January 24, 20224 yr comment_267355 Am cautat in retetele doamnei cu catelul si n-am vazut clatitele alea. Reteta nu e chiar complicata, cred ca trebuie doar un aluat care sa nu se labarteze in tigaie, am impresia ca necesita mai multe albusuri decat galbenusuri. Poate candva incerc alta reteta, doar sa-i fac placerea lui miss ?. Report
January 25, 20224 yr comment_267357 ai dreptate, metoda mai compicata era la japanese cheesecake Report
February 4, 20224 yr comment_267368 Ceva bun cu faina de orez, faina de alune, iaurt, ulei, ghimbir, ciocolata, mere, etc etc . Report
February 7, 20224 yr comment_267379 Ceva bun cu faina de orez, faina de alune, iaurt, ulei, ghimbir, ciocolata, mere, etc etc . Buna seara,Any, te-as ruga frumos sa scrii reteta la a aceasta prajiturica ce este aratoasa si sigur gustoasa. Multumesc frumos, Report
February 10, 20224 yr comment_267380 Ingrediente pentru o tava rotunda de 24 cm:105 gr faina de orez50 gr faina de alune60 gr faina de alac (sau faina de ovaz)1 plic de praf de copt (al meu are 16 gr)1/2 lingurita praf de scortisoara 2 lingurite de ghimbir proaspat ras la razatoarea mica1/2 lingurita de sare3 oua medii150 gr zahar brun125 gr lapte batut125 gr ulei extravirgin de maslinesemintele de la o pastaie de vanilie3 mere medii50 gr alune taiate grobPicaturi de ciocolata Se face faina de alune, tocind foarte foarte fin la mixer (am folosit termomixul), 50 de gr de alune cu 2 lingurite de zahar brun (luate din total). Se pune faina de alune intr-un castron incapator, se adauga faina de orez, faina de alac, praful de copt, sarea si scortisoara. Se amesteca cu o lingura si se lasa deoparte.In vasul mixerului se pun ouale, zaharul, laptele batut, uleiul, ghimbirul si semintele de vanilie. Se amesteca doar pana cand ingredientele sunt incorporate in aluat.Se adauga amestecul de faina si se amesteca pana cand aluatul e omogen Se varsa apoi in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.Se decoreaza cu merele curatate si taiate felii, cu cele 50 de gr de alune taiate grob cu cutitul si cu picaturi de ciocolata.Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade pentru 45 - 50 de minute. Edited February 10, 20224 yr by any_annette Report
February 20, 20224 yr comment_267398 De maine intru la dieta, dar azi mi-am facut de cap: chocoflan - prajitura imposibila. De ce imposibila? Pai, se pune prima data in forma aluatul cu cacao, apoi compozitia de flan. Surprinzator, cand e gata observam ca straturile s-au inversat! Acuma vreau retete fara zahar, fara faina, fara calorii, pffff.... Report
February 21, 20224 yr comment_267399 Frumoasa, ceva in genul tortului de zahar ars nu?Retete fara fara fara nu exista iei Adio de la dulciuri si gata Report
February 23, 20224 yr comment_267403 Deși nu arata așa spectaculos ca chocoflan-ul lui Adi , dar din seria oldies but goodies...cornulețe cu borș, umplute unele cu rahat, altele cu nucă,cacao și rom si niște fursecuri cu nuca! Report
February 24, 20224 yr comment_267408 Deși nu arata așa spectaculos ca chocoflan-ul lui Adi , dar din seria oldies but goodies...cornulețe cu borș, umplute unele cu rahat, altele cu nucă,cacao și rom si niște fursecuri cu nuca!of mai am rahat taiat pentru cornulete de la Craciun si tot visez la ele da' nu pot Report
February 24, 20224 yr comment_267409 Dau tot chocoflanu' pentru un cornulet cu nuca! ...fie, doua cornulele ?... Report
March 2, 20224 yr comment_267423 Ce bine arata gogosile! sunt umplute cu crema de vanilie? Ai vreo seringa cu care le umpli? Report
March 6, 20224 yr comment_267425 Ce bine arata gogosile! sunt umplute cu crema de vanilie? Ai vreo seringa cu care le umpli? Multumesc Mino.Sunt umplute cu o crema gen crema de patiserie. Fac o gaura cu coada unei linguri de lemn si le umplu cu un sac a poche in care pun un dui. Ele se umfla cum le pui la fript si in momentul in care le umpli e spatiu suficient pt crema. Report
March 13, 20224 yr comment_267467 Tort rapid, aveam blat deja cumparat si taiat in 3, o cutie de ananas, rahat taiat de la cornuletele de Craciun si am mai facut crema de vanilie in Thermomix, Am insiropat blaturile cu siropul din cutie, am pus intre ele ananasul, citeva bucatele de rahat si crema de vanilie.Deasupra am varsat o ganache facuta cu 200 ml de smintina si 300 de gr de ciocolata callebaut cu lapte care e de o bunatate maximavoilà, aici inca nu scosesem staniolulsi felia, foarte buna Report
April 4, 20224 yr comment_267500 Any, ce frumoasa a iesit tarta!!! E ciocolata sau un gem inchis la culoare? Nu imi dau bine seama. Report
April 17, 20224 yr comment_267507 Nutella Boni. 4 linguri. Scuza raspunsul intarziat. Edited April 17, 20224 yr by any_annette Report