October 9, 20223 yr comment_267857 Sigur sunt si la voi, dar nu i-ai bagat in seama!nu sint mino pentru ca se fac la patiseriile sau cum le-or zice care sint acu in Romania, alea care fac si covrigi proaspeti care nu mai sint ce erau nici aia ca sa fie si in magazine romanesti sau poloneze in afara Romaniei trebuie ambalate conservate Report
October 9, 20223 yr comment_267859 La noi or fi, dar nu m-am uitat. La magazinele poloneze unde ma duc fac paine si gogosi de-ale lor, si alte preparate proaspete. Poate covrigii n-au asa succes aici, sau poate n-au succes la mine ?. Oricum, in ultimul timp ma fac ca nu vad o gramada de chestii care-mi fac pofta ?... Report
October 9, 20223 yr comment_267860 Sigur sunt si la voi, dar nu i-ai bagat in seama!nu sint mino pentru ca se fac la patiseriile sau cum le-or zice care sint acu in Romania, alea care fac si covrigi proaspeti care nu mai sint ce erau nici aia ca sa fie si in magazine romanesti sau poloneze in afara Romaniei trebuie ambalate conservate Da, asa este, sunt facuti in patiserii si nu cred ca au termen de garantie prea mare. Astia sunt facuti dintr-un aluat ca de cozonac si insiropati bine. Nu sunt ca covrigii clasici, crocanti, care acum da, difera de covrigii cu care am crescut. La noi or fi, dar nu m-am uitat. La magazinele poloneze unde ma duc fac paine si gogosi de-ale lor, si alte preparate proaspete. Poate covrigii n-au asa succes aici, sau poate n-au succes la mine ?. Oricum, in ultimul timp ma fac ca nu vad o gramada de chestii care-mi fac pofta ?... Idem si eu! Tot incerc sa nu vad multe si tot mai dau in bat uneori! Edited October 9, 20223 yr by mino Report
October 9, 20223 yr comment_267861 Da, asa este, sunt facuti in patiserii si nu cred ca au termen de garantie prea mare. Astia sunt facuti dintr-un aluat ca de cozonac si insiropati bine. Nu sunt ca covrigii clasici, crocanti, care acum da, difera de covrigii cu care am crescut.da, i-am gustat acu 2 saptamini cind am fost la Piatra, polonezii nu mi-i aminteam dar nu m-au entuziasmat deloc, covrigii deluzie mare La noi or fi, dar nu m-am uitat. La magazinele poloneze unde ma duc fac paine si gogosi de-ale lor, si alte preparate proaspete. Poate covrigii n-au asa succes aici, sau poate n-au succes la mine ?. Oricum, in ultimul timp ma fac ca nu vad o gramada de chestii care-mi fac pofta ?... atunci poate ii gasesti dar depinde daca in polonia se fac Report
October 13, 20223 yr comment_267877 Chek cu iaurt,o reteta pe care eu o fac f. f. des,e f. rapida,ieftina si simpla ,in Italia se numeste'' La torta 7 vasetti'' (contine 1 paharut de iaurt 125 ml,3-4 oua intregi,1 paharut de ulei,2 paharute de zahar,pt, cantarit se foloseste acelasi paharut de la iaurt,3 paharute de faina,1 praf de copt ) eu am adaptat-o pt. gustul meu ,si asta e.. Report
October 13, 20223 yr comment_267881 Chiar mi-e pofta si mie de un chec. Deocamdată degust pelteaua de gutui. Report
October 13, 20223 yr comment_267884 Vaidimini, ce fai e checul, eu stau cuminte ca daca ma apuc de copt, mananc tava toata Nu am mancat niciodata peltea de gutui Mino, imi imaginez parfumul! Aici daca gasesc o gutuie in magazinele poloneze, o pun in vitrina si o adulmec cu saptamanile inainte de a o manca Report
October 13, 20223 yr comment_267886 Merci mult de aprecieri! Draga Hazel eu am noroc cu hunii,ca mananca tot (asta daca le fac ce le place ),checul asta e preferatul lui Ale'!Mino' si la mine poze cu ploaie ,acum cu ploaie ,fara ploaie ,dar pelteaua aia a ta arata intr-un mare fel Report
October 14, 20223 yr comment_267888 Multumescde aprecieri. Hazel, pelteaua e mare consumatoare de gutui, daca vrei sa iasa bine. Anul asta am avut noroc ca erau multe micute din care nu iesea multa dulceata, asa ca am preferat sa le fac peltea. Dintr-o oala de 4 l plina cu gutui curatate de partea cu mucegai, au iesit 3 borcanele de 375g si jumatate de peltea, fina si delicioasa. Din bucatile bune de gutuie care au fiert am facut un borcan de 800g de gem. Report
October 24, 20223 yr comment_267975 Ca vorbirati de gutui - am gasit in congelator o punga de anul trecut, erau niste resturi de gutui care nu s-au macinat la robot si n-am vrut sa le pun la dulceata, dar eram convinsa ca le-am folosit. Au fost ok, n-am avut reactii secundare ?, am facut prajitura turnata. Daca erau mai multe era mai bine, dar a fost buna-buna ?.La 2 zile dupa aia am primit iarasi o plasa de gutui, chiar speram sa nu mai primesc ca mai am traume de anul trecut cand am primit o tona sau cam asa ?, mai avem dulceata si peltea de ne ajunge pana iesim la pensie, cred. Tura asta de gutui le-am curatat, taiat bucati si pus la congelator. Sa nu mai aud de gutui ?. Report
October 24, 20223 yr comment_267976 Ca vorbirati de gutui - am gasit in congelator o punga de anul trecut, erau niste resturi de gutui care nu s-au macinat la robot si n-am vrut sa le pun la dulceata, dar eram convinsa ca le-am folosit. Au fost ok, n-am avut reactii secundare ?, am facut prajitura turnata. Daca erau mai multe era mai bine, dar a fost buna-buna ?.La 2 zile dupa aia am primit iarasi o plasa de gutui, chiar speram sa nu mai primesc ca mai am traume de anul trecut cand am primit o tona sau cam asa ?, mai avem dulceata si peltea de ne ajunge pana iesim la pensie, cred. Tura asta de gutui le-am curatat, taiat bucati si pus la congelator. Sa nu mai aud de gutui ?. Arata bestial Adi! Arunca niste gutui incoa daca tot ai prea multe Report
October 24, 20223 yr comment_267977 Daca as putea ti-as trimite, Hazel! Cred ca de la Lapona am ideea cu gutui in reteta asta - mi-e dor si de ea... Report
October 25, 20223 yr comment_267986 Desi sotul nu vrea sa mai auda de dulciuri, cred ca fac si eu o turnata cu gutui, functie de ce mai gasesc in copac. Report
October 25, 20223 yr comment_267993 Aici daca gasesc o gutuie in magazinele poloneze, o pun in vitrina si o adulmec cu saptamanile inainte de a o manca eu in schimb ma uit la ele, le miros si cum nu miros a nimic nu le cumparimi amintesc ca le tineam o gramada in casa si miroseau mereu frumos pe vremuri Report
October 25, 20223 yr comment_268002 Aici daca gasesc o gutuie in magazinele poloneze, o pun in vitrina si o adulmec cu saptamanile inainte de a o manca eu in schimb ma uit la ele, le miros si cum nu miros a nimic nu le cumparimi amintesc ca le tineam o gramada in casa si miroseau mereu frumos pe vremuriNu miros ele ca pe vremuri, e greu sa gasesti fructe si legume cu gust ca acasa... Apropos, am gasit visine congelate, ceva idei, ce pot face cu ele? Report
October 25, 20223 yr comment_268004 Prajitura cu visine si nuca, as manca in nestire, mai demult luam o galeata de visine in sirop si puneam la congelator in pungi de cate 500 g, parca atatea trebuie. Chiar acu' ma pregatesc sa ies din casa, dar daca te intereseaza ti-o scriu, pare un pic mai migaloasa dar merita! Report
October 25, 20223 yr comment_268005 eu as face prajitura cu visine, mor dupa eaaia clasica cu aluatul de pandispan si deasupra le pui pe ele, scongelate si eventual date un pic prin fainaasta e mereu cu surpriza ca nu stii niciodata daca ramin deasupra, cad pe la mijloc sau la fundca sa eviti chestia asta poti sa le pui si pe fundul tavii si apoi aluatul deasupra si dupa ce se coace o intorci Report
October 25, 20223 yr comment_268006 Prajitura cu visine si nuca, as manca in nestire, mai demult luam o galeata de visine in sirop si puneam la congelator in pungi de cate 500 g, parca atatea trebuie. Chiar acu' ma pregatesc sa ies din casa, dar daca te intereseaza ti-o scriu, pare un pic mai migaloasa dar merita! Te rog scrie reteta cand ai timp, poate nu oi face-o chiar acum, dar o sa o pastrez pentru vreo ocazie eu as face prajitura cu visine, mor dupa eaaia clasica cu aluatul de pandispan si deasupra le pui pe ele, scongelate si eventual date un pic prin fainaasta e mereu cu surpriza ca nu stii niciodata daca ramin deasupra, cad pe la mijloc sau la fundca sa eviti chestia asta poti sa le pui si pe fundul tavii si apoi aluatul deasupra si dupa ce se coace o intorciCred ca stiu ce fac in weekend Report
October 25, 20223 yr comment_268008 terminati-vă-ți cu prostiile - raspunsul corect este - VI-ȘI-NA-TĂ Report
October 25, 20223 yr comment_268009 Aici daca gasesc o gutuie in magazinele poloneze, o pun in vitrina si o adulmec cu saptamanile inainte de a o manca eu in schimb ma uit la ele, le miros si cum nu miros a nimic nu le cumparimi amintesc ca le tineam o gramada in casa si miroseau mereu frumos pe vremuri Adriana asa cumpar si eu in special rosiile.daca nu au miros nu le cumpar. Ca vorbirati de gutui - am gasit in congelator o punga de anul trecut, erau niste resturi de gutui care nu s-au macinat la robot si n-am vrut sa le pun la dulceata, dar eram convinsa ca le-am folosit. Au fost ok, n-am avut reactii secundare ?, am facut prajitura turnata. Daca erau mai multe era mai bine, dar a fost buna-buna ?.La 2 zile dupa aia am primit iarasi o plasa de gutui, chiar speram sa nu mai primesc ca mai am traume de anul trecut cand am primit o tona sau cam asa ?, mai avem dulceata si peltea de ne ajunge pana iesim la pensie, cred. Tura asta de gutui le-am curatat, taiat bucati si pus la congelator. Sa nu mai aud de gutui ?. Wow, mama ce pofta am de o dulceata fina de gutui cu nuci in ea. Mmmmmm. Bun bun Report
October 25, 20223 yr comment_268015 terminati-vă-ți cu prostiile - raspunsul corect este - VI-ȘI-NA-TĂ Vai Dex Report
October 25, 20223 yr comment_268016 terminati-vă-ți cu prostiile - raspunsul corect este - VI-ȘI-NA-TĂ E dulce? Are visine? Absolut de acord cu Dex ?! P.S. stii ca murim de curiozitate in legatura cu baia koreana, hai, da raportul la han? Report
October 26, 20223 yr comment_268018 [Wow, mama ce pofta am de o dulceata fina de gutui cu nuci in ea. Mmmmmm. Bun bun Nu am mancat niciodata dulceata de gutui cu nuci, daca mai gasesc gutui poate fac un borcan, de pofta! Report