Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Tarta cu mere, cu aluat de post.

Aluatul e cel cu ulei, dar nu am reusit sa gasesc reteta sa pun link aici...

post-84-0-30811100-1681297558.jpg

• 4 months later...

Ani de zile prajitura turnata a AneiT a ramas nedretonata, dar de cateva saptamani am descoperit la sora mea o reteta ultra mega rapida si gustoasa de prajitura cu fructe si cu iaurt, care se mananca cat ai clipit din ochi:

prajivisine.jpgprajivisine1.jpg

De data asta mi-a iesit umeda in interior pentru ca am uitat sa scurg visinile, dar e super gustoasa si asa.

Edited by Lapona Enigel

• 3 months later...

Pai e complicata ca e prea multe, poate daca faci numa una, iti iese rolleyes.gificon_thumleft.gif

PS adi esti super artista si faci atitea deodata icon_cheers.gif

Pai e complicata ca e prea multe, poate daca faci numa una, iti iese rolleyes.gificon_thumleft.gif

PS adi esti super artista si faci atitea deodata icon_cheers.gif

Ah, mersi, asteptam laudele cu nerabdare, la cat de multe pot face deodata, retete din astea complicate ?...

Azi am facut "Emaimulte"

deci sint biscuiti alternati cu ciocolata si marshmallow pe care apoi ii pui in cuptor sa se topeasca un pic?

ma uit acum la Chesapeake Shores si intr-o seara au zis ca-i fac, de obicei coc marshmallow la capatul betelor pe foc

Da, da, alea sunt! Cand se pun la cuptor nu se pune biscuitul deasupra, doar dupa ce se scot, sa se rumeneasca marshmaloaiele ?.
  • 3 months later...
Inca o reteta rapida, un pic mai complicata decat s'mores ? - banana bread, buna cand nu stii ce sa mai faci cu bananele prea coapte.

post-192-0-47166800-1709747600.jpg

• 2 weeks later...

Adi, uite, am scos stampila de la naftalina :D

n-a iesit perfect ca am pus la topit doar 3 discuri de ciocolata roz si unul nu s-a topit perfect asa ca apoi am taiat un pic marginile, dar...multi vad putini cunosc :71:

torta adele_16.03.2024_p.jpg

Hehe, si tie iti place sa te joci cu mancarea ?. Eu nu stiu unde am pus stampila mea, n-o mai gasesc.

Dar ce prajitura ai facut?

• 4 weeks later...
Un desert sa inlocuiasca inghetata, cica sanatos, facut de fiica-mea - zmeura, unt de arahide, iaurt, miere, ciocolata.

post-192-0-42205000-1712931676.jpg

post-192-0-31263400-1712931686.jpg

Am facut clatite rosii cu blat de ciocolata(cumparat) si frisca cu capsuni.

Le-am legat cu sforicica pt ca nu m-a tinut rabdarea sa fierb niste paste....??

post-591-0-54204100-1713033816.jpg

post-591-0-19884400-1713033830.jpg

post-591-0-89200900-1713033841.jpg

Incantata de rezultat, o sa fac clatite colorate de acum incolo ??

Hi Adriana, reteta mea clasica de clatite:

2 oua

450 ml lichid: 250 lapte + 200 apa

200 gr faina

1 lingura esenta de vanilie

La asta am adaugat colorant alimentar si facut la foc minim.

Secret important: dupa ce se iau de pe foc se pun pe o farfuri ai se acopera imediat cu un capac, atfel marginile se intaresc.

Am batut o frisca cu 2 pliculete de zahar vanilat si 1 lingura plina cu instant puding de vanilie si am amestecat cu capsuni taiate bucatele si lasate cu zahar sa lase seama.

Am pus in mijlocul clatitei frisca

Peste frisca am adaugat felii de prajitura de ciocolata taiata ca sa aiba numai 1 cm inaltime si dupa aceea taiata cu paharul

Peste am adaugat iarfrisca cucapsuni

Am adunat marginile si le-am legat cu sfoara. Se poate lega cu sfoara si dupa ce prinde forma se piate inlocui sfoara cu paste fierte da eu n-am mai avut rabdare?

Clau, ce dragute sunt ?! Parca-s sacii lui Mos Craciun ?. Dar nu se simte colorantul? Sa iasa asa o culoare frumoasa cred ca trebuie destul de mult.