Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Cheesecake cu afine , nu e de azi , e de duminica seara , dar am mai salvat o felie si pentru azi

post-780-13425239921927_thumb.jpg

Izuk pls da-mi reteta de la cheesecake acesta. Am o pofta de ceva fin si acrisor asaa ca numai bun ar fi un astfel de desert.

Reteta e 2 postari mai jos. Iote-o!

Un :fuckme: pt Foxulina rapida! :)

Placinta cu iaurt

post-1316-13786686246436_thumb.jpg

banane caramelizate, inghetata cu lapte condensat, frisca, ciocolata si putin sos de afine.

post-1316-13786686625615_thumb.jpg

again

clatite cu drojdie umplute cu ciocolata

post-1316-13786686767289_thumb.jpg

cornulete cu rahat

post-1316-13786687011902_thumb.jpg

post-1316-13786687178504_thumb.jpg

Prajitura cu crema din frisca, lapte condensat, sos de afine

Am facut in graba mare prajiturica, ptr ca am fost anuntata tarziu ca avem musafiri si daca ma apucam de altceva nu terminam sa ii pot servii.

Si sa stiti ca a fost foarte apreciata chiar daca nu`i tare mandra la aspect

post-1316-13786687921311_thumb.jpg

Dupa opereta' lu' Sehe' cine mai are curaj sa piscuie?! :floare: io', normal :toothy6:

Shehe' opereta ta arata ''de revista'' :sad3:

La noi poale-n brau :lol:

Va servesc virtual doar, din pacate, cu mare drag dar grija mare la dejte' ca-s fierbinti rau,acum le-am scos din cuptor...

post-405-13790772071357_thumb.jpg

post-405-1379077217568_thumb.jpg

Nu e chiar de azi , dar mai am in frigider : Opera cake!

Arata de milioane ! Ce-as mai savura asa o prajituta acum !!

• 3 weeks later...
O tarta rustica cu prune, prestata de vreo 4 ori (in diverse variante) in ultimele 2 saptamani. Ca sa reduc cosmarul caloric, facuta cu aluat clasic de placinta (faina alba+completa, apa, putin ulei si'un praf de sare). Prunele le imprietenisem si cu niste cocos ras, ca sa se simta si dumnealor mai exotice...

post-146-13811470039313_thumb.jpg

[center]Cremeșnit a la mine :rolleyes:

post-5-13811762302224_thumb.jpg [/center]

Arata bestial .

Prajitura preferat a Omului ,dar nici ceilalti din familie nu se dau in laturi cand e vorba sa ne batem pe ea.

Eu iau foi "de gata " si fac o crema rapida cu budinci de vanilie,lapte si unt.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif

Important ca nimeni nu comenteaza si se haleste instant.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

Cum o tai sa nu se fleoshtesca ?

Eu tai foaia de deasupra si apoi o asez pe prajitura,ca altfel nu ma pricep.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/iamwithstupid.gif

• Author

[center]Cremeșnit a la mine =))

Arata bestial .

Prajitura preferat a Omului ,dar nici ceilalti din familie nu se dau in laturi cand e vorba sa ne batem pe ea.

Eu iau foi "de gata " si fac o crema rapida cu budinci de vanilie,lapte si unt.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif

Important ca nimeni nu comenteaza si se haleste instant.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

Eu tai foaia de deasupra si apoi o asez pe prajitura,ca altfel nu ma pricep.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/iamwithstupid.gif

Si eu tot asa o fac. Cu oua nici nu o ating ai mei :toothy6:

Dan e cel mai mare amator, si tot el feliaza, si reuseste foarte bine. In general el orice taie, taie bine. Ma refer ca si sunca o poate taia ca foia de ziar, si pîinea perfect dreapta, salamuri le taie subtiri, etc... Cremsnitul/crempita o taie cu un cutit cu dinti mari. Imi pare rau ca nu am fotografiat o bucata, sa fi vazut ce frumos arata :rolleyes:

se taie perfect cu un cutit electric. eu doar la cremsnit il folosesc :rolleyes:

Tot io' :scratch: imi ramasese de ieri niste aluat cu untura de la cornulete ,ca am copt doar o tava asa ca am taiat cu paharutul si am copt vreo 2 fursece' ,crema de nuci ramasa am mai frecat-o cu unt si ceva gem acrisor ,lipita cate 2,si glazurate (zahar+ cacao, putina apa si cateva patratele de ciocolata)trebuie sa se mai zvante si sa se mai imprieteneasca,cu crema,ideal ar fi pana maine,dar nu mai apuca nici un maine cu hunii mei :wacko:

post-405-13813230081676_thumb.jpg

Eu am facur galuste cu prune dupa cum am vazut la Redi aici. Au iesit foarte bune, mi-a placut mai mult asa.

Placinta cu...fructe.Ca nu stiu sa-i zic altfel!

Trei gutui, 4 mere buuune, niste staside...Iaca:

post-73-13815872011111_thumb.jpg

post-73-13815872017025_thumb.jpg

Tarta cu prune si bezea. Bezeaua am facut-o cu zahar brun, prunele le-am taiat in2 si le-am pus cu taietura in jos. A iesit foarte buna.

post-341-13820392417508_thumb.jpg

Aura mi-ai dat o ideea buna pentru weekend - arata asa de bine tarta ta!!! ;)

Merci Cristina. Norocul meu ca am avut toate gata, aluatul si albusurile de la congelator, doar le-am asamblat.

[center]Cremeșnit a la mine :love7:

Vai Maya, de cand n-am mai mancat asa ceva !!! :love3:

Un tort ca pe vremuri imi place mie sa-i spun,cu blat normal cu nuca din 6 oua,sirop de zahar ars,crema fiarta cu cacao si rom si deasupra crantz' de nuci :)

post-405-13822695647306_thumb.jpg

Din pacate e inca abea facut ,mai trebuie sa stea la rece ,ca e efectiv inca,cald :pupic:

post-405-13822695824621_thumb.jpg

post-405-13822695737802_thumb.jpg

Foarte frumoasa tarta Ela! Ce fel de blat ai facut?

Eu o placinta de branza ca aici la Gelutza, fara aluat deasupra.

E pandispan simplu.

O felie de placinta cu branza as manca acum, desi al meu a zis sa-i fac una cu mere. Cred ca maine fac totusi un cheesecake, ca am niste iaurturi care se apropie de expirare.