Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Pumpkin pies - in cea deschisa la culoare nu am pus condimente, decat vanilie, in cealalta am pus si scortisoara, ghimbir, nucsoara si cuisoare. Cantitatile din reteta erau pentru o placinta, dar am impartit-o in 2 ca unii nu suporta condimentele iar altii nu suporta fara ?.

Ce bine arata! Avem reteta pe undeva? ?

Cristinica, nu stiu daca este reteta. Eu am luat-o de aici, sa-mi zici daca vrei sa traduc:

https://vintagekitchennotes.com/pumpkin-pie-with-graham-cracker-crust/

Eu am cumparat "crusta" dar e destul de usor de facut.

Dovleacul l-am copt fara niciun condiment si l-am facut piure, cantitatea cam cat scrie in reteta. In rest am pus ce zice acolo.

Cristinica, nu stiu daca este reteta. Eu am luat-o de aici, sa-mi zici daca vrei sa traduc:

https://vintagekitchennotes.com/pumpkin-pie-with-graham-cracker-crust/

Eu am cumparat "crusta" dar e destul de usor de facut.

Dovleacul l-am copt fara niciun condiment si l-am facut piure, cantitatea cam cat scrie in reteta. In rest am pus ce zice acolo.

Mulțumesc mult! Sper sa ma mobilizez sa o fac intr-o zi ?

• 2 weeks later...

Daaa Any :lol: :lol: iar diferenta e ca eu m-am lacomit si am pus trei straturi

de piscoturi.

Cat pe ce sa fie 3 tiramisuri ? una dupa alta ?. Dupa ce am vazut poza lui Mino eram hotarata sa fac, dar n-am gasit piscoturi la magazinul unde am fost. Intr-un fel m-am bucurat, ca nu cred ca m-as fi oprit la o bucatica. (In schimb am facut ciocolata de casa, nici nu va spun cata am mancat ?

... Alta belea, am vazut ca este un magazin italian/patiserie langa coaforul unde mi-am facut programare sa ma tund, credeti ca as putea sa ma abtin sa nu intru ??)

Daaa Any :lol: :lol: iar diferenta e ca eu m-am lacomit si am pus trei straturi

de piscoturi.

Aici nu se face cu trei straturi. Dar fiecare face cum ii place, nimic nu e batut in cuie.

Incearca cu doua straturi. Crema se va simti mult mai bine ?.

Cat pe ce sa fie 3 tiramisuri ? una dupa alta ?. Dupa ce am vazut poza lui Mino eram hotarata sa fac, dar n-am gasit piscoturi la magazinul unde am fost. Intr-un fel m-am bucurat, ca nu cred ca m-as fi oprit la o bucatica. (In schimb am facut ciocolata de casa, nici nu va spun cata am mancat ?

... Alta belea, am vazut ca este un magazin italian/patiserie langa coaforul unde mi-am facut programare sa ma tund, credeti ca as putea sa ma abtin sa nu intru ??)

Nu vad de ce ar trebui sa te abtii. Trebuie sa intri! E prea trist tot ce se intampla in jurul nostru ca sa ne mai abtinem si de la o prajitura.

Intra si zi-ne ce au, povesteste-ne!

Any, intrebarea era oarecum retorica :lol: . Eu in zona aceea nu mai fusesem asa ca am dat un tur virtual, sa stiu ce sa fac pana vine sotul sa ma culeaga. Am citit niste review-uri si ziceau de donuts (doughnuts), acuma nu stiu daca asta e un desert traditional italian dar cand au zis ca-s cu ciocolata eu altceva n-am mai vazut :lol: . Magazinul in sine nu pot sa zic ca mi-a facut o impresie grozava, chiar langa intrare erau stivuite tavile folosite la copt, marfa cam alandala, dar era lume. Nu prea mi-am dat seama unde se sta la coada, lume mai multa era la paine si la mezeluri unde nu m-am dus, ma uitam dupa faimosii donuts :P . Eu nu ma prea omor dupa ei, dar pare-se canadienii sunt mari amatori. Nu mai stiu cat au costat dar au fost chiar foarte buni, proaspeti si uriasi :o .

Am gasit si savoiardi si mascarpone asa ca stiti ce poza urmeaza zilele astea :D . Dupa aia chiar trec la dezintoxicare ca am cam exagerat cu dulciurile.

post-192-0-01122900-1637943535_thumb.jpg

Am citit niste review-uri si ziceau de donuts (doughnuts), acuma nu stiu daca asta e un desert traditional italian dar cand au zis ca-s cu ciocolata eu altceva n-am mai vazut

mai degraba american da' italian nicicum

• 3 weeks later...
Fursecuri fara zahar cu merisoare. Reteta originală este aici. Eu am inlocuit stafidele cu merișoare, ca le aveam in casă.

post-343-0-77155800-1639247607_thumb.jpg

Edited by mino

Azi sau maine precis le fac! Dar tot mi-e teama ca am sa le rontai pe toate intr-o singura "sedinta", asa ca degeaba n-au zahar ?.
Hahaha, Adi! Chiar sunt curioasa daca iti plac. Tot merisoare ai pus si tu, sau stafide?
Eram sigura ca am merisoare (cranberries) dar n-am avut. Ma pocnise asa o pofta de dulce ca am mancat jumatate din ele, cred. As fi vrut sa fac 2 portii ca luni si marti ma duc la birou, sa am ce rontai, dar nici stafide n-am avut destule, asa ca am facut doar o portie. Le mai fac, poate si cu alte variante de fructe uscate sau seminte, si 2 portii neaparat!
  • 2 weeks later...

Asa cum am promis, am facut portie dubla, cu cranberries. Si inca o portie dubla ? cu stafide, jumatate din ele cu nuca, jumatate cu...chocolate chips ?. Dupa gusturile mele, sunt mai bune cu stafide decat cu cranberries.

Aaaaa, sa stiti ca am facut si tiramisu cand am zis, dar n-am poza....

post-192-0-80017300-1640232730_thumb.jpg

Ce harnica esti! Eu azi am facut sase cozonaci. Doar unul ramane la mine, ceilalti ajung in alte locuri. Fara poze deocamdata.
Nu-s asa harnica, astea-s de saptamana trecuta; inca n-am avut timp sa fac ce mi-am propus pentru Craciun, dar am sa fac doar niste cornulete si tiramisu ca n-am chef de altceva. Cozonaci am comandat de la magazinul romanesc, foarte buni si pufosi ?.

Mama, Adriana, te-ai pregatit pentru mai multe ture de colindatori? ohmy.gif

Domnul boni ar fi fost tare fericit sa aiba la dispozitie atatea cutii cu fursecuribiggrin.gif dar nu pot sa le fac din timp ptr. ca se mananca pana de craciun, asa ca fac doar ce pot i ultimele 2 zile. Anul asta am facut cozonacul Mayei (ca in fiecare an, ii multumesc ptr. reteta), islere (inspiratie Kiken, dar n-am respectat 100% reteta) si o prajitura cu foi de pandispan, crema de lamaie (la baza are gris cu lapte) si gem de zmeura. Am niste poze nu prea bune, abea am reusit sa le "fur", dar sunt bune drept dovadabiggrin.gif

post-84-0-42031400-1640442068_thumb.jpg

post-84-0-20374000-1640442053_thumb.jpg

Superbe! Biscuiții crinkles i-am facut si eu plus cornulete si cozonaci dar toate au fost facute cadou si nu am apucat sa fac poze.

Multumesc.

Adriana ce biscuiti ai facut? Eu fac vanillle kipferl numai dupa reteta de pe coqui si ies perfecti pentru mine.

Mi-ar placea sa fac cornulete, poate saptamana asta.

As vrea eu multe si marunte, dar nu mai reusesc sa fac ce faceam odata.

Edited by any_annette