March 26, 20215 yr comment_266052 Ghoriba si alti biscuiti intarziati Ma bucur sa te revad, Any! Mi-ai lipsit de Craciun, cu fursecurile tale ! De celelalte bunataturi nu mai zic nimic, ca am ramas fara cuvinte ... Multumesc ?? Report
April 1, 20215 yr comment_266133 Ma bucur si eu tare mult ca mai postezi, Any! Nu am indraznit niciodata sa fac tortul de morcovi, carrot cake. Am o suita de morcovi in frigider si am luat niste faina alternativa, ca vroiam sa fac tarta cu dovlecei invizibili. Cred ca fac si un desert... Clau, dulceata de capsuni, mmmmmm! Love your avatar, btw.! Report
April 2, 20215 yr comment_266146 Cu gandul la eclerele Loricai va pun si eu o poza cu orez cu lapte Report
April 2, 20215 yr comment_266161 Boni, eu sunt si mai si, de ciuda ca n-am eclere mi-am facut paine cu unt si cu dulceata . Sa nu-mi zici ca a ta din poza e de gutui, ca nu ma mai joc! Alaltaieri am fost la un supermarket, asa ma tenta sa iau niste gutui, erau 2 la $4... Report
April 2, 20215 yr comment_266167 Boni, eu sunt si mai si, de ciuda ca n-am eclere mi-am facut paine cu unt si cu dulceata . Sa nu-mi zici ca a ta din poza e de gutui, ca nu ma mai joc! Alaltaieri am fost la un supermarket, asa ma tenta sa iau niste gutui, erau 2 la $4...Fix de gutui?,facuta de mama azi toamna. A rezistat pana acum pentru ca are scortisoara prea multa pentru mofturosi. Eu ma delectez la 2-3 zile cu o lingurita, poate 2, si ma tine mult si bine borcanul. ? Report
April 2, 20215 yr comment_266170 Boni, eu sunt si mai si, de ciuda ca n-am eclere mi-am facut paine cu unt si cu dulceata . Sa nu-mi zici ca a ta din poza e de gutui, ca nu ma mai joc! Alaltaieri am fost la un supermarket, asa ma tenta sa iau niste gutui, erau 2 la $4... Fix, da fix asta mi-a trecut mie prin cap sa intreb cand i-am vazut poza. Bai, eu nu ma mai joc . Sa completez lista de cumparaturi pentru maine: gutui de la turci. Report
April 3, 20215 yr comment_266177 Sa completez lista de cumparaturi pentru maine: gutui de la turci. Au turcii gutui? Hm, poate imi iau inima in dinti si le fac si eu o vizita astora de pe aici. Report
April 3, 20215 yr comment_266178 Ma bucur si eu tare mult ca mai postezi, Any! Nu am indraznit niciodata sa fac tortul de morcovi, carrot cake. Am o suita de morcovi in frigider si am luat niste faina alternativa, ca vroiam sa fac tarta cu dovlecei invizibili. Cred ca fac si un desert... Clau, dulceata de capsuni, mmmmmm! Love your avatar, btw.! Eu am batut recordul cand l-am facut de 3 ori in 10 zile. Da-i o sansa di o sa-l faci mereu. Daca vrei iti scriu reteta. Report
April 3, 20215 yr comment_266179 Sa completez lista de cumparaturi pentru maine: gutui de la turci. Au turcii gutui? Hm, poate imi iau inima in dinti si le fac si eu o vizita astora de pe aici. Si miel si cate altele Ia sa te duci! Ma bucur si eu tare mult ca mai postezi, Any! Nu am indraznit niciodata sa fac tortul de morcovi, carrot cake. Am o suita de morcovi in frigider si am luat niste faina alternativa, ca vroiam sa fac tarta cu dovlecei invizibili. Cred ca fac si un desert... Clau, dulceata de capsuni, mmmmmm! Love your avatar, btw.! Eu am batut recordul cand l-am facut de 3 ori in 10 zile. Da-i o sansa di o sa-l faci mereu. Daca vrei iti scriu reteta. Da, te rog! Iti multumesc, Any! Report
April 3, 20215 yr comment_266180 Tort de morcovi: 270 gr morcovi (greutatea morcovilor deja curatati)160 gr ulei de arahide (sau florea soarelui)3 oua la temperatura camerei 220 gr zahar 240 gr faina Un plic de praf de copt 16 grDaca iti place poti sa pui coaja rasa de portocala (eu nu pun ca nu le place)Picaturi de ciocolata Incalzesti cuptorul la 175 de grade.Mai intai tai morcovul felii apoi il pui la robot sa se toace fin fin de tot. Adaugi apoi uleiul si mai invarti o data la robot, asa incat sa rezulte un fel de crema. Adica morcovul sa se amestece bine cu uleiul. Pui ouale si zaharul in vasul mixerului si le mixezi pana ce se deschid la culoare si devin spuma. Adaugi (daca vrei sa pui) coaja de portocala, crema de morcovi si amesteci. Dupa care adaugi faina cernuta amestecata cu praful de copt. Cand faina s-a incorporat adaugi picaturi de ciocolata si amesteci cu o spatula. Pui aluatul intr-o tava rotunda de 24 cm (eu obisnuiesc sa fac in tava de “ciambella” cu gaura in mijloc), unsa cu unt si presarata cu faina. Deasupra pui iar picaturi de ciocolata. Dai la cuptor la 175 de grade timp de 45 de minute. E excelenta Lori chiar sunt curiosa daca iti place. Nu e deloc inecacioasa, e usor umeda si se mentine bine zile. Dar dispare repejor. Edited April 3, 20215 yr by any_annette Report
April 6, 20215 yr comment_266214 Boni, nu stiu ce ai cu mine ... Banuiesc ca tarta seamana la gust cu pasteis de nata? avem un magazinas aproape unde gasim asa ceva, si cand ajung pe acolo de fiecare data se da o lupta intre neuronu' si ghrelinu', banuiti voi cine castiga de obicei . Am facut o singura data, ca e mai usor sa cumpar si mie nu-mi ies oricum ca alea "adevarate".Am facut si eu azi un tortulet, dar e la frigider, n-am poze inca. Report
April 6, 20215 yr comment_266218 Boni, nu stiu ce ai cu mine ... Banuiesc ca tarta seamana la gust cu pasteis de nata? avem un magazinas aproape unde gasim asa ceva, si cand ajung pe acolo de fiecare data se da o lupta intre neuronu' si ghrelinu', banuiti voi cine castiga de obicei . Am facut o singura data, ca e mai usor sa cumpar si mie nu-mi ies oricum ca alea "adevarate". Am evoluat de la orez cu lapte. Aveam niste resturi de foetaj in congelator, ramase de la brie en croute, si aveam de gand sa fac spumoasa ta, dar cand am vazut ce resturi franjurite sunt am "construit" o baza de tarta cu ele si asta a iesit. Nu stiam ce-s pasteis, m-am apucat sa caut. Da, ar putea fi asemanator, doar ca e mult mai simpla crema, doar amestecat ingedientele (oua intregi, zahar, lapte, vanilie, faina) si puse la copt. Report
April 6, 20215 yr comment_266219 Sa nu mai rada Boni de mine , am hotarat sa folosesc stampila . Report
April 6, 20215 yr comment_266221 Vai cat de frumos e tortul. Ce crema e ? Mascarpone cu frisca si miere. Peste blat se pune un strat de nutella (de fapt o crema de cioco si alune fara ulei de palmier) dupa aceea crema alba. Reteta e de pe facebook (un video, scrie in italiana ), nu stiu daca se vede linkul.https://www.facebook.com/fanpage.it/videos/1975341272487537 Report
April 6, 20215 yr comment_266222 Vai cat de frumos e tortul. Ce crema e ? Mascarpone cu frisca si miere. Peste blat se pune un strat de nutella (de fapt o crema de cioco si alune fara ulei de palmier) dupa aceea crema alba. Reteta e de pe facebook (un video, scrie in italiana ), nu stiu daca se vede linkul.https://www.facebook.com/fanpage.it/videos/1975341272487537 Se vede multumesc mult, chiar merita facut! Foarte frumos ti-a iesit! Report
April 7, 20215 yr comment_266223 Sa nu mai rada Boni de mine , am hotarat sa folosesc stampila .foarte misto a iesit semnaturacum ai facut-o? Report
April 7, 20215 yr comment_266224 Sa nu mai rada Boni de mine , am hotarat sa folosesc stampila .Eu am ras cu tine tine, nu de tine Tortul arata mi-nu-nat! Am sa retin ideea pentru paste. Dar fara semnatura Report
April 7, 20215 yr comment_266226 Yoy ce destrabalare aici :) spuma cu capsuni daca o gaseam la cofetarie, nimic altceva nu mai conta. Report
April 7, 20215 yr comment_266228 Sa nu mai rada Boni de mine , am hotarat sa folosesc stampila .Eu am ras cu tine tine, nu de tine Tortul arata mi-nu-nat! Am sa retin ideea pentru paste. Dar fara semnatura Aaa, stiu ca radem impreuna, ziceam si eu sa nu tac . Daca vreti sa faceti tortul cu mascarpone - eu am taiat blatul cum zice acolo, am pus nutella peste tot si pe urma crema alba iarasi peste tot, ca la o rulada obisnuita, pe urma am luat fasiile pe rand fara sa ma manjesc de n-spe ori. L-a facut si maica-mea si a zis ca s-a spalat pe maini dupa fiecare fasie . Yoy ce destrabalare aici spuma cu capsuni daca o gaseam la cofetarie, nimic altceva nu mai conta. Yoy da' pe cine vedem noi aici ! Report
April 7, 20215 yr comment_266229 Sa nu mai rada Boni de mine , am hotarat sa folosesc stampila .foarte misto a iesit semnaturacum ai facut-o? Asa cum ai zis dincolo, am pus stampila in congelator si o tava (ca n-aveam loc pentru marmura), cand s-a racit bine am pus cu lingurita (ca mi-a fost lene sa fac cornet ) ciocolata topita la microunde, am mai lasat-o ca era prea calda, pe urma cu stampila cateva secunde. N-am avut chef de masurat temperaturi sau de temperat ciocolata (asta n-am facut-o niciodata iarasi de lene ), a fost ciocolata alba belgiana din supermarket, eu de obicei iau aceeasi marca ciocolata neagra pentru prajituri, dobos mai ales. Acum mi-e ciuda ca n-am si eu stampila mica, am cautat de am ametit si toate-s pe aici de 2,5 cm. Cred ca nu-mi trebuie, totusi . Report
April 7, 20215 yr comment_266230 aaaaa ok, am vrut sa iau ciocolata roz (desi eu urasc rozul) da' ori era prea multa ori ajungea prea tirziuasa ca miine poimiine ajunge alba si praf de zmeura deci o fac roz si incerc mersi Report