May 15, 201412 yr comment_217158 Aah, nimic deosebit, dar exact pe placul meu(iarasi ma ingras...)Oricum, a iesit perfect pe gustul meu.(Mürbeteig cu bezea si nuci/cioco) Lecker! PeterEu ma ofer voluntar la tinut companie pe perioada ingrasarii...... Te dai mai incolo, sa vin si eu la masa? Am o vaga banuiala ca mi-ar placea la nebunie prajitura. Dai o reteta detaliata? Dau, dar numai daca cineva imi promite rezultate...poze si alte alea asa... Peter Report
May 15, 201412 yr comment_217160 Dau, dar numai daca cineva imi promite rezultate...poze si alte alea asa... PeterBiiiiiiiiiiiiiiine, pentru tine fac si asta. Promit! Report
May 16, 201412 yr comment_217223 Nu e de acum ,cred ca e de sapt trecuta, ''Prajitura cu mirodenii'' am numit-o , e ceva nou pt.mine,prima oara cand incerc asa ceva. O prajitura cu morcov,scortisoara, nucsoara,cardamon (cate putin din fiecare),cu crema mascarpone si crant de nuci, invatat aici de la Geany. Report
May 17, 201412 yr comment_217235 Peter , multumesc Foarte faina tarta cu branza. Mai ca-mi vine sa o fac si eu, asa bine arata ! Report
May 18, 201412 yr comment_217242 Peter , multumesc Foarte faina tarta cu branza. Ooh, ai si facut-o? Respectele mele. Atunci merita sa pun retete aici. Arata "lecker". Peter Report
May 18, 201412 yr comment_217245 E foarte buna si se face tare usor, o recomand tuturor celor care iubesc branza dulce.Eu nu am avut quark si am folosit branza dulce ,dar una grasa si cremoasa. Report
May 18, 201412 yr comment_217247 Nu e de acum ,cred ca e de sapt trecuta, ''Prajitura cu mirodenii'' am numit-o , e ceva nou pt.mine,prima oara cand incerc asa ceva. O prajitura cu morcov,scortisoara, nucsoara,cardamon (cate putin din fiecare),cu crema mascarpone si crant de nuci, invatat aici de la Geany. Aa!! ce fain arata,ma bucur ca ti-am dat o idee cu crantzul,chiar ieri am mancat tortul ala de la matusa ca fu' ziua lui unchiul Report
May 18, 201412 yr comment_217252 Manu si Eataly mi-au facut pofta de clatite. Am executat rapid cateva, multumesc dragelor pentru pofta. Report
May 19, 201412 yr comment_217269 Aaaaaaah...... Bine c-am mancat de dimineata. Tarta cu branza, clatite.... ce nebunie.... Report
May 19, 201412 yr comment_217330 Nu e de acum ,cred ca e de sapt trecuta, ''Prajitura cu mirodenii'' am numit-o , e ceva nou pt.mine,prima oara cand incerc asa ceva. O prajitura cu morcov,scortisoara, nucsoara,cardamon (cate putin din fiecare),cu crema mascarpone si crant de nuci, invatat aici de la Geany. Aa!! ce fain arata,ma bucur ca ti-am dat o idee cu crantzul,chiar ieri am mancat tortul ala de la matusa ca fu' ziua lui unchiul Sa sti ca si eu ma gandeam zilele trecute la tortul tau. O sa-l refac si eu candva ca tare bun a fost. Report
May 20, 201412 yr comment_217376 Am facut un compot de rabarbara, si l-am servit cu un amestec de capsuni, zmeura putin zahar si zeama de lamaie, si oleaca de smantana dubla .desert rapid, parfumat si pe gustul meu Report
May 22, 201412 yr comment_217469 Cupcakes cu fluturi de cioco pentru maine la scoala (bake sale...)... initial am vrut sa decorez cu fondant dar am zis ca merge mai repede cu ciocolata... m-am cam pacalit... Report
May 22, 201412 yr comment_217478 Cupcakes cu fluturi de cioco pentru maine la scoala (bake sale...)... initial am vrut sa decorez cu fondant dar am zis ca merge mai repede cu ciocolata... m-am cam pacalit...Arata superb! Report
May 22, 201412 yr comment_217518 Multumesc fetelor ...Carmen, e extrem de simplu: intai desenezi fluturasul pe hartie cerata/pergament, intorci hartia pe dos si desenezi conturul cu ciocolata neagra (sau cu lapte sau de care vrei, inchisa la culoare), pe urma umpli golurile cu cioco alba. Pui hartia cu cioco pe un suport (de genul ambalajului de Toblerone, eu am facut din folie de aluminiu, poti sa pui si un creion), in mijloc mai ridicat, aripile sa fie de o parte si de alta. Daca ai coloranti pentru ciocolata poti sa-i faci multicolori, dar am zis ca fiind pentru copii mai bine nu pun bazaconii. Cand s-a uscat dezlipesti hartia cu grija si... ta-dam! Report
May 22, 201412 yr comment_217523 Minunat! Multumesc pentru explicatii. Esti foarte inventiva. Musai sa incerc si eu, iti dau de stire fie ca-mi reusesc fie ca nu. De ciocolata alba ma tem, nu o topesc corect cred si uneori se fac cocoloase. Report
May 23, 201412 yr comment_217551 Minunat! Multumesc pentru explicatii. Esti foarte inventiva. Musai sa incerc si eu, iti dau de stire fie ca-mi reusesc fie ca nu. De ciocolata alba ma tem, nu o topesc corect cred si uneori se fac cocoloase. Esti o scumpa ! Ce-mi place cand mi se lauda creativitatea ! Dar tot ce am facut pana acum a fost inventat inainte ... Tehnica asta am vazut-o pe alt forum acum cativa ani, si mi-am adus aminte acum. Inclusiv modelul de fluture e "furat" de pe Internet, ca nu-s chiar asa talentata nici la desen . Cat despre ciocolata, sa stii ca si eu am avut surprize. Uneori cumpar si uit de ea si daca e mai veche atunci cred ca ies cocoloase (cateodata iau "varsata" si cum nu are ambalaj nu mai stiu cand am cumparat-o), dar nu bag mana in foc ca asta-i motivul. Cocoloase se mai fac si daca ajunge apa in ciocolata (fie si cativa stropi).Chiar si cu cocoloase, cred ca tot ies pentru ca partea de deasupra a fluturelui e cea care a fost in contact cu hartia si se niveleaza. In poza dar si in realitate fluturii par fragili, dar stratul de ciocolata e destul de gros, nici sa nu te chinui sa-i faci prea subtiri ca se rup sau se inmoaie. Iti tin pumnii sa-ti iasa, sa ne zici de rezultate!Aaa, mai era o chestie, tocmai am aflat cum se fac cornetele pentru diverse "topituri" sau creme sau ce se mai foloseste la ornat (pana acuma faceam cornete "normale", doar rasucite, si ma-nervam ca iese crema/glazura pe toate partile), nu stiu daca mai gasesc linkul, daca nu poate o sa fac in weekend poze la toata smecheria cu fluturi. Report
May 23, 201412 yr comment_217570 Esti tu modesta, conteaza sa-ti mearga mana cum se spune, adica talentul, altfel ies libelule nu flututi.Saptamana viitorae dupa ce cumpar ciocolata, imi incerc norocul, vin si iti arat ce a iesit. Ma intereseaza si pontul cu cornetul, cand ai tu timp. Vreau sa fac un tort pentru inceput e iunie, am un sarbatorit drag. Report
May 24, 201412 yr comment_217601 My Strawberry passionDesert cu capsuni, branza dulce aromata , frisca si topping de ciocolata. Tarta cu capsuni si ciocolata Report
May 25, 201412 yr comment_217603 Cerra, arata bine. Desertul cu capsuni cred ca mi-ar place.Eu ieri Tarte ala neige Peter Report
May 25, 201412 yr comment_217607 Cerra, arata bine. Desertul cu capsuni cred ca mi-ar place.Eu ieri Tarte ala neige Multumesc Peter! Salivez si eu la postarile tale si nu doar la ale tale Tarta ta arata superrrrrrrrrr Report
May 25, 201412 yr comment_217609 Si am terminat si un Schwarzwälder Kirschtorte la cerere, ptr. pruncu'. Sa-l duca maine la colegi... Peter Report
May 25, 201412 yr comment_217618 Si am terminat si un Schwarzwälder Kirschtorte la cerere, ptr. pruncu'. Sa-l duca maine la colegi... Peter Asta-i "Padurea Neagra", nu? Tocmai eram in cautare de reteta "autentica", sper ca-i si aici pe forum... Report