July 1, 201313 yr comment_201832 Iaca si tartina mea cu peltea , va las si cafeauaEu las cafeua si iau tartina cu peltea ca arata tare bine! Report
July 1, 201313 yr comment_201833 Stella si cerra va multumesc!O sa fac si eu anul asta,numai sa-mi pice ceva prune in mana,chiar de-o fii in perioada cand suntem cu santier,si tot o sa fac! Sa te tii de cuvant si sa faci pecmez ca nu o sa iti para rau la iarna si nu doar la iarna.Sa vezi ce bine pika atunci cand vrei sa faci cornuri/cornulete,prajituri umplute cu pecmez in cuptor. Report
July 1, 201313 yr comment_201834 Panna Cotta cu sos de fructe de padure. Parca imi citesti gandurile! Chiar ma gandeam si eu ca nu am facut de mult pannna cotta si iacata'te cu ea aici Report
July 1, 201313 yr comment_201836 Stella si cerra va multumesc!O sa fac si eu anul asta,numai sa-mi pice ceva prune in mana,chiar de-o fii in perioada cand suntem cu santier,si tot o sa fac! Sa te tii de cuvant si sa faci pecmez ca nu o sa iti para rau la iarna si nu doar la iarna.Sa vezi ce bine pika atunci cand vrei sa faci cornuri/cornulete,prajituri umplute cu pecmez in cuptor. Mie imi place sa-l mananc si cu branza...daaaaa,am eu gusturi mai ciudate,dar e tare bun,...si clatite...si cornuri...auuuuu,cand se coc prunele? Report
July 1, 201313 yr comment_201840 Mie imi place sa-l mananc si cu branza...daaaaa,am eu gusturi mai ciudate,dar e tare bun,...si clatite...si cornuri...auuuuu,cand se coc prunele?La toamna! Noi invatate cu taticul nostru,mancam si noi ciudat ca tine:punem in el putina smantana si punem pe clatite ,paine etc. Report
July 2, 201313 yr comment_201884 Am fost incantata sa frunzaresc topicul, sa vad ca sunteti in continuare la fel de dulci cum va stiu, nu pot spune decat ca e minunat tot ce am vazut pe ultima fila , ca nu am timp sa frunzaresc mai mult, va felicit pentru sarg si daruire, dragele mele!Eu, pentru aniversarea surorii mele dragi, doua tarte.In spatele tartelor e o poveste...o sa v-o scriu cat de repede pot;pe scurt, am fost saptamana trecuta prin zone cu populatie maghiara, unde am mancat foarte bine si mi-a ramas pe retina o tarta, era cu gem, am vrut reteta, mi s-a spus scurt ca are margarina si ou, fara cantitati si alte alea...am incercat sa o reconstitui avand mereu senzatia ca semana aluatul cu o prajitura cu coca rasa, pe care o facea mama si am facut-o si eu mai in tinerete...mi-a iesit exacat asa cum doream, mai buna chiar decat originalul care-mi furase mintile . O voi posta curand... Va doresc sa fiti dulci! Report
July 2, 201313 yr comment_201917 Am fost incantata sa frunzaresc topicul, sa vad ca sunteti in continuare la fel de dulci cum va stiu, nu pot spune decat ca e minunat tot ce am vazut pe ultima fila , ca nu am timp sa frunzaresc mai mult, va felicit pentru sarg si daruire, dragele mele!Eu, pentru aniversarea surorii mele dragi, doua tarte.In spatele tartelor e o poveste...o sa v-o scriu cat de repede pot;pe scurt, am fost saptamana trecuta prin zone cu populatie maghiara, unde am mancat foarte bine si mi-a ramas pe retina o tarta, era cu gem, am vrut reteta, mi s-a spus scurt ca are margarina si ou, fara cantitati si alte alea...am incercat sa o reconstitui avand mereu senzatia ca semana aluatul cu o prajitura cu coca rasa, pe care o facea mama si am facut-o si eu mai in tinerete...mi-a iesit exacat asa cum doream, mai buna chiar decat originalul care-mi furase mintile . O voi posta curand... Va doresc sa fiti dulci! Arata asa de bine ! Salivez de-a dreptul !Astept retetele !!! Report
July 5, 201313 yr comment_202154 Clafoutis a la Koral,numai ca eu am facut cu visine. Multumesc si eu ca ai scris reteta Report
July 6, 201313 yr comment_202156 Clafoutis a la Koral,numai ca eu am facut cu visine. Multumesc si eu ca ai scris reteta Aaaaa, pai eu nu ma mai joc asa! O sa fac si eu cu visine... Dupa ce ca ti-a iesit mai bine decat mie, si pozele tale, dupa cum remarca Aura, sunt desavarsite ! Felicitari. Report
July 6, 201313 yr comment_202170 Vika, numai cu bunatati vii! Si mereu admir pozele tale. Multumesc frumos Aura,esti o scumpa. Aaaaa, pai eu nu ma mai joc asa! O sa fac si eu cu visine... Dupa ce ca ti-a iesit mai bine decat mie, si pozele tale, dupa cum remarca Aura, sunt desavarsite ! Felicitari. Eu ma gandeam sa-l incerc si cu caise, sau chiar ananas.Multumesc frumos pentru apreciere! Ce mult conteaza o vorba buna, mi-ati inseninat ziua Report
July 7, 201313 yr comment_202252 Inghetata cioco si vanilie inainte de congelator cu sos de ciocolata Report
July 8, 201313 yr comment_202322 Cerra, mereu iti admir inghetatele! Ai pus si retetele cumva pe forum? Eu, o rulada simpla umpluta cu gem de capsuni: Report
July 8, 201313 yr comment_202323 Eu, o rulada simpla umpluta cu gem de capsuni: simplu, dar frumos! Report
July 8, 201313 yr comment_202340 Eu, o rulada simpla umpluta cu gem de capsuni: simplu, dar frumos! Perfecta, as spune mai mult decat simetrica rulada ta, Cristina! Report
July 8, 201313 yr comment_202361 Eu, o rulada simpla umpluta cu gem de capsuni: simplu, dar frumos! Perfecta, as spune mai mult decat simetrica rulada ta, Cristina! La fel zic si eu ! Report
July 8, 201313 yr comment_202362 Cerra, mereu iti admir inghetatele! Ai pus si retetele cumva pe forum? Eu, o rulada simpla umpluta cu gem de capsuni: Rulada ta, arata super bine! Am si eu in plan una ca imi este pofta. Am mai si zis pe forum cred despre inghetatele mele, dar eu le prefer astea clasice nefierte. Daca doresti cu fructe, atunci facem asa: 4 albusuri se bat spuma tare cu 1 cana (250ml) zahar se adauga fructele si se bate pina obtinem o spuma de fructe ferma.Se adauga frisca batuta se amesteca si se pune la congelator. ptr 4 albusuri 1/2litru smantana dulce ptr frisca + 4-5 linguri zahar pudra. Ptr inghetata de vanilie ptr 4 albusuri,folosim 1/2 cana zahar,1 +1/2 fiola esenta de vanilie +galbenusurile adaugate in spuma tare 1/2 litru frisca batuta. La inghetata de cacao/cafea se pot folosii doar albusurile,1/2 cana de zahar, 1/2 frisca , 4 linguri cacao neagra dizolvata in smantana ptr frisca caldutza sau ness caffe 2 linguri. Inainte de congelator, inghetata trebuie sa arate asa ca o crema groasa. In caserolele din postul meu anterior toata cantitatea care se vede este facuta din 8 oua, adica 2 portii din cate 4 oua. Stiu ca multe fete se feresc de oul crud. Asta ar insemna sa nu mai maninc niciodata spume de fructe sau inghetata. Report
July 8, 201313 yr comment_202370 Astazi am facut papanasi. Foarte buni Te cred ca foarte buni! Arata super bine Report
July 9, 201313 yr comment_202399 Si eu, si eu...am facut aseara un chec cu banane: Sa va fie de bine! Arata bine checurile Report
July 9, 201313 yr comment_202435 Eu, o rulada simpla umpluta cu gem de capsuni: simplu, dar frumos! Multumesc Aura! Report
July 9, 201313 yr comment_202436 Eu, o rulada simpla umpluta cu gem de capsuni: simplu, dar frumos! Perfecta, as spune mai mult decat simetrica rulada ta, Cristina! Multumesc, acum ca ai spus am privit-o si eu cu atentie si intradevar e simetrica Report
July 9, 201313 yr comment_202437 Cerra multumesc frumos! Retetele vin perfect pentru ca am excedent de albusuri in congelator.Cu ouale crude cumparate din magazin am si eu o problema, dar eu folosesc oua proaspete din sursa sigura. Report
July 9, 201313 yr comment_202438 Eu, o rulada simpla umpluta cu gem de capsuni:simplu, dar frumos!Perfecta, as spune mai mult decat simetrica rulada ta, Cristina!La fel zic si eu ! Multumesc! Report