April 9, 20215 yr comment_266243 Tort de morcovi: 270 gr morcovi (greutatea morcovilor deja curatati)160 gr ulei de arahide (sau florea soarelui)3 oua la temperatura camerei 220 gr zahar 240 gr faina Un plic de praf de copt 16 grDaca iti place poti sa pui coaja rasa de portocala (eu nu pun ca nu le place)Picaturi de ciocolata Incalzesti cuptorul la 175 de grade.Mai intai tai morcovul felii apoi il pui la robot sa se toace fin fin de tot. Adaugi apoi uleiul si mai invarti o data la robot, asa incat sa rezulte un fel de crema. Adica morcovul sa se amestece bine cu uleiul. Pui ouale si zaharul in vasul mixerului si le mixezi pana ce se deschid la culoare si devin spuma. Adaugi (daca vrei sa pui) coaja de portocala, crema de morcovi si amesteci. Dupa care adaugi faina cernuta amestecata cu praful de copt. Cand faina s-a incorporat adaugi picaturi de ciocolata si amesteci cu o spatula. Pui aluatul intr-o tava rotunda de 24 cm (eu obisnuiesc sa fac in tava de “ciambella” cu gaura in mijloc), unsa cu unt si presarata cu faina. Deasupra pui iar picaturi de ciocolata. Dai la cuptor la 175 de grade timp de 45 de minute. E excelenta Lori chiar sunt curiosa daca iti place. Nu e deloc inecacioasa, e usor umeda si se mentine bine zile. Dar dispare repejor. Salvata,? retetele Any sunt o garantie, deci vazut, placut si facut: Report
April 9, 20215 yr comment_266244 Bravo Lili, ma bucur mult de tot!!Lori vezi ca esti inca la Start, da?? Eu il am in program pe azi, am o gramada de morcovi. Apoi niste briose ca sa scap de ouale de ciocolata. Edited April 9, 20215 yr by any_annette Report
April 9, 20215 yr comment_266248 Cum ziceam, tortul cu morcovi si briose (cu oua Kinder) Nu imi dau seama de ce mi se ataseaza asa de stramb pozele Briosele sunt cu ulei de arahide si lapte de ovaz in loc de lapte de vaca. Edited April 9, 20215 yr by any_annette Report
April 11, 20215 yr comment_266251 Bravo Lili, ma bucur mult de tot!!Lori vezi ca esti inca la Start, da?? Eu il am in program pe azi, am o gramada de morcovi. Apoi niste briose ca sa scap de ouale de ciocolata. Sa traitz, Sefa, raportez: Carrot cake fara aia, fara ailalta, dar fantastica la gust! Any Bunny, multumesc foarte sincer pentru reteta! Eu am pus faina fara gluten, in loc de zahar am pus erythrit (Biosüße, pe amazon) , graunte de cacao pura , un ou si restul albus. Iese magnific! In goana aceluiasi cal, lovit de ,deja proverbiala streche, am uitat ca trebuiesc fierti morcovii in prealabil, i-am pus asa, cruzi...a iesit, zic eu, mai mult decat onorabil!Din lipsa de portocale, aromat cu zahar vanilat, putina nucsoara ci ceva zeste de yuzu si combava, niste citrice mai fistichii. Report
April 11, 20215 yr comment_266252 Lori NU trebuie fierti morcovii!!! Se pun cruzi. Mai tu erai deja in cursa si eu ma gandeam ca esti la start! Bravo a iesit foooarte bine, imi place. Report
April 11, 20215 yr comment_266253 Sa nu mai rada Boni de mine , am hotarat sa folosesc stampila . Uaaaaaa, cat de mistooooo! Mega eleganta chestiunea asta! Si stampila, bai , stampila, m-ati terminat! TREBUIE sa o am. Lori NU trebuie fierti morcovii!!! Se pun cruzi. Mai tu erai deja in cursa si eu ma gandeam ca esti la start! Bravo a iesit foooarte bine, imi place. Corect! Sa ma bata mamaie ca nu stiu de ce oi fi vazut eu altfel...In orice caz, multumesc tare mult! Report
April 11, 20215 yr comment_266255 Sa nu mai rada Boni de mine , am hotarat sa folosesc stampila . Uaaaaaa, cat de mistooooo! Mega eleganta chestiunea asta! Si stampila, bai , stampila, m-ati terminat! TREBUIE sa o am. Lori NU trebuie fierti morcovii!!! Se pun cruzi. Mai tu erai deja in cursa si eu ma gandeam ca esti la start! Bravo a iesit foooarte bine, imi place. Corect! Sa ma bata mamaie ca nu stiu de ce oi fi vazut eu altfel...In orice caz, multumesc tare mult! Graba Lori graba ? Report
April 11, 20215 yr comment_266259 aaaaa ok, am vrut sa iau ciocolata roz (desi eu urasc rozul) da' ori era prea multa ori ajungea prea tirziuasa ca miine poimiine ajunge alba si praf de zmeura deci o fac roz si incerc mersi asta e prima proba facuta rapidulescucolorantu nu prea mi s-a dizolvat in ciocolata dar e drept ca am incalzit-o putin de tot in mo doar cit sa se topeasca, trebuia sa fac si probe cu albaam pus o tavita si stampila in congelator si primele 3 merg perfect, deci e fundamental sa fie totul cit mai rece (adica stampila si tavita)oricum m-am distrat, mersi adi Report
April 22, 20215 yr comment_266319 Aveam cam trei sferturi de conserva de lapte de cocos ramasa de la supa thailandeza si ca sa nu o arunc am improvizat o prajitura. Blat de cacao pe care l-am insiropat, o crema cu mascarpone, ciocolata alba, lapte de cocos si frisca, cu ciocolata topita si fulgi de cocos deasupra. A iesit neasteptat de buna, mai ales tinand cont ca e probabil o premiera pentru mine sa improvizez fara o reteta anume.Am mai facut zilele trecute si un tort Dobos la care am tot zis ca fac poze dar nu am mai apucat . Report
May 19, 20215 yr comment_266387 Aveam pofta de "ceva dulce" asa ca am incropit in fuga un chec cu iaurt, am pus in plus si niste afine, o reteta super-rapida. Report
June 11, 20215 yr comment_266443 Eu am facut rapid un tort cu instiintare de pe azi pe maine ca trebuie sa aduc tort la scoala la fiicamea cu toate ca ziua ei de nastere e in iulie. Asa au hotarat sa sarbatoreasca zilele tuturor copiilor din clasa inainte de a lua vacanta. Si iata-l si pe dumnealui tort,de care fiicamea a fost tare entuziasmata. Report
June 14, 20215 yr comment_266446 Eu am facut rapid un tort cu instiintare de pe azi pe maine ca trebuie sa aduc tort la scoala la fiicamea cu toate ca ziua ei de nastere e in iulie. Asa au hotarat sa sarbatoreasca zilele tuturor copiilor din clasa inainte de a lua vacanta. Si iata-l si pe dumnealui tort,de care fiicamea a fost tare entuziasmata.Bravo Clau, pentru imaginatie si executie! Ce frumos ai adaptat torturile si pentru sot si pentru copila! Report
June 14, 20215 yr comment_266448 Eu am facut rapid un tort cu instiintare de pe azi pe maine ca trebuie sa aduc tort la scoala la fiicamea cu toate ca ziua ei de nastere e in iulie. Asa au hotarat sa sarbatoreasca zilele tuturor copiilor din clasa inainte de a lua vacanta. Si iata-l si pe dumnealui tort,de care fiicamea a fost tare entuziasmata.Te cred ca a fost entuziasmata!!! Daca de pe azi pe maine, rapid, faci asa o minunatie de tort, atunci ce ar iesi din mainile tale cu timp de pregatiri?!??! Felicitari! Report
June 17, 20215 yr comment_266458 Clau, jos palaria! faci poftele tuturor, sper ca si ceilalti ti le fac pe ale tale .In ultimele zile am facut prajituri rapide ca trebuia sa scap de niste fructe care aproape se stricau - cirese, piersici, banane... Eu deja m-am saturat de banana bread dar ce altceva poti face cu banane super-coapte?Pun si tortul pentru sot de ziua lui, cu multa-multa-multa ciocolata - l-am cam "macelarit" dar asta e... Report
June 17, 20215 yr comment_266463 ce altceva poti face cu banane super-coapte?Inghetata cu un singur ingredient? Report
June 17, 20215 yr comment_266464 ce altceva poti face cu banane super-coapte?Inghetata cu un singur ingredient? Nu-i pot pacali pe piticii mei de pe creier ca aia-i inghetata . Am incercat o singura data, nope... Report
June 17, 20215 yr comment_266467 Sau banana curd, e absolut o minune! Am făcut și eu o Portokalopita, e așa de bună prăjitura asta! Edited June 17, 20215 yr by Carmella Report
June 18, 20215 yr comment_266470 Azi ai facut doar preparate grecesti? prajitura asta e una din preferatele mele, chiar mi-am cumparat foi acum cateva zile cu gandul sa o fac ca imi era pofta. Dar am uitat de portocale... Maine ma duc sa-mi iau! Tu ce reteta ai folosit?Banana curd suna bine, n-am facut niciodata. Dar am gugalit si cineva zicea ca seamana la gust cu banana bread . Culmea ca azi pe FB chiar mi-a aparut o reteta cu banane, cand o fac o aduc aici. Report
June 18, 20215 yr comment_266473 Vai ce-mi place si mie genul asta de prajituri!!! Tocmai de aceea evit sa le fac, ca imi plac prea mult Eu am avut recolta buna de capsuni, si, pe langa cateva borcane de gem, am facut zilnic inghetata. Cred ca ar trebui sa-i spun sorbet, pentru ca e mai mult fruct si putin iaurt. Eu pun si banana pentru cremozitate.Materia prima: Rezultatul final, la lumina becului, ca era cam intuneric afara. Report
June 18, 20215 yr comment_266477 Azi ai facut doar preparate grecesti? prajitura asta e una din preferatele mele, chiar mi-am cumparat foi acum cateva zile cu gandul sa o fac ca imi era pofta. Dar am uitat de portocale... Maine ma duc sa-mi iau! Tu ce reteta ai folosit? Mai am o surpriză grecească de la aceeași masă care a fost de ziua soțului meu serbată cu prietenii, dar o s-o pun la pește și fructe de mare Portokalopita am făcut-o după propria mea rețetă care e preluată de la un grec, de pe un blog care apare printre primele în căutări, parcă ceva cu Akis... O să caut acum. Edit: am căutat, nu de la Akis e rețeta mea, am văzut acum că e diferită. Rețeta mea e aici: https://www.gardaculinara.ro/portokalopita/ Am făcut și acum cu suc de portocale Olympus din magazine, gen fresh, e foarte mișto. Edited June 18, 20215 yr by Carmella Report
June 22, 20215 yr comment_266489 Mai am capsuni, si pentru ca au fost rusaliile, am facut o prajitura. Vroiam sa fac un cheesecake, dar a iesit cu totul altceva aceeasi Marie, cu palarie in 2 straturi: blat + crema de branza cu bucatele de capsuni. Deasupra "sos" de capsuni cu iaurt.Poza din gradina, de sub mar, langa o cafea: Report
June 22, 20215 yr comment_266490 Mai am capsuni, si pentru ca au fost rusaliile, am facut o prajitura. Vroiam sa fac un cheesecake, dar a iesit cu totul altceva aceeasi Marie, cu palarie in 2 straturi: blat + crema de branza cu bucatele de capsuni. Deasupra "sos" de capsuni cu iaurt.Poza din gradina, de sub mar, langa o cafea: Pai si ce palarie, mmm... dar te invidiez si pentru atmosfera in care ai savurat-o ... Report
June 22, 20215 yr comment_266491 Vai ce-mi place si mie genul asta de prajituri!!! Tocmai de aceea evit sa le fac, ca imi plac prea mult Degeaba le evit ca ma-mpiedic de ele pe forum si pe urma nu mai pot sa dorm pana nu le fac . In sfarsit am gasit portocale! adica erau ele dar nu bio, tot i-am pus sotului pe lista de cumparaturi pana a gasit, pe vremea asta nu cred ca se prea cumpara ca sunt alte fructe de sezon, ce am vazut eu intr-un magazin erau deja mucegaite. Astea pe care le-am luat sunt cam micute, dar atat de bune ca mi-a parut un pic rau sa le "stric" pe prajitura. Carmella, eram curioasa sa vad reteta lui Akis, am cautat-o si am inteles de ce ti-a ramas in minte . Reteta n-am vazut-o ca eram atenta la el . Am gasit video-ul dupa care m-am inspirat data trecuta, a lui nenea Stavros , asa ca prajitura mea a iesit o combinatie intre a lui si cea de pe blogul tau. Am pus cojile de la portocala stoarsa in sirop la fiert (pe urma macinate si puse in "blat"), nu am pus esenta de portocale ca nu a fost nevoie, si niste cuisoare pe langa batonul de scortisoara (sa nu-i spuneti sotului ca am pus cuisoare ca nu mai mananca , el a zis ca am pus cam multa scortisoara... ) .Am facut poza la tava dupa ce am pus siropul dar nu era inca absorbit. Report