December 27, 20214 yr comment_267216 https://adriananicoleta.wordpress.com/2020/12/26/biscotti-di-natale-2020-biscuiti-de-craciun-2020/astia de aici primii asa normali si apoi cu adaos de stafide (astia imi plac la nebunie)apoi colaceii cu vin, sint pe locul 4cantucii de pe 5si aia cu lapte pe 6 parca, colorati si rosii si verzi(care la copt au redevenit albi)si apoi eternele cornulete cu rahathttps://adriananicoleta.wordpress.com/2011/12/21/cornetti-ripieni-di-loqum_cornulete-cu-rahat-2/ cei cu amoniac si cei cu lapte i-am facut si fara gluten deci am copt o tura vineri, apoi simbata dimineata am curatat tot cuptorul si Kenul cu alcool alimentar ca sa ii coacem pe astia si apoi am continuatcu ceilalti Report
December 29, 20214 yr comment_267217 Mai bine nu vedeam nucileeeee ?♀️ Sa vedem daca am chef saptamana asta. Cred ca o sa am, ca si asa stam numai in casa, avand in vedere explozia de cazuri etc etc. Nu ai curajul de a merge nicaieri. Report
January 1, 20224 yr comment_267227 Anul ăsta am facut un tort in care nu am pus zahar decat in blat. In crema am folosit doar zahărul din gemul de zarzare facut in vara si cel din frișcă lichidă îndulcită. Siropul a fost doar zeama unui compot de zarzare. Atât am apucat sa pozez. Tort cu crema de mascarpone, frișcă si gem de zarzare sau caise. Edited January 1, 20224 yr by mino Report
January 3, 20224 yr comment_267232 Am făcut o tartă interesantă pentru revelion, am zis s-o fac cunoscută. Blatul a ieșit cam tare, dar s-a frăgezit după o zi, totuși nu blatul a fost interesant, ci crema. Crema e din cremă de brînză Philadelphia amestecată cu lemon curd și fructul pasiunii, fără adaos de zahăr suplimentar, ceea ce o face foarte ușurică și nedulce. Deasupra se mai întinde un strat subțire de lemon curd și se ornează cu fructul pasiunii și alte fructe. Lumea nu s-a prea dat în vînt după ea, așa că în afară de vreo 2 feliuțe am mîncat-o eu pe toată în decurs de 2 zile jumate ? n-am poză cu ea întreagă, doar o felie la cafeaua de dimineață. Report
January 4, 20224 yr comment_267235 Mino, ce perfect ai putut sa tai felia de tort! Arata ne-mai-po-me-nit! Carmella, si eu ador genul asta de dulciuri nedulci De revelion am facut cam aceeasi marie dar cu alta palarie: un tort cu piscoturi si cu crema de branza cu lamaie. O crema fiarta, cu lamaie, pe care am amestecat-o cu o branza de vaci fina si ananas din conserva. Dulceata e doar de la zaharul vanilat pe care l-am pus in crema si de la piscoturi. Am vrut sa-l ornez cu rondele de ananas, dar nu am fost atenta cand am cumparat conservele si erau bucati gata taiate, asa ca am lasat tortul asa, nud.Poza nu aveam daca nu ma laudam cu el la o prietena, asa ca am doar ce i-am trimis ei pe whatsapp: Edited January 4, 20224 yr by boni Report
January 4, 20224 yr comment_267236 Mino, ce perfect ai putut sa tai felia de tort! Arata ne-mai-po-me-nit! Carmella, si eu ador genul asta de dulciuri nedulci De revelion am facut cam aceeasi marie dar cu alta palarie: un tort cu piscoturi si cu crema de branza cu lamaie. O crema fiarta, cu lamaie, pe care am amestecat-o cu o branza de vaci fina si ananas din conserva. Dulceata e doar de la zaharul vanilat pe care l-am pus in crema si de la piscoturi. Am vrut sa-l ornez cu rondele de ananas, dar nu am fost atenta cand am cumparat conservele si erau bucati gata taiate, asa ca am lasat tortul asa, nud.Poza nu aveam daca nu ma laudam cu el la o prietena, asa ca am doar ce i-am trimis ei pe whatsapp: Boni, multumesc dar meritul este al unui feliator pentru blat! El trebuie sa primeasca toate laudele pentru ca este chiar bun. Se pare ca anul asta, toate am pregatit dulciuri cu continut redus de zahar Report
January 8, 20224 yr comment_267248 Zic si eu ca Boni, perfect arata tortul, Mino! Am avut si eu un taietor din acela dar cred ca l-am aruncat, nu mi s-a parut ca taie bine.Daca eram eu musafir la Carmella nu prea-i ramanea desert pentru cafea ?.De revellion am facut si eu desert cu piscoturi, ca Boni. Adica nu chiar. Ca am pus zahar. Adica am facut tiramisu ? iarasi. Report
January 9, 20224 yr comment_267257 Pun aici ce am rontait zilele astea, ca a dat lenea in noi si nu mai stim sa facem nimic, doar sa mancam ?. (Tortilla musai coapta un pic in tigaie, pffff... Vreo 3 zile la rand numai din asta au cerut "aia mici", si nu numai ei...)Dupa dezmatul de mai sus, am trecut pe dieta ?- mere cu "dip" de iaurt si unt de arahide, unii au vrut doar mere cu unt de arahide. Vad ca s-au cam amestecat pozele" dar pricepeti voi. Report
January 10, 20224 yr comment_267259 NU mai spune de mancare, ca parca am innebunit si noi. Si ce crezi ca vrem…..dulciuri sau alte rontaieli. Report
January 11, 20224 yr comment_267271 Azi am făcut plăcintă cu dovleac, aveam unul de la Halloween pe care-l tot alerg prin bucătărie, azi i-am făcut de petrecanie ?? bine-nțeles că am făcut singură foile, altfel nu îmi place. Ca de obicei, folosesc rețeta de foi de baclavale, cu iaurt, ouă și ulei. Am mîncat de mi s-a urcat glicemia pînă la lună, cred. Report
January 12, 20224 yr comment_267275 te cred, doar cind vad stratul ala de deasupra pe care mi-l imaginez crocant imi vine o poftaaa Report
January 12, 20224 yr comment_267280 te cred, doar cind vad stratul ala de deasupra pe care mi-l imaginez crocant imi vine o poftaaa Daaa ? Azi s-a și insiropat puțin de la umplutură, s-a caramelizat, e fantastică! Mai am dovleac, mai fac o tură de plăcintă și iau și mere, să fac și cu mere. Report
January 12, 20224 yr comment_267292 ai povestit cum faci foile? Aici, la rețeta de baclavale https://forum.artaculinara.ro/topic/223-baclavale-traditionale/ Report
January 16, 20224 yr comment_267301 Si eu tot cu dovleacul de la Halloween ?, ca mi-a facut Carmella pofta (mai putin pofta de facut foi ?).Carmella, tu de care dovleac ai folosit? Al meu n-a prea avut gust. Eu l-am dat pe razatoare, l-am calit si l-am pus la congelator in pungi. Tineam minte ca am pus si zahar dar se pare ca nu, nici nu am gustat inainte, asa ca pe portia mea am pus zahar pudra, sotul n-a vrut. Bine ca macar am pus niste stafide si scortisoara. Report
January 17, 20224 yr comment_267311 Desert de lockdown cauzat de zapada - brigadeirao. Se pun toate ingredientele in blender, se toarna in forma unsa cu unt si presarat zahar, se da la cuptor si gata. Nu-i rau dar nu stiu daca mai fac, e prea dulce. Edited January 17, 20224 yr by adi_edi Report
January 18, 20224 yr comment_267312 Mama cum arata! Bine ca ai zis ca e prea dulce, nu ma mai tenteaza :wub: . Ceva de pe forumul asta imi zgandara pofta! Report
January 18, 20224 yr comment_267323 Si eu tot cu dovleacul de la Halloween ?, ca mi-a facut Carmella pofta (mai putin pofta de facut foi ?).Carmella, tu de care dovleac ai folosit? Al meu n-a prea avut gust. M-ai făcut să caut, că habar nu am de soiuri de dovleci ? îi zice Grey crown, cică, din ce am găsit pe net ca poze. Are coaja gri, miezul e subțire, multe semințe în interior. E foarte parfumat, doar cît l-am curățat și răzuit la robot și am prins miros de plăcintă. Eu nu țin cont de soiuri, am făcut plăcintă și din cei portocalii din care se fac "felinarele", care cică nu sînt buni de așa ceva. La ăia care sînt speciali, plăcintarii, eu am alergie la propriu, mi se afectează grav mîinile la atingerea pulpei de dovleac, cîteva zile sînt ca arsă. Poate de-aia nici gustul nu mi se pare wow.Eu pun dovleacul crud proaspăt direct pe foaia de plăcintă, presar scorțișoară și zahăr tos și rulez plăcinta. Nu călesc dovleacul, nu îl storc, nimic. Report
January 23, 20224 yr comment_267348 Probabil ca n-am avut reteta buna, ca pe mine nu m-au impresionat. Stiu ca pomenea Dexter de ele, parca, dar nu mai stiu daca spunea ca le-a facut sau doar le-a mancat. Mie mi s-a parut ca un pandispan, foarte pufos, ce-i drept. Fiica-mea a fost extaziata de-a dreptul, a zis ca din astea sa-i fac de ziua ei ?. Report
January 24, 20224 yr comment_267349 Dexter ... doar le-a mancat. Mie mi s-a parut ca un pandispan, foarte pufos, ce-i drept.ce a mincat dex nu are nici o legatura cu pandispanul Report
January 24, 20224 yr comment_267350 Am gugalit de curiozitate sa vad daca se fac pe undeva pe la noi prin sat, cel mai aproape am gasit la un mall, sa vedem cand ajung acolo sa ma lamuresc si eu ce-s alea japanese pancakes, daca nu-s pandispane. Localul se cheama Fuwa-Fuwa (fluffy-flufy - adica pufi-pufi ). Report
January 24, 20224 yr comment_267351 Fuwa-Fuwa (fluffy-flufy - adica pufi-pufi acolo le-am mîncat si eu, pufi-bis daca vrei sa te uiti la alte retete vezi pe youtube la "cooking with dog" -> "souffle pancakes" - din cite imi amintesc procesul e destul de complicat Report