Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Am cautat in retetele doamnei cu catelul si n-am vazut clatitele alea. Reteta nu e chiar complicata, cred ca trebuie doar un aluat care sa nu se labarteze in tigaie, am impresia ca necesita mai multe albusuri decat galbenusuri. Poate candva incerc alta reteta, doar sa-i fac placerea lui miss ?.
  • 2 weeks later...

Ceva bun cu faina de orez, faina de alune, iaurt, ulei, ghimbir, ciocolata, mere, etc etc .

Buna seara,

Any, te-as ruga frumos sa scrii reteta la a aceasta prajiturica ce este aratoasa si sigur gustoasa.

Multumesc frumos,

Ingrediente pentru o tava rotunda de 24 cm:

105 gr faina de orez

50 gr faina de alune

60 gr faina de alac (sau faina de ovaz)

1 plic de praf de copt (al meu are 16 gr)

1/2 lingurita praf de scortisoara

2 lingurite de ghimbir proaspat ras la razatoarea mica

1/2 lingurita de sare

3 oua medii

150 gr zahar brun

125 gr lapte batut

125 gr ulei extravirgin de masline

semintele de la o pastaie de vanilie

3 mere medii

50 gr alune taiate grob

Picaturi de ciocolata

Se face faina de alune, tocind foarte foarte fin la mixer (am folosit termomixul), 50 de gr de alune cu 2 lingurite de zahar brun (luate din total). Se pune faina de alune intr-un castron incapator, se adauga faina de orez, faina de alac, praful de copt, sarea si scortisoara. Se amesteca cu o lingura si se lasa deoparte.

In vasul mixerului se pun ouale, zaharul, laptele batut, uleiul, ghimbirul si semintele de vanilie. Se amesteca doar pana cand ingredientele sunt incorporate in aluat.

Se adauga amestecul de faina si se amesteca pana cand aluatul e omogen Se varsa apoi in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

Se decoreaza cu merele curatate si taiate felii, cu cele 50 de gr de alune taiate grob cu cutitul si cu picaturi de ciocolata.

Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade pentru 45 - 50 de minute.

post-13-0-07441000-1644494768_thumb.jpeg

Edited by any_annette

• 2 weeks later...
De maine :) intru la dieta, dar azi mi-am facut de cap: chocoflan - prajitura imposibila. De ce imposibila? Pai, se pune prima data in forma aluatul cu cacao, apoi compozitia de flan. Surprinzator, cand e gata observam ca straturile s-au inversat! Acuma vreau retete fara zahar, fara faina, fara calorii, pffff....

post-192-0-82356700-1645395583_thumb.jpg

Deși nu arata așa spectaculos ca chocoflan-ul lui Adi :) , dar din seria oldies but goodies...cornulețe cu borș, umplute unele cu rahat, altele cu nucă,cacao și rom si niște fursecuri cu nuca!

post-343-0-29162600-1645633084_thumb.jpg

post-343-0-66557600-1645633090_thumb.jpg

Deși nu arata așa spectaculos ca chocoflan-ul lui Adi :P , dar din seria oldies but goodies...cornulețe cu borș, umplute unele cu rahat, altele cu nucă,cacao și rom si niște fursecuri cu nuca!

of mai am rahat taiat pentru cornulete de la Craciun si tot visez la ele da' nu pot :)

Ce bine arata gogosile! :drool: sunt umplute cu crema de vanilie? Ai vreo seringa cu care le umpli?

Ce bine arata gogosile! :drool: sunt umplute cu crema de vanilie? Ai vreo seringa cu care le umpli?

Multumesc Mino.

Sunt umplute cu o crema gen crema de patiserie. Fac o gaura cu coada unei linguri de lemn si le umplu cu un sac a poche in care pun un dui. Ele se umfla cum le pui la fript si in momentul in care le umpli e spatiu suficient pt crema.

Tort rapid, aveam blat deja cumparat si taiat in 3, o cutie de ananas, rahat taiat de la cornuletele de Craciun si am mai facut crema de vanilie in Thermomix,

Am insiropat blaturile cu siropul din cutie, am pus intre ele ananasul, citeva bucatele de rahat si crema de vanilie.

Deasupra am varsat o ganache facuta cu 200 ml de smintina si 300 de gr de ciocolata callebaut cu lapte care e de o bunatate maxima

voilà, aici inca nu scosesem staniolul

torta1.jpg

si felia, foarte buna

fetta1.jpg

• 3 weeks later...

Any, ce frumoasa a iesit tarta!!! icon_thumleft.gif

E ciocolata sau un gem inchis la culoare? Nu imi dau bine seama.

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...