Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Ce, numai voi? Scuipati-ma sa nu ma deocheati!

In afara de cele doua portii de supa si doua portii de fasole verde, facui si desert(uri)!

Din ciclul "reciclari", facui curat intre borcanele cu dulceata si erau vreo trei jumatati de borcane cu resturi.Le-am imprietenit pe toate cu trei galbenusuri, 10 gr praf de copt si vreo 250 gr faina si-a iesit minunea asta, cu inspiratie Cerrulina:

Si, cu reteta de pe blogul Laurei Laurentiu, dulceata de zmeura.Am avut 600 gr zmeura si mi-au iesit 550 gr dulceata buna si parfumata, cu multe dintre fructe intregi!

ZoazoNico, prajitura ta din ciclul "reciclari" seamana cu Figaro al meu.

In lipsa merelor (ca sa fac praji cu mere a lui Cerra), dar cu pofta de ceva dulce, am facut Yogurt Banana Cake,un chec cu iaurt si banana (adica ce-am avut prin casa):occasion14:

Vika, poate ne impartasesti si reteta, arata super bine si eu sunt fan Banana Cake!

Multumesc Giorgiana!

Reteta e mai jos, nu e cine stie ce mare grozavie, e simpla. Sper sa-ti placa si sa nu te fi asteptat la altceva:

'' Ingrediente:

220 g faina, 2 lgte praf de copt, un varf de cutit de sare, 175 g iaurt Sim, 200 g zahar mai fin, 3 oua mai mari, coaja rasa de portocala (dupa gust), 2 lgte esenta de vanilie, 70 ml ulei, 1 banana mai mare.

Preparare:

Amestecati ouale cu iaurtul, zaharul, uleiul, coaja de portocala si esenta de vanilie. Mixati pana cand s-a topit zaharul.

Amestecati faina cu varful de cutit sare si praful de copt iar apoi le cerneti.

Turnati faina peste compozitia de iaurt si oua obtinuta anterior. Pentru omogenizare am folosit un mixer pe treapta 1 la viteza.

Se torna totul intr-o tava de chec acoperita cu hartie de copt. Banana se curata de coaja si se pune , pe lung, intreaga, in mijlocul formei de chec apasand usor pe ea pana se ''scufunda'' aproape toata.

Se da la cuptorul preincalzit, la 170-180 grade, pana se coace (se testeaza cu scobitoarea, atentie insa sa nu nimeriti exact banana ) ''.

Pentru aniversarea de 4 luni a nepotelului meu, cappuccino chocolate cake al Ioanei.

Foarte bun, multumesc Ioana :occasion14:

Sa-ti traiasca nepotelul Cristina!

La cat mai multe lunisoare dulci ca tortuletul din imagine :notworthy: !

Multumesc Lili! Sa ne traiasca nepoteii si copiii!

ZoazoNico, prajitura ta din ciclul "reciclari" seamana cu Figaro al meu.

Pai, p-acolo s-a vrut a fi! Doar ca-i colorata de la dulceata si bezeaua e umeda! Dar ideea e ca ador prajiturile cu bezea, iar Figaro-ul vostru ma face sa-mi ploua-n gura doar cand ma gandesc!! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Va ametesc cu o clatita cu ciocolata si inghetata cu fructe de padure. O sa revin mintenas cu o praji cu prune, care cred ca o sa iese bine ptr ca..... am pus apa in loc de lapte. Cuiva, i s`a facut pofte acu noaptea de prajituri cu prune.

Pina una alta, luati clatita

post-1316-13765062063179_thumb.jpg

Va ametesc cu o clatita cu ciocolata si inghetata cu fructe de padure. O sa revin mintenas cu o praji cu prune, care cred ca o sa iese bine ptr ca..... am pus apa in loc de lapte. Cuiva, i s`a facut pofte acu noaptea de prajituri cu prune.

Pina una alta, luati clatita

post-1316-13765062063179_thumb.jpg

Ah Cerra, exact asta fac si eu acum :)

In cuptor am una deja, acum ma pregatesc de a doua. :)

Ah Cerra, exact asta fac si eu acum :)

In cuptor am una deja, acum ma pregatesc de a doua. :)

Bravo!

Uite eu am venit cu prajiturica :)

post-1316-13765115236581_thumb.jpg

Ma fascinati...eu inafara de fructe si inghetata cumparata de la cofetarie...nimic altceva...ah din cand in cand ciocolata.

Melc cu prune si mac :

Vika, ce poze!Minunate.!!!!!!

Bravos!

De melc nu zic nimic, ca stiu ca-i bun! :-*

Multumesc frumos Eataly :71:

Ma fascinati...eu inafara de fructe si inghetata cumparata de la cofetarie...nimic altceva...ah din cand in cand ciocolata.

Mai bine asa, eu pe langa ce apare-n pozele mele mai cumpar si ce zici tu. :71:

Iar cantarul si hainele nu prea mai sunt de acord cu asta :-*

Eu mai slabut cu dulciurile, ma satur cand ma uit la bunatatile voastre.

Totusi, ca sa nu-mi ies din mana, am facut in wee o terina cu iaurt, capsuni si cacaoa.

Pentru azi am facut o budinca di tapioca cu sos, un piure mai degraba :occasion14: din banane cu ghimbir. Pentru mine, combinatia a fost superba si foarte potrivita pentru o calda zi de vara.

post-341-13770391105862_thumb.jpg

Poza nereusita facuta in graba dar gombotii foarte buni

Poate imi trimiti si mie o portie, ca tare imi plac!!!!

Am promis ca nu mai aprind azi nici aragazul si nici cuptorul :105: ''si-uite-asa o barba-avea,si-uite-asa si-o pieptana'' :105: :105:

Placinta cu iaurt dar in compozitia de iaurt am pus si branza sarata de oiule'

Eu o fac la hectar in tava mare de aragaz ,e fierbinte

post-405-13771728308316_thumb.jpg

Si din profil

post-405-1377172824265_thumb.jpg

Si din avion :hug:

post-405-13771728170734_thumb.jpg

Geany, imi faci pofta cu placinta cu iaurt.

Pana cand o fac, poftiti la o inghetata cacao, vanilie, frisca si sos de afine

post-1316-13774144559366_thumb.jpg

Am facut aricii harnici ai lui Boni, reteta din concurs :occasion14:

Am facut un arici mai mare, fara tepini sa nu ne speriem...Am pus curmale uscate in loc de prune si zahar pudra in loc de jeleul de struguri. A iesit foarte bun, nici nu ma asteptam la altceva. ;) Merge si sub forma de tort si o sa iasa ca un cheesecake fara coacere.

Merci Boni :occasion15:

post-341-13774569385108_thumb.jpg

Tare mă bucur că v-a plăcut, aura, şi că te-ai luat şi tu după mine. Că eu tare multe idei am tot furat de la tine.
Pai suntem aici sa ne inspiram una pe alta. Si ananasul in orez tot de la tine o stiu :occasion15:

Cheesecake cu afine , nu e de azi , e de duminica seara , dar am mai salvat o felie si pentru azi

post-780-13425239921927_thumb.jpg

Izuk pls da-mi reteta de la cheesecake acesta. Am o pofta de ceva fin si acrisor asaa ca numai bun ar fi un astfel de desert.

Cheesecake cu afine , nu e de azi , e de duminica seara , dar am mai salvat o felie si pentru azi

post-780-13425239921927_thumb.jpg

Izuk pls da-mi reteta de la cheesecake acesta. Am o pofta de ceva fin si acrisor asaa ca numai bun ar fi un astfel de desert.

Reteta e 2 postari mai jos. Iote-o!