January 17, 20215 yr comment_265011 Ieri mi-am facut o pofta, va rog scuza-ți ornamentul de toata jena, dar pur si simplu nu pot sa bibilesc nimic pentru poze frumoase dar va asigur ca gustul este sublim. Am vrut un tort diplomat dar ieșea prea mare asa ca am facut blat de pandispan in forma de tarta, crema de diplomat in care am pus un complot light de piersicii din debara. Omului nu i-a mai trebuit mancare, a uitat de toate discuțiile despre meniu si a mâncat jumatate de tarta, in doua ture, in 30 de minute! Deci final de poveste, fericit! Report
January 17, 20215 yr comment_265013 Ma bucur de happy end! as minca si eu ca diplomatul mi-a placut mereu, plus piersicile nu mai spun, nu's daca alea in compot sint ca astea de aici sciroppate imi plac la nebunie, dupa aspect asa par Report
January 17, 20215 yr comment_265014 Ma bucur de happy end! as minca si eu ca diplomatul mi-a placut mereu, plus piersicile nu mai spun, nu's daca alea in compot sint ca astea de aici sciroppate imi plac la nebunie, dupa aspect asa par Este un compot de la Lidl , light, iar siropul nu este foarte dulce dar e racoritor, iar fructele sunt tari, nu moi. Mie una, imi plac de mor! Report
January 29, 20215 yr comment_265173 Dupa ce am facut greseala sa intru pe aici, m-am dus sa fac un banal de lapte cu gris...m-a potolit cat de cat. Report
February 1, 20215 yr comment_265205 Lapte cu orez, fara scorțișoară ca o urăsc, dar aromat cu zahar vanilat si esenta de rom, ca asta e damblaua mea, plus bucatele de fructe confiate! Am ajuns si eu sa fac, in sfarsit, dar nu de buna voie, ci fortata . Dar cu scortisoara .Sotul a avut sarcina sa fiarba orez, si sa-l amestece cu legume din borcan puse pentru iarna. A pus 4 cani de orez si apa... cat sa-l acopere . Asta tinuse minte de la cartofi, ii atrasesem atentia ca nu trebuie sa umple oala cu apa. L-am dres cumva, si am avut orez si pe azi + desert .Next project? gris cu lapte . Report
February 1, 20215 yr comment_265207 Lapte cu orez, fara scorțișoară ca o urăsc, dar aromat cu zahar vanilat si esenta de rom, ca asta e damblaua mea, plus bucatele de fructe confiate! Am ajuns si eu sa fac, in sfarsit, dar nu de buna voie, ci fortata . Dar cu scortisoara .Sotul a avut sarcina sa fiarba orez, si sa-l amestece cu legume din borcan puse pentru iarna. A pus 4 cani de orez si apa... cat sa-l acopere . Asta tinuse minte de la cartofi, ii atrasesem atentia ca nu trebuie sa umple oala cu apa. L-am dres cumva, si am avut orez si pe azi + desert .Next project? gris cu lapte . Tare rau faza asta! Imi aduce aminte de mine prin clasa a 6-a cand am facut primul meu orez...fix asa.Ce te-as mai fi invitat la mine , ca mi-a ramas o gramada de lapte cu gris (radeam ieri cu amicii mei ardeleni ca ei si sudistii zic gris cu lapte. Moldovenii zic lapte cu gris - cate bordeie!) . Eu cred ca fac lapte cu gris o data la 3 ani, si niciodata nu stiu cat gris sa pun ca sa iasa moderat de moale, asa ca patesc mereu ca sotul tau cu orezul si dupa aia da-i si toarna-i lapte, de fac pentru o armata. Nici eu nu sunt un fan al scortisoarei neaparat, dar in lapte cu orez (peste ala cu gris presar pudra de ciocolata) , placinta cu mere si vin fiert is a must! Report
February 1, 20215 yr comment_265209 Haha, am vazut ca Mino scrisese lapte cu orez, m-am gandit ca e "regionalism". La orez imi place scortisoara, dar la gris cacao cu zahar , cum mancam in copilarie. Report
February 2, 20215 yr comment_265210 Azi, după ce mi-am tras picioarele multă vreme, am făcut niște cornulete/fursecuri cu mar.Sper ca au ieșit bune. Nu le-am gustat dar băieții au mâncat și nu s-au plâns. Semn bun Report
February 2, 20215 yr comment_265211 Ce te-as mai fi invitat la mine , ca mi-a ramas o gramada de lapte cu gris (radeam ieri cu amicii mei ardeleni ca ei si sudistii zic gris cu lapte. Moldovenii zic lapte cu gris - cate bordeie!). Habar n-am avut ca in alte parti se spune griș cu lapte :) . Cred ca trebuie sa mai pun mana pe gramatica limbii române. În altă ordine de idei laptele cu griș, sau grișul cu lapte mie imi place daca il fac cu zahar ars, ca la crema de zahar ars sau cu dulceața, aceleași.....cate bordeie , ah si uitam, nici eu nu nimeresc grișul cum l-aș vrea, tot timpul e mai tare . Adi, eu laptele cu orez il fac mai zemos si la 2 litri de lapte pun o cana de orez si mâncăm amândoi doua zile la micul dejun. Dacă îl vrei mai tare, sa aiba aspectul pilafului atunci pui 1 1/2 căni de orez la doi litri de lapte. In general la orez eu pun 1 cana orez cu 3 de apa sa iasa mai legat sau 1 cana de orez cu 4 căni de apă pentru un orez mai moale, daca ma exprim corect. Wow, arata super cornulețele tale! O idee bună cu merele in umplutura! Edited February 2, 20215 yr by mino Report
February 2, 20215 yr comment_265214 Ce te-as mai fi invitat la mine , ca mi-a ramas o gramada de lapte cu gris (radeam ieri cu amicii mei ardeleni ca ei si sudistii zic gris cu lapte. Moldovenii zic lapte cu gris - cate bordeie!). Habar n-am avut ca in alte parti se spune griș cu lapte :) . Cred ca trebuie sa mai pun mana pe gramatica limbii române.>>>>>>>>>> N-are treaba cu gramatica ci cum se obisnuieste prin cele parti. Pe mine m-a busit rasu ca am intrebat toti deodata: ei pe mine: bai, da' de ce zici lapte cu gris? si eu: bai, da voi de ce zicezi gris cu lapte? Si ei: Ok, tu prima! Io: Pai pentru ca eu intai pun laptele si dupa aia grisul Dupa aia zice unu din ei ca o fi o forma gresita ca si la verbele a vrea/a voi, ca multi folosesc gresit "vroiam". Si zic daaaa, multi rau, tätz moldovenii Cel putin toti aia pe care ii stiu eu...În altă ordine de idei laptele cu griș, sau grișul cu lapte mie imi place daca il fac cu zahar ars, ca la crema de zahar ars >>>>Ce faaaaain, adica ungi peretii unei oale cu zahar ars si dupa pui laptele cu gris sau cum? sau cu dulceața, aceleași.....cate bordeie , ah si uitam, nici eu nu nimeresc grișul cum l-aș vrea, tot timpul e mai tare .>>>>>>>>> Periculoase astea din Podisul Central Moldovenesc, tot tare, tare sa fie Adi, eu laptele cu orez il fac mai zemos si la 2 litri de lapte pun o cana de orez si mâncăm amândoi doua zile la micul dejun. Dacă îl vrei mai tare, sa aiba aspectul pilafului atunci pui 1 1/2 căni de orez la doi litri de lapte. In general la orez eu pun 1 cana orez cu 3 de apa sa iasa mai legat sau 1 cana de orez cu 4 căni de apă pentru un orez mai moale, daca ma exprim corect. Wow, arata super cornulețele tale! O idee bună cu merele in umplutura! Aaaa, am salvat proportiile tale ca sa stiu si eu de acum inainte, ca si ala ala tre sa fiu atenta. Depinde mult insa si de felul orezului si continutul lui de amidon, cred. Eu pentru sarmale , perisoare si lapte cu orez iau din ala spart, aici se vinde chiar sub numele de orez pentru lapte cu orez. Wowoshenie, mi-au ramas ochii in cornuletele tale fata...acum numai arome de placinte cu mere si scortisoara visez , aaaai de capu meu! Sa te gandesti si la mine scurt cand molfai unu din ala, puhlease! Report
February 2, 20215 yr comment_265224 Clau, super clatitele, dar cred ca am facut unul la dulciuri in săptămânile de dupa externare unde am mâncat de-am spart, dulciuri la grămadă. Lori, proportiile sunt pentru orezul alb pentru pilaf sau sarmale, eu orez spart nu iau iau cu bob mare sau rotund. Edited February 2, 20215 yr by mino Report
February 2, 20215 yr comment_265235 Clau, super clatitele, dar cred ca am facut unul la dulciuri in săptămânile de dupa externare unde am mâncat de-am spart, dulciuri la grămadă. Lori, proportiile sunt pentru orezul alb pentru pilaf sau sarmale, eu orez spart nu iau iau cu bob mare sau rotund.Asaaaa, bun de stiut, multumesc! Eu oricum fac doar orez alb, nu sufar combinatia cu suc de rosii ori bulion neam. De fapt, nici orez nu prea mananc, cel mai des in sushi. Ma fac ca nu vad ce e mai sus... Report
February 11, 20215 yr comment_265401 Wow adi! Perfect arata! De revista!Chiar ieri i-am trimis link-ul sotului si el a tras concluzia ca e complicat de facut Numai frisca lichida imi trebuie si ma pun si eu pe treaba Report
February 11, 20215 yr comment_265403 Wow adi! Perfect arata! De revista!Chiar ieri i-am trimis link-ul sotului si el a tras concluzia ca e complicat de facut Numai frisca lichida imi trebuie si ma pun si eu pe treaba Gustul a fost si mai si . Am trimis si eu maica-mii si a zis ca e simplu . Sora-mea baleste si ea langa poze, cred ca au si ele pe lista de facut cat de curand . Mino, ne-am contaminat cu totii cu virusul lui Guguta .Dar data viitoare trebuie sa gasesc alta branza, mascarponele asta are tot felul de E-uri ... Clatite n-am facut niciodata ))) Habar n-am sa le fac. Vrei reteta sau doar te lauzi ? Report
February 11, 20215 yr comment_265404 Sunteti gata ? ta-daaaaaa !!!! Uainleeeeiiiiii...tu cand ai zis, ai zis, nu te-ncurci ! Pfuai, cum arata. Report
February 12, 20215 yr comment_265406 Sunteti gata ? ta-daaaaaa !!!!Vorba lui Lori: tu cand zici faci! Am murit de poftă, dar nu aveam nici chef nici ingrediente pentru așa ceva, așa că am încropit ceva rapid, cu ce aveam prin casă: ”cartofi” de biscuiți Report
February 12, 20215 yr comment_265409 Wow adi! Perfect arata! De revista!Chiar ieri i-am trimis link-ul sotului si el a tras concluzia ca e complicat de facut Numai frisca lichida imi trebuie si ma pun si eu pe treaba Gustul a fost si mai si . Mino, ne-am contaminat cu totii cu virusul lui Guguta . Ma bucur ca va place! Clatite n-am facut niciodata ))) Habar n-am sa le fac. Vrei reteta sau doar te lauzi ? Da chiar! Edited February 12, 20215 yr by mino Report
February 13, 20215 yr comment_265424 Adi_edi,Guguta ta arata belea?Boni,fiica mea cere des bile de biscuiti cu nutela,e moarta dupa ele... Azi aveam o mare neliniste si imi lipsea ceva dulceasa ca am facut banane caramelizate cu un puc dw scortisoara...belea mare Report
February 13, 20215 yr comment_265425 Adi_edi,Guguta ta arata belea?Boni,fiica mea cere des bile de biscuiti cu nutela,e moarta dupa ele... Azi aveam o mare neliniste si imi lipsea ceva dulceasa ca am facut banane caramelizate cu un puc dw scortisoara...belea mare Bun asa! Report
February 15, 20215 yr comment_265445 Cum arata bananele alea ....Imi ramasesera ceva visine si crema de la faimoasa Cusma, asa ca am facut o rulada si a iesit ... buturuga lui Guguta . Am insiropat-o cu zeama din compot, in poza pare ca s-a inmuiat cu totul dar e numai buna. Cred ca am terminat cu deserturile pentru o vreme... Report