ca seamana f.bine : cioco,nuca si dovleac.Am facut-o si eu si e bunaaa, se mananca repede Report
March 17, 201412 yr comment_215012 Chec cu branza nu stiu cat e de bine tradus ... cream cheese pound cake Prea bine arată! Când ai timp poți să scrii și rețeta? Please! Fără poze dar voi mă credeți pe cuvânt Prajitura fragedă cu cocos by Anny și Tarta cu dulceață by Anny . Le făcui normale pentru că erau de măritat. Au zburat imediat, lucru care m-a bucurat. Acum trebuie să-mi fac și eu ceva monti... oare ce? Nu știți voi? Report
March 17, 201412 yr comment_215015 Sorina , uite reteta de chec cu crema de branza- 120 g unt, 200 g crema de branza (Philadelphia sau orice varianta va convine), 6 oua , 350 g zahar, 300 g faina, o pastaie de vanilie, 1/4 lingurita cream of tartar Untul la temperatura camerei se amesteca cu crema de branza, se adauga 260 g zahar si se mixeaza bine. Se adauga pe rand cate un galbenus de ou , mixand bine dupa fiecare. Se desface pastaia de vanilie , se scot bobitele si se adauga la compozitie. Se adauga treptat faina , amestecand bine pentru omogenizare.Albusurile se bat spuma cu cream of tartar si zaharul ramas. Se adauga la compozitia anterioara , amestecand usor, de jos in sus, pentru omogenizare.Compozitia se toarna in forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace in cuptorul preincalzit , la 180 grade , pentru cca. o ora , pana trece testul cu scobitoarea.Se lasa la racit pe un gratar, se feliaza si se serveste pudrat cu zahar sau imbatat in diverse sosuri. Report
March 19, 201412 yr comment_215112 Sorina , uite reteta de chec cu crema de branza- 120 g unt, 200 g crema de branza (Philadelphia sau orice varianta va convine), 6 oua , 350 g zahar, 300 g faina, o pastaie de vanilie, 1/4 lingurita cream of tartar Untul la temperatura camerei se amesteca cu crema de branza, se adauga 260 g zahar si se mixeaza bine. Se adauga pe rand cate un galbenus de ou , mixand bine dupa fiecare. Se desface pastaia de vanilie , se scot bobitele si se adauga la compozitie. Se adauga treptat faina , amestecand bine pentru omogenizare.Albusurile se bat spuma cu cream of tartar si zaharul ramas. Se adauga la compozitia anterioara , amestecand usor, de jos in sus, pentru omogenizare.Compozitia se toarna in forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace in cuptorul preincalzit , la 180 grade , pentru cca. o ora , pana trece testul cu scobitoarea.Se lasa la racit pe un gratar, se feliaza si se serveste pudrat cu zahar sau imbatat in diverse sosuri. Saru' mana! Report
March 23, 201412 yr comment_215183 Am facut multe dulciuri pentru ai mei ,ca tare dor le mai era ,dar din pacate n-am apucat sa postez tot.Am facut si prajitura cu bulion, nu o mai facusem de multi ani,noroc cu concurentul de la Master Chef,ca asa mi-am adus aminte de ea . Report
March 24, 201412 yr comment_215218 A dat Bunul si-am facut Catrinelul Stellinei! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Stellina! Suprba! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Ma streseaza sa fac poze cu telefonul, dar iata c-am facut! Nu stiu cat intelegeti din poza, dar gustul e excelent! Cu gem de piersici Report
March 25, 201412 yr comment_215259 Zozo, unde gasesc si eu Catrinelul Stellinei? Dincolo, pe CULI, pe FB, sau ti-o dau eu! Recunosc sincer ca eu am redus zaharul din reteta la jumate. Report
March 25, 201412 yr comment_215268 Doar din blat sau din toata reteta? Doar din blat! N-ar mai iesi bezeaua!Si-acum, uitandu-ma, dupa ce-am facut-o, am constatat c-am pus doar 4 linguri de faina in loc de 8, drept pentru care a iesit blatul mai pufos!Poate cand va aparea Stellina, s-o rugam sa aduca si aici Catrinelul! E superba! Report
March 28, 201412 yr comment_215441 Din cand in cand cica mai prepar si eu cate ceva.Ultimul desert crema de mascarpone cu piure de mango, servita cu capsuni si maracuja Report
March 30, 201412 yr comment_215468 Sorella , faina prajitura Astazi chef de dulce , asa ca am facut niste cannelloni dulci , adica umpluti cu branza dulce , merisoare deshidratate , in sos de vanilie , cu bezea deasupra ... pe "model" clatite banatene , dar fara clatite Report
March 31, 201412 yr comment_215472 Ce ti-e si cu lenea asta..... Creeaza numai minunatii. Doamnelor, deserturile pregatite de voi arata splendid. Felicitari! Report
April 4, 201412 yr comment_215592 Karolina, ce leneveala, as manca si eu niste spuma de capsuni, dar le astept pe alea cu gust adevarat.Am luat si eu capsuni,dar inca nu sunt gustoase ca cele loco, am luat si rhabarba si am comis iarasi cheesecake si sectiune Report
April 4, 201412 yr comment_215594 Karolina, ce leneveala, as manca si eu niste spuma de capsuni, dar le astept pe alea cu gust adevarat.Am luat si eu capsuni,dar inca nu sunt gustoase ca cele loco, am luat si rhabarba si am comis iarasi cheesecakesi sectiuneTu ai vreun laser ascuns prin dulap? Sau, mai noi, tartele cu rubarba se taie automat asa frumos? Poza este de revista! Report