April 4, 201412 yr comment_215598 va citesc (zilnic), va urmaresc (din umbra:) ), dar azi am venit sa va servesc - virtual - cu o felie din ultima "creatie" dulce, pentru ca mi-a iesit o bunatate: baza din aluat fraged, strat de dulceata de afine acoperit cu blat de pandispan cu cacao (reteta de pe net era cu nutella, dar eu si nutella nu suntem pe aceeasi lungime de unda, iar crema de alune facuta de moa se terminase) Report
April 4, 201412 yr comment_215599 Vika, vreau si eu reteta!Gem si nuci pentru mine se pupa de numa'! Ce faina idee ai avut "sorella di Vika"! Ioana cheese cake-ul tau n-are blat de biscuiti, nu? E blat copt? Bris, stiu ca-s cersetoare rau azi dar vreau si reteta ta! Report
April 4, 201412 yr comment_215604 Karolina, ce leneveala, as manca si eu niste spuma de capsuni, dar le astept pe alea cu gust adevarat.Am luat si eu capsuni,dar inca nu sunt gustoase ca cele loco, am luat si rhabarba si am comis iarasi cheesecake si sectiune wow, delicios !!! Report
April 4, 201412 yr comment_215605 Vika, vreau si eu reteta!Gem si nuci pentru mine se pupa de numa'! Pe a mea iat-o : Prajitura cu nuca si gem Ingrediente: Aluat: 370 grame faina & alte 2 lg , 150 g zahar, 1 plic praf de copt, 180 g unt, 6 galbenuse, 1 lingura smantana (eu am pus iaurt), coaja rasa de la o lamaie. Spuma cu nuca : 6 albuse batute spuma , 200 grame zahar pudra, 200 g nuca macinata. Mai trebuie si : gem de prune & 1 ou batut pentru uns foaia de deasupra. Preparare: Pentru aluat se amesteca untul cu zaharul pana ce acesta se topeste, se adauga galbenusele pe rand , se mixeaza apoi, se pune faina amesteca cu praful de copt, coaja de lamaie, smantana (iaurtul in cazul meu). Se framanta un aluat care se imparte in 3 parti egale. Cu ajutorul sucitorului se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie cat e tava de mare. Daca e necesar la aluat se mai adauga putina faina. Eu am adaugat cele 2 linguri pe langa cele 370 grame faina. Sucitorul si suprafata de lucru se infaineaza si ele.Intr-o tava tapeta cu hartie se copt se pune prima foaie de aluat , se acopera cu gem de prune , se pune spuma de albuse cu nuca (preparata de dinainte astfel : albusele se bat spuma tare cu zaharul pudra dupa care se adauga nuca macinata amestecandu-se incet pt. a ramane spuma pufoasa). Urmeaza a doua foaie, se continua cu gem iar apoi spuma cu nuca, iar deasupra a treia foaie de aluat. Ultimul strat de prajitura se impunge din loc in loc cu furculita dupa care se unge cu ou batut. Se da prajitura la cuptor la aprox. 160-170 grade pana cand e coapta frumos. Report
April 6, 201412 yr comment_215621 Bris, stiu ca-s cersetoare rau azi dar vreau si reteta ta! Lilly, mai mult am "citit" poza, ca indicatia "aluat fraged, un strat de nutella peste care vine turnat un pandispan de cacao" era cam vaga, bloghetita nu dadea nici o retetaeu am facut cu retetele mele, doar ca pandispanul mi-a iesit mai dens pentru ca nu am redus cantitatea de faina cu respectiva cantitate de cacao reteta mea de aluat fraged: 300 g faina, 200 g unt, 100 g zahar, 1 ou, la cantitatile astea, uneori mai adaug faina sau scad din cantitatea de untpentru blatul de cacao am folosit 3 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina si 2 linguri - pline bine - de cacaoam intins jumatate din cantitatea de aluat fraged pe hartie de cupor, am pus foaia in tava (18 cm diam), am uns cu gem de afine (cam 1/3 dintr-un borcan de la Lidl, atata mai aveam) si am turnat blatul de pandispan, la copt cam 40 min, la 180 grade C azi intentionez sa fac iar, dar cu dulceata de portocale, sa vad ce si daca reusesc p.s. azi am fost "vorbareata" rau Report
April 7, 201412 yr comment_215667 va citesc (zilnic), va urmaresc (din umbra:) ), dar azi am venit sa va servesc - virtual - cu o felie din ultima "creatie" dulce, pentru ca mi-a iesit o bunatate: baza din aluat fraged, strat de dulceata de afine acoperit cu blat de pandispan cu cacao (reteta de pe net era cu nutella, dar eu si nutella nu suntem pe aceeasi lungime de unda, iar crema de alune facuta de moa se terminase)Super! Salvez imediat si reteta! Report
April 7, 201412 yr comment_215683 Prajitura cu nuca si gem Ingrediente: Ce mistooooo, nu se coc foile una cate una. Pentru mine are o steluta in plus reteta asta.Multumesc Vika! Multumesc Vika Lilly, mai mult am "citit" poza, ca indicatia "aluat fraged, un strat de nutella peste care vine turnat un pandispan de cacao" era cam vaga, bloghetita nu dadea nici o reteta E bun si asa,Bris! Eu am crezut ca stratul "alb" e branza, dar e mult mai interesant ce ai descris tu acolo!Grazie Bella! Report
April 8, 201412 yr comment_215707 Hello, Va pun si eu ce am prajiturit in ultima vreme budinca de gris la cuptor Ciambella dupa reteta Nigellei prezentata la Tv Paprika Report
April 8, 201412 yr comment_215710 Hello, Va pun si eu ce am prajiturit in ultima vreme budinca de gris la cuptor Ciambella dupa reteta Nigellei prezentata la Tv PaprikaArata super amandoua! Lipsesti de ceva timp, dar si cand vii pe la noi.... se vede! Report
April 8, 201412 yr comment_215712 Lipsesti de ceva timp, dar si cand vii pe la noi.... se vede! Multumesc! Nu, nu am disparut si nici nu m`am rupt cu gatelile. Report
April 8, 201412 yr comment_215752 Deci primele mele briose (formele cadonate' de Zoaza',reteta lui Any )https://forum.artaculinara.ro/index.php?/topic/1278-muffins-cu-picaturi-de-ciocolata/merci Anutza'! ,Zoaza' imi cadona si silicoane,dar cand am vazut pe astea,pe astea mi s-a pus pata prima oara promit sa folosesc si silicoanele in viitor Multumesc din suflet! Report
April 9, 201412 yr comment_215768 Geanny, foarte frumoase ti-au iesit! Bravo! Incearca si formele de silicon! Si acum, ca ai si individuale, poti sa faci si cosuletele de ciocolata si sa le umpli cu... inghetata, de exemplu! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Report
April 9, 201412 yr comment_215770 Geanny, foarte frumoase ti-au iesit! Bravo! Incearca si formele de silicon! Si acum, ca ai si individuale, poti sa faci si cosuletele de ciocolata si sa le umpli cu... inghetata, de exemplu! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gifDaa!! merci,nu ma gandisem la cosulete Report
April 9, 201412 yr comment_215771 Ciambella dupa reteta Nigellei prezentata la Tv Paprika Cerulina,asi vrea si eu reteta te rog ,cand o sa ai timp P.S E cumva Asta cu iaurt?! Report
April 11, 201412 yr comment_215892 Cerulina,asi vrea si eu reteta te rog ,cand o sa ai timp P.S E cumva Asta cu iaurt?! Nu! Am pus reteta la dulciuri Report
April 11, 201412 yr comment_215925 Merci mult arata intr-un mare fel,nu puteam sa o ratez ! Cu placere! Este super buna! Report
April 12, 201412 yr comment_215960 Prajitura cu nuca si gem Ingrediente: Ce mistooooo, nu se coc foile una cate una. Pentru mine are o steluta in plus reteta asta.Multumesc Vika! Multumesc Vika Cu mult drag!Asta mi-a placut si mie, ca o ''montezi'' in tava, o bagi la cuptor si gata. Report
April 14, 201412 yr comment_216014 Vika, o sa mi-o notez in caiet, sa fiu sigura. Nu promit, dar as vrea sa o fac de Pasti. Report
April 15, 201412 yr comment_216027 Vad ca va laudati care mai de care cu lenea, dar eu cred ca bat recordul. Maine avem la serviciu baby shower, am zis ca de data asta sa faca tort cine vrea ca eu nu ma mai stresez. Voluntari nu prea sunt, asa ca o sa faca o colega cupcakes. Tot nu m-am putut abtine sa nu bibilesc ceva, da' chiar ca-i "meniu" de lenesi...- marshmallows muiate in ciocolata (s-a vrut roz, a iesit o culoare mai... sofisticata )- rice crispies cu glazura de cioco- covrigei cu glazura de cioco- capsuni cu - ati ghicit, nu-I asa? - glazura de cioco... Report
May 5, 201412 yr comment_216621 Picea mea a cerut prajitura cu afine , dar eu in ultimul timp sunt cam lenesa si am vrut ceva rapid. Am impacat si capra si varza cu un cheesecake la rece imbracat cu dulceata de afine.Poza urata...dar nici chef de pozat nu prea mai am. Report
May 7, 201412 yr comment_216678 Picea mea a cerut prajitura cu afine , dar eu in ultimul timp sunt cam lenesa si am vrut ceva rapid. Am impacat si capra si varza cu un cheesecake la rece imbracat cu dulceata de afine.Poza urata...dar nici chef de pozat nu prea mai am.Nu stiu ce poza urata vezi tu, ca mie mi s-a umplut gura instant cu apa....... E drept ca n-am mai facut de mult terina..... m-ai adus acum aminte de ea. Report
May 9, 201412 yr comment_216820 Ce v-am mai admirat ptr. toate ce le faceti pe aici...(mai ales in perioada cind nu am avut voie) Intre Miercurea Cenusii(la nemti->Aschermittwoch) si duminica Pastelui. M-am prostit si eu. Tin un fel de dieta.Rîdeti, ca nu-i mare lucru, dar ptr. mine da. Refuz pe perioda aceea tot ce este dulce. De bere nu mai zic, ca este normal.Nici un strop de alcool. Asa ca in restul zilelor ramase.. Fac si eu ce pot. Nu ceva deosebit, dar cit de cit bun(zic eu...)Azi: la cerere: Peter Report